Se hotell (32)

Resor till Riga

På en resa till Riga får du mycket för pengarna, Lettlands huvudstad är dessutom en modern storstad som samtidigt har lyckats bevara mycket av sin rika historia och arkitektur.
Den korta flygresan på bara en dryg timme från Stockholm gör det attraktivt att resa till Riga, inte minst för dig som kanske bara känner för att ta en weekend, eller kanske bara en dagstur. Riga har på senare år genomgått en rejäl upprustning och erbjuder idag en spännande mix av dåtid och nutid, öst och väst.

Riga för alla

I Riga finns ett stort utbud av kultur, historia, arkitektur, mat, nöjen och shopping. Den gamla staden, Vecriga, finns med på Unescos världsarvslista och på flera ställen i staden finns lummiga parker där du kan koppla av i lugn och ro. Vill du ha motsatsen till lugn och ro finns det gott om barer, diskotek och nattklubbar som har öppet ända fram på småtimmarna. En annan detalj som gör det attraktivt att resa till Riga är de låga priserna. Här kan du passa på att unna dig det där lilla extra.

Historiska Riga

Rigas historia sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet. Genom århundradena har staden styrts av ett flertal nationer. En gång i tiden var Riga till exempel den största staden i konungariket Sverige. På det lettiska Ockupationsmuseet i Riga finns intressanta utställningar om Sovjetunionens två ockupationer av landet, samt ockupationen under Nazi-tiden - ett måste under den historieintresserades resa till Riga.

Vings resor till Riga

Det korta avståndet från Sverige till Lettland gör att Riga passar perfekt för en weekendresa. Du slipper lägga längre tid på transporten och kan fokusera på din slutdestination. Eftersom Ving erbjuder resor till Riga med reguljärflyg väljer du själv vilka dagar och tider som passar dig bäst att flyga, och du bestämmer själv hur lång tid du vill tillbringa på plats. När du bokar din resa till Riga med Ving kan du välja mellan ett 20-tal hotell, allt från budget till hög komfort. Samtliga hotell ligger centralt, och särskilt omtyckt är Radisson Blu Hotel Latvija, som har en takbar med oslagbar utsikt på den 27:e våningen.
Bra att veta
  • Centrala hotell
  • Lyxhotell
  • Hotell från 3 till 5 vågor
  • Prisvärd mat och dryck
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Riga

SÖK DIN RESA TILL Riga

INSPIRATION INFÖR DIN NÄSTA RESA TILL Riga

Därför ska du semstra i Vackra Riga

Därför ska du semestra i Riga

Följ med vår reseexpert Tomas till Lettlands huvudstad Riga som är det perfekta resmålet för en weekendresa. Läs om de prisvärda och stora upplevelserna omringad av kultur, mat nöjen och mycket mycket mer!