Hotell (57)

Resor till Dubai

Med Ving kan du resa till Dubai när du vill, hur länge du vill, och du kan välja mellan sex olika resmål.
Dubai lockar året runt med sitt solsäkra klimat, sina svepande stränder och sin sköna blandning av kultur, sevärdheter, shopping och lyx. Om du bokar en resa till Dubai kan du välja mellan närmare femtio hotell på fem olika resmål, året runt. Och oavsett när du väljer att resa kan du vara säker på en solig semester, där temperaturen i havet sällan går under 20 grader ens på vintern. Men Dubai handlar inte bara som sol och bad. Här finns också spännande restauranger med menyer från hela världen, här finns shopping för både fyndjägare och fönstershoppare och här finns upplevelser för både stora och små, som till exempel skidåkningen i Mall of the Emirates, eller utsikten från toppen av Burj Khalifa, 450 meter över havet.

Välj rätt resmål i Dubai

Om du vill ha en resa med mycket strandliv ska du titta på Jumeirah Beach, där du dessutom kan räkna med riktiga lyxhotell. Lyxigt bor du också i Jebel Ali, där du dessutom kan boka till All Inclusive. Lika bra, fast billigare bor du i Downtown Dubai, där du också hittar världens högsta byggnad och riktigt spännande shopping. Billigast bor du nog i Deira, där vi har flera hotell bland souker och mer modern shopping. Får du svårt att välja kan du kombinera flera resmål så att du får en resa som passar dig.

Vings resor till Dubai

Med Ving kan du resa till Dubai, när du vill och vara borta så länge du vill, en långweekend i Jumeirah Beach, eller kanske en längre semester där du bor på två olika resmål. Med Ving kan du resa till Dubai året runt, på de tider som passar dig, till ett hotell som passar både dig och din budget. Med närmare ett femtiotal hotell att välja mellan kan vi nästan lova att du hittar något som faller dig i smaken. Hos Ving kan du boka en resa till Dubai med valfri reslängd, med flera av de största flygbolagen från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Med tanke på att det bara är drygt sex timmars resa kan du mycket väl åka hit för en långweekend på fyra nätter för att njuta av sol, bad, shopping och nattliv. Åker du hit en vecka hinner du uppleva ännu mer.

Att se och göra i Dubai

Dubai är en spännande blandning av gammalt och nytt, från det hypermoderna shoppingcentret Dubai Mall till de urgamla soukerna, från de glänsande hotellen längs med Jumeirah Beach till tystnaden under stjärnorna ute i öknen. Under en resa till Dubai finns det alltid något att se eller göra, allt från en shoppingtur till en dag på kamelkapplöpningarna. Vill du göra något alldeles extra under din semester kan du passa på att besöka något av de andra emiraten längs kusten, Sharjah, Abu Dhabi eller kanske Ras al-Khaimah. Förutom själva besöket i ett annat emirat får du också vacker upplevelse när du kör genom det dramatiska ökenlandskapet.

Dubai för barn - Dubai Parks and Resorts

Dubai Parks and Resorts väntar en gigantisk nöjespark, där de olika delarna har olika teman. Här finns LEGOLAND® Dubai, tillsammans med MOTIONGATE™ Dubai där man kan hälsa på Shrek, Kung Fu Panda och många fler. Här finns åkturer, aktiviteter och mycket annat för barn upp till tonåren. Bokar du en resa till Dubai Parks and Resort bor du på det spännande hotellet Lapita Dubai Parks Autograph Collection, en polynesisk dröm bara några steg från parkerna. Naturligtvis kan du kombinera en resa till Dubai Parks and Resorts med något av våra övriga resmål i Dubai.
Hitta ditt hotell
Stränder

