Se hotell (49)

Resor till Dublin

En resa till Dublin är också en resa till en av Europas charmigaste huvudstäder, med bra shopping och nöjesliv. Allt inom behagligt gångavstånd.
Dublin förknippas med musik, pubar och berömda författare. Och med sköna promenader där varje gathörn bjuder på nya upplevelser. Större delen av staden uppfördes på 1700-talet och många av byggnaderna är från denna tid, vilket ger staden en både storslagen och sliten charm. Mitt i staden ligger parken St.Stephens Green, och inte långt från den; Nationalmuseet och Trinity College med ett av världens förnämsta bibliotek, där du kan beundra den magnifika Book of Kells. I utkanten av Dublin ligger även flera mysiga byar, bland andra fiskebyn Howth, hamnstaden Dun Laoghaire och historiska Dalkey med sitt slott. I Dublin finns alltid något att göra eller se, och blir du hungrig av allt detta väntar mängder av restauranger som mer än gärna serverar öns egna specialiteter, både från de gröna kullarna och det salta havet. Oavsett om du väljer att resa till Dublin för en weekend eller lite längre kommer du inte få svårt att fylla tiden.

Nattlivet i Dublin

Att gå på puben är en stor del i Dublinbornas liv, och man tar gärna en pint eller två efter jobbet. Det bor många unga människor i Dublin och det har satt sin prägel på nöjeslivet. Nattklubbar och barer finns det hur många som helst, speciellt i den kullerstensbelagda stadsdelen Temple Bar, där det vimlar av barer och pubar. Här dricker du lämpligen en pint Guinness och slår dig i slang med de trevliga och lättsamma Dublinborna. Och vill du ha musik till din Guinness har du kommit helt rätt. Musikälskare bokar gärna en resa till Dublin, som har ett stort utbud av ställen som bjuder på livemusik. De främsta stilarna är rock och irländsk folkmusik. Det kan vara svårt att få en överblick på allt som händer här, så ett tips är att läsa någon av tidningarna Event Guide eller In Dublin.

Bra shopping

Shoppingen i Dublin är minst lika bra som i London, fast du slipper resa runt med tunnelbana och taxi, eftersom allt finns inom gångavstånd. De två största shoppingområdena finns kring Grafton Street och kring O'Connell Street. Här ligger många brittiska klädkedjor och alla de stora varuhusen där du hittar märkeskläder och skor. På Grafton Street hittar du dessutom Dublins exklusivaste varuhus Brown Thomas, där du hittar de flesta av alla stora designers. Är du mer sugen på att kolla runt i småbutiker ska du hålla dig i Temple Bar.

Välj ditt hotell i Dublin

När du bokar din resa till Dublin hos Ving kan du välja mellan flera olika hotell, från enklare hotell bara tio minuter från nöjeslivet kring Temple bar, till riktiga lyxhotell i centrala Dublin. Här bor du bara ett stenkast från St Stephens Green, och bara några minuters promenad från Trinity College. Och kom ihåg att du kan boka en resa med valfri reslängd till Dublin; en weekend, en kortvecka, eller något annat som passar dig bättre. Valet är ditt.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Centrala hotell
  • Hotell från 2 till 5 vågor
  • Lyxhotell
  • Bra shopping, restauranger och nattliv

Våra kunder om Dublin

SÖK DIN RESA TILL Dublin