Se hotell (36)

Resor till Krakow

Boka en resa till Krakow, en av Europas vackraste stÀder. HÀr fÄr du det mesta som gÄr att önska av en storstadssemester och till riktigt bra priser.

Inte undra pÄ att allt fler lockas till att resa till Krakow. Med sin majestÀtiska arkitektur och sina mÄnga sevÀrdheter hamnar staden ofta pÄ topplistan över Europas vackraste stÀder. Den gamla huvudstaden Àr Polens tredje största och hade sin guldÄlder i slutet av 1500-talet. FrÄgan Àr om inte en ny gyllene era Àr pÄ vÀg.

SevÀrdheter och shopping

Krakow Ă€r idag en blomstrande universitetsstad med en avslappnad och vĂ€lkomnande atmosfĂ€r. Det, tillsammans med alla sevĂ€rdheter och de lĂ„ga priserna, har gjort att turister frĂ„n hela Europa börjat resa till Krakow. Torget Rynek Glowny Ă€r stadens hjĂ€rta och en given samlingsplats. Börja gĂ€rna med en kopp kaffe pĂ„ nĂ„gon av uteserveringarna hĂ€r innan du ger dig ut pĂ„ sightseeing bland de hundratals kyrkorna, de mĂ„nga vackra medeltidsbyggnaderna och slotten med sina spiralformade torn. Är det shopping som lockar behöver du inte heller bli besviken. I Krakow finns det gott om butiker av alla slag, frĂ„n souvenirer till exklusiva mĂ€rkesbutiker. Missa heller inte den livliga söndagsmarknaden i de judiska kvarteren Kazimierz.

Krakows nattliv

I Krakow Àter du gott och förhÄllandevis billigt. HÀr finns mÄnga bra restauranger och massor av caféer och barer som gÄr frÄn smÄ och mysiga till stora och trendiga. Inte minst tack vare alla studenter bjuder staden ocksÄ pÄ stora möjligheter för dig som vill ut och roa dig under din resa till Krakow. Nattklubbar och diskotek hittar du lite överallt nÀr skymningen börjar lÀgga sig över staden.

Vings resor till Krakow

NÀr du bokar resa till Krakow med Ving kan du vÀlja bland en rad bra hotell, de flesta av dem med centralt lÀge. Vi erbjuder allt frÄn enklare budgethotell till lyxigare hotell med fem hjÀrtan. Ett par omtyckta exempel Àr Stary med sitt fina spa och Best Western Plus Krakow Old Town i gamla stan. NÀr du reser med Ving har du ocksÄ möjlighet att skrÀddarsy din resa, vare sig det gÀller en weekend, en vecka eller nÄgot annat. Du kan sjÀlv vÀlja bÄde reslÀngd och avresedag.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Centrala hotell
 • Hotell frĂ„n 2 till 5 hjĂ€rtan
 • PrisvĂ€rd mat och dryck
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Krakow

VĂ€der
 • januari
1°-4°
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • februari
2°-4°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • mars
5°-2°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • april
10°2°
5
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
15°7°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juni
20°11°
8
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • juli
22°14°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • augusti
22°13°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • september
18°10°
5
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • oktober
13°5°
3
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • november
7°2°
1
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • december
2°0
1
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Krakow kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder frÄn Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Krakows flygplats till hotellen Àr ca 30 minuter (ca 16 kilometer), beroende pÄ trafik.
Shopping
I Krakow finns ett bra utbud av shopping om du exempelvis vill handla konst, tyger och lÀder. HÀr finns Àven lokala marknader och flera gallerior. Priserna Àr lÀgre i Krakow Àn hemma.
Mat, dryck och nattliv
I Krakow finns ett stort och varierat utbud av restauranger, allt frÄn billig snabbmat till exklusiva restauranger, ofta med internationell prÀgel pÄ menyn. Priserna Àr generellt lÄga.
Krakow Àr en universitetsstad med ett riktigt bra café-, pub- och nattliv.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Vill du göra en utflykt utanför staden Àr det inte mer Àn ca 70 kilometer till koncentrationslÀgren i Auschwitz, det lÀmnar inte nÄgon oberörd och ger ett minne för livet. Ett annat utflyktstips Àr saltgruvan i Wieliczka som varit i drift Ànda sedan 1200-talet och som 1978 blev ett av de tolv första vÀrldsarven pÄ Unescos lista.
Kulturutbudet i Krakow Àr stort och hÀr finns mÄnga muséer och sevÀrdheter av dignitet.
Hur du tar dig runt
Promenader i citykÀrnan rekommenderas. Det finns ocksÄ spÄrvagn och bussar, biljett köper du i kiosker.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs men du mÄste registrera uppehÄllsrÀtt efter 90 dagar. För mer information hÀnvisar vi till Polens ambassad pÄ telefon 08-505 750 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Polen.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Zloty (PLN). Kort accepteras i stor utstrÀckning.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

230 V - EU-standard.

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor.

Mer om Krakow

Sök din resa till Krakow