Stränder i Dubai

Om du vill ha en resa med mycket strandliv ska du titta på Jumeirah Beach, här ligger flera stränder varav Dubais längsta och mest kända. Jumeirah Beach är en välskött sandstrand, barnvänlig med finkornig, ljus sand. I Jebel Ali ligger några av Vings hotell direkt vid en fin sandstrand som lämpar sig för barn. Inne i Dubai badar du i hotellens pooler och föredrar du att bada vid en sandstrand finns en allmän strand med fri entré några kilometer utanför Dubais centrum. Där finns också flera strandklubbar som du kan besöka mot avgift. I Bur Dubai badar du också i hotellens pooler men åker du taxi några minuter bort kommer du till den fina stranden Jumeirah Open Beach. I Deira väntar fantastiska stränder och turkosblått vatten längs kusten, det tar cirka tio minuter att resa till dessa från de centrala delarna. I närheten av Dubai Parks and Resorts finns inga stränder, men på Lapita Dubai Parks Autograph Collection väntar ett stort och lekfullt poolområde. Vill du bada i havet är det bäst att söka upp någon av Dubais stränder norr om Dubai Parks and Resorts.
Mat, dryck och nattliv

Mat och dryck i Dubai

Önskar du ett stort utbud av restauranger är det Jumeirah Beach och Downtown Dubai som gäller. Här väntar restauranger som erbjuder mat från hela världen. I Bur Dubai och I Deira finns gott om restauranger, ofta med en mer lokal anstrykning. I Jebel Ali finner du ett bra restaurangutbud på respektive hotell. Det finns även flera restauranger utspridda inom orten. I Dubai Parks and Resorts finns det flera spännande restauranger med olika teman på hotellet Lapita Dubai Parks Autograph Collection.

Nattliv i Dubai

I Dubai är nattlivet som livligast i Jumeirah Beach och Downtown Dubai. Här finns ett brett utbud av häftiga barer och nattklubbar, vissa mer exklusiva än andra. Många nattklubbar stänger vid kl. 03.00. Barerna ligger ofta högt upp i skyskraporna och bjuder på en fantastisk utsikt över omgivningarna. Precis som i övriga områden av Dubai, ligger barer och nattklubbar i anslutning till hotellen som har alkoholtillstånd.
Shopping

Shopping i Dubai

Är du ute efter storslagen shopping ska du rikta blicken mot Downtown Dubai som erbjuder ett stort utbud. I de enorma shoppinggalleriorna, exempelvis Dubai Mall och Mall of Emirates finner du en uppsjö av butiker och upplevelser. I Jumeirah Beach finner du också bra shopping i anslutning till hotellen och i olika gallerior. Reser du till Deira och Bur Dubai kan du besöka de traditionella soukerna, inomhusmarknaderna, som säljer allt från guld och textilier av alla dess slag till parfymer och kryddor. Här kan du pruta och göra riktiga fynd. I Dubai Parks and Resorts erbjuds främst souvenirer och accessoarer.

Dubai City – störst shoppingutbud

Det bästa och största utbudet av shopping finns i Dubai City och delas på mitten av floden, The Creek. På båda sidor om floden går kommersen på högvarv. I de gamla arabiska basarkvarteren i Bur Dubai finns allt från antikviteter och högklassiska persiska mattor till det senaste inom elektroniken, kryddor, tyger och skor. Guld är fördelaktigt att köpa här.

Gallerior och shoppingcenter

Två enorma och populära shoppingcenter är Mall of Emirates och Dubai Mall. I Mall of Emirates ryms över 350 butiker, restauranger och till och med en slalombacke! Mall of Emirates ligger cirka 20 kilometer från Dubai City i riktning mot Abu Dhabi. Dubai Mall rymmer över 1200 affärer, världens största guldsouk med över 200 butiker och "Fashion Island" för haute couture. Här finns även en skridskobana av olympiska mått och det som tidigare var världens högsta byggnad, Burj Dubai.

Traditionella souker

Vill du besöka en traditionell inomhusmarknad, en så kallad souk, finns flera inom räckhåll. I närliggande Bur Dubai ligger textilsouken, som erbjuder textilier av alla dess slag. Annars rekommenderas ett besök i Karama Bazaar, som också ligger i Bur Dubai och som erbjuder allt ifrån kläder och accessoarer till möbler, souvenirer och leksaker. I området Deira hittar du guldsouken, kryddsouken och parfymsouken som alla är värda ett besök. Kommer du ihåg att pruta kan du göra riktiga fynd.
Sport och Träning

Sport och träning i Dubai

Önskar du en aktiv semester kan du ägna dig åt allt från golf, tennis, skytte och vattensporter. Är du intresserad av motorsport finns Race and Driving School vid Dubai Autodrome. Det är till för alla, från nybörjaren till den mer erfarne föraren.

