Se hotell (28)

Resor till Reykjavik

Under din resa till Reykjavik får du förstås inte missa Den Blå Lagunen, glaciärer och gejsrar, men här finns också ett härligt nattliv, trendiga butiker och bra restauranger.

När du bokar din resa till Reykjavik med Ving kan du välja ett hotell mitt i staden, nära det isländska nöjeslivet med klubbar, barer och restauranger. Det finns dessutom oemotståndliga utflykter att göra på Island. Vad sägs om Blå Lagunen, en enorm badanläggning med varmt mineralrikt vatten under bar himmel, eller utflykter till vackra vattenfall och nationalparker? Reser du på sommaren kan du dessutom njuta av ridturer i vildmarken och valskådning.

Mat och restauranger

Isländska menyer är fullspäckade av fisk- och skaldjursrätter. Även lamm är en viktig del av det isländska köket, och vill du ha mer internationell mat under din resa till Reykjavik finns ett stort utbud av detta också. Reykjavik har många bra restauranger, maten håller hög klass och råvarorna är fräscha. Här äter man middag på tider du är van vid hemifrån, och det kan vara en bra idé att boka bord.

Att göra i Reykjavik

På Island bor drygt 300.000 människor, och knappt hälften av dem i Reykjavik. Trots den ringa folkmängden har huvudstaden ett rikt nöjesliv och i centrum ligger trendiga barer och nattklubbar tätt. Andra nöjen i och runt Reykjavik tar oftast plats i den storslagna naturen. Skoterfärder på vidsträckta glaciärer, turer med islandshästar i det karga landskapet, rafting i vilda floder och valsafari är bara några av de exotiska aktiviteter du kan roa dig med under din resa till Reykjavik. För att inte nämna Islands alla varma källor.

Vings resor i Reykjavik

När du bokar din resa till Reykjavik med Ving kan du själv bestämma vilken dag du ska resa och hur länge du vill vara på plats, en snabb weekend eller lite längre, du bestämmer själv. Du kan också välja mellan ett dussintal hotell som alla ligger centralt i staden, exempelvis det omtyckta hotellet Reykjavik Centrum som ligger på en av stadens äldsta adresser.

Bra att veta
 • Bra nattliv
 • Bra restauranger
 • Centrala hotell
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Reykjavik

Mat & Dryck
5,0
Nöjesliv
5,0
Sevärdheter
5,0
Väder
 • januari
2°-2°
0
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • februari
3°-2°
2
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
 • mars
4°-1°
3
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
 • april
6°1°
4
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • maj
10°4°
5
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • juni
12°7°
6
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • juli
14°9°
5
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • augusti
14°8°
5
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • september
11°6°
3
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • oktober
7°3°
2
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
 • november
4°0
1
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • december
2°-2°
0
Soltimmar/dag
11
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Reykjavik kan du resa med Ving på reguljära flygbiljetter med flexibla reslängder året runt.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Keflaviks flygplats till centrala Reykjavik är ca 45 minuter (ca 50 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
Shopping i Reykjavik är enkelt, här finns en enda gata att hålla sig till. Om du tvekar står det en skylt över Laugavegur som berättar att detta är huvudshoppinggatan i Reykjavik. Börja i Bankastraeti, gå vidare genom hela Laugavegur. I och runt denna gata finns det många designerbutiker. Reykjavik är en trendig stad och du hittar ofta det allra senaste från modevärlden. Eftersom Island inte är med i EU kan du dessutom shoppa skattefritt. Islands största shoppingcenter Kringlan ligger i Reykjavik.
Mat, dryck och nattliv
Fisk, lamm och får hör till vanligheterna på stadens restauranger. Staden erbjuder självklart även rätter från nästan alla världens hörn. Den isländska snapsen är välkänd, denna kallas även för "svarta döden".
I Reykjavik finns ett brett nattliv med barer, restauranger och diskotek som har öppet in på småtimmarna.
Aktiviteter och sevärdheter
Reykjavik har mycket att erbjuda, som till exempel utställningar och shopping. Besök exempelvis Islands nationalmuseum eller Reykjaviks konstmuseum. I det läckra konsert- och operahuset Harpa ser du olika föreställningar. Reykjavik är en bra utgångpunkt för att utforska Islands natur, såsom härliga vandringsleder, grottor, vattenfall och varma källor. Flera företag arrangerar även turer till havs.
I Reykjavik har du det mesta inom gångavstånd, och runt hörnet väntar den fantastiska naturen. Sevärdheter och upplevelser finns i överflöd, och här tipsar vi om några du inte bör missa.

Blå Lagunen

Vulkankratern med turkost, mineralrikt vatten utanför Reykjavik. Här kan du bada året om omgiven av berg och lavafält.

Hallgrimskyrkan

Från stadens domkyrkotorn har du en fantastisk utsikt över de omgivande fjällen.

Islands nationalmuseum

Här får du en bra inblick i Islands spännande historia, från vikingatid till nutid.

Gullfoss och Geysir

Gullfoss och Geysir ligger visserligen inte inom gångavstånd, men de är väl värda ett besök. Gullfoss är ett vackert, mäktigt vattenfall och i Geysirområdet finner du heta källor.

Skulpturen Sólfar

En fotovänlig och ikonisk skulptur från 1986
Hur du tar dig runt
I staden är det smidigt och lätt att promenera runt. Lokalbussar utgår från stationen Hlemmur. Taxi är också ett smidigt färdmedel då de använder sig av taxameter.
Fakta

Vår service

Vistelsen i Reykjavik är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Islands ambassad på telefon 08-442 83 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa på Island.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Isländska kronor. Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

El

220 V

Språk

Isländska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Reykjavik