Se hotell (41)

Resor till Milano

En resa till Milano lockar med fashionabla modehus, flertusenÄrig historia och kultur tillsammans med opera, mat och shopping av vÀrldsklass.

Det finns ett stort utbud av barer och restauranger och det milanesiska köket Àr mycket bra. Milano Àr en av vÀrldens viktigaste modestÀder, och dÀrför finns det ocksÄ mÄnga restauranger som serverar mat frÄn vÀrldens alla hörn. Sardiniens, Siciliens, Kalabriens och Neapels kök finns Àven de mycket vÀl representerade.

Formel 1: Italian Grand Prix

Inte lÄngt frÄn Milano ligger den berömda Monza-banan, dÀr man kört Formel 1 sedan 1950-talet. Det hÀr en av de legendariska banorna i Formel 1, och hit kan du resa med Vings Formel 1-paket, med flyg, hotell och biljetter till bÄde lördagens och söndagens lopp.

SevÀrdheter i Milano

HÀr Àr kulturen, konsten och arkitekturen av vÀrldsklass. DÀrför finns det alltid nÄgot att se och uppleva pÄ din resa till Milano. Duomon, vÀrldens tredje största marmorkyrka, La Scala, det vÀrldsberömda operahuset dÀr bland andra de tre tenorerna har sjungit och Palazzo Marino, Milanos vackraste palats för att bara nÀmna nÄgra. I Cenacolo Vinciano finns Leonardo da Vincis mÄlning Nattvarden, ett av vÀrldens mest kÀnda konstverk. HÀr mÄste du boka tid för visning.

Shopping i Milano

I Milano kretsar som sagt mycket kring modevÀrlden, sÄ det Àr inte konstigt att utbudet av shopping Àr enormt. Den mest exklusiva shoppinggatan Àr Via Montenapoleone. HÀr ligger de stora modehusens butiker pÄ rad, och det Àr ett nöje att strosa hÀr under din resa, Àven om du bara har rÄd att fönstershoppa. PÄ Corso Buenos Aires och Corso Vercelli hittar du bÀttre priser, och hÀr handlar gÀrna Milanoborna sjÀlva.

Vings resor till Milano

VÀljer du att resa till Milano med Ving flyger du reguljÀrt med flexibel reslÀngd för att du ska kunna anpassa resan helt efter dina önskemÄl. VÄra hotell har mellan 3 och 5 hjÀrtan och ligger centralt i Milano. Det Àr bara att vÀlja det hotell som passar dig bÀst.

Bra att veta
 • Hotell i alla prisklasser
 • Centrala hotell
 • Bra nattliv
 • MĂ„nga restauranger
 • Bra shopping
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Milano

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
4°-1°
2
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • februari
7°1°
3
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • mars
12°5°
5
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • april
18°9°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
22°12°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juni
28°17°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
31°19°
9
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • augusti
29°19°
8
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • september
25°16°
6
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
17°10°
3
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • november
11°6°
1
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • december
5°1°
1
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Milano kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Bokar du en reguljÀr paketresa till Milano med Ving kan du i de flesta fall boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Milano har tvÄ flygplatser, Malpensa och Linate. De flesta internationella flyg gÄr till Malpensa. Restiden till hotellen i Milano Àr ca 55 minuter (ca 50 kilometer), beroende pÄ trafik. FrÄn Linate Àr restiden ca 25 minuter (ca 10 kilometer).
Shopping
I Milano Àr shopping det stora nöjet med massor av designbutiker och mÄnga outlets.
Quadrilatero kallas den gyllene fyrkanten med couture-butikerna uppradade efter varandra med inte sĂ€llan uniformerade vakter i entrĂ©erna. Det finns ocksĂ„ mĂ„nga öppna gatumarknader i Milano – som Ă€r billiga alternativ till den dyra shoppingen. Marknader dyker upp pĂ„ olika platser under veckans alla dagar, den största Ă€ger rum pĂ„ lördagar. Det finns ett stort utbud av outlets i Milano. De flesta modehusen tillverkar flera kollektioner per Ă„r och sĂ€ljs sedan ut. Den mest omtalade outleten Ă€r Il Salvagente.
Mat, dryck och nattliv
Cafékulturen Àr stor i Italien men du kan Àven njuta av Campari som faktiskt uppfanns hÀr i Milano. Staden Àr en av Italiens restaurangtÀtaste och hÀr finns allt frÄn Happy Hour-priser till mer exklusiva restauranger.
I staden finns ett rikt och levande nattliv.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Milano har lÀnge varit kÀnt för operahuset La Scala dÀr bland andra Birgit Nilsson upptrÀtt. Under de senaste Ären har besöken i kyrkan Santa Maria delle Grazie blivit fler och fler, detta tack vare mÄlningen 'Den sista mÄltiden' av Leonardo da Vinci. Man mÄste boka tid i förvÀg för att fÄ se tavlan. Uppfinnaren och konstnÀrens livsverk kan Àven ses pÄ Leonardo da Vincis tekniska museum. Milano bjuder naturligtvis pÄ mer att se, en uppsjö av konstmuseum, kloster och en stationsbyggnad som Mussolini lÀt bygga pÄ 30-talet. I Milano spelas det Àven fotboll, FC Internazionale och AC Milan har haft mÄnga svenska spelare genom Ären.
Hur du tar dig runt
Lokaltrafiken i Milano Àr vÀl fungerande och billig med spÄrvagnar, metro och buss. Biljetter köper du hos tobakshandlare, i tidningskiosker och i biljettautomater. Undvik att stoppa taxibilar pÄ gatan, gÄ istÀllet till ett taxistopp eller bestÀll taxi.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Italiens ambassad pÄ telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Milano

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt pÄ övernattningar i Milano. Barn/ungdomar under 18 Är Àr undantagna frÄn turistskatt. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Pris per person och natt:
1-stjÀrnigt hotell/lÀgenhetshotell: 1 euro/person/natt
2-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 2 euro/person/natt
3-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 3 euro/person/natt
4-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 4 euro/person/natt
5-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 5 euro/person/natt

Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig frÄn den officiella klassificeringen av hotellet, som Àr den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR) VÀxla till euro i kontanter före avresa. Kort accepteras i stor utstrÀckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. MÄnga hotell krÀver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

El

220 Volt. Europeisk standard.

SprÄk

Italienska

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.

Formel 1 i Milano

Sök din resa till Milano