Spela golf i Dubai

Här kan du spela golf under din semester på flera fina banor med härliga utmaningar.

För bokning av golf med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.
Aktiviteter och sevärdheter

Aktiviteter i Dubai

I Dubai väntar ett stort aktivitetsutbud för hela familjen. Du kan roa dig med intressanta museibesök, ökensafari, besök i vattenparker och till och med skidåkning. Är du intresserad av motorsport är ett tips att besöka Race and Driving School vid Dubai Autodrome. I Downtown Dubai och Jumeirah Beach finner du de flesta stora sevärdheter, men du når dem enkelt med transport från andra orter. På Dubai Parks and Resorts väntar en gigantisk nöjespark, där de olika delarna har olika teman. Här finns LEGOLAND® Dubai, tillsammans med MOTIONGATE™ Dubai där du kan hälsa på Shrek, Kung Fu Panda och många fler. Här finns åkturer, aktiviteter och mycket annat för barn upp till tonåren.

Sevärdheter i Dubai

Hela Dubai är som en enda stor sevärdhet, här finns fler futuristiska och magnifika byggnader än någon annanstans. I den här staden kan du uppleva allt från exotiska ökenturer till riktigt storstadsliv. Många av de kända sevärdheterna finner du i Downtown Dubai och Jumeirah Beach, exempelvis skyskrapan Burj Khalifa, Dubai Marina, Palm Jumeirah, Dubaiviken, byggnaden Burj Al Arab och den berömda fontänen i Dubai – världens största koreograferade fontänsystem. Bur Dubai är ett spännande område att utforska. I den gamla delen vid sidan av floden finns Dubais kulturella centrum med Dubai Museum, och Al Bastakiya, en pittoresk och bohemisk stadsdel från 1800-talet. I den historiska stadsdelen Al Fahidi finns konstgallerier och fortet Al Fahidi Fort.
Hur du tar dig runt

Hur du tar dig runt på Dubai

Inom Jumeirah Beach och centrala Dubai erbjuder lokaltrafiken bra alternativ, exempelvis finns stadsbussar, tunnelbana (Metro) och spårvagn. Samma biljettsystem gäller för tunnelbanan, spårvagn och för buss. Ett antal färjor ingår i Dubais kollektivtrafik och med dem kan du bland annat åka längs Dubai Marina och Dubai Kanal. Behöver du längre transport är den dock sporadisk. För transport utanför staden är det smidigare att ta taxi. Taxi är förhållandevis billigt.
Fakta

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +2 timmar. Vintertid: svensk tid +3 timmar.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 6-7 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Dubai året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Dubais flygplats.
Väder
 • januari
23°14°
7
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • februari
24°15°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
31°20°
9
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • maj
36°24°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
38°26°
10
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
40°29°
10
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°23°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
31°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • december
26°15°
7
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
Förenade Arabemiraten har ett tropiskt ökenklimat med heta somrar och varma vintrar. Ving har hotell i flera emirat: Dubai, Abu Dhabi, Ajman, Fujairah och Ras al Khaimah. I Dubai kan du välja mellan resmålen Bur Dubai, Deira, Downtown Dubai, Jebel Ali, Jumeirah Beach och Dubai Parks and Resorts.

Dagstemperaturen på sommaren når ofta över 40 grader och luftfuktigheten är hög. Vintrarna är något svalare, 20-24 grader, med en något lägre luftfuktighet. Havet är skönt och badvänligt året om, med temperaturer från 20 till 28 grader.

December, januari, februari och mars

Bjuder på ett behagligt klimat som kan liknas vid en varm svensk sommar, medeldagstemperaturen håller sig mellan 24 och 26 grader, på natten kan temperaturen gå ner mot 15 grader och i vattnet är det 20-24 grader. Någon egentlig regnperiod finns inte, men kommer det regn är det under dessa månader. Oftast kommer det bara som mycket kortvariga skurar och utan någon längre förvarning.

