Barceloneta

Storstad och strand under en weekend i

Barcelona

Weekend till Barcelona

Här hittar du weekendresor till Barcelona
Storstad eller strand? Ofta är valet svårt, därför är en resa till Barcelona det perfekta valet, här får du nämligen bägge två.

Barcelona är ett weekendresmål där det alltid finns något nytt att upptäcka och oavsett årstid sjuder staden av liv. Några sevärdheter man inte får missa oavsett om det är första eller 10:nde gången du besöker staden är:

 • Sagrada Família
 • Parc Güell
 • Casa Batlló
 • Folklivet på Las Ramblas
 • De gotiska kvarteren

Fler tips för din weekendresa till Barcelona hittar du här.

Älskar Sport? Då är en weekend i Barcelona perfekt, oavsett om du vill åka på en fotbollweekend eller uppleva Formel -1 live.

Vad ska man inte missa i Barcelona?

Besök den spanska staden Barcelona på din nästa weekendresa. Upptäck La Segrada och flera av Gaudís andra mästerverk när du vandrar runt, slå dig när och njut av spansk matlagning när den är som bäst, De gotiska kvarteren eller ett nattliv som få andra städer i världen kan leva upp till, hos oss hittar du hotell med närhet till det du vill upptäcka.

Oavsett om du reser på en weekend till Barcelona med partnern, familjen eller vännerna, finns något för alla tycken och smaker. Så egentligen finns det inget att vänta på, boka din nästa resa till Barcelona nu, och upplev härliga storstaden på riktigt du också.

Hur många dagar behöver man i Barcelona?

Att upptäcka Barcelona på bara några dagar kan vara näst intill omöjligt. Men om du planerar din resa i förväg är en weekend eller en långweekend perfekt för att upptäcka staden. Planera vilka sevärdheter du vill se och vilka restauranger du vill äta på, och det bästa av allt är att Barcelona är en stad man vill komma tillbaka till fler gånger, och varje gång finns något nytt att upptäcka.

Långweekend i Barcelona
När du reser till Barcelona på en långweekend är ett tips att dela upp din resa i olika teman. Ta till exempel första dagen och fokusera på Gaudi-arkitekturen, ta en rundtur och besök Sagrada Familia, Casa Battló och Güell. Till nästa använder ni för gastronomin, hitta olika restauranger och tapas barer som ni vill besöka och avnjut en dag med kulinariska upplevelser. Under en långweekend har man gott om tid att uppleva närområdet, så varför inte kombinera Barcelona med en tur till t.ex. strandstaden Sitges belägen dryga halvtimmen ifrån Barcelona med tåg.

 • Fler tips för din långweekend i Barcelona:Gotiska kvarteren: Utforska de gamla delarna av Barcelona och beundra den gotiska arkitekturen. Besök katedralen och Placa Reial.
 • Strand: Koppla av på en av Barcelonas vackra stränder, som Barceloneta eller Bogatell.
 • Picasso-museet: Ta en titt på Pablo Picassos verk på det berömda Picasso-museet.
 • Montserrat: Besök det vackra klostret och bergen i Montserrat utanför Barcelona.
 • Camp Nou: Om du är en fotbollsälskare, missa inte chansen att besöka FC Barcelonas hemmaarena, Camp Nou.

Hur tar man sig bäst runt i Barcelona?

I Barcelona är kollektivtrafiken ett enkelt sätt att ta sig runt och upptäcka staden. Många upplever tunnelbanan som det smidigaste stättet, men vill du samtidigt se mer av staden är buss och spårvagn bra alternativ. Ett annat alternativ för att snabbt ta sig fram i staden är med taxi.

När är bäst att åka till Barcelona?

Vill du inte ha det allt för varmt och kunna upptäcka Barcelona i skön temperatur, rekommenderas att du besöker staden under våren och hösten. Om man vill ha mindre turister är en weekend under senhösten eller vintern att rekommendera, för dig som inte har något emot att upptäcka en stad i värme, är sommaren i Barcelona perfekt, då kan också din resa kombineras med ett besök i den närliggande strandstaden Sitges.

Tips på weekendresor till Barcelona

Lleo
Lleo
Barcelona, Spanien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnätter
 • Avresa 14 nov 2024 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 2 hotellnätter
14 nov 2024 från Stockholm
Atenea Barcelona Aparthotel
Atenea Barcelona Aparthotel
Barcelona, Spanien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnätter
 • Avresa 14 nov 2024 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 2 hotellnätter
14 nov 2024 från Stockholm
Hotel Casa Fuster
Top Selection
Hotel Casa Fuster
Barcelona, Spanien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnätter
 • Avresa 14 nov 2024 från Stockholm
Inkl. incheckat bagage
Flyg och 2 hotellnätter
14 nov 2024 från Stockholm

Aktiviteter

Här hittar du aktiviteter i Barcelona, oavsett om du reser med familjen, eller letar efter tips lite utanför de vanliga turiststråken.

På cykel genom Barcelona

Upptäck Barcelona från cykelsadeln

Gör som vår reseexpert Rasmus och upptäck Barcelona från cykelsadeln, en spännade upplevelse och ett nytt sätt att upptäcka Barcelona som man inte får missa.

La Segrada

Med familjen i Barcelona

Att ta med barnen på en storstadssemester kan verka omständigt, men är helt fantastiskt. Här kan du läsa om tips för en weekendresa med barn i Barcelona.

Par på torg i Barcelona

Fem tips för en weekend i Barcelona

Har du varit i Barcelona förut, eller gillar du bara att gå på upptäcktsfärd bortom turiststråken?

Här hittar du fem tips i Barcelona som du inte får missa på din nästa weekend.

Boka din Barcelonaresa

Alla årstider har sin charm i, så boka din nästa weekendresa till Barcelona när det passar dig.