Se hotell (17)

Resor till Bilbao

En resa till Bilbao är full av intryck, från det glittrande Guggenheim-museet till den livliga hamnen, och däremellan Casco Viejo, de äldsta delarna av staden.

Under en resa till Bilbao kan du se fram mot en livlig och blomstrande stadskärna, med breda boulevarder, lummiga parker och massor av billiga och utmärkta restauranger och barer. Ett besök på Guggenheim-museet är givet under din resa, men här finns många andra sevärdheter som är minst lika intressanta, som till exempel den vackra marknaden, Museo de Bellas Artes med verk av spanska klassiker som Goya och El Greco, och boutiquerna längs Gran Via. Bilbao är en stad som är som gjord för att promenera i. Det är då man verkligen ser den uttrycksfulla arkitekturen, de mysiga små barerna och de intressanta butikerna. Eftersom stadens centrum ligger i en dalgång mellan omgivande berg är det inte särskilt kuperat och ganska kompakt, vilket gör att man kan se mycket utan att anstränga sig.

Bo centralt i Bilbao

Hos Ving kan du välja bland flera hotell som ligger centralt, nära de äldre delarna av staden, och bara en kort promenad från Guggenheimmuseet, den vackra katedralen och många museer. Du kan också välja om du vill bo riktigt lyxigt eller lite enklare. Ving erbjuder hotell från två till fem hjärtan, så du kan alltid hitta en resa till Bilbao som passar både dig och din plånbok.

Ät gott i Bilbao

Restaurangscenen i Bilbao är både spännande och nyfiken, där baskisk husmanskost samsas med mer experimentella varianter. Ett omtyckt kvällsnöje under en resa till Bilbao är att gå mellan olika barer och prova deras pintxos, små brödbitar med ett enormt urval av läckra pålägg. Man äter några stycken, tillsammans med ett glas lokalt vin och går sedan vidare till nästa ställe för att göra om samma sak. Det här kan ta en hel kväll och när man är klar är man både mätt och nöjd. Här finns också gott om restauranger som serverar mer robust, baskisk husmanskost, ofta baserad på fisk och skaldjur. Till maten dricker man gärna ett baskiskt vin, till exempel det vita Txakoli, eller cider, också det något av en lokal specialitet.

Res flexibelt med Ving

När du bokar en resa till Bilbao med Ving reser du direkt med reguljärflyg. Det innebär att du själv bestämmer vilken dag du vill resa, och hur länge du ska vara borta, en långhelg, en vecka eller kanske bara över helgen, du bestämmer vad som passar dig bäst.

Bra att veta
 • Direktflyg
 • Hotell från 2 till 5 hjärtan
 • Bra restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Bilbao

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
11°4°
3
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • februari
13°4°
3
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • mars
14°5°
4
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • april
16°7°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • maj
19°9°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • juni
22°12°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juli
25°14°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • augusti
24°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • september
24°13°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • oktober
20°10°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • november
15°7°
3
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • december
12°5°
2
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
Stränder
Bilbao är inget sol och bad-resmål, med det finns stränder några mil utanför staden.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Bilbao kan du resa med Ving på reguljära flygbiljetter med flexibla reslängder året runt.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Bilbaos flygplats till centrala Bilbao är ca 20 minuter (ca 13 km), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Gott om restauranger med både lokala specialiteter och internationellt kök.
Livligt nattliv, med gott om barer och klubbar, tillsammans med konserter och olika föreställningar.
Shopping
Boutiquer och mode ligger samlat längs Gran Via. I Mercado de la Ribera kan du köpa både hantverk och lokalt vin.
Aktiviteter och sevärdheter
Shopping, sightseeing.
Hur du tar dig runt
Bussar och tunnelbana trafikerar hela staden.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns överallt.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Bilbao