Se hotell (29)

Resor till Tallinn

Det tar endast en dryg timme att resa till Tallinn från Stockholm, och väl framme i Estlands vackra och moderna huvudstad väntar en medeltida stadskärna med pittoreska kullerstensgränder, omgiven av en historisk ringmur.
Stadens medeltida historia syns överallt, i kyrkorna, i gränderna,i vallgravarna... ja till och med i trappgavlarna. Staden finns med på Unescos världsarvslista och här ligger bland annat ett av världens äldsta ännu fungerande apotek, Rådhusapoteket, som har drivits på samma plats sedan år 1422. I Gamla stan finns också flera museum och mycket av det livliga nöjeslivet med fantastiska restauranger och barer. De flesta ligger tätt, med bara några meters avstånd, och på så sätt hinner man besöka flera ställen under en och samma kväll. Ett stenkast från Gamla stan ligger även Tallinns affärscentrum med glänsande skyskrapor, förstklassiga hotell och trendiga stadsdelar. I Tallinn väntar en spännande blandning av gammalt och nytt.

Mat från hela världen

I dag är Tallinn fyllt av restauranger och krogar och nya dyker upp hela tiden. Förutom mat från det estniska och nordiska köket, hitta du ett stort utbud av indiska, franska, italienska, japanska, kinesiska, mexikanska och även ryska och kaukasiska restauranger under din resa. Ett populärt mellanmål i Estland är crêpesliknande pannkakor med olika fyllningar. Dessa serveras på de flesta caféer och är både billiga och goda. Du kommer att uppleva de flesta restauranger som mycket prisvärda, till och med de "dyrare" i Gamla stan.

Prisvärd shopping

Tallinn är en härlig shoppingstad, både på grund av utbudet och av priserna. Butikerna ligger tätt på shoppinggatorna där du kan köpa allt från märkeskläder till hantverksprylar. Runt om i staden finns även flera stora varuhus och köpcentrum. De populäraste köpen i Tallinn brukar bestå av smycken, livsmedel, kläder, souvenirer, lokala designprodukter och estniskt hantverk. Men även billig öl, sprit och fina viner, blommor och choklad tas ofta med hem från en resa till Tallinn.

Tallinns kreativa kvarter

I stadsdelen Kalamaja ligger det populära gamla industrikvarteret Telliskivi, ett område som representerar det kreativa och nya Tallinn. Här möts du av renoverade industrilokaler fyllda av gallerier, designbutiker, caféer, restauranger och hippa barer. I samma område ligger även den upprustade marknaden Balti Jaama Turg – ett måste för den som gillar att strosa runt bland marknadsstånd och smaka på delikatesser under sin resa. Längre ut i Kalamaja ligger området Noblessner där du möts av restauranger, barer, museer och vackra vyer.

Vings resor till Tallinn

Det finns en hel del hotell att välja mellan när du bokar din resa till Tallinn med Ving. Här finns såväl prisvärda som lyxigare alternativ runt om i staden. Flera av Vings hotell ligger inne i Gamla stan, perfekt för dig som vill ha nära till stadens restauranger och nöjesliv. På det snygga hotellet Telegraaf Hotel i Gamla stan finns ett läckert spa med pool och bubbelpool. Ving erbjuder resor till Tallinn med reguljärflyg, och du kan därför själv bestämma vilken dag du vill resa och hur länge du vill vara borta.
Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Hotell i alla prisklasser
 • Prisvärd mat och dryck
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Tallinn

Väder
 • januari
-2°-8°
1
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • februari
-2°-8°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • mars
2°-5°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • april
9°1°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
16°5°
8
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • juni
19°9°
9
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
22°12°
8
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • augusti
21°11°
7
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • september
16°8°
5
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • oktober
10°3°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • november
4°-1°
1
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
 • december
--5°
-
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 1 timme från Stockholm.

Så reser du hit

Till Tallinn kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från Tallinns flygplats till hotellen är ca 15 minuter (ca 5 kilometer), beroende på trafik. Från flygplatsen går också buss och spårvagn in till centrum.
Shopping
Tallinn bjuder på mycket varierad shopping. I hantverksbodarna i stadsmuren intill Viru-porten säljs tröjor, mössor, sockor och andra stickade kläder i ull till relativt billiga priser. I varuhus och gallerior hittar du samma kläder som hemma och till ungefär samma priser. I marknaden vid järnvägsstationen, Balti Jaama turg, säljs det mesta från korvar till rökta ostar, mörkt bröd och kläder av lokalt mode. Området Tellisikivi och Rotermannkvarteret bjuder på allt från små lokala designers till mer välkända varumärken.

