Se hotell (65)

Resor till Barcelona

Barcelona, Spanien

Barcelona är ett av Vings absolut populäraste cityresmål, vare sig du ska resa på en weekend eller lite längre. Här finns kultur, nöjen, shopping och fotboll i världsklass.

Barcelona passar lika bra för en weekend som för en kortvecka. Under en resa hit hinner du med både sevärdheter, shopping och massor av god mat. Med Ving flyger du reguljärt, så du bestämmer själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta, och du får hela resan i ett paket, lika enkelt som det är bekvämt.

Fotboll eller Formel 1?

Strax utanför Barcelona ligger Circuit de Barcelona-Catalunya där man kört Formel 1 sedan 1991. Numera är det den bana där man i maj varje år kör Spanish Grand Prix. Nu kan du boka en resa med Vings Formel 1-paket, där flyg, hotell och biljetter till både lördagens och söndagens lopp ingår. Du kan också boka biljett till någon av La Ligas matcher på Camp Nou. Eftersom du sitter bland FC Barcelonas egna supportrar kan du räkna med en storslagen upplevelse, oavsett hur det går nere på planen.

Välj rätt hotell i Barcelona

Ving har över femtio hotell att välja mellan i Barcelona, allt från enklare budgetalternativ till lyxhotell med fem hjärtan för dig som vill boka en resa med guldkant. Oavsett vad du väljer är det lätt att ta sig till de stora sevärdheterna, shoppinggatorna och stadens nöjesliv. Vill du bo riktigt lyxigt rekommenderar vi Melia Barcelona Sarriá nära Paseo de Garcia. Här bor du i en klassisk byggnad med en skön takterrass där du kan koppla av i poolen och njuta av utsikten över Barcelona. Nöjer du dig med ett lite enklare hotell, utan att för den skull hamna allt för långt händelsernas centrum, kan vi rekommendera Rialto, som ligger i Barcelonas äldre delar, runt hörnet från Placa de Sant Jaume.

Barnvänligt i Barcelona

Ska du resa med barn till Barcelona ska du ta en titt på Citadines Ramblas Barcelona. Här bor hela familjen centralt i bekväma lägenheter. Här kan du se mycket av Barcelona utan att vara alltför långt från eftermiddagsluren eller ett mellis i lugn och ro.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Lyxhotell
 • Prisvärt boende
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • Boka fotbollspaket
 • Boka Formel 1-paket
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Barcelona

Sevärdheter
4,8
Mat & Dryck
4,2
Nöjesliv
4,0
Väder
 • januari
13°6°
4
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
12°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • mars
16°9°
5
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
18°11°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • maj
22°14°
8
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
25°18°
9
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • juli
28°21°
10
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
28°21°
7
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
25°19°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • oktober
21°15°
5
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • november
16°11°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • december
13°7°
4
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
Stränder
Längs Barcelonas kust finns ett gott om stränder med gyllengul, finkornig sand och grunt vatten. De flesta stränderna är handikappanpassade och erbjuder ett stort utbud av faciliteter. Mitt i staden ligger Barcelonas mest populära strand Barceloneta. Den kilometerlånga stranden är en av stadens äldsta och ligger i det traditionella fiskeområdet med samma namn. Stranden är bevakad av badvakter och här hittar du faciliteter som restauranger, caféer, solstolar, lekplats, omklädningsrum, dusch, toaletter och WiFi. För den aktive finns en uppsjö av aktiviteter som till exempel beach volleyboll, strandtennis och bordtennis.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3-4 timmar från Stockholm.

Så reser du hit

Till Barcelona reser du reguljärt med Ving året runt. Direktflyg finns från Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljär paketresa till Barcelona med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen El Prat till hotellen i Barcelona är ca 25 minuter (ca 15 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
I Barcelona finns ett enormt utbud av restauranger och barer med både spansk och internationell mat. Prova gärna en äkta spansk tapas med något av de goda lokala vinerna till.
I Barcelona finns ett rikt nattliv, med gott om barer, diskotek och nattklubbar. Barcelona har även ett stort casino som är väl värt ett besök.
Shopping
I Barcelona finns allt man kan önska sig av bra shopping. Här blandas moderna klädkedjor och shoppingcentrum med lokala butiker och marknader. Det finns över fem kilometer shoppinggator i staden. Och under tiden du handlar har du också chansen att se några av de mest kända landmärkena i centrum. Shoppingstråket tar dig bland annat förbi Columbus utkikstorn, La Rambla, La Pedrera, Casa Batlló, och Barri Gotic.

Man kan dela in shoppingstråket i tre olika delar:

* Port Vell, Barri Gótic, La Rambla, Pl. Catalunya
* Eixample - Passeig de Gràcia, Rambla Catalunya
* Diagonal - Pedralbes
Aktiviteter och sevärdheter
I Barcelona finns mycket att upptäcka och gott om aktiviteter att sysselsätta sig med. Den konstintresserade kan besöka Picasso-museet eller MACBA som är ett museum för modern konst. Den sportintresserade kan istället njuta av stämningen på FC Barcelonas hemmamatcher. Flamenco är också ett måste under ditt besök i Barcelona. Det finns flera ställen runtom i staden där du kan se denna passionerade dans.
Hur du tar dig runt
Det finns många möjligheter att ta sig runt i Barcelona. Kollektivtrafiken är välutbyggd med bussar, tunnelbana och spårvagn. Vill du lära känna Barcelona närmare är ett tips att promenera eller hyra en cykel. Med pendeltåg och tåg tar du dig enkelt till flera orter i Barcelonas omgivningar som exempelvis Sitges, Salou och Calella.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Barcelona

De regionala myndigheterna tar ut en hotellskatt på övernattningar i Barcelona, samt i övriga Katalonien. Skatten varierar mellan 0,72 cent och 2,48 euro per dygn och per person beroende på hotellkategori. Skatten betalas direkt till hotellet.

För 5-stjärniga hotell uppgår kostnaden till 2,48 euro per dygn och person.
För 4-stjärniga hotell är kostnaden 1,21 euro per dygn och person.
För 3-stjärniga hotell och övriga, är kostnaden 0,72 euro per person och dygn.

Barn/ungdomar som inte fyllt 17 år är undantagna från skatten. Vings klassificering kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utsträckning och uttagsautomater finns. Den bästa växelkursen för kontanter får man som regel om man växlar i Sverige, före avresa. Om du hyr bil garanteras depositionen ofta med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Barcelona
Amrey Sant Pau
Amrey Sant Pau
Barcelona, Spanien
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 3 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 3 dec 2019, 4 dagar
Citadines Ramblas Barcelonafamilycomfort
 • Barnvänligt
Citadines Ramblas Barcelona
Barcelona, Spanien
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 16 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 16 dec 2019, 4 dagar
America
America
Barcelona, Spanien
 • 4 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 3 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 3 dec 2019, 4 dagar

Mer om Barcelona

Sök din resa till Barcelona