Se hotell (141)

Resor till Paris

Paris, Frankrike

Boka din weekend i Paris hos Ving så kan du välja bland ett stort antal hotell i de centrala delarna av stan, från budget till lyx.

I Paris ligger de flesta av Vings hotell i Quarter Latin samt i Opéraområdet. Väljer du ett hotell i Quarter Latin bor du på promenadavstånd från Notre Dame, Louvren och Seines vackra strandpromenader. Bor du i Opéraområdet har du även nära till de stora varuhusen Galeries Lafayette, Printemps och andra kedjor. Ving erbjuder även resor till Disneyland® Resort Paris.

Paris som passar dig

Med Ving kan du boka en resa när du vill, och du kan vara borta så länge du vill: en weekend, kortvecka eller valfritt antal dagar, året runt. Allt för att du ska få en resa helt efter dina önskemål. Dessutom kan du välja på ett stort antal hotell, från budgethotell med två hjärtan som Mont Blanc, ett kort stycke från Notre Dame, till lyxhotell som Vernet, nära Champs Elysées och Triumfbågen. Hur du än väljer att boka din resa får du alltihop i ett paket. Bekvämt, enkelt och tryggt.

Barnvänliga hotell i Paris

Ska du resa med barn till Paris kan vi rekommendera något av våra Citadines-hotell. Här bor du i bekväma lägenheter där man slipper klä på sig för att gå och äta frukost och när de små benen blir trötta av allt gående är det lätt att dra sig tillbaka för lite mellis och kanske en tupplur.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Lyxhotell
 • Prisvärt boende
 • Familjehotell
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
 • Resor till Disneyland® Resort Paris
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Paris

Sevärdheter
5,0
Shopping
4,5
Mat & Dryck
4,4
Väder
 • januari
6°1°
1
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • februari
7°1°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • mars
12°4°
5
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • april
16°6°
6
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • maj
20°10°
7
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • juni
23°13°
8
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juli
25°15°
7
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • augusti
24°14°
7
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • september
21°12°
5
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • oktober
16°8°
4
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • november
10°5°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • december
7°2°
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 2-3 timmar från Stockholm

Så reser du hit

Till Paris reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Direktflyg finns från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Flyg med SAS landar på flygplatsen Charles de Gaulle, och Norwegian landar på Orly flygplats utanför Paris. Restiden från Charles de Gaulle till Paris är ca 30-45 minuter (ca 30 kilometer), beroende på trafik. Från flygplatsen Orly är den ca 30 minuter (ca 20 kilometer).

Mellan Charles de Gaulle och centrala Paris kan du också ta dig med antingen buss, flygbuss, tåg, metro, snabbtåget RER eller taxi. Bussar och snabbtåget RER avgår normalt var 15:e minut. Taxi tar 30-45 minuter. Är ni 3 personer eller fler kan det löna sig att ta taxi från/till flygplatsen istället för kollektivtrafiken.

Till och från Orly kan du också ta dig på egen hand med antingen lokalbuss, flygbuss, snabbtåget RER eller taxi. Les Cars-bussar tar dig hela vägen in till centrala Paris och är att rekommendera. Observera att om du reser med RER behöver du byta tåg längs vägen.
Shopping
Paris är ett riktigt paradis för dig som gillar shopping. Här hittar du allt från antikmarknader till det senaste modet. Butiker finns överallt, allt från små boutiquer till stora affärer och varuhus.
Mat, dryck och nattliv
I Paris finns ett enormt utbud av restauranger, caféer, bistros och de traditionella franska brasserierna. Här finns mat för alla smaker!
Paris uteliv är intensivt och varierat, här hittar du mängder av barer, nattklubbar och jazzklubbar. Ett tips är att se en äkta fransk kabaré vid berömda Moulin Rouge eller Le Lido under din resa.
Aktiviteter och sevärdheter
I Paris finns alltid något att göra, staden kan stoltsera med ett utbud av sällan skådat slag. Här finns en uppsjö av gallerier, monument, muséer och historiska sevärdheter. Du kanske vill passa på att se en föreställning under din vistelse, här finns bland annat kabaré på Le Lido, balett och opera.
Den franska huvudstaden har en stor mängd berömda sevärdheter. Måsten i Paris är exempelvis Eiffeltornet, Louvren, Notre Dame och Triumfbågen.
Hur du tar dig runt
Ett tips är att köpa turistkortet "Paris Visite", som ger dig obegränsat resande på tunnelbana och buss. Du väljer mellan en eller fem dagar. Om du inte köper turistkortet brukar det löna sig att köpa flerdagarsbiljetter än att köpa en biljett för varje transport.

Metro

Metro, Paris tunnelbana, är det överlägset bästa sättet att ta sig runt på.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Frankrikes ambassad på telefon 08-459 53 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Frankrike.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Paris

De franska myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Paris. På samtliga hotell och lägenhetshotell undantaget Disneyhotellen, tas det ut en extra skatt. Barn under 12 år är undantagna från turistskatt. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Pris per person och natt:
2 stjärniga hotell/lägenhetshotell: 1 euro/person/natt
3-stjärniga hotell/lägenhetshotell: 1,65 euro/person/natt