Köpcentrum och gallerior i Tallinn

I centrala Tallinn finns flera köpcentrum och gallerior, varav de största är Viru Keskus, Kaubamaja, T1, Solaris och Stockmann.
Mat, dryck och nattliv
I Tallinn finns ett bra och stort urval av restauranger och krogar. Utöver estnisk mat finns även ett stort utbud av andra internationella kök representerade. De flesta restauranger är prisvärda, till och med de "dyrare" och välkända restaurangerna. Restaurangtäta områden i Tallinn är Gamla stan, Rotermanni-kvarteret och det trendiga gamla industrikvarteret Telliskivi. Gillar du gatukök och streetfood, rekommenderar vi ett besök till marknaden Balti Jaama Turg. Här säljs lite allt möjligt i en livlig miljö. Framstående i det estniska köket är bland annat kalla röror, inlagda grönsaker, piroger, potatissallad, svart bröd, mejeriprodukter samt ett urval av olika fisk- och kötträtter. Till maten kan du dricka kali, en estnisk alkoholfri dryck som kan liknas vid svagdricka, eller öl från någon av alla bryggeri som numera frodas i Estland.

Smaken av Estland

Sugen på Verikäkk, Sült eller Mulgikapsad? Det bästa sättet att ta reda på hur Estland smakar är att följa med på en matvandring som tar dig lite grann bortom restaurangmenyerna. Det finns flera olika vandringar att välja bland, och det enda de har gemensamt är att de ger dig mersmak. I Tallinn finns även flera läckra restauranger som är listade i restaurangguiden White Guide, och i dessa serveras kreativa rätter med lokala och moderna inslag.
Tallinns nattliv är sprudlande och intensivt. Barer, pubar, nattklubbar och casinon finns överallt, och det stora utbudet gör att det sällan blir köer. Det mesta i nöjesväg hittar du i Gamla stan och i det trendiga industriområdet Tellisikivi. Det historiska Rotermannkvarteret bjuder också på flera matställen, barer och pubar. Likaså hamnen Port Noblessner, strax utanför stadskärnan. Tätheten på nöjen gör att du inte behöver hålla dig till ett ställe, utan med lätthet kan hinna med flera under en kväll.
Aktiviteter och sevärdheter
Behandlingar och spapaket i Tallinn håller hög kvalitet, dessutom till rimliga priser. Passa på att bada bastu, den traditionella rökbastun i Estland är ett måste. Vill du utforska omgivningarna kan du åka på båtutflykter till de närliggande öarna Prangli, Naissaar eller Aegna – tre charmiga skärgårdsöar med mycket historia. I Tallinn arrangeras även en hel del konserter och festivaler, året om.
Tallinn är en härlig mix av gammalt och nytt, öst och väst. Flest sevärdheter hittar du i Gamla stan, där det bäst bevarade medeltida rådhuset i norra Europa ligger. I Tallinns Gamla stad myllrar det av charmig arkitektur. Passa på att besöka Rådhustorget, Alexander Nevskij-katedralen eller ta dig upp på Domberget och den härliga utsiktsplatsen. Den gamla stadsmuren är ett annat kännemärke. En gång var den 3 meter bred, 16 meter hög, hade 46 försvarstorn och sträckte sig 4 kilometer runt staden. Två kilometer mur och 26 torn har överlevt sedan 1500-talet. Utanför den bevarade ringmuren som omger Gamla staden ligger Tallinns affärscentrum med moderna skyskrapor, högklassiga hotell och flera stora köpcentrum. Lite längre ut från stadskärnan ligger ståtliga Kadriorg-palatset, Tallinns Sångarfält, TV-tornet, fina Piritastranden och trendiga industrikvarteret Telliskivi, ett populärt tillhåll för många unga Tallinnbor.

Inbjudande museer för alla åldrar

I Tallinn finns flera intressanta museer. Kumu konstmuseum och Fotografiska Tallinn är det givna valet för dig som uppskattar konst. Ockupations- och frihetsmuseum VABAMU och KBG Museum i hotellet VIRU är två spännande museer som belyser Estlands under Sovjetunionen. Estlands Friluftsmuseum får du bekanta dig med det förflutna och nuet. Här väntar kultur och traditioner. Barnfamiljer kommer trivas på vetenskapsmuseum PROTO och Flyghamnen (Estlands sjöfartsmuseum).
Hur du tar dig runt
Bussar och spårvagnar trafikerar regelbundet i city, från morgon till sen kväll. Taxi är billigt och enkelt att resa med.
Stränder
Stranden i Pirita är Tallinns största och populäraste. Den är långgrund, barnvänlig och ligger cirka sju kilometer från Tallinns centrum. En annan barnvänlig sandstrand är den i Stroomi, och hit är det cirka fem kilometer från stadskärnan. Du når båda stränderna enklast med lokalbuss eller taxi.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220V

Språk

Estniska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.

SÖK DIN RESA TILL Tallinn
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.