Se hotell (20)

Resor till Warszawa

Boka en resa till Warszawa och upptäck en modern storstad där du får mycket för pengarna.

Om du tänker på Polens huvudstad Warszawa och får upp en grå, trist 70-talsbild framför ögonen är det dags att sudda ut den nu. Med sina 1,7 miljoner invånare har Warszawa intagit en position som en av Europas trendigaste och mest nyskapande storstäder. Att det dessutom är billigt gör staden väl värd en resa för dig som vill ha rejäl valuta för semesterpengarna.

Vings Warszawa

Polens huvudstad Warszawa bär på en dramatisk historia. Staden blev sönderbombad och jämnad med marken under andra världskriget men reste sig ur ruinerna och byggdes upp i samma gamla stil. Den gamla stadskärnan finns idag med på Unescos världsarvslista. Att det är en vacker stad kommer du att se med egna ögon under din resa, särskilt när du går omkring i gamla stan. I Warszawa finns allt man kan begära av en resa till en modern storstad. Dessutom till låga priser. Trendiga barer och restauranger, ett stort utbud av krogar och nattklubbar, uteserveringar och vinbarer, bra shopping (inte minst om du gillar smycken) och en mängd historiska sevärdheter, där Kulturpalatset, Gamla stan och det kungliga slottet hör till de mest populära. I den något slitna stadsdelen Praga kan man fortfarande se byggnader med kulhål från kriget. Här finns också många av de klassiska "mjölkbarerna" där du äter traditionell, polsk husmanskost.

Bo centralt i Warszawa

Ving erbjuder centralt belägna hotell i flera olika prisklasser, så du kan boka en resa som passar dig. Ett exempel är det välkända Polonia Palace, eller Mamaison Le Regina, där du också kan tillbringa en skön eftermiddag i hotellets spa, efter en spännande sightseeing- eller shoppingtur. Bokar du en resa till Warszawa hos Ving flyger du dessutom reguljärt, vilket innebär att själv väljer när du ska resa och hur länge du ska vara borta, en weekend, en kortvecka eller något annat. Du bestämmer.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Centrala hotell
 • Hotell i alla prisklasser
 • Prisvärd mat och dryck
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Warszawa

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
-1°-6°
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • februari
0-5°
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • mars
5°-2°
3
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • april
12°3°
5
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • maj
19°9°
8
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juni
22°12°
8
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juli
24°13°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • augusti
23°13°
6
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • september
18°9°
5
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • oktober
12°5°
3
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • november
4°0
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • december
0-4°
1
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 1 timme och 50 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till Warszawa kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder från Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljär paketresa till Warszawa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Warszawa ca 30 minuter (ca 8 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
Utbudet av shopping är stort, inte minst vad gäller smycken.
Mat, dryck och nattliv
Ett stort och varierat utbud av restauranger, allt från billig snabbmat till exklusiva restauranger, ofta med internationell prägel på menyn. Generellt låga priser.
I Warszawa finns ett bra nattliv, med gott om krogar och nattklubbar.
Aktiviteter och sevärdheter
Kulturutbudet är stort och här finns många museer och sevärdheter av dignitet.
Hur du tar dig runt
Till fots eller spårvagn i de centrala delarna. Det finns också tunnelbana, biljetter köper du i kiosker.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs men du måste registrera uppehållsrätt efter 90 dagar. För mer information hänvisar vi till Polens ambassad på telefon 08-505 750 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Polen.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Zloty (PLN). Kort accepteras i stor utsträckning.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

230 V - EU-standard.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor.
Erbjudanden till Warszawa
Campanile Warsaw
Campanile Warsaw
Warszawa, Polen
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 12 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 12 jan 2020, 3 dagar
Golden Tulip Warsaw Centre (ex Kyriad Prestige)
Golden Tulip Warsaw Centre (ex Kyriad Prestige)
Warszawa, Polen
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 12 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 12 jan 2020, 3 dagar
Sofitel Victoria
Sofitel Victoria
Warszawa, Polen
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 12 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 12 jan 2020, 3 dagar
Sök din resa till Warszawa