Se hotell (20)

Resor till Vilnius

VÀlkommen till en av Europas okÀnda pÀrlor, en resa till Vilnius tar mindre Àn tvÄ timmar frÄn Stockholm. I Litauens huvudstad fÄr du mycket för pengarna och kan unna dig mer Àn vanligt.

Vilnius har alltid legat lite vid sidan av och Àr förmodligen en av Europas bÀst bevarade huvudstÀder. Dess gamla centrum, ett av Europas största, dignar av vackra byggnader och det bÀsta man kan göra under sin resa till Vilnius Àr att ta en promenad lÀngs de gamla grÀnderna, gÀrna med en paus i nÄgon av stadens mÄnga parker.

Bo bra i Vilnius

Ving erbjuder hotell för alla smaker i Vilnius, frÄn enkelt och okomplicerat till det mer eleganta för dig som vill bo riktigt bekvÀmt med alla faciliteter inom rÀckhÄll. Men oavsett hur du vÀljer att bo kan du rÀkna med att bo bÄde billigt och centralt. Bokar du din resa till Vilnius med Ving kan du sjÀlv vÀlja nÀr du ska resa, och hur lÀnge du ska vara borta, och sjÀlvklart gÀller paketreselagen om nÄgot oförutsett skulle intrÀffa.

Historiska Vilnius

En resa till Vilnius Àr som en dröm för den konst-och arkitekturintresserade, i gamla stan vÀntar bÄde gotisk arkitektur, barock, renÀssans och nyklassicism lÀngs de gamla gatorna, och hÀr finns ocksÄ gott om bÄde muséer och gallerier. Det bÀsta Àr att börja din upptÀcktsfÀrd med utsikten frÄn Gediminas torn. DÄ fÄr du ocksÄ se flera av de gamla palatsen och i alla fall nÄgra av stadens 40 kyrkor. Litauen Àr ju ett land med en lÄng och hÀndelserik historia och ingenstans syns det sÄ vÀl som i just Vilnius.

Gott och billigt i Vilnius

Men allt i Vilnius Àr inte gammalt. PÄ senare tid har dykt upp gott om barer och restauranger som bland mycket annat serverar det bÀsta ur det traditionella litauiska köket, med svamp, vilt, örter och andra traditionella ingredienser. Och nÀr du Àtit dig mÀtt kommer det bÀsta; notan. Priserna i Vilnius Àr överraskande lÄga, bÄde pÄ restauranger, bussar och shopping, sÄ du kommer inte ruinera dig under din resa till Vilnius.

Shopping och nöjen

Det finns gott om souvenirer, mÄnga gamla hantverk lever kvar och bÀrnsten och linne Àr populÀra artiklar som blir helt unika minnen frÄn din resa till Vilnius. Passa ocksÄ pÄ att utforska stadens livliga musikliv, hÀr finns allt frÄn rockklubbar till Mozart och stÀmningen Àr alltid varm och vÀlkomnande. Vill du se mer av Vilnius Àr det en bra idé att hyra en cykel nÀr du Àr hÀr. Vilnius Àr en flack stad och det finns gott om cykeluthyrare dÀr du kan hyra cykel för upptÀcktsfÀrder pÄ egen hand.

Bra att veta
 • Hotell i alla prisklasser
 • PrisvĂ€rd mat och dryck
 • Bra shopping
 • Lokala restauranger
 • Valfri reslĂ€ngd
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Vilnius

VĂ€der
 • januari
-3°-8°
1
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • februari
-2°-7°
2
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • mars
3°-4°
4
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • april
10°2°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
18°8°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juni
21°11°
8
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • juli
22°12°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • augusti
22°12°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • september
17°8°
5
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • oktober
10°3°
3
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • november
4°-1°
1
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • december
0-5°
1
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Vilnius kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Du tar dig enkelt in till Vilnius med tÄg, buss eller taxi. Transfer ingÄr inte. Restiden frÄn flygplatsen till centrum Àr ca 20 minuter (ca 8 kilometer), beroende pÄ trafik. LÀs mer om transfer.
Shopping
Utbudet av shopping Àr bra i Vilnius, det finns gott om smÄ butiker och Àven nÄgra stora gallerior och köpcentrum. Det Àr populÀrt att handla traditionella hantverksprodukter som bÀrnsten och linne. PopulÀra shoppinggator Àr den stora avenyn Gedimino Prospektas och gatan Pilies i Gamla stan, dÀr finns det flera souvenirbutiker.
Mat, dryck och nattliv
I Vilnius finns ett bra utbud av bÄde restauranger, caféer och barer, till mycket rimliga priser.
I Vilnius nattliv kan du roa dig med sÄvÀl teater som konserter. HÀr finns ocksÄ gott om barer och nattklubbar med stora dansgolv.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Vilnius kan du besöka muséer och gallerier, gÄ pÄ konsert eller rÀtt och slÀtt Àgna dig Ät shopping och promenader i gamla stan.
Hur du tar dig runt
I Vilnius tar du dig fram med buss eller taxi.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. Efter 90 dagar mÄste uppehÄllsrÀtt registreras. För mer information hÀnvisar vi till Litauens ambassad pÄ telefon 08-667 54 55.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Litauen.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Sverige + 1 timme

El

220 V, ingen adapter krÀvs.

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Vilnius
Panorama Hotel
Panorama Hotel
Vilnius, Litauen
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 21 dec 2020 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
21 dec 2020 frÄn Stockholm
Novotel Vilnius Centre
Novotel Vilnius Centre
Vilnius, Litauen
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 24 jan 2021 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
24 jan 2021 frÄn Stockholm
Radisson Blu Lietuva
Radisson Blu Lietuva
Vilnius, Litauen
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 21 dec 2020 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
21 dec 2020 frÄn Stockholm
Sök din resa till Vilnius