Se hotell (16)

Resor till Tallinn

Det tar endast en dryg timme att resa till Tallinn från Stockholm, och väl framme i Estlands vackra och moderna huvudstad väntar en medeltida stadskärna med pittoreska kullerstensgränder, omgiven av en ringmur.

Stadens medeltida historia syns överallt, i kyrkorna, i gränderna, ja till och med i trappgavlarna. Staden finns med på Unescos världsarvslista och här ligger bland annat ett av världens äldsta ännu fungerande apotek, Rådhusapoteket, som har drivits på samma plats sedan år 1422. I Gamla stan finns också flera museum och mycket av det livliga nöjeslivet med fantastiska restauranger och barer. De flesta ligger tätt, med bara några meters avstånd, och på så sätt hinner man besöka flera ställen under en och samma kväll. Ett stenkast från Gamla stan ligger även Tallinns affärscentrum med glänsande skyskrapor, förstklassiga hotell och trendiga stadsdelar. I Tallinn väntar en spännande blandning av gammalt och nytt.

Mat från hela världen

I dag är Tallinn fyllt av restauranger och krogar och nya dyker upp hela tiden. Förutom mat från det estniska och nordiska köket, hitta du ett stort utbud av indiska, franska, italienska, japanska, kinesiska, mexikanska och även ryska och kaukasiska restauranger under din resa. Ett populärt mellanmål i Estland är crêpesliknande pannkakor med olika fyllningar. Dessa serveras på de flesta kaféer och är både billiga och goda. Du kommer att uppleva de flesta restauranger som mycket prisvärda, till och med de "dyrare" i Gamla stan.

Prisvärd shopping

Tallinn är en härlig shoppingstad, både på grund av utbudet och av priserna. Butikerna ligger tätt på shoppinggatorna där du kan köpa allt från märkeskläder till hantverksprylar. Runt om i staden finns även flera stora varuhus och köpcentrum. De populäraste köpen i Tallinn brukar bestå av smycken, livsmedel, kläder, souvenirer, lokala designprodukter och estniskt hantverk. Men även billig öl, sprit och fina viner, blommor och choklad tas ofta med hem från en resa till Tallinn.

Tallinns kreativa kvarter

I stadsdelen Kalamaja ligger det populära gamla industrikvarteret Telliskivi, ett område som representerar det kreativa och nya Tallinn. Här möts du av renoverade industrilokaler fyllda av gallerier, designbutiker, kaféer, restauranger och hippa barer. I samma område ligger även den upprustade marknaden Balti Jaama Turg – ett måste för den som gillar att strosa runt bland marknadsstånd och smaka på delikatesser under sin resa.

Vings resor till Tallinn

Det finns en hel del hotell att välja mellan när du bokar din resa till Tallinn med Ving. Här finns såväl prisvärda som lyxigare alternativ runt om i staden. Flera av Vings hotell ligger inne i Gamla stan, perfekt för dig som vill ha nära till stadens restauranger och nöjesliv. På det snygga hotellet Telegraaf Hotel i Gamla stan finns ett läckert spa med pool och jacuzzi. Ving erbjuder resor till Tallinn med reguljärflyg, och du kan därför själv bestämma vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta.

Bra att veta
  • Centrala hotell
  • Hotell i alla prisklasser
  • Prisvärd mat och dryck
  • Bra shopping
  • Restauranger och nattliv
  • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Tallinn

Nöjesliv
5,0
Sevärdheter
4,8
Shopping
4,8
Sök din resa till Tallinn