Se hotell (25)

Resor till Aten

Boka en resa till Aten -världens modernaste, antika stad som kan bjuda på allt från pulserande nattliv till ett stort utbud av shopping.

Dionysosteatern, Akropolis och museerna i all ära, men på en resa till Aten väntar mycket mer än antik, grekisk konst och kultur. Här tar de enkla nöjena aldrig slut. Strosa, gå gärna vilse och hitta dina egna favoritställen bland barer, tavernor och nattklubbar. Aten har två ansikten – ett på dagen och ett på natten. När mörkret faller infinner sig en mycket charmig tillvaro vid stadens alla torg, caféer och restauranger, långt från dagens hets och trafikkaos.

Shopping och matupplevelser

Aten är en stad för shoppingglada, och det mesta ligger på gångavstånd från centrum. Runt Syntagmaplatsen kan du köpa allt från vitlöksrankor till Armanikostymer. Marknadsgatan Monastiraki erbjuder kläder, mattor, antikviteter, skulpturer, guld och ja, det mesta du kan tänka dig. I Kolonaki radar modebutikerna upp sig och i gamla stan, Plaka, ligger bland annat en populär saluhall. Vill du lyxa till det tar du tunnelbanan till Kiffisias, där du kan roa dig med shopping och må gott i stans finaste stadsdel. Smaklökarna lär också trivas under din resa till Aten, för det kryllar av bra restauranger. Njut av inhemska delikatesser som souvlaki, moussaka, tsatziki och ostpaj.

Vings resor till Aten

Ving erbjuder resor till Aten med reguljärflyg, vilket betyder att du själv kan bestämma när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Bokar du din resa till Aten med Ving kan du välja mellan ett dussintal hotell i olika prisklasser. Allra bäst bor du förmodligen på det högklassiga hotellet Royal Olympic som ligger i närheten av Atens pittoreska gamla stadsdel. På hotellet finns en pool att svalka sig i under varma sommardagar.

Utforska omgivningarna

Gör en utflykt till Lykavittos, kalkstensklippan som är Atens högsta punkt. Här ligger Agios Giorgos kapell och här har du en magnifik utsikt över staden. Vill du nå toppen kan du ta kabinbanan som utgår från Aristippou-gatan i Kolonaki. Vill du göra en längre utflykt under din resa till Aten går det båtar från hamnstaden Pireus (8 kilometer från Aten) till hela den grekiska övärlden.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Hotell med pool
 • Bra shopping, restauranger och nattliv
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Aten

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
13°6°
3
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • februari
14°7°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
16°8°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • april
20°11°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • maj
25°16°
8
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juni
30°20°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • juli
33°23°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • augusti
33°23°
11
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
29°19°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • oktober
24°15°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • november
19°12°
4
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
21
Regnfria dagar
 • december
15°8°
3
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar från Stockholm

Så reser du hit

Till Aten reser du med Ving på reguljära flygbiljetter med flexibla reslängder året runt.
Bokar du en reguljär paketresa till Aten med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Aten är ca 40 minuter (ca 30 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
Kolonaki är ett av Atens trendigaste områden för shopping. Här finns det gott om märkesbutiker med fokus på kläder och skor. Vid gatorna Skoufa och Tsakalof hittar du butiker som Sisley, Diesel, Benetton, Guess med flera. Även kedjor med lägre priser ligger här.
Mat, dryck och nattliv
Grekerna är experter på kött, lamm och grönsaker. Populära maträtter är keftedes, souvlaki, meze och tzatziki. Missa inte området Plaka, gamla stan i Aten, här är atmosfären genuint grekisk med charmfulla torg och restauranger. Varje kväll fylls hela Plaka med små bord med levande ljus och rutiga dukar, perfekt för en trevlig middag.
Aten är en stad som aldrig sover, med ett brett och livligt nattliv. Det finns gott om tavernor, barer, diskotek och bouzoukiklubbar.
Aktiviteter och sevärdheter
Att resa till Aten är att resa till den västerländska kulturens vagga. Staden är full av antika sevärdheter. Mest känd är Parthenon i Akropolisparken, monumentet som vakar över staden från sin klippa. Det Arkeologiska nationalmuseet, Nationalgalleriet och Alexander Soutzos museum är väl värda ett besök, och mitt i centrum ligger den gamla Olympiastadion Panathenaic Stadium, marmoranläggningen där de första moderna spelen ägde rum 1896.
Hur du tar dig runt
Det snabbaste och bekvämaste sättet att ta sig runt i Aten är metron. Atens metro har tre linjer som tar dig till de viktigaste områdena i staden. Med den kan du även ta dig till hamnen Pireus och därifrån vidare ut i den grekiska övärlden. Det är billigt och enkelt att ta sig runt i Aten med taxi. Även buss är billigt och det finns gott om busslinjer, men systemet kan vara lite krångligt. Inne i centrum klarar du dig dock bra med ett par pigga fötter. När badsuget slår till tar du dig enkelt och snabbt till Atens riviera med spårvagn. Aten har 25 spårvagnslinjer, biljett köper du i automater vid hållplatserna.
Stränder
Atens riviera har flera fina stränder, bland annat Glyfada och stranden i Vouliagmenis -en av Atens chicaste förorter. Du kan även åka båt ca 35 minuter till det populära utflyktsmålet Egina.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Greklands ambassad på telefon 08-545 660 10.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Grekland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Boendeskatt Grekland

Myndigheterna i Grekland tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotell- eller lägenhetsklassificering och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning. Observera att Vings klassificering av hotell och lägenheter kan skilja sig från den officiella, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

1-2 stjärnor: 0,50 euro per rum eller lägenhet och natt
3 stjärnor: 1,50 euro per rum eller lägenhet och natt
4 stjärnor 3,00 euro per rum eller lägenhet och natt
5 stjärnor 4,00 euro per rum eller lägenhet och natt

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns. Den bästa växelkursen får man som regel om man växlar i Sverige, före avresa. Kort accepteras i stor utsträckning. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Svensk tid +1 timme.

El

220 volt.

Språk

Grekland: grekiska. Albanien: albanska

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Aten