Se hotell (21)

Resor till Bilbao

En resa till Bilbao Àr full av intryck, frÄn det glittrande Guggenheim-museet till den livliga hamnen, och dÀremellan Casco Viejo, de Àldsta delarna av staden.

Under en resa till Bilbao kan du se fram mot en livlig och blomstrande stadskÀrna, med breda boulevarder, lummiga parker och massor av billiga och utmÀrkta restauranger och barer. Ett besök pÄ Guggenheim-museet Àr givet under din resa, men hÀr finns mÄnga andra sevÀrdheter som Àr minst lika intressanta, som till exempel den vackra marknaden, Museo de Bellas Artes med verk av spanska klassiker som Goya och El Greco, och boutiquerna lÀngs Gran Via. Bilbao Àr en stad som Àr som gjord för att promenera i. Det Àr dÄ man verkligen ser den uttrycksfulla arkitekturen, de mysiga smÄ barerna och de intressanta butikerna. Eftersom stadens centrum ligger i en dalgÄng mellan omgivande berg Àr det inte sÀrskilt kuperat och ganska kompakt, vilket gör att man kan se mycket utan att anstrÀnga sig.

Bo centralt i Bilbao

Hos Ving kan du vÀlja bland flera hotell som ligger centralt, nÀra de Àldre delarna av staden, och bara en kort promenad frÄn Guggenheimmuseet, den vackra katedralen och mÄnga museer. Du kan ocksÄ vÀlja om du vill bo riktigt lyxigt eller lite enklare. Ving erbjuder hotell frÄn tvÄ till fem hjÀrtan, sÄ du kan alltid hitta en resa till Bilbao som passar bÄde dig och din plÄnbok.

Ät gott i Bilbao

Restaurangscenen i Bilbao Àr bÄde spÀnnande och nyfiken, dÀr baskisk husmanskost samsas med mer experimentella varianter. Ett omtyckt kvÀllsnöje under en resa till Bilbao Àr att gÄ mellan olika barer och prova deras pintxos, smÄ brödbitar med ett enormt urval av lÀckra pÄlÀgg. Man Àter nÄgra stycken, tillsammans med ett glas lokalt vin och gÄr sedan vidare till nÀsta stÀlle för att göra om samma sak. Det hÀr kan ta en hel kvÀll och nÀr man Àr klar Àr man bÄde mÀtt och nöjd. HÀr finns ocksÄ gott om restauranger som serverar mer robust, baskisk husmanskost, ofta baserad pÄ fisk och skaldjur. Till maten dricker man gÀrna ett baskiskt vin, till exempel det vita Txakoli, eller cider, ocksÄ det nÄgot av en lokal specialitet.

Res flexibelt med Ving

NÀr du bokar en resa till Bilbao med Ving reser du direkt med reguljÀrflyg. Det innebÀr att du sjÀlv bestÀmmer vilken dag du vill resa, och hur lÀnge du ska vara borta, en lÄnghelg, en vecka eller kanske bara över helgen, du bestÀmmer vad som passar dig bÀst.

Bra att veta
 • Direktflyg
 • Hotell frĂ„n 2 till 5 hjĂ€rtan
 • Bra restauranger
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Bilbao

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
11°4°
3
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • februari
13°4°
3
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • mars
14°5°
4
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • april
16°7°
4
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
12
Regnfria dagar
 • maj
19°9°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • juni
22°12°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • juli
25°14°
7
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • augusti
24°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • september
24°13°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • oktober
20°10°
4
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • november
15°7°
3
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
14
Regnfria dagar
 • december
12°5°
2
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
StrÀnder
Bilbao Àr inget sol och bad-resmÄl, med det finns strÀnder nÄgra mil utanför staden.
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Bilbao kan du resa med Ving pÄ reguljÀra flygbiljetter med flexibla reslÀngder Äret runt.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Bilbaos flygplats till centrala Bilbao Àr ca 20 minuter (ca 13 km), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Gott om restauranger med bÄde lokala specialiteter och internationellt kök.
Livligt nattliv, med gott om barer och klubbar, tillsammans med konserter och olika förestÀllningar.
Shopping
Boutiquer och mode ligger samlat lÀngs Gran Via. I Mercado de la Ribera kan du köpa bÄde hantverk och lokalt vin.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Shopping, sightseeing.
Hur du tar dig runt
Bussar och tunnelbana trafikerar hela staden.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Spaniens ambassad pÄ telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns överallt.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

SprÄk

I Spanien pratar befolkningen frÀmst spanska, men Àven katalan och mallorquin i vissa omrÄden. I turistomrÄdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen Àven engelska.

Övrigt

Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Bilbao