Se hotell (25)

Resor till Tallinn

Det tar endast en dryg timme att resa till Tallinn från Stockholm, och väl framme i Estlands vackra och moderna huvudstad väntar en medeltida stadskärna med pittoreska kullerstensgränder, omgiven av en ringmur.

Stadens medeltida historia syns överallt, i kyrkorna, i gränderna, ja till och med i trappgavlarna. Staden finns med på Unescos världsarvslista och här ligger bland annat ett av världens äldsta ännu fungerande apotek, Rådhusapoteket, som har drivits på samma plats sedan år 1422. I Gamla stan finns också flera museum och mycket av det livliga nöjeslivet med fantastiska restauranger och barer. De flesta ligger tätt, med bara några meters avstånd, och på så sätt hinner man besöka flera ställen under en och samma kväll. Ett stenkast från Gamla stan ligger även Tallinns affärscentrum med glänsande skyskrapor, förstklassiga hotell och trendiga stadsdelar. I Tallinn väntar en spännande blandning av gammalt och nytt.

Mat från hela världen

I dag är Tallinn fyllt av restauranger och krogar och nya dyker upp hela tiden. Förutom mat från det estniska och nordiska köket, hitta du ett stort utbud av indiska, franska, italienska, japanska, kinesiska, mexikanska och även ryska och kaukasiska restauranger under din resa. Ett populärt mellanmål i Estland är crêpesliknande pannkakor med olika fyllningar. Dessa serveras på de flesta kaféer och är både billiga och goda. Du kommer att uppleva de flesta restauranger som mycket prisvärda, till och med de "dyrare" i Gamla stan.

Prisvärd shopping

Tallinn är en härlig shoppingstad, både på grund av utbudet och av priserna. Butikerna ligger tätt på shoppinggatorna där du kan köpa allt från märkeskläder till hantverksprylar. Runt om i staden finns även flera stora varuhus och köpcentrum. De populäraste köpen i Tallinn brukar bestå av smycken, livsmedel, kläder, souvenirer, lokala designprodukter och estniskt hantverk. Men även billig öl, sprit och fina viner, blommor och choklad tas ofta med hem från en resa till Tallinn.

Tallinns kreativa kvarter

I stadsdelen Kalamaja ligger det populära gamla industrikvarteret Telliskivi, ett område som representerar det kreativa och nya Tallinn. Här möts du av renoverade industrilokaler fyllda av gallerier, designbutiker, kaféer, restauranger och hippa barer. I samma område ligger även den upprustade marknaden Balti Jaama Turg – ett måste för den som gillar att strosa runt bland marknadsstånd och smaka på delikatesser under sin resa.

Vings resor till Tallinn

Det finns en hel del hotell att välja mellan när du bokar din resa till Tallinn med Ving. Här finns såväl prisvärda som lyxigare alternativ runt om i staden. Flera av Vings hotell ligger inne i Gamla stan, perfekt för dig som vill ha nära till stadens restauranger och nöjesliv. På det snygga hotellet Telegraaf Hotel i Gamla stan finns ett läckert spa med pool och jacuzzi. Ving erbjuder resor till Tallinn med reguljärflyg, och du kan därför själv bestämma vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Hotell i alla prisklasser
 • Prisvärd mat och dryck
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Tallinn

Nöjesliv
5,0
Sevärdheter
4,8
Shopping
4,8
Väder
 • januari
-2°-8°
1
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • februari
-2°-8°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • mars
2°-5°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • april
9°1°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
16°5°
8
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • juni
19°9°
9
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
22°12°
8
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • augusti
21°11°
7
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • september
16°8°
5
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • oktober
10°3°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • november
4°-1°
1
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
 • december
0-5°
0
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 1 timme från Stockholm.

Så reser du hit

Till Tallinn kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Tallinns flygplats till hotellen är ca 15 minuter (ca 5 kilometer), beroende på trafik. Från flygplatsen går också buss och spårvagn in till centrum.
Shopping
Tallinn bjuder på mycket varierad shopping. I hantverksbodarna i stadsmuren intill Viru-porten säljs tröjor, mössor, sockor och andra stickade kläder i ull till relativt billiga priser. I varuhus och gallerior hittar du samma kläder som hemma och till ungefär samma priser. Vid den klassiska marknaden Keskturg, Keldrimäe 9, säljs det mesta från Poltavakorvar till gädda från Finska viken, mörkt bröd och kläder av lokalt mode.
Mat, dryck och nattliv
I Tallinn finns ett stort urval av restauranger och krogar. Utöver estnisk mat finns även ett stort utbud av andra internationella kök representerade. De flesta restauranger är prisvärda, till och med de "dyrare" restaurangerna i Gamla stan. I de yttre stadsdelarna är det billigare.
Tallinns nattliv är sprudlande och intensivt. Barer, nattklubbar och casinon finns överallt, och det stora utbudet gör att det sällan blir köer. Det mesta i nöjesväg hittar du i Gamla stan mellan kl. 23.00 och 03.00. Tätheten gör att du inte behöver hålla dig till ett ställe, utan med lätthet kan hinna med flera under en kväll.
Aktiviteter och sevärdheter
I Tallinn finns möjlighet till såväl sommar- som vinteraktiviteter med golf, hästridning, spa, gym, skridskoåkning, bad med mera. Shoppingen är prisvärd.
Tallinn är en härlig mix av gammalt och nytt, öst och väst. Flest sevärdheter hittar du i Gamla stan, där det bäst bevarade medeltida rådhuset i norra Europa ligger. I Tallinns Gamla stad myllrar det av charmig arkitektur, souvenirbutiker, kaféer och restauranger, också ett livligt nattliv. Passa på att besöka Rådhustorget, Alexander Nevskij-katedralen eller ta dig upp på Domberget och den härliga utsiktsplatsen. Den gamla stadsmuren är ett annat kännemärke. En gång var den 3 meter bred, 16 meter hög, hade 46 försvarstorn och sträckte sig 4 kilometer runt staden. Två kilometer mur och 26 torn har överlevt sedan 1500-talet. Utanför den bevarade ringmuren som omger Gamla staden ligger Tallinns affärscentrum med moderna skyskrapor, högklassiga hotell och flera stora köpcentrum. Lite längre ut från stadskärnan ligger ståtliga Kadriorg-palatset, Tallinns Sångarfält, Tv-tornet, fina Piritastranden och trendiga industrikvarteret Telliskivi, ett populärt tillhåll för många unga Tallinnbor. I Tallinn finns även flera intressanta museum, bland annat Kumu konstmuseum och Ockupations- och frihetsmuseum VABAMU.
Hur du tar dig runt
Bussar och spårvagnar trafikerar regelbundet i city kl. 06.00–24.00.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Estlands ambassad på telefon 08-545 122 80.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Estland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220V

Språk

Estniska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Tallinn