Se hotell (20)

Resor till Vilnius

Välkommen till en av Europas okända pärlor, en resa till Vilnius tar mindre än två timmar från Stockholm. I Litauens huvudstad får du mycket för pengarna och kan unna dig mer än vanligt.

Vilnius har alltid legat lite vid sidan av och är förmodligen en av Europas bäst bevarade huvudstäder. Dess gamla centrum, ett av Europas största, dignar av vackra byggnader och det bästa man kan göra under sin resa till Vilnius är att ta en promenad längs de gamla gränderna, gärna med en paus i någon av stadens många parker.

Bo bra i Vilnius

Ving erbjuder hotell för alla smaker i Vilnius, från enkelt och okomplicerat till det mer eleganta för dig som vill bo riktigt bekvämt med alla faciliteter inom räckhåll. Men oavsett hur du väljer att bo kan du räkna med att bo både billigt och centralt. Bokar du din resa till Vilnius med Ving kan du själv välja när du ska resa, och hur länge du ska vara borta, och självklart gäller paketreselagen om något oförutsett skulle inträffa.

Historiska Vilnius

En resa till Vilnius är som en dröm för den konst-och arkitekturintresserade, i gamla stan väntar både gotisk arkitektur, barock, renässans och nyklassicism längs de gamla gatorna, och här finns också gott om både muséer och gallerier. Det bästa är att börja din upptäcktsfärd med utsikten från Gediminas torn. Då får du också se flera av de gamla palatsen och i alla fall några av stadens 40 kyrkor. Litauen är ju ett land med en lång och händelserik historia och ingenstans syns det så väl som i just Vilnius.

Gott och billigt i Vilnius

Men allt i Vilnius är inte gammalt. På senare tid har dykt upp gott om barer och restauranger som bland mycket annat serverar det bästa ur det traditionella litauiska köket, med svamp, vilt, örter och andra traditionella ingredienser. Och när du ätit dig mätt kommer det bästa; notan. Priserna i Vilnius är överraskande låga, både på restauranger, bussar och shopping, så du kommer inte ruinera dig under din resa till Vilnius.

Shopping och nöjen

Det finns gott om souvenirer, många gamla hantverk lever kvar och bärnsten och linne är populära artiklar som blir helt unika minnen från din resa till Vilnius. Passa också på att utforska stadens livliga musikliv, här finns allt från rockklubbar till Mozart och stämningen är alltid varm och välkomnande. Vill du se mer av Vilnius är det en bra idé att hyra en cykel när du är här. Vilnius är en flack stad och det finns gott om cykeluthyrare där du kan hyra cykel för upptäcktsfärder på egen hand.

Bra att veta
 • Hotell i alla prisklasser
 • Prisvärd mat och dryck
 • Bra shopping
 • Lokala restauranger
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Vilnius

Nöjesliv
5,0
Mat & Dryck
4,0
Sevärdheter
4,0
Väder
 • januari
-3°-8°
1
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • februari
-2°-7°
2
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • mars
3°-4°
4
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • april
10°2°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
18°8°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juni
21°11°
8
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • juli
22°12°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • augusti
22°12°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • september
17°8°
5
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • oktober
10°3°
3
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • november
4°-1°
1
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
 • december
0-5°
1
Soltimmar/dag
10
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Vilnius kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Du tar dig enkelt in till Vilnius med tåg, buss eller taxi. Transfer ingår inte. Restiden från flygplatsen till centrum är ca 20 minuter (ca 8 kilometer), beroende på trafik. Läs mer om transfer.
Shopping
Utbudet av shopping är bra i Vilnius, det finns gott om små butiker och även några stora gallerior och köpcentrum. Det är populärt att handla traditionella hantverksprodukter som bärnsten och linne. Populära shoppinggator är den stora avenyn Gedimino Prospektas och gatan Pilies i Gamla stan, där finns det flera souvenirbutiker.
Mat, dryck och nattliv
I Vilnius finns ett bra utbud av både restauranger, caféer och barer, till mycket rimliga priser.
I Vilnius nattliv kan du roa dig med såväl teater som konserter. Här finns också gott om barer och nattklubbar med stora dansgolv.
Aktiviteter och sevärdheter
I Vilnius kan du besöka muséer och gallerier, gå på konsert eller rätt och slätt ägna dig åt shopping och promenader i gamla stan.
Hur du tar dig runt
I Vilnius tar du dig fram med buss eller taxi.
Fakta

Vår service

Resmålet på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. Efter 90 dagar måste uppehållsrätt registreras. För mer information hänvisar vi till Litauens ambassad på telefon 08-667 54 55.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Litauen.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro. Uttagsautomater finns.

Tidsskillnad

Sverige + 1 timme

El

220 V, ingen adapter krävs.

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Sök din resa till Vilnius