Se hotell (29)

Resor till Dublin

En resa till Dublin är också en resa till en av Europas charmigaste huvudstäder, med bra shopping och nöjesliv. Allt inom behagligt gångavstånd.

Dublin förknippas med musik, pubar och berömda författare. Och med sköna promenader där varje gathörn bjuder på nya upplevelser. Större delen av staden uppfördes på 1700-talet och många av byggnaderna är från denna tid, vilket ger staden en både storslagen och sliten charm. Mitt i staden ligger parken St.Stephens Green, och inte långt från den; Nationalmuseet och Trinity College med ett av världens förnämsta bibliotek, där du kan beundra den magnifika Book of Kells. I utkanten av Dublin ligger även flera mysiga byar, bland andra fiskebyn Howth, hamnstaden Dun Laoghaire och historiska Dalkey med sitt slott. I Dublin finns alltid något att göra eller se, och blir du hungrig av allt detta väntar mängder av restauranger som mer än gärna serverar öns egna specialiteter, både från de gröna kullarna och det salta havet. Oavsett om du väljer att resa till Dublin för en weekend eller lite längre kommer du inte få svårt att fylla tiden.

Nattlivet i Dublin

Att gå på puben är en stor del i Dublinbornas liv, och man tar gärna en pint eller två efter jobbet. Det bor många unga människor i Dublin och det har satt sin prägel på nöjeslivet. Nattklubbar och barer finns det hur många som helst, speciellt i den kullerstensbelagda stadsdelen Temple Bar, där det vimlar av barer och pubar. Här dricker du lämpligen en pint Guinness och slår dig i slang med de trevliga och lättsamma Dublinborna. Och vill du ha musik till din Guinness har du kommit helt rätt. Musikälskare bokar gärna en resa till Dublin, som har ett stort utbud av ställen som bjuder på livemusik. De främsta stilarna är rock och irländsk folkmusik. Det kan vara svårt att få en överblick på allt som händer här, så ett tips är att läsa någon av tidningarna Event Guide eller In Dublin.

Bra shopping

Shoppingen i Dublin är minst lika bra som i London, fast du slipper resa runt med tunnelbana och taxi, eftersom allt finns inom gångavstånd. De två största shoppingområdena finns kring Grafton Street och kring O'Connell Street. Här ligger många brittiska klädkedjor och alla de stora varuhusen där du hittar märkeskläder och skor. På Grafton Street hittar du dessutom Dublins exklusivaste varuhus Brown Thomas, där du hittar de flesta av alla stora designers. Är du mer sugen på att kolla runt i småbutiker ska du hålla dig i Temple Bar.

Välj ditt hotell i Dublin

När du bokar din resa till Dublin hos Ving kan du välja mellan flera olika hotell, från enklare hotell bara tio minuter från nöjeslivet kring Temple bar, till riktiga lyxhotell i centrala Dublin. Här bor du bara ett stenkast från St Stephens Green, och bara några minuters promenad från Trinity College. Och kom ihåg att du kan boka en resa med valfri reslängd till Dublin; en weekend, en kortvecka, eller något annat som passar dig bättre. Valet är ditt.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Centrala hotell
 • Hotell från 2 till 5 hjärtan
 • Lyxhotell
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Dublin

Barnvänligt
4,5
Nöjesliv
4,0
Shopping
4,0
Väder
 • januari
7°2°
2
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • februari
8°2°
2
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • mars
10°3°
3
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • april
12°5°
5
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • maj
14°7°
6
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • juni
18°9°
6
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • juli
19°11°
5
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • augusti
19°11°
5
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • september
17°10°
4
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • oktober
14°7°
3
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • november
10°4°
2
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • december
8°3°
1
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 2-4 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Dublin kan du resa med Ving på reguljära flygbiljetter med flexibla reslängder året runt.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Dublins flygplats norr om centrum till hotellen är ca 25 minuter (ca 10 kilometer), beroende på trafik. Flygbussar går också regelbundet till Busaras busstation och till Heuston tågstation.
Shopping
De stora shoppinggalleriorna har oftast öppet måndag till lördag. Grafton Street är Dublins shoppinggata nummer 1. Här och på smågatorna omkring finns ett stort utbud av butiker och internationella kedjor. Vid Temple Bar Food Market trängs både dublinbor och turister på lördagarna, här är det mesta lokalt och ekologiskt producerat. Centrala Henry Street, klassiska inomhusmarknaden George's Street Arcade och marknaden vid Moore Street är tre andra populära shoppingplatser.
Mat, dryck och nattliv
Dublin har ett stort utbud av restauranger från hela världen. Många irländska restauranger har även musikunderhållning flera kvällar i veckan. Den riktiga irländska maten finner du på alla pubar. Nämnvärda traditionella rätter är Irish Stew, en lammgryta med potatis, rotfrukter och lök, rätten Colcannon som huvudsakligen består av potatismos med kokt vitkål, och Boxty är en sorts fluffiga raggmunkar.
Dublin är känd för sina pubar och utbudet är enormt. Puben The Brazen Head sägs vara den äldsta och öppnade redan år 1198. The Tempel Bar är en av de populäraste pubarna och den ligger i området med samma namn, Tempel Bar, där det finns en uppsjö av olika pubar och barer.
Aktiviteter och sevärdheter
I Dublin finns flera spännande sevärdheter som Dublin Castle, den Ikoniska gångbron Ha'penny Bridge, nedlagda fängelset Kilmainham Gaol och det historiska biblioteket vid Trinity college. Utbudet av museer är stort, två populära är EPIC The Irish Emigration Museum där du får lära dig mer om Irlands historia och massutvandring samt Guinness Storehouse där du får provsmaka och lära dig mer om ölets historia. I Dublin finns trädgårdar som St Anne´s Park & Rose Gardens och War Memorial Gardens, likaså många konstgallerier. Utanför Dublin ligger flera välbesökta platser, bland andra den mysiga fiskebyn Howth, hamnstaden Dun Laoghaire och slottet i Dalkey.
Hur du tar dig runt
I Dublin tar du dig enklast fram till fots då stan är relativt liten och långt ifrån kuperad. Taxi åker du till överkomliga priser eller varför inte prova någon av stans dubbeldäckare?
Fakta

Vår service

Till Dublin reser du på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Irlands ambassad på telefon 08-545 040 40.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Irland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Växla hemma före avresa för det är mycket ofördelaktigt att växla svenska kronor på Irland. Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Svensk tid -1 timme.

El

220V. Adapter behövs.

Språk

iriska, engelska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Dublin
St George Hotel
St George Hotel
Dublin, Irland
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 16 feb 2020 från Stockholm
Stockholm, 16 feb 2020, 4 dagar
Jurys Inn Parnell Street
Jurys Inn Parnell Street
Dublin, Irland
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 9 feb 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 9 feb 2020, 4 dagar
The Gibson Hotel
The Gibson Hotel
Dublin, Irland
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 16 feb 2020 från Stockholm
Stockholm, 16 feb 2020, 4 dagar
Sök din resa till Dublin