Se hotell (19)

Resor till Porto

Porto, Portugal

Välkommen till Porto, den världsarvslistade staden som givit sitt namn åt portvinet -med Ving kan du skräddarsy din resa.

Mest berömt är Porto för sin vinexport, och portvinet som fått sitt namn efter staden. Staden ligger där floden Duoro mynnar ut i Atlanten. Floden passerar genom vindistrikten och odlarna har sedan urminnes tider fraktat sina tunnor på floden till Porto för vidare export. Är du vinintresserad måste du besöka portvinsgrottorna under din resa till Porto. De ligger tvärs över floden i Vila Nova de Gaia, här kan du smaka på några av de berömda portvinerna från regionen.

Lär känna Porto

Vin- och portvinstillverkning är bara en liten del av det som gör Porto så speciellt. Staden är till exempel Henrik Sjöfararens födelsestad, vilket en ståtlig staty vittnar om. Arkitekturen är unik, från det överdådiga till det pittoreska. Du måste se Börsen, i äkta morisk stil och dekorerad med guld. Du kommer att känna den speciella atmosfären i denna unika, historiska och livliga stad, under en resa till Porto finns mycket att upptäcka.

Restauranger i Porto

I Porto finns mängder av restauranger och du kan välja mat från världens alla hörn. Många är specialiserade på fisk och skaldjur, men även mycket grillat kött förekommer. Banden med Brasilien märks tydligt av på menyerna. Här finns gott om uteserveringar, och även en elegant restaurang med två stjärnor i Guide Michelin.

Costa Verde - Den gröna kusten

7700 km2 av doftande pinjeskog och hänförande vacker kustlinje är vad du finner på Costa Verde – ett område rikt på tradition och historia. Här kan du "återupptäcka" fästningen från 1200-talet i Valencia på den spanska gränsen och provsmaka regionens historiska viner. Oavsett om du vill tillbringa tiden i Porto eller på någon stilla, lantlig plats som du hittar själv kommer du att upptäcka att det ständigt händer saker under din resa till Porto. Lokala marknader, religiösa festivaler och skördefester pågår ständigt!

Vings resor till Porto

När du bokar din resa till Porto med Ving kan du själv välja när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du har en hel del hotell att välja bland, och majoriteten ligger mycket centralt i Porto. På kusten råder ett behagligt klimat, sommardagarna kan visserligen bli heta, men sällan olidliga tack vare närheten till havet.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Lokala restauranger
 • Bra klimat
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Porto

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
14°8°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
13
Regnfria dagar
 • februari
15°8°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
11
Regnfria dagar
 • mars
17°10°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • april
20°12°
8
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • maj
21°13°
10
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • juni
25°15°
11
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • juli
27°17°
12
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • augusti
28°17°
11
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
26°17°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • oktober
22°14°
7
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • november
17°11°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • december
15°9°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Porto kan du resa med Ving på reguljära flygresor och flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Portos flygplats till hotellen är ca 25 minuter (ca 15 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
Störst utbud av shopping hittar du på gågatan Rua de Santa Catarina i centrala Porto. Här ligger bland annat det stora Centro Comercial Via Caterina och kända, internationella märken.
Mat, dryck och nattliv
I Porto finns gott om restauranger, och eftersom staden ligger vid kusten faller det sig naturligt att många av dem specialiserat sig på fisk och skaldjur. Här finns också en hel del restauranger med brasilianska influenser, särskilt inriktade på kött och grill. I stadens gamla marknadshall Mercado do Bolhao kan du prova portvin, köpa närproducerad frukt eller nystoppad korv, äta portugisiska delikatesser till lunch eller fika i marknadscaféet.
Det finns en hel del barer och klubbar, varav de flesta har öppet fram till tidig morgon. Livligast nattliv hittar du i Ribeira, ett område i centrala Porto som är populärt bland studenter.
Aktiviteter och sevärdheter
I Porto finns många muséer och andra sevärdheter.

Soares do Reis National Museum

Besök stadens bästa museum som bland annat utställer romersk konst, skulpturer och målningar.

Dom Luís I

Bron, som går över Duorofloden, byggdes 1851-1855 av den franske ingenjören Alevandre-Gustave Eiffel. Lägg märke till brons båge, som är en av de största i Europa.

Portos katedral

Katedralen vid Visgothic citadellet var ursprungligen en romersk byggnad från 1200-talet, men byggdes till under 1600- och 1700-talen.
Hur du tar dig runt
Porto har väl fungerande buss-, spårvagns- och tunnelbanesystem. Med tunnelbana tar du dig smidigt och enkelt genom staden. Det finns turistkort att köpa, som gäller på alla transportmedel.
Fakta

Vår service

Till Porto reser du på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Portugals ambassad på telefon 08-545 670 60.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Portugal.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

El

220 volt.

Språk

Portugisiska.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Porto