Se hotell (21)

Resor till Malaga

Att resa till Malaga, Costa del Sols huvudort, Àr att resa till stad, sol och bad med perfekta förutsÀttningar för att resa runt och se mer av den hÀr delen av Andalusien.

Malaga Ă€r perfekt för dig som vill ha tillgĂ„ng till bĂ„de stad och strand pĂ„ din resa, och vill du dessutom utforska Costa del Sol och Andalusien ska du definitivt resa till Malaga. Det Ă€r en av kustens största stĂ€der, men Ă€ndĂ„ inte större Ă€n att man kan gĂ„ tvĂ€rs över centrum pĂ„ en halvtimme. ÄndĂ„ finns hĂ€r mycket att se: Picasso-museer, marknader, vackra kyrkor och kanske en fotbollsmatch pĂ„ Estadio La Rosaleda, för att bara nĂ€mna nĂ„gra exempel. SjĂ€lvklart finns ocksĂ„ gott om restauranger av olika slag men du bör prova nĂ„gon av stadens mĂ„nga tapasstĂ€llen. Malaga Ă€r kĂ€nt för sina tapas, och nĂ€r du smakat dem förstĂ„r du varför.

Vings resor till Malaga

Ving erbjuder hotell för alla typer av resenÀrer i Malaga. Ta till exempel en titt pÄ vÄrt snygga Prime Select-hotell Molina Lario eller det högklassiga Vincci Posada Del Patio, som ligger centralt i Malaga, bara nÄgra minuter frÄn museer och marknader. Precis lika centralt ligger ibis Malaga Centro Ciudad, med bara tvÄ hjÀrtan passar det dig med en mindre budget. NÀr du bokar din resa till Malaga med Ving kan du sjÀlv bestÀmma nÀr du ska Äka och hur lÀnge du ska vara borta.

Costa del Sol

Under en resa till Malaga och Costa del Sol Àr du aldrig lÄngt frÄn en strand. De ligger som ett pÀrlband lÀngs kusten frÄn Gibraltar i söder till Nerja i öster, och det Àr bara att vÀlja den som lockar mest. Transport Àr sÀllan nÄgot problem, det gÄr att resa med bÄde buss och tÄg lÀngs med kusten, men ska du spela golf pÄ nÄgon av de femtio golfbanor som finns bör du hyra bil samtidigt som du bokar din resa. DÄ kan du dessutom ge av inÄt landet, kanske till Alhambra, morernas överdÄdiga palats uppe i bergen.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Hotell frĂ„n 2 till 5 hjĂ€rtan
 • Stad och strand
 • Hotell för vuxna
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Malaga

VĂ€der
 • januari
17°9°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
17°9°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
19°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
20°12°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
29°21°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
30°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
24°16°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
20°12°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
17°9°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
StrÀnder
I Malaga finns en flera kilometer lÄng sandstrand, och lÀngs med kusten vÀntar Ànnu fler strÀnder.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar och 30 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Malaga kan du resa med Ving pÄ reguljÀra flygresor Äret runt. Flyget landar pÄ Malagas flygplats.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen till hotellen i Malaga Àr ca 15-30 minuter (ca 10-12 kilometer), beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det andalusiska köket rÀknas bland de bÀsta i Spanien, och det finns gott om restauranger och tapasbarer inne i Malaga.
I Malaga vÀntar ett levande nattliv med gott om barer och klubbar. Det sÀtts Àven upp flamenco-shower för dig som Àr intresserad av den eldiga dans som ofta fÄr representera spansk kultur.
Shopping
Vill du handla hem tapasmat; spansk skinka, korv, grönsaker och ostar eller bara se lite av det lokala folklivet? DÄ ska du besöka Mercado Atarazanas som ligger nÄgra kvarter vÀster om Marqués de Larios. I Malaga finns det bÄde massor av trevliga restauranger och butiker. GÄgatan Calle Larios Àr ett bra stÀlle att börja pÄ för dig som Àr intresserad av shopping. BÄda sidor av gatan kantas av vÀlkÀnda butikskedjor, med fokus pÄ klÀder och skor. Om du rör dig in i grÀnderna mot torget Plaza la Merced finns mer udda butiker som exempelvis bara sÀljer flamencoprylar, arabiska lyktor eller trendig design.
Aktiviteter och sevÀrdheter
HÀr du vÀlja mellan en stor mÀngd aktiviteter. Du kan bland annat Àgna dig Ät ridning, vattensporter, tennis och golf. FrÄn december till april kan du Äka skidor i Sierra Nevada, ca 3 timmars körtid frÄn Costa del Sol.
Hur du tar dig runt
Det Àr lÀtt att ta sig runt och valmöjligheterna Àr flera. Det finns ett vÀl utvecklat bussnÀt, och det Àr smidigt att ta taxi. Mellan Fuengirola, Torremolinos och Malaga gÄr ett pendeltÄg. Det gÄr Àven att Äka tÄg frÄn Malaga till Madrid, det tar 2 timmar och 45 minuter.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Spaniens ambassad pÄ telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

SprÄk

I Spanien pratar befolkningen frÀmst spanska, men Àven katalan och mallorquin i vissa omrÄden. I turistomrÄdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen Àven engelska.

Övrigt

Backigt i centrum och trappor till vissa strÀnder. Tidvis livlig trafik. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Malaga