Se hotell (23)

Resor till Milano

En resa till Milano lockar med fashionabla modehus, flertusenårig historia och kultur tillsammans med opera, mat och shopping av världsklass.

Det finns ett stort utbud av barer och restauranger och det milanesiska köket är mycket bra. Milano är en av världens viktigaste modestäder, och därför finns det också många restauranger som serverar mat från världens alla hörn. Sardiniens, Siciliens, Kalabriens och Neapels kök finns även de mycket väl representerade.

Formel 1: Italian Grand Prix

Inte långt från Milano ligger den berömda Monza-banan, där man kört Formel 1 sedan 1950-talet. Det här en av de legendariska banorna i Formel 1, och hit kan du resa med Vings Formel 1-paket, med flyg, hotell och biljetter till både lördagens och söndagens lopp.

Sevärdheter i Milano

Här är kulturen, konsten och arkitekturen av världsklass. Därför finns det alltid något att se och uppleva på din resa till Milano. Duomon, världens tredje största marmorkyrka, La Scala, det världsberömda operahuset där bland andra de tre tenorerna har sjungit och Palazzo Marino, Milanos vackraste palats för att bara nämna några. I Cenacolo Vinciano finns Leonardo da Vincis målning Nattvarden, ett av världens mest kända konstverk. Här måste du boka tid för visning.

Shopping i Milano

I Milano kretsar som sagt mycket kring modevärlden, så det är inte konstigt att utbudet av shopping är enormt. Den mest exklusiva shoppinggatan är Via Montenapoleone. Här ligger de stora modehusens butiker på rad, och det är ett nöje att strosa här under din resa, även om du bara har råd att fönstershoppa. På Corso Buenos Aires och Corso Vercelli hittar du bättre priser, och här handlar gärna Milanoborna själva.

Vings resor till Milano

Väljer du att resa till Milano med Ving flyger du reguljärt med flexibel reslängd för att du ska kunna anpassa resan helt efter dina önskemål. Våra hotell har mellan 3 och 5 hjärtan och ligger centralt i Milano. Det är bara att välja det hotell som passar dig bäst.

Bra att veta
 • Hotell i alla prisklasser
 • Centrala hotell
 • Bra nattliv
 • Många restauranger
 • Bra shopping
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Milano

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
4°-1°
2
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • februari
7°1°
3
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • mars
12°5°
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • april
18°9°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
22°12°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
9
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • augusti
29°19°
8
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • september
25°16°
6
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
17°10°
3
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • november
11°6°
1
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • december
5°1°
1
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Milano kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa till Milano med Ving kan du i de flesta fall boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Milano har två flygplatser, Malpensa och Linate. De flesta internationella flyg går till Malpensa. Restiden till hotellen i Milano är ca 55 minuter (ca 50 kilometer), beroende på trafik. Från Linate är restiden ca 25 minuter (ca 10 kilometer).
Shopping
I Milano är shopping det stora nöjet med massor av designbutiker och många outlets.
Quadrilatero kallas den gyllene fyrkanten med couture-butikerna uppradade efter varandra med inte sällan uniformerade vakter i entréerna. Det finns också många öppna gatumarknader i Milano – som är billiga alternativ till den dyra shoppingen. Marknader dyker upp på olika platser under veckans alla dagar, den största äger rum på lördagar. Det finns ett stort utbud av outlets i Milano. De flesta modehusen tillverkar flera kollektioner per år och säljs sedan ut. Den mest omtalade outleten är Il Salvagente.
Mat, dryck och nattliv
Cafékulturen är stor i Italien men du kan även njuta av Campari som faktiskt uppfanns här i Milano. Staden är en av Italiens restaurangtätaste och här finns allt från Happy Hour-priser till mer exklusiva restauranger.
I staden finns ett rikt och levande nattliv.
Aktiviteter och sevärdheter
Milano har länge varit känt för operahuset La Scala där bland andra Birgit Nilsson uppträtt. Under de senaste åren har besöken i kyrkan Santa Maria delle Grazie blivit fler och fler, detta tack vare målningen 'Den sista måltiden' av Leonardo da Vinci. Man måste boka tid i förväg för att få se tavlan. Uppfinnaren och konstnärens livsverk kan även ses på Leonardo da Vincis tekniska museum. Milano bjuder naturligtvis på mer att se, en uppsjö av konstmuseum, kloster och en stationsbyggnad som Mussolini lät bygga på 30-talet. I Milano spelas det även fotboll, FC Internazionale och AC Milan har haft många svenska spelare genom åren.
Hur du tar dig runt
Lokaltrafiken i Milano är väl fungerande och billig med spårvagnar, metro och buss. Biljetter köper du hos tobakshandlare, i tidningskiosker och i biljettautomater. Undvik att stoppa taxibilar på gatan, gå istället till ett taxistopp eller beställ taxi.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Milano

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Milano. Barn/ungdomar under 18 år är undantagna från turistskatt. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Pris per person och natt:
1-stjärnigt hotell/lägenhetshotell: 1 euro/person/natt
2-stjärniga hotell/lägenhetshotell: 2 euro/person/natt
3-stjärniga hotell/lägenhetshotell: 3 euro/person/natt
4-stjärniga hotell/lägenhetshotell: 4 euro/person/natt
5-stjärniga hotell/lägenhetshotell: 5 euro/person/natt

Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR) Växla till euro i kontanter före avresa. Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Milano