Se hotell (16)

Resor till Malaga

Att resa till Malaga, Costa del Sols huvudort, är att resa till stad, sol och bad med perfekta förutsättningar för att resa runt och se mer av den här delen av Andalusien.

Malaga är perfekt för dig som vill ha tillgång till både stad och strand på din resa, och vill du dessutom utforska Costa del Sol och Andalusien ska du definitivt resa till Malaga. Det är en av kustens största städer, men ändå inte större än att man kan gå tvärs över centrum på en halvtimme. Ändå finns här mycket att se: Picasso-museer, marknader, vackra kyrkor och kanske en fotbollsmatch på Estadio La Rosaleda, för att bara nämna några exempel. Självklart finns också gott om restauranger av olika slag men du bör prova någon av stadens många tapasställen. Malaga är känt för sina tapas, och när du smakat dem förstår du varför.

Vings resor till Malaga

Ving erbjuder hotell för alla typer av resenärer i Malaga. Ta till exempel en titt på vårt snygga Prime Select-hotell Molina Lario eller det högklassiga Vincci Posada Del Patio, som ligger centralt i Malaga, bara några minuter från museer och marknader. Precis lika centralt ligger ibis Malaga Centro Ciudad, med bara två hjärtan passar det dig med en mindre budget. När du bokar din resa till Malaga med Ving kan du själv bestämma när du ska åka och hur länge du ska vara borta.

Costa del Sol

Under en resa till Malaga och Costa del Sol är du aldrig långt från en strand. De ligger som ett pärlband längs kusten från Gibraltar i söder till Nerja i öster, och det är bara att välja den som lockar mest. Transport är sällan något problem, det går att resa med både buss och tåg längs med kusten, men ska du spela golf på någon av de femtio golfbanor som finns bör du hyra bil samtidigt som du bokar din resa. Då kan du dessutom ge av inåt landet, kanske till Alhambra, morernas överdådiga palats uppe i bergen.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Hotell från 2 till 5 hjärtan
 • Stad och strand
 • Hotell för vuxna
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Malaga

Mat & Dryck
5,0
Nöjesliv
4,0
Sevärdheter
4,0
Väder
 • januari
17°9°
5
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
17°9°
6
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • mars
19°11°
6
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
20°12°
7
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
23°15°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juni
27°19°
11
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • juli
29°21°
11
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • augusti
30°22°
10
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
28
Regnfria dagar
 • september
28°20°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • oktober
24°16°
6
Soltimmar/dag
19°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • november
20°12°
5
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • december
17°9°
5
Soltimmar/dag
16°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
I Malaga finns en flera kilometer lång sandstrand, och längs med kusten väntar ännu fler stränder.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 4 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till Malaga kan du resa med Ving på reguljära flygresor året runt. Flyget landar på Malagas flygplats.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Malaga är ca 15-30 minuter (ca 10-12 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Det andalusiska köket räknas bland de bästa i Spanien, och det finns gott om restauranger och tapasbarer inne i Malaga.
I Malaga väntar ett levande nattliv med gott om barer och klubbar. Det sätts även upp flamenco-shower för dig som är intresserad av den eldiga dans som ofta får representera spansk kultur.
Shopping
Vill du handla hem tapasmat; spansk skinka, korv, grönsaker och ostar eller bara se lite av det lokala folklivet? Då ska du besöka Mercado Atarazanas som ligger några kvarter väster om Marqués de Larios. I Malaga finns det både massor av trevliga restauranger och butiker. Gågatan Calle Larios är ett bra ställe att börja på för dig som är intresserad av shopping. Båda sidor av gatan kantas av välkända butikskedjor, med fokus på kläder och skor. Om du rör dig in i gränderna mot torget Plaza la Merced finns mer udda butiker som exempelvis bara säljer flamencoprylar, arabiska lyktor eller trendig design.
Aktiviteter och sevärdheter
Här du välja mellan en stor mängd aktiviteter. Du kan bland annat ägna dig åt ridning, vattensporter, tennis och golf. Från december till april kan du åka skidor i Sierra Nevada, ca 3 timmars körtid från Costa del Sol.
Hur du tar dig runt
Det är lätt att ta sig runt och valmöjligheterna är flera. Det finns ett väl utvecklat bussnät, och det är smidigt att ta taxi. Mellan Fuengirola, Torremolinos och Malaga går ett pendeltåg. Det går även att åka tåg från Malaga till Madrid, det tar 2 timmar och 45 minuter.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Backigt i centrum och trappor till vissa stränder. Tidvis livlig trafik. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Malaga