Se hotell (38)

Resor till Madrid

Madrid, Spanien

Bokar du en resa till Madrid får du det bästa som Spanien har att erbjuda, här väntar kultur och shopping, tapas och riojaviner.

Välj gärna ett centralt hotell när du bokar din resa till Madrid, med gångavstånd till stadens stora träffpunkter och sevärdheter. I området finns många trevliga restauranger och du kan bokstavligen kryssa mellan de olika tapasbarerna i stadens centrum. Shoppingstråken med mängder av butiker och varuhus hittar du också här. De riktigt fina butikerna finns längs Calle Serrano medan de något billigare affärerna ligger kring Puerto del Sol.

Upplev Madrid

Vart du än går i Madrid finns det något vackert att titta på. Allt det bästa av Spanien finns här, vare sig det gäller kultur, mat eller nöjesliv. Stora samlingsplatser du inte får missa under din resa till Madrid är Plaza Mayor och Puerta del Sol. Plaza Mayor är ett medeltida torg som en gång i tiden användes som tjurfäktningsarena, teaterscen och avrättningsplats. Idag är det ett härligt torg med många trevliga uteserveringar. Torget Puerta del Sol är hela Spaniens mittpunkt. På en inskription i trottoaren kan man läsa "km 0", och härifrån kan man mäta alla avstånd i Spanien. Gran Via är en av stadens största gator och är ursprungligen känd för sina många biografer. Förutom biografer hittar du här gott om musikteatrar och shopping.

Fotboll och flamenco

Spanjorerna älskar fotboll, och här är det självklart topplaget Real Madrid som är favoriter. Är du fotbollsfantast får du inte missa att se dem spela på sin hemmaarena under din resa till Madrid. Söker du mer nattliga nöjen finns dessa i överflöd i staden som aldrig verkar sova. Här finns barer, krogar och klubbar för alla smaker, och vill du uppleva något genuint spanskt finns flera flamencoklubbar. Natten är lång och är man inte redo att gå hem vid fem när de flesta barer stänger finns det nattklubbar som stänger först vid tio på förmiddagen. Madridborna själva avslutar gärna kvällen med att gå och äta frukost innan de går hem.

Bra shoppingstad

Vill du shoppa kläder, skor och läder har du kommit rätt när du reser till Madrid. Här finns ett enormt utbud av trendiga butiker till bra priser. Vid Puerta del Sol hittar du varuhuset El Corte Inglés och på gatorna Gran Vía och Princessa ligger flera prisvärda klädes- och skoaffärer. Bland annat Zara, Spaniens svar på Hennes & Mauritz. Söker du lite exklusivare shopping och märkeskläder ska du bege dig till Calle Serrano.

Vings resor till Madrid

När du bokar din resa till Madrid med Ving har du en uppsjö av hotell att välja mellan. Ving erbjuder allt från enkla och prisvärda hotell till extravagant lyx, som på Urban Grand Luxe Hotel. Ett högklassigt boende får du också på omtyckta Signature-hotellet Meliá Madrid Princesa. Ving erbjuder resor till Madrid med reguljärflyg, och du kan därför själv bestämma när du vill resa och hur länge du vill vara borta, allt från en weekend till så många dagar du vill.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Centrala hotell
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • Bra klimat
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Madrid

Barnvänligt
5,0
Mat & Dryck
5,0
Nöjesliv
5,0
Väder
 • januari
10°0
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • februari
11°1°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • mars
16°3°
6
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • april
19°4°
8
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • maj
23°8°
9
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • juni
28°12°
11
Soltimmar/dag
31
Regnfria dagar
 • juli
33°15°
12
Soltimmar/dag
25
Regnfria dagar
 • augusti
31°15°
11
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • september
27°12°
8
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • oktober
20°8°
6
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • november
14°3°
4
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • december
11°1°
4
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-5 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Madrid kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen Madrid-Barajas till hotellen är ca 30 minuter (ca 20 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
Vill du shoppa kläder, skor och läder har du kommit rätt när du reser till Madrid. Här finns ett enormt utbud av trendiga butiker med bra priser. Vid Puerta del Sol hittar du varuhuset El Corte Inglés och på gatorna Gran Vía och Princessa ligger flera prisvärda klädes- och skoaffärer, bland annat Zara. Söker du lite exklusivare shopping och märkeskläder ska du bege dig till Calle Serrano.
Mat, dryck och nattliv
Nära det kända torget Puerta del Sol ligger området Cava Baja, med gott om restauranger som specialiserar sig på lokala och traditionella maträtter från Madrid. La Chueca-området vid Gran Via är mest känt för sina moderna restauranger.
I Madrid finns en mängd café-barer utomhus som kallas terrazas, liksom ett livligt nattliv i form av ett stort utbud av diskotek och barer som har öppet till tidigt på morgonen.
Aktiviteter och sevärdheter
Passa på att se hemmalaget Real Madrid spela fotboll på hemmaarenan Estadio Santiago Bernabéu.
I Madrid finns gott om kända sevärdheter. Oftast räcker inte tiden till att uppleva alla, men här är några saker du bör pricka av under ett förstagångsbesök i staden:

Museo del Prado

Här finns Spaniens största konstsamling med målningar av några av världens mest kända konstnärer.

El Retiro

Intill Museo del Prado ligger den här stora parken. Här kopplar Madridbor och turister av, och tittar på gatuartister och myllret av människor.

Palacio Real

Det pampiga kungliga slottet används vid olika ceremonier.
Hur du tar dig runt
Det är gott om taxibilar, och det går också att ta sig runt i Madrid med tunnelbana eller buss.

Tunnelbana
10 tunnelbanelinjer erbjuder snabb och smidig transport.

Buss
150 busslinjer trafikeras av luftkonditionerade bussar till ett enhetspris. Spara pengar genom att köpa ett häfte, det kan du göra i tobaks- eller tidningsaffärer (estanco).
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns. Den bästa växelkursen får man som regel om man växlar i Sverige, före avresa. Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Madrid
Hotel Faranda Florida Norte
Hotel Faranda Florida Norte
Madrid, Spanien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 13 jan 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 13 jan 2020, 3 dagar
TRYP Madrid Atocha Hotel
TRYP Madrid Atocha Hotel
Madrid, Spanien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 10 feb 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 10 feb 2020, 3 dagar
Emperador
Emperador
Madrid, Spanien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 10 feb 2020 från Stockholm
Stockholm, 10 feb 2020, 3 dagar

Mer om Madrid

Sök din resa till Madrid