Se hotell (30)

Resor till Tallinn

Det tar endast en dryg timme att resa till Tallinn frÄn Stockholm, och vÀl framme i Estlands vackra och moderna huvudstad vÀntar en medeltida stadskÀrna med pittoreska kullerstensgrÀnder, omgiven av en ringmur.

Stadens medeltida historia syns överallt, i kyrkorna, i grÀnderna, ja till och med i trappgavlarna. Staden finns med pÄ Unescos vÀrldsarvslista och hÀr ligger bland annat ett av vÀrldens Àldsta Ànnu fungerande apotek, RÄdhusapoteket, som har drivits pÄ samma plats sedan Är 1422. I Gamla stan finns ocksÄ flera museum och mycket av det livliga nöjeslivet med fantastiska restauranger och barer. De flesta ligger tÀtt, med bara nÄgra meters avstÄnd, och pÄ sÄ sÀtt hinner man besöka flera stÀllen under en och samma kvÀll. Ett stenkast frÄn Gamla stan ligger Àven Tallinns affÀrscentrum med glÀnsande skyskrapor, förstklassiga hotell och trendiga stadsdelar. I Tallinn vÀntar en spÀnnande blandning av gammalt och nytt.

Mat frÄn hela vÀrlden

I dag Ă€r Tallinn fyllt av restauranger och krogar och nya dyker upp hela tiden. Förutom mat frĂ„n det estniska och nordiska köket, hitta du ett stort utbud av indiska, franska, italienska, japanska, kinesiska, mexikanska och Ă€ven ryska och kaukasiska restauranger under din resa. Ett populĂ€rt mellanmĂ„l i Estland Ă€r crĂȘpesliknande pannkakor med olika fyllningar. Dessa serveras pĂ„ de flesta kafĂ©er och Ă€r bĂ„de billiga och goda. Du kommer att uppleva de flesta restauranger som mycket prisvĂ€rda, till och med de "dyrare" i Gamla stan.

PrisvÀrd shopping

Tallinn Àr en hÀrlig shoppingstad, bÄde pÄ grund av utbudet och av priserna. Butikerna ligger tÀtt pÄ shoppinggatorna dÀr du kan köpa allt frÄn mÀrkesklÀder till hantverksprylar. Runt om i staden finns Àven flera stora varuhus och köpcentrum. De populÀraste köpen i Tallinn brukar bestÄ av smycken, livsmedel, klÀder, souvenirer, lokala designprodukter och estniskt hantverk. Men Àven billig öl, sprit och fina viner, blommor och choklad tas ofta med hem frÄn en resa till Tallinn.

Tallinns kreativa kvarter

I stadsdelen Kalamaja ligger det populĂ€ra gamla industrikvarteret Telliskivi, ett omrĂ„de som representerar det kreativa och nya Tallinn. HĂ€r möts du av renoverade industrilokaler fyllda av gallerier, designbutiker, kafĂ©er, restauranger och hippa barer. I samma omrĂ„de ligger Ă€ven den upprustade marknaden Balti Jaama Turg – ett mĂ„ste för den som gillar att strosa runt bland marknadsstĂ„nd och smaka pĂ„ delikatesser under sin resa.

Vings resor till Tallinn

Det finns en hel del hotell att vÀlja mellan nÀr du bokar din resa till Tallinn med Ving. HÀr finns sÄvÀl prisvÀrda som lyxigare alternativ runt om i staden. Flera av Vings hotell ligger inne i Gamla stan, perfekt för dig som vill ha nÀra till stadens restauranger och nöjesliv. PÄ det snygga hotellet Telegraaf Hotel i Gamla stan finns ett lÀckert spa med pool och jacuzzi. Ving erbjuder resor till Tallinn med reguljÀrflyg, och du kan dÀrför sjÀlv bestÀmma vilken dag du vill resa och hur lÀnge du vill vara borta.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Hotell i alla prisklasser
 • PrisvĂ€rd mat och dryck
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • Valfri reslĂ€ngd
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Tallinn

