Julmarknad i London

Julshoppa i en storstad

Julmarknader

Besök en julmarknad i Europa

Handla årets julklappar eller vänta in julen i julpyntade städer som London, Rom eller Berlin. I alla Europas storstäder kan du strosa runt på mysiga julmarknader och hitta presenter som överraskar och sprider glädje på julafton.

Att boka din julshoppingresa hos oss är ett enkelt, tryggt och prisvärt sätt att komma i ordentlig julstämning. Vi erbjuder hotell med centralt läge, så att du har nära till de stämningsfulla julmarknaderna.

Drömmer du istället om en julresa söderut? Ta en titt på våra julresor till värmen.

Utvalda julmarknader

Från mitten av november börjar julmarknaderna dyka upp i världens storstäder. Här har vi samlat några av våra favoriter inför julen.

Berlins julmarknader

Berlin – ekojul och kyrkomarknad

Berlins julmarknader är utmärkta för julklappsshopping – här känner du verkligen av julstämningen. Upplev julmarknaden vid Kaiser-Willhelm-Gedächtniskirche och smaka på ekologiska juldelikatesser vid Kollwitzplatz.

Julshopping i London

London – julshopping och skridskoåkning

Vänta in julen i London! Strosa runt i mysiga Covent Garden som är julpyntat med mistlar och stora julkulor. Är du sugen på en mer fartfylld julmarknad är det Winter Wonderland i Hyde Park som gäller. Här kan du åka skridskor och karuseller och värma dig med varm choklad mellan åken.

Julkänsla i Paris

Paris – marchés de Noël

Om du reser till Paris vid jul finns det inget mysigare än att besöka julmarknaderna – marchés de Noël – där du kan smaka på franska specialiteter och köpa hem fina julklappar.

Kulturhistoria på julmarknaden i Rom

Rom – julmarknad med kulturhistoria

Den italienska huvudstaden är full av små stånd som säljer italienska julspecialiteter och vackra juldekorationer. Missa inte den största av alla julmarknaderna, på Piazza Navona, som bjuder på mängder av kultur och historia.

Prag – julmarknad i gamla stan

Den största julmarknaden i staden hittar du på torget i gamla stan, som är centrum för julfirandet i Prag. Här kan du njuta av traditionella tjeckiska godsaker, handgjorda dekorationer och vackra julsånger.

Vacker julmarknad i Wien

Wien – en idyllisk jul

Låt dig förföras av den söta doften av pepparkakor, julmat och glögg på de många julmarknaderna som intar Wien veckorna före jul. Köp gärna hem julklappar på den vackra marknaden utanför rådhuset.

Julhandel i New York

New York – julmarknader i överflöd

Veckorna före jul tar julmarknaderna över staden som aldrig sover. Här kan du verkligen hitta fynd, så passa på att handla julklappar till dina nära och kära.

Julmarknad på Tallinns rådhusplats

Tallinn – historisk atmosfär

Tallinns rådhusplats har varit stadens hjärta i över 800 år. Den gotiska arkitekturen och medeltida charmen är en perfekt inramning för en av Europas finaste julmarknader.

Tomten på julmkarnad i köpenhamn

Köpenhamn - Julmarknader för hela familjen

Julmarknaderna i Köpenhamn skapar en magisk stämning som är perfekt för hela familjen. För en mer adrenalinfylld julmarknad kan du upptäcka Tivoli Gardens julmarknad och kombinera julstämingn med fartfyllda bergodalbanor. Är det inte adrenalinet du är ute efter finns det supermysiga julmakrnader som Nyhavns julmarknad som är perfekt för att skapa julstämning hos hela familjen.