Se hotell (44)

Resor till Venedig

Solglittrande kanaler, palats, trattorior och rofyllda gondolfÀrder vÀntar runt hörnet pÄ en resa till Venedig och staden Àr precis sÄ förtrollande som man kan förestÀlla sig.

Under din resa till Venedig finns mÄnga "mÄsten", som Markusplatsen, Dogepalatset och Suckarnas Bro. Denna berömda bro gÄr frÄn palatset över till det gamla fÀngelset. Namnet kommer av att det var den vÀgen fÄngarna en gÄng i tiden suckandes gick till fÀngelset efter att ha blivit dömda. Venedig Àr en svÄr stad att hitta i, men otaliga vattenbussar och taxigondoler finns alltid till din hjÀlp.

Gondoler, broar och festivaler

Till Venedig reser du inte för att festa, utan för att njuta av allt det vackra omkring dig. Och det gör du frÄn nÄgot av alla gemytliga caféer med en cappuccino i handen, eller nÀr du glider fram pÄ de glittrande kanalerna i en gondol. Men sjÀlvklart vet venetianerna hur man har kul, och otaliga evenemang och festligheter bevisar detta. Ett exempel Àr karnevalen som börjar tio dagar innan fettisdagen, dÄ mÀnniskor frÄn hela Italien vÀljer att resa till Venedig. Gator och torg och framför allt Markusplatsen fylls av firande, utklÀdda mÀnniskor. Men hÀr finns Àven regattor, en filmfestival och en fest som firar befrielsen frÄn pesten 1576, bland mycket, mycket annat.

Vings resor till Venedig

Inför din resa till Venedig med Ving finns en uppsjö av hotell att vÀlja mellan. HÀr finns omtyckta hotell i olika prisklasser, men vill du bo riktigt flott vÀljer du förmodligen det lyxiga Signature-hotellet Luna Baglioni. HÀr bor du nÀra Markusplatsen och det gÄr att Äka gondol Ànda fram till hotellets entré. NÀr du reser med Ving till Venedig kan du sjÀlv vÀlja vilken dag du vill resa och hur lÀnge du vill vara borta, perfekt för dig som vill Äka pÄ en weekendresa eller lÀngre - valet Àr ditt.

Bra att veta
 • Direktflyg
 • Centrala hotell
 • Lyxhotell
 • Hotell frĂ„n 2 till 5 hjĂ€rtan
 • Bra restauranger
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Venedig

VĂ€der
 • januari
6°1°
2
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • februari
7°1°
3
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • mars
11°5°
5
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • april
16°9°
6
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • maj
21°14°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juni
25°17°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
28°19°
9
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • augusti
28°19°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • september
24°16°
6
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
19°12°
5
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • november
13°8°
2
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • december
7°3°
2
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 8 timmar frÄn Stockholm inkl. mellanlandning.

SĂ„ reser du hit

Till Venedig kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Transfer frÄn flygplatsen i Venedig till hotellet ingÄr inte. PÄ hotellet kan du fÄ hjÀlp att boka transfer till flygplatsen, som betalas ombord pÄ bÄtbussen/bÄttaxin.