April, maj, juni, juli, augusti, september, oktober och november

Högsommaren börjar i juli och varar till september. Vanligen ligger temperaturen runt och över 40 grader dagtid, den kan också gå upp mot 50 grader i öknen. På natten bara något svalare, 25-29 grader. Luftfuktigheten är mycket hög, inte sällan över 90 procent. Årets hetaste månader är juli och augusti och det är regnfritt maj till november. Sandstormar förekommer från maj till juli när starka vindar blåser in från Saudiarabien. De för med sig ökensand som kan göra luften disig och grå i flera dagar.

ERBJUDANDEN PÅ RESOR MED REGULJÄRFLYG TILL Dubai

Citymax Bur Dubai
Citymax Bur Dubai
Bur Dubai, Dubai, Förenade Arabemiraten
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 6 dagar, 5 hotellnätter
 • Avresa 4 nov 2022 från Stockholm
Inkl. frukost
Inkl. incheckat bagage
Inkl. frukost
Flyg och 5 hotellnätter
4 nov 2022 från Stockholm
JA Ocean View Hotel
JA Ocean View Hotel
Jumeirah Beach, Dubai, Förenade Arabemiraten
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 6 dagar, 5 hotellnätter
 • Avresa 9 okt 2022 från Stockholm
Inkl. frukost
Inkl. incheckat bagage
Inkl. frukost
Flyg och 5 hotellnätter
9 okt 2022 från Stockholm
Grand Hyatt Dubai
topselectionföralla
Grand Hyatt Dubai
Bur Dubai, Dubai, Förenade Arabemiraten
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 6 dagar, 5 hotellnätter
 • Avresa 9 okt 2022 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 5 hotellnätter
9 okt 2022 från Stockholm
Rove La Mer Beach
Rove La Mer Beach
Downtown Dubai, Dubai, Förenade Arabemiraten
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 1 vecka, 7 hotellnätter
 • Avresa 13 okt 2022 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 7 hotellnätter
13 okt 2022 från Stockholm
Atlantis, The Palm
topselectionförfamiljer
 • Barnvänligt
Atlantis, The Palm
Jumeirah Beach, Dubai, Förenade Arabemiraten
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 1 vecka, 7 hotellnätter
 • Avresa 24 nov 2022 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 7 hotellnätter
24 nov 2022 från Stockholm
Dukes The Palm, a Royal Hideaway Hotel
Dukes The Palm, a Royal Hideaway Hotel
Jumeirah Beach, Dubai, Förenade Arabemiraten
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 1 vecka, 7 hotellnätter
 • Avresa 1 dec 2022 från Stockholm
Inkl. frukost
Inkl. incheckat bagage
Inkl. frukost
Flyg och 7 hotellnätter
1 dec 2022 från Stockholm

Resor till Dubai

Jumeirah Beach
 • Mat & Dryck
 • Sport/Äventyr
 • Stränder
Jumeirah Beach är det exklusiva valet för dig som vill resa till Dubai för att uppleva fantastiska stränder. Vill du ha stadspuls är det inte långt till Dubai City.
Jebel Ali
 • Barnvänligt
 • Sport/Äventyr
 • Mat & Dryck
Boka en resa med Ving till Jebel Ali i Dubai och njut av ett härligt resortliv med massor av aktiviteter på ett hotell precis vid stranden.
Downtown Dubai
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
 • Shopping
Downtown Dubai är exklusivt och spännande, med gott om eleganta butiker och lyxiga hotell.
Bur Dubai
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
 • Shopping
Bur Dubai är en något lugnare del av Dubai City. Samtidigt har du nära till stadens stora utbud av shopping och nöjen.
Deira
 • Mat & Dryck
 • Sevärdheter
 • Shopping
I Deira bor du mitt bland soukerna och shoppingen i Dubai. När du reser med Ving kan du välja mellan flera hotell som är lite billigare än på de flesta andra resmål i Dubai.
Dubai Parks and Resorts
Dubai Parks and Resorts är Dubai för barnen, med massor av spännande saker att se och göra i den stora nöjesparken.

