Se hotell (18)

Resor till Vilnius

Välkommen till en av Europas okända pärlor, en resa till Vilnius tar mindre än två timmar från Stockholm. I Litauens huvudstad får du mycket för pengarna och kan unna dig mer än vanligt.
Vilnius har alltid legat lite vid sidan av och är förmodligen en av Europas bäst bevarade huvudstäder. Dess gamla centrum, ett av Europas största, dignar av vackra byggnader och det bästa man kan göra under sin resa till Vilnius är att ta en promenad längs de gamla gränderna, gärna med en paus i någon av stadens många parker.

Bo bra i Vilnius

Ving erbjuder hotell för alla smaker i Vilnius, från enkelt och okomplicerat till det mer eleganta för dig som vill bo riktigt bekvämt med alla faciliteter inom räckhåll. Men oavsett hur du väljer att bo kan du räkna med att bo både billigt och centralt. Bokar du din resa till Vilnius med Ving kan du själv välja när du ska resa, och hur länge du ska vara borta, och självklart gäller paketreselagen om något oförutsett skulle inträffa.

Historiska Vilnius

En resa till Vilnius är som en dröm för den konst-och arkitekturintresserade, i gamla stan väntar både gotisk arkitektur, barock, renässans och nyklassicism längs de gamla gatorna, och här finns också gott om både muséer och gallerier. Det bästa är att börja din upptäcktsfärd med utsikten från Gediminas torn. Då får du också se flera av de gamla palatsen och i alla fall några av stadens 40 kyrkor. Litauen är ju ett land med en lång och händelserik historia och ingenstans syns det så väl som i just Vilnius.

Gott och billigt i Vilnius

Men allt i Vilnius är inte gammalt. På senare tid har dykt upp gott om barer och restauranger som bland mycket annat serverar det bästa ur det traditionella litauiska köket, med svamp, vilt, örter och andra traditionella ingredienser. Och när du ätit dig mätt kommer det bästa; notan. Priserna i Vilnius är överraskande låga, både på restauranger, bussar och shopping, så du kommer inte ruinera dig under din resa till Vilnius.

Shopping och nöjen

Det finns gott om souvenirer, många gamla hantverk lever kvar och bärnsten och linne är populära artiklar som blir helt unika minnen från din resa till Vilnius. Passa också på att utforska stadens livliga musikliv, här finns allt från rockklubbar till Mozart och stämningen är alltid varm och välkomnande. Vill du se mer av Vilnius är det en bra idé att hyra en cykel när du är här. Vilnius är en flack stad och det finns gott om cykeluthyrare där du kan hyra cykel för upptäcktsfärder på egen hand.
Bra att veta
  • Hotell i alla prisklasser
  • Prisvärd mat och dryck
  • Bra shopping
  • Lokala restauranger
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Vilnius

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Vilnius