Se hotell (33)

Resor till Riga

PÄ en resa till Riga fÄr du mycket för pengarna, Lettlands huvudstad Àr dessutom en modern storstad som samtidigt har lyckats bevara mycket av sin rika historia och arkitektur.

Den korta flygresan pÄ bara en dryg timme frÄn Stockholm gör det attraktivt att resa till Riga, inte minst för dig som kanske bara kÀnner för att ta en weekend, eller kanske bara en dagstur. Riga har pÄ senare Är genomgÄtt en rejÀl upprustning och erbjuder idag en spÀnnande mix av dÄtid och nutid, öst och vÀst.

Riga för alla

I Riga finns ett stort utbud av kultur, historia, arkitektur, mat, nöjen och shopping. Den gamla staden, Vecriga, finns med pÄ Unescos vÀrldsarvslista och pÄ flera stÀllen i staden finns lummiga parker dÀr du kan koppla av i lugn och ro. Vill du ha motsatsen till lugn och ro finns det gott om barer, diskotek och nattklubbar som har öppet Ànda fram pÄ smÄtimmarna. En annan detalj som gör det attraktivt att resa till Riga Àr de lÄga priserna. HÀr kan du passa pÄ att unna dig det dÀr lilla extra.

Historiska Riga

Rigas historia strÀcker sig Ànda tillbaka till 1200-talet. Genom Ärhundradena har staden styrts av ett flertal nationer. En gÄng i tiden var Riga till exempel den största staden i konungariket Sverige. PÄ det lettiska Ockupationsmuseet i Riga finns intressanta utstÀllningar om Sovjetunionens tvÄ ockupationer av landet, samt ockupationen under Nazi-tiden - ett mÄste under den historieintresserades resa till Riga.

Vings resor till Riga

Det korta avstÄndet frÄn Sverige till Lettland gör att Riga passar perfekt för en weekendresa. Du slipper lÀgga lÀngre tid pÄ transporten och kan fokusera pÄ din slutdestination. Eftersom Ving erbjuder resor till Riga med reguljÀrflyg vÀljer du sjÀlv vilka dagar och tider som passar dig bÀst att flyga, och du bestÀmmer sjÀlv hur lÄng tid du vill tillbringa pÄ plats. NÀr du bokar din resa till Riga med Ving kan du vÀlja mellan ett 20-tal hotell, allt frÄn budget till hög komfort. Samtliga hotell ligger centralt, och sÀrskilt omtyckt Àr Radisson Blu Hotel Latvija, som har en takbar med oslagbar utsikt pÄ den 27:e vÄningen.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Lyxhotell
 • Hotell frĂ„n 3 till 5 hjĂ€rtan
 • PrisvĂ€rd mat och dryck
 • Valfri reslĂ€ngd
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Riga

VĂ€der
 • januari
-2°-8°
1
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • februari
-2°-8°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • mars
2°-5°
4
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • april
9°1°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
16°5°
8
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juni
19°9°
9
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
22°12°
8
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • augusti
21°11°
7
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • september
16°8°
5
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • oktober
10°3°
2
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • november
4°-1°
1
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
 • december
0-5°
0
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 1 timme och 10 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Riga kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Rigas flygplats till hotellen Àr ca 10-20 minuter (ca 10 kilometer), beroende pÄ trafik.
Shopping
Shopping i Riga handlar mycket om lokalt hantverk och lokala produkter. BÀrnsten, keramik, linne, lÀder och silver Àr exempel pÄ lokala hantverk som sÀljs i mÄnga butiker. PÄ Centralmarknaden vid floden (bakom stationen) finns ett stort utbud av prisvÀrda och lite annorlunda matvaror. Marknaden var en av Baltikums största nÀr den byggdes 1930 och Àr vÀl vÀrd ett besök. Berga Bazars Àr en fin arkad som byggdes i slutet av 1800-talet. HÀr hittar du restauranger, caféer och flera butiker.
Mat, dryck och nattliv
Utbudet av restauranger och barer Àr frÀmst koncentrerat till Rigas gamla stad. Den inhemska restaurangkedjan Lido serverar typisk husmanskost och Àr ett mÄste om du vill prova Àkta lettisk mat. Balzam eller Riga-balsam Àr en traditionell lettisk likör. PrisnivÄn Àr lÀgre Àn i Sverige.
Riga har ett livligt nattliv och ett stort utbud av diskotek och barer.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Riga finns flera museer och monument att besöka. I centrala Riga finns flera byggnader i Jugend- och Art Nouveu-arkitektur, vilket Riga Àr kÀnt för. Det finns Àven ett Art Nouveau-museum. Den lettiska Nationaloperan och baletten har bÄde klassiska och moderna uppsÀttningar.
Hur du tar dig runt
Det Àr lÀtt att ta sig runt i Riga med taxi, buss eller spÄrvagn.
StrÀnder
Ca 30 minuter med tÄg eller buss frÄn Riga ligger semesterorten Jurmala som kan skryta med en 32 kilometer lÄng och lÄnggrund sandstrand. Orten Àr Àven kÀnd för alla sina spa-anlÀggningar.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. Efter 90 dagar mÄste uppehÄllsrÀtt registreras. För mer information hÀnvisar vi till Lettlands ambassad pÄ telefon 08-700 63 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Lettland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). De vanligaste betalkorten fungerar pÄ de flesta restauranger, barer, bensinstationer och uttagsautomater.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 V

SprÄk

Lettiska

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Riga