Se hotell (26)

Resor till Porto

Porto, Portugal
Välkommen till Porto, den världsarvslistade staden som givit sitt namn åt portvinet -med Ving kan du skräddarsy din resa.
Mest berömt är Porto för sin vinexport, och portvinet som fått sitt namn efter staden. Staden ligger där floden Duoro mynnar ut i Atlanten. Floden passerar genom vindistrikten och odlarna har sedan urminnes tider fraktat sina tunnor på floden till Porto för vidare export. Är du vinintresserad måste du besöka portvinsgrottorna under din resa till Porto. De ligger tvärs över floden i Vila Nova de Gaia, här kan du smaka på några av de berömda portvinerna från regionen.

Lär känna Porto

Vin- och portvinstillverkning är bara en liten del av det som gör Porto så speciellt. Staden är till exempel Henrik Sjöfararens födelsestad, vilket en ståtlig staty vittnar om. Arkitekturen är unik, från det överdådiga till det pittoreska. Du måste se Börsen, i äkta morisk stil och dekorerad med guld. Du kommer att känna den speciella atmosfären i denna unika, historiska och livliga stad, under en resa till Porto finns mycket att upptäcka.

Restauranger i Porto

I Porto finns mängder av restauranger och du kan välja mat från världens alla hörn. Många är specialiserade på fisk och skaldjur, men även mycket grillat kött förekommer. Banden med Brasilien märks tydligt av på menyerna. Här finns gott om uteserveringar, och även en elegant restaurang med två stjärnor i Guide Michelin.

Costa Verde - Den gröna kusten

7700 km2 av doftande pinjeskog och hänförande vacker kustlinje är vad du finner på Costa Verde – ett område rikt på tradition och historia. Här kan du "återupptäcka" fästningen från 1200-talet i Valencia på den spanska gränsen och provsmaka regionens historiska viner. Oavsett om du vill tillbringa tiden i Porto eller på någon stilla, lantlig plats som du hittar själv kommer du att upptäcka att det ständigt händer saker under din resa till Porto. Lokala marknader, religiösa festivaler och skördefester pågår ständigt!

Vings resor till Porto

När du bokar din resa till Porto med Ving kan du själv välja när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Du har en hel del hotell att välja bland, och majoriteten ligger mycket centralt i Porto. På kusten råder ett behagligt klimat, sommardagarna kan visserligen bli heta, men sällan olidliga tack vare närheten till havet.
Bra att veta
  • Centrala hotell
  • Lokala restauranger
  • Bra klimat
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Porto

SÖK DIN RESA TILL Porto