Restiden frÄn Venedigs flygplats till hotellen Àr ca 20 minuter (ca 8 kilometer) med bÄt. Det gÄr ocksÄ buss frÄn flygplatsen till Piazzale Roma Square, dÀrifrÄn tar man sig vidare till hotellet. LÀs mer om transfer.
Shopping
Det mesta Àr dyrare i Venedig om man jÀmför med den shopping du hittar pÄ det italienska fastlandet, det finns dock en del unika och exklusiva butiker och varor för den som söker nÄgot extra. De stora modehusen och de mest exklusiva klÀdbutikerna ligger nÀra Piazza San Marco. HÀr finns bÄde internationella och italienska modehus, som Fendi, Gucci och Valentino. En av gatorna för konst och konsthantverk Àr Calle della Chiesa och gatorna runt Accademia. Du hittar ocksÄ konst och antikviteter runt San Marco och Campo Santo Stefano. En bra gata med mÄnga hantverksbutiker Àr Calle della Mendoza och kvarteren mellan San Marco och Rialto-bron. HÀr ligger Àven smÄ klÀd- och skobutiker. LÀngs Strada Nova i Cannaregio pÄ vÀgen till stationen ligger det en del kedjor och billigare butiker mellan de mindre och mer exklusiva affÀrerna. Det finns inget bÀttre stÀlle Àn Venedig om du vill köpa en karnevalsmask, vare sig du vill ha en billig frÄn marknaderna eller en riktigt exklusiv. Det Àr ocksÄ en bra plats för att hitta exklusiva delikatesser att ta med hem. Du hittar det mesta i de smÄ delikatessbutikerna som finns i varje omrÄde, du fÄr prova dig fram bland ostar och annat.
Mat, dryck och nattliv
I Venedig finns mÄnga restauranger, caféer och krogar. Det finns allt frÄn smÄ trattorior med begrÀnsad meny till exklusiva restauranger. MÄnga restauranger har stÀngt pÄ eftermiddagarna.
Venedigs nattliv Àr lugnt, men det finns nÄgra barer och klubbar som Àr öppna efter midnatt, till exempel pÄ och runt stadens största torg i Dorsoduro.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Det finns mycket att se i Venedig, till exempel Piazza San Marco (Markusplatsen), San Marco-basilikan som Ă€r den imponerande kyrkan med fem kupoler, Kampanilen med sitt klocktorn, Dodgepalatset (dĂ€r Casanova suttit fĂ€ngslad), Rialtobron som Ă€r Venedigs mest berömda landmĂ€rke och mycket mer. Åk gondol och se historiska platser som exempelvis Ghettot och Peggy Guggenheim Museum. Vid besök i kyrkor och museer bör du dölja knĂ€n och axlar.
Hur du tar dig runt
I Venedig tar du dig lÀttast fram till fots. FÀrjetrafiken - vaporettio - fungerar som bussar, vilket dessutom Àr ett trevligt sÀtt att se Venedig. Bussar sammanbinder Venedig med nÀrliggande omrÄden pÄ fastlandet.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Italiens ambassad pÄ telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Venedig

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt pÄ övernattningar i Venedig. PÄ samtliga hotell och lÀgenhetshotell tas en extra skatt ut. Barn under 10 Är betalar inte turistskatt.

Pris per person och natt:
1-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 1 euro (max 10 nÀtter)
2-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 2 euro (max 5 nÀtter)
3-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 3 euro (max 5 nÀtter)
4-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 4 euro (max 5 nÀtter)
5-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 5 euro (max 5 nÀtter)

Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid utcheckningen. Observera att Vings klassificering av hotellen/lÀgenhetshotellen kan skilja sig frÄn den officiella italienska klassificeringen, som ligger till grund för skattens belopp.

Valuta och betalning

Euro (EUR) VÀxla till euro i kontanter före avresa. Kort accepteras i stor utstrÀckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. MÄnga hotell krÀver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

SprÄk

Italienska

Övrigt

Vid besök i kyrkor och museer bör man dölja knÀn och axlar. Biljett till bussarna kan man inte köpa ombord utan i kiosker i nÀrheten av hÄllplatserna. Kort accepteras i stor utstrÀckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort.
MÄnga hotell krÀver ett avdrag av kort som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.
Erbjudanden till Venedig
Tintoretto
Tintoretto
Venedig, Italien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 19 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
19 mar 2021 frÄn Stockholm
Hotel Principe
Hotel Principe
Venedig, Italien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Inkl. frukost
 • Avresa 12 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Frukost
Flyg och 2 hotellnÀtter
12 mar 2021 frÄn Stockholm
Luna Baglionisignatureföralla
Luna Baglioni
Venedig, Italien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Inkl. frukost
 • Avresa 22 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Frukost
Flyg och 2 hotellnÀtter
22 mar 2021 frÄn Stockholm
Sök din resa till Venedig