VĂ€der
 • januari
-2°-8°
1
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • februari
-2°-8°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • mars
2°-5°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • april
9°1°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
16°5°
8
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • juni
19°9°
9
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
22°12°
8
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • augusti
21°11°
7
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • september
16°8°
5
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • oktober
10°3°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • november
4°-1°
1
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
 • december
0-5°
0
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 1 timme frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Tallinn kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Tallinns flygplats till hotellen Àr ca 15 minuter (ca 5 kilometer), beroende pÄ trafik. FrÄn flygplatsen gÄr ocksÄ buss och spÄrvagn in till centrum.
Shopping
Tallinn bjuder pÄ mycket varierad shopping. I hantverksbodarna i stadsmuren intill Viru-porten sÀljs tröjor, mössor, sockor och andra stickade klÀder i ull till relativt billiga priser. I varuhus och gallerior hittar du samma klÀder som hemma och till ungefÀr samma priser. I marknaden vid jÀrnvÀgsstationen, Balti Jaama turg, sÀljs det mesta frÄn korvar till rökta ostar, mörkt bröd och klÀder av lokalt mode. OmrÄdet Tellisikivi och Rotermannkvarteret bjuder pÄ allt frÄn smÄ lokala designers till mer vÀlkÀnda varumÀrken.
Mat, dryck och nattliv
I Tallinn finns ett bra och stort urval av restauranger och krogar. Utöver estnisk mat finns Àven ett stort utbud av andra internationella kök representerade. De flesta restauranger Àr prisvÀrda, till och med de "dyrare" och vÀlkÀnda restaurangerna. RestaurangtÀta omrÄden i Tallinn Àr Gamla stan, Rotermanni-kvarteret och det trendiga gamla industrikvarteret Telliskivi. Gillar du gatukök och streetfood, rekommenderar vi ett besök till marknaden Balti Jaama Turg. HÀr sÀljs lite allt möjligt i en livlig miljö. FramstÄende i det estniska köket Àr bland annat kalla röror, inlagda grönsaker, piroger, potatissallad, svart bröd, mejeriprodukter samt ett urval av olika fisk- och köttrÀtter. Till maten kan du dricka kali, en estnisk alkoholfri dryck som kan liknas vid svagdricka, eller öl frÄn nÄgon av alla bryggeri som numera frodas i Estland.
Tallinns nattliv Àr sprudlande och intensivt. Barer, pubar, nattklubbar och casinon finns överallt, och det stora utbudet gör att det sÀllan blir köer. Det mesta i nöjesvÀg hittar du i Gamla stan och i det trendiga industriomrÄdet Tellisikivi. Det historiska Rotermannkvarteret bjuder ocksÄ pÄ flera matstÀllen, barer och pubar. LikasÄ hamnen Port Noblessner, strax utanför stadskÀrnan. TÀtheten pÄ nöjen gör att du inte behöver hÄlla dig till ett stÀlle, utan med lÀtthet kan hinna med flera under en kvÀll.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Tallinn finns möjlighet till sÄvÀl sommar- som vinteraktiviteter med golf, hÀstridning, spa, gym, skridskoÄkning, bad med mera. Shoppingen Àr prisvÀrd.
Tallinn Àr en hÀrlig mix av gammalt och nytt, öst och vÀst. Flest sevÀrdheter hittar du i Gamla stan, dÀr det bÀst bevarade medeltida rÄdhuset i norra Europa ligger. I Tallinns Gamla stad myllrar det av charmig arkitektur, souvenirbutiker, kaféer och restauranger, ocksÄ ett livligt nattliv. Passa pÄ att besöka RÄdhustorget, Alexander Nevskij-katedralen eller ta dig upp pÄ Domberget och den hÀrliga utsiktsplatsen. Den gamla stadsmuren Àr ett annat kÀnnemÀrke. En gÄng var den 3 meter bred, 16 meter hög, hade 46 försvarstorn och strÀckte sig 4 kilometer runt staden. TvÄ kilometer mur och 26 torn har överlevt sedan 1500-talet. Utanför den bevarade ringmuren som omger Gamla staden ligger Tallinns affÀrscentrum med moderna skyskrapor, högklassiga hotell och flera stora köpcentrum. Lite lÀngre ut frÄn stadskÀrnan ligger stÄtliga Kadriorg-palatset, Tallinns SÄngarfÀlt, Tv-tornet, fina Piritastranden och trendiga industrikvarteret Telliskivi, ett populÀrt tillhÄll för mÄnga unga Tallinnbor. I Tallinn finns Àven flera intressanta museum, bland annat Kumu konstmuseum, Fotografiska Tallinn och Ockupations- och frihetsmuseum VABAMU.
Hur du tar dig runt
Bussar och spÄrvagnar trafikerar regelbundet i city, frÄn morgon till sen kvÀll.
StrÀnder
Stranden i Pirita Àr Tallinns största och populÀraste. Den Àr lÄnggrund, barnvÀnlig och ligger cirka sju kilometer frÄn Tallinns centrum. En annan barnvÀnlig sandstrand Àr den i Stroomi, och hit Àr det cirka fem kilometer frÄn stadskÀrnan. Du nÄr bÄda strÀnderna enklast med lokalbuss eller taxi.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Estlands ambassad pÄ telefon 08-545 122 80.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Estland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utstrÀckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. MÄnga hotell krÀver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220V

SprÄk

Estniska

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Tallinn