Se hotell (12)

Resor till Alicante

En resa till Alicante betyder ett perfekt läge vid Medelhavet, med allt du kan förvänta dig av en storstad, kryddat med en mängd fantastiska stränder.
Alicante är en av de städer som växer snabbast i Spanien. Mycket tack vare turismen. Alltfler väljer att resa hit för att upptäcka den ovanliga och tilltalande kombinationen av storstadens alla fördelar och stränder som tål att jämföras med vilka andra som helst kring Medelhavet. Om du väljer att resa till Alicante med Ving har du närmare ett dussin hotell att välja mellan, nära centrum, nära stranden, eller kanske bägge två. Dessutom kan du själv bestämma när du ska resa och hur länge du ska vara borta, eftersom du reser med reguljärflyg.

Sol och bad i Alicante

I och omkring Alicante sträcker sig kilometer efter kilometer med vita, finkorniga sandstränder. Det finns dessutom stränder för precis alla smaker: långgrunda och barnvänliga, blåsiga och surfvänliga, klippiga och svårtillgängliga, stora och små. Den närmaste stranden, Playa del Postiguet, ligger i själva Alicante. Vill du resa ut till lite mindre stränder i närområdet når du de flesta med buss eller spårvagn. Alldeles i närheten av Alicante ligger till exempel Playa de San Juan, som utsetts till Spaniens bästa strand. Även om den är hela sju kilometer lång kan det bli trångt, så se till att vara ute tidigt om du vill ha en bra plats. En sak är i alla fall säker: gillar du att spendera en stor del av din semester på stranden kommer du inte att bli besviken när du bokar en resa till Alicante med Ving.

Om du ska resa utan barn

Om du reser utan barn bor du allra bäst på vårt Top Selection-hotell Hospes Amérigo, lika känt för sin design och atmosfär som för sina restauranger, som blandar traditioner och nya impulser i tilltalande och smakfulla kombinationer. På Hospes Amérigo bor du perfekt, i ett gammalt dominikanskt konvent i Valencias gamla stadskärna, bara några hundra meter från stranden.

Mat, sevärdheter och nöjen i Valencia

Om du vill aktivera dig under din resa till Alicante har du hamnat rätt. På stränderna finns alla vattensporter du kan tänka dig. Annars är möjligheten att spela golf det som lockar många till Alicante. El Plantio Golf Club ligger fem kilometer utanför centrum, tar du dig lite längre än så finns det många fler golfbanor att välja mellan. Sevärdheter finns det också gott om. Borgen Santa Bárbara på den 166 meter höga klippan Benacanti erbjuder en makalös utsikt över staden. På museet MACA finns bland andra Picasso, Dalí, Miró och Juan Gris representerade. Gillar du shopping hittar du allt från lokala marknader, via shoppingcenter som El Corte Inglés, till märkesbutiker som Mango, Zara och Springfield. Paradgatan Avenida de Maisonnave är en bra utgångspunkt om du gillar att shoppa lite grann när du är på resa. Nöjeslivet i Alicante erbjuder också något för alla smaker, från små spanska värdshus med en alldeles egen atmosfär, till stora diskotek med de senaste hitsen. Lika varierat är restaurangutbudet.
Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Stad och strand
 • Lång strandpromenad
 • Strandnära hotell
 • Centrala hotell
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Alicante

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I och omkring Alicante finns en mängd stränder. Här finns något för alla smaker. Den närmaste stranden, Playa del Postiguet, ligger i själva Alicante. Vill du resa ut till lite mindre stränder i närområdet når du de flesta med buss eller spårvagn. Alldeles i närheten av Alicante ligger också till exempel Playa de San Juan, som utsetts till Spaniens bästa strand.
Mat, dryck och nattliv
Alicante har ett stort utbud av restauranger, caféer och barer. Längs shoppingstråken finner du modernare matställen och om du letar dig bort från stadens större gator och in bland gränderna, finner du mysiga tapasbarer. Här kan du slå dig ner på något trevligt litet torg och njuta av ett glas sangria och den spanska atmosfären. Den gamla delen av staden, El Barrio de Santa Cruz, är ett lugnt område med smala gränder och mysiga restauranger.
I Alicante kan du börja din kväll på någon mysig liten tapasbar och avsluta den på en av de större klubbarna. Staden bjuder på ett livligt nattliv, med ett stort antal musikbarer, pubar och nattklubbar. Området El Barrio rymmer flera populära ställen, likaså piren Muelle de Levante som ligger bredvid marinan.
Shopping
I Alicante hittar du det mesta vad gäller shopping. Allt från lokala marknader och shoppingcenter som El Corte Inglés, till märkesbutiker som Mango, Zara och Springfield. Paradgatan Avenida de Maisonnave är en bra utgångspunkt för shoppingrundan.
Sport och Träning
Är du sugen på en aktiv semester med sport och träning kan du i Alicante spela golf och testa olika vattensporter.

Golfa i Costa Blanca

Vill du spela golf under din semester i Alicante hittar du i närheten många härliga banor som erbjuder utmanande spel.

För bokning av golftider med vår samarbetspartner Greenfee365 klicka här.
Aktiviteter och sevärdheter
Passa på att utforska Alicante till fots längs den vackra strandpromenaden Explanada de España som följer kusten från det livliga hamnområdet. I Alicante finns flera intressanta museer inom konst, kultur och historia, exempelvis Alicante Museum of Contemporary Art (MACA), Gravina Museum of Fine Arts (MUBAG), Museo Arquelógico Provincial de Alicante med arkeologiska fynd samt Museo de Hogueras som – ett museum för hela familjen där du kan skåda lekfulla figurer och skapelser från högtiden San Juan varje år.

Ön Tabarca

Ön Tabarca ligger cirka 20 kilometer från Alicante mitt utanför Santa Polas udde. På ön finns en liten och charmig by samt en fin strand. liten stad och charmig miljö. Med en längd på cirka 1800 meter är det enkelt att utforska ön på egen hand.
Alicantes historiska centrum är fyllt med landmärken, vackra kyrkor och gamla byggnader. I stadens äldre kvarter, Barrio de Santa Cruz, kan du strosar runt bland gator och gränder.

Katedralen Concatedral de San Nicolás

Katedral från 1600-talet som har en vacker blå kupol.

Fästningen Santa Bárbara

Vacker fästning som klättrar på berget Monte Benacantil. Härifrån har du en oslagbar utsikt över staden och bukten. Här ligger också Alicantes stadsmuseum.

Mercado Central

Mercado Central är den största och viktigaste marknaden i Alicante, och en sevärdhet i sig. Marknaden ligger i en vacker byggnad.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Costa Blanca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
I Alicante har du tillgång till smidiga transporter med buss, taxi, spårvagn. Det finns också färjeförbindelser till bland annat Ibiza.
Fakta

Vår service på resmålet

Resmålet är på egen hand.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Flera banker och uttagsautomater.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Alicante kan du resa med Ving på reguljära flygresor året runt, och du bestämmer själv hur länge du ska vara borta. Flyget landar på Alicantes flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Alicante är ca 20 minuter (ca 10-13 kilometer), beroende på trafik.
Väder
 • januari
16°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
18°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
20°8°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • april
22°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • maj
25°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juni
29°17°
10
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • juli
32°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • augusti
32°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • september
30°18°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
25°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • november
21°10°
6
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • december
17°7°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Alicante
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.