Se hotell (26)

Resor till Dubrovnik

En resa till Dubrovnik, Kroatiens mest välkända stad, bjuder på en vacker medeltida ringmur, kristallklart hav, mysiga gränder och karismatiska torg.
Det bästa sättet att inleda besöket i Dubrovnik är att ta sig upp på ringmuren. Utsikten över staden och havet kommer få dig att tappa andan. Paradgatan Stradun skär marmorvitt genom det hav av korallröda tegeltak som kontrasterar så effektfullt mot Medelhavets azurblå bakgrund. En promenad längs ringmuren tar en stund, men är väl värd besväret innan du tar dig ner på marknivå för att utforska gränder och torg och sedan lugnar ner dig med en glass. Dubrovnik är ett eldorado för den som tycker om att strosa omkring och upptäcka saker allteftersom, och det blir en resa fylld av stora och små upptäckter. Staden finns ju på Unescos världsarvslista, och den platsen är sällsynt välförtjänt. Få städer kan skryta med en lika välbevarad och samtidigt levande miljö.

Lokrum och Elaphite-öarna

Utanför Dubrovnik väntar den kroatiska skärgården. Lokrum är Dubrovnikbornas egen badö, dit man kommer med båtar som går i skytteltrafik från hamnen. Här kan man utan vidare tillbringa en hel dag, med bad, besök i den botaniska trädgården och kanske en lunch i den gamla klosterruinen. Elaphite-öarna ligger längre bort, men inte mer än någon timmes resa med båt genom den vackra skärgården.

Smaka på Kroatien

Buzzara, Pasticada, Grk, Prsut och Burek. Kärt barn har många namn, och mat är ett kärt ämne i Kroatien. Det är kanske därför man lånat inspiration från alla mer eller mindre långväga besökare och skapat ett kök och en matkultur som är väl värd att upptäcka och utforska. Ett bra sätt att börja är att följa med på en matvandring innanför stadens murar.

Lyx och lagom

Om du bokar en resa till Dubrovnik med Ving kan du välja mellan hotell i flera olika prisklasser, från lyx till lite enklare. De flesta hotellen ligger ute på den så kallade hotell-halvön, några kilometer från ringmuren och de äldre delarna av Dubrovnik. Reser du med Ving till Dubrovnik kan du också välja när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Allt för att du ska få den semester du vill ha.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Hotell på stranden
  • Lyxhotell
  • Kristallklart badvatten
  • Historia

Våra kunder om Dubrovnik

SÖK DIN RESA TILL Dubrovnik

Inspiration

Dubrovnik

Bland skatter och spöken i Dubrovnik

Följ med vår reseexpert Annika på äventyr runt Gamla Stan i Dubrovnik.