Se hotell (11)

Resor till Alicante

En resa till Alicante betyder ett perfekt läge vid Medelhavet, med allt du kan förvänta dig av en storstad, kryddat med en mängd fantastiska stränder.
Alicante är en av de städer som växer snabbast i Spanien. Mycket tack vare turismen. Alltfler väljer att resa hit för att upptäcka den ovanliga och tilltalande kombinationen av storstadens alla fördelar och stränder som tål att jämföras med vilka andra som helst kring Medelhavet. Om du väljer att resa till Alicante med Ving har du närmare ett dussin hotell att välja mellan, nära centrum, nära stranden, eller kanske bägge två. Dessutom kan du själv bestämma när du ska resa och hur länge du ska vara borta, eftersom du reser med reguljärflyg.

Sol och bad i Alicante

I och omkring Alicante sträcker sig kilometer efter kilometer med vita, finkorniga sandstränder. Det finns dessutom stränder för precis alla smaker: långgrunda och barnvänliga, blåsiga och surfvänliga, klippiga och svårtillgängliga, stora och små. Den närmaste stranden, Playa del Postiguet, ligger i själva Alicante. Vill du resa ut till lite mindre stränder i närområdet når du de flesta med buss eller spårvagn. Alldeles i närheten av Alicante ligger till exempel Playa de San Juan, som utsetts till Spaniens bästa strand. Även om den är hela sju kilometer lång kan det bli trångt, så se till att vara ute tidigt om du vill ha en bra plats. En sak är i alla fall säker: gillar du att spendera en stor del av din semester på stranden kommer du inte att bli besviken när du bokar en resa till Alicante med Ving.

Vuxensemester

Om du reser utan barn bor du allra bäst på vårt Top Selection-hotell Hospes Amérigo, lika känt för sin design och atmosfär som för sina restauranger, som blandar traditioner och nya impulser i tilltalande och smakfulla kombinationer. På Hospes Amérigo bor du perfekt, i ett gammalt dominikanskt konvent i Alicantes gamla stadskärna, bara några hundra meter från stranden.

Golf och sevärdheter

Om du vill aktivera dig under din resa till Alicante har du hamnat rätt. På stränderna finns alla vattensporter du kan tänka dig. Annars är möjligheten att spela golf det som lockar många till Alicante. El Plantio Golf Club ligger fem kilometer utanför centrum, tar du dig lite längre än så finns det många fler golfbanor att välja mellan. Sevärdheter finns det också gott om. Borgen Santa Bárbara på den 166 meter höga klippan Benacanti erbjuder en makalös utsikt över staden. På museet MACA finns bland andra Picasso, Dalí, Miró och Juan Gris representerade.

Shopping och nöjen i Alicante

Gillar du shopping hittar du allt från lokala marknader, via shoppingcenter som El Corte Inglés, till märkesbutiker som Mango, Zara och Springfield i Alicante. Paradgatan Avenida de Maisonnave är en bra utgångspunkt om du gillar att shoppa lite grann när du är på resa. Nöjeslivet i staden erbjuder också något för alla smaker, från små spanska värdshus med en alldeles egen atmosfär, till stora diskotek med de senaste hitsen. Lika varierat är restaurangutbudet.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Stad och strand
  • Lång strandpromenad
  • Strandnära hotell
  • Centrala hotell

Våra kunder om Alicante

SÖK DIN RESA TILL Alicante