Se hotell (18)

Resor till Bilbao

En resa till Bilbao är full av intryck, från det glittrande Guggenheim-museet till den livliga hamnen, och Casco Viejo, de äldsta delarna av staden.
Under en resa till Bilbao kan du se fram mot en livlig och blomstrande stadskärna, med breda boulevarder, lummiga parker och massor av billiga och utmärkta restauranger och barer. Ett besök på Guggenheim-museet är givet under din resa, men här finns många andra sevärdheter som är minst lika intressanta, som till exempel den vackra marknaden, Museo de Bellas Artes med verk av spanska klassiker som Goya och El Greco, och boutiquerna längs Gran Via. Bilbao är en stad som är som gjord för att promenera i. Det är då man verkligen ser den uttrycksfulla arkitekturen, de mysiga små barerna och de intressanta butikerna. Eftersom stadens centrum ligger i en dalgång mellan omgivande berg är det inte särskilt kuperat och ganska kompakt, vilket gör att man kan se mycket utan att anstränga sig.

Bo centralt i Bilbao

Hos Ving kan du välja bland flera hotell som ligger centralt, nära de äldre delarna av staden, och bara en kort promenad från Guggenheimmuseet, den vackra katedralen och många museer. Du kan också välja om du vill bo riktigt lyxigt eller lite enklare. Ving erbjuder hotell från två till fem vågor, så du kan alltid hitta en resa till Bilbao som passar både dig och din plånbok.

Ät gott i Bilbao

Restaurangscenen i Bilbao är både spännande och nyfiken, där baskisk husmanskost samsas med mer experimentella varianter. Ett omtyckt kvällsnöje under en resa till Bilbao är att gå mellan olika barer och prova deras pintxos, små brödbitar med ett enormt urval av läckra pålägg. Man äter några stycken, tillsammans med ett glas lokalt vin och går sedan vidare till nästa ställe för att göra om samma sak. Det här kan ta en hel kväll och när man är klar är man både mätt och nöjd. Här finns också gott om restauranger som serverar mer robust, baskisk husmanskost, ofta baserad på fisk och skaldjur. Till maten dricker man gärna ett baskiskt vin, till exempel det vita Txakoli, eller cider, också det något av en lokal specialitet.

Matvandring i Bilbao

Med så mycket att välja på kan det vara en god idé att be om lite hjälp. Det finns gott om arrangörer av matvandringar i Bilbao; baskiskt, lyxigt, marknader etc. och alla ger dig den där speciella titten bakom kulisserna. Prova en eller två matvandringar och lägg ytterligare en dimension till besök i Bilbao.

Res flexibelt med Ving

När du bokar en resa till Bilbao med Ving reser du med reguljärflyg. Det innebär att du själv bestämmer vilken dag du vill resa, och hur länge du ska vara borta, en långhelg, en vecka eller kanske bara över helgen, du bestämmer vad som passar dig bäst.
Bra att veta
  • Hotell från 2 till 5 vågor
  • Bra restauranger

Våra kunder om Bilbao

SÖK DIN RESA TILL Bilbao