Reseguide till Dubai

Reseguide till Dubai

Mitt i allt det hypermoderna bjuder Dubai även på platser som för tankarna till tusen och en natt. Men var ska man bo och vad borde man se? I vår reseguide till Dubai tipsar vi om vad som skiljer de olika områdena åt, så att du enkelt kan planera din resa till Dubai.

Mitt i allt det hypermoderna bjuder Dubai även på platser som för tankarna till tusen och en natt. Men var ska man bo och vad borde man se? I vår reseguide till Dubai tipsar vi om vad som skiljer de olika områdena åt, så att du enkelt kan planera din resa till Dubai.

Rekommenderade flygbolag till Dubai

Resor med Emirates

Emirates flyger världens största flygplansflotta med Airbus A380s och Boeing 777s, vilket erbjuder våra kunder bekvämligheterna med det senaste och mest effektiva flygplanen i luften. När du flyger med Emirates ingår bagage, och ombord ingår mat och dryck och branschledande inflight underhållning, inspirerande kök och service i världsklass. Reser du med Emirates från Skandinavien så flyger du direkt till Dubai. Vidare från Dubai har Emirates ett brett utbud av destinationer i Indiska Oceanen, Asien och Afrika. Dessutom kan du göra ett spännande stopp på några dagar i Dubai.

Emirates flyger världens största flygplansflotta med Airbus A380s och Boeing 777s, vilket erbjuder våra kunder bekvämligheterna med det senaste och mest effektiva flygplanen i luften. När du flyger med Emirates ingår bagage, och ombord ingår mat och dryck och branschledande inflight underhållning, inspirerande kök och service i världsklass. Reser du med Emirates från Skandinavien så flyger du direkt till Dubai. Vidare från Dubai har Emirates ett brett utbud av destinationer i Indiska Oceanen, Asien och Afrika. Dessutom kan du göra ett spännande stopp på några dagar i Dubai.

Resor med Qatar Airways

Med en femstjärnig service och bra priser, erbjuder Qatar Airways en av de bekvämaste och modernaste flygupplevelserna. Ombord på Qatar Airways ingår bagage, mat och dryck och individuella TV-skärmar med över 3 000 valmöjligheter inom film, TV och musik. När du reser från Skandinavien så flyger du direkt till Doha/Qatar. Vidare från Doha har Qatar Airways ett brett utbud av fina förbindelser vidare till destinationer i Indiska Oceanen och Asien. Dessutom går det bra att göra ett stopp i Doha på vägen ut eller hem.

Med en femstjärnig service och bra priser, erbjuder Qatar Airways en av de bekvämaste och modernaste flygupplevelserna. Ombord på Qatar Airways ingår bagage, mat och dryck och individuella TV-skärmar med över 3 000 valmöjligheter inom film, TV och musik. När du reser från Skandinavien så flyger du direkt till Doha/Qatar. Vidare från Doha har Qatar Airways ett brett utbud av fina förbindelser vidare till destinationer i Indiska Oceanen och Asien. Dessutom går det bra att göra ett stopp i Doha på vägen ut eller hem.

Resor med Turkish Airlines

Turkish Airlines har fått titeln Europas Bästa Flygbolag sex år i rad. Turkish Airlines flyger direkt från Skandinavien till Istanbul och vidare till många destinationer i Indiska Oceanen, Afrika och Asien. När du flyger med Turkish Airlines ingår bagage, och ombord ingår mat och dryck och individuella TV-skärmar med många valmöjligheter inom film, TV och musik.

Turkish Airlines har fått titeln Europas Bästa Flygbolag sex år i rad. Turkish Airlines flyger direkt från Skandinavien till Istanbul och vidare till många destinationer i Indiska Oceanen, Afrika och Asien. När du flyger med Turkish Airlines ingår bagage, och ombord ingår mat och dryck och individuella TV-skärmar med många valmöjligheter inom film, TV och musik.
Sök din resa till Dubai
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.