Se hotell (46)

Resor till Bryssel

SpÀnnande arkitektur, varm atmosfÀr och ett stort utbud av restauranger och shopping har gjort det populÀrt att resa till Bryssel, en stad som för mÄnga annars mest förknippas med Europaparlamentet.

EU-huvudstaden Bryssel Àr bÄde klassisk och modern. HÀr vÀntar det eleganta torget Grand Place, boulevarder, vackra parker, spÀnnande kulturinrÀttningar, vÀrldsberömda sevÀrdheter och över 80 olika museer. Stadens restauranger lockar med allt frÄn gourmetmat till belgisk pommes frites och desserter med vÀrldsberömd choklad, och en shoppingrunda i Bryssel ger alltid goda resultat.

Vings resor till Bryssel

Ving har mÄnga hotell att vÀlja mellan i Bryssel, och majoriteten ligger mycket centralt med promenadavstÄnd till Grand Place och stadens stora utbud av shopping, restauranger och nöjesliv. NÀr du bokar resa till Bryssel med Ving vÀljer du sjÀlv vilken dag du vill resa och hur lÀnge du vill vara borta.

Formel 1: Belgian Grand Prix

Ett stycke utanför Bryssel ligger Spa-Francorchamps, en av de mest klassiska banorna i Formel 1-kalendern. I augusti kör man hÀr det Ärliga Belgian Grand Prix, med de bÀsta förarna och de snabbaste bilarna. Nu kan du resa till Bryssel och vara med pÄ plats nÀr det avgörs. NÀr du bokar en Formel 1-resa till Bryssel med Ving fÄr du ett fÀrdigt paket med flyg, hotell och biljetter till bÄde lördagen och söndagen.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Centrala hotell
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • MĂ„nga restauranger
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Bryssel

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
5°1°
2
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
 • februari
6°2°
3
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • mars
9°3°
4
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • april
11°6°
5
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • maj
15°10°
7
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • juni
18°12°
7
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • juli
20°13°
7
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • augusti
20°13°
7
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • september
19°12°
6
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • oktober
15°9°
4
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • november
10°5°
2
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
 • december
6°2°
2
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 1-3 timmar frÄn Stockholm

SĂ„ reser du hit

Till Bryssel kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Bokar du en reguljÀr paketresa till Bryssel med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen till hotellen i Bryssel Àr ca 20 minuter (ca 15 kilometer), beroende pÄ trafik.
Shopping
I Bryssel finns ett brett utbud av shopping. PÄ Antoine Dansaert Straat, Sint-Goriskplein, Leon Lepage straat och Kartuizersstraat hittar du Bryssels mest populÀra shoppingcentrum. DÀr finns klÀder och accessoarer av belgiska designers som till exempel Martin Margiela, Christophe Coppens och Christa Reniers. Det de flesta köper under sitt besök i Belgien Àr olika lokala varor sÄsom choklad, öl, belgisk ost och klÀder. Vid Grand Sablon kan du provsmaka ljuvlig choklad frÄn bland andra chokladmakarna Pierre Marcolini, Wittamer och Godiva. De mest exklusiva butikerna finns vid Waterloolaan. DÀr hittar du designers som Gucci, Dior, Calvin Klein, Chanel och Delvaux. Vid sidan av finns Àven internationella kedjor som MaxMara, Deschamps och Dominguez. Vill du hellre gÄ pÄ marknad arrangeras det varje söndagsmorgon vid stationen Zuid. HÀr finns allt du kan tÀnka dig, allt frÄn kryddor och grönsaker till lÀder och klÀnningar. Antikviteter hittar du pÄ antikmarknaden pÄ Grote Zavel-platsen pÄ lördagar och söndagar. Vackra shoppingarkaden Galeries Saint-Hubert Àr en av Europas Àldsta.
Mat, dryck och nattliv
Det belgiska köket Àr inspirerat av det franska köket, men portionerna Àr generellt större. Det finns flera restauranger i Bryssel som fÄtt stjÀrnor i Guide Michelin, och det Àr inte svÄrt att hitta riktigt god mat av hög kvalitet. Till Belgiens nationalrÀtter rÀknas bland annat musslor med pommes frites (Moules Frites), köttstuvning med pommes frites och sallad, pommes frites med majonnÀs, sparris med skirat smör och hÄrdkokt Àgg, tomater fyllda med rÀkor samt kyckling eller fisk i tunn grÀddsÄs. Andra specialiteter Àr belgiska vÄfflor, choklad, öl, ost och vissa grönsaker, som sparris, brysselkÄl och endiver.
I Bryssel vÀntar ett levande nattliv och du har aldrig lÄngt till en bar. Det finns Àven gott om pubar och nattklubbar. SÄ gott som varje kvarter har sitt eget ölhak dÀr du kan prova nÄgra av de hundratals ölsorter som landet producerat. För ölfantaster Àr Bryssel lite av ett Mekka.
Aktiviteter och sevÀrdheter
En stor del av Bryssel utgörs av EU-byggnader och den som vill kan boka en guidad rundtur pÄ Europaparlamentet för att fÄ en inblick i arbetet som sysselsÀtter nÀstan 25 % av stadens befolkning.
Bryssel Àr ocksÄ kÀnt för alla de tecknade serier som har sitt ursprung hÀr. Runt om i staden finns flera stora vÀggmÄlningar med tecknade figurer, bland andra Tintin, som motiv. Den som Àr intresserad av att veta mer kan Äka pÄ en guidad tur eller besöka seriecentret Comic Strip.
I Bryssel finns mÄnga muséer att besöka, som exempelvis konstmuséet Magrittemuseet, Instrumentmuséet och Hortamuséet. HÄllpunkter att se under din resa till Bryssel Àr exempelvis det stora torget och samlingspunkten Grand Place, den vackra kyrkan Notre Dame du Sablon, konstverket Atomium och den grandiosa parken Parc du Cinquantenaire. Att besöka den berömda statyn Manneken Pis Àr ett mÄste under vistelsen i Bryssel. Den 60 cm höga bronspojken blir vid sÀrskilt festliga tillfÀllen klÀdd i olika typer av klÀder, som exempelvis folkdrÀkt eller tomtedrÀkt.
Hur du tar dig runt
Det Àr lÀtt att ta sig runt i Bryssel som har ett vÀl utbyggt och modernt kollektivtrafiksystem med bÄde bussar, tunnelbana och spÄrvagn. Köper du ett Brussels Card har du obegrÀnsad tillgÄng till kollektivtrafiken och gratis entré till över 35 museer. Kortet kan köpas för ett eller flera dygn.
Det finns gott om taxibilar i Bryssel, priserna Àr dock generellt högre Àn i Sverige.
Fakta

VĂ„r service

Till Bryssel reser du pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Belgiens ambassad pÄ telefon 08-534 80 200.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Belgien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Bankomater finns och generellt accepteras alla större kreditkort, som exempelvis Visa, Mastercard, American Express, Diners Club samt Eurocard. Resecheckar accepteras och mÄnga vÀxlingskontor har Àven öppet pÄ söndagar.

El

230 V. Adapter behövs inte.

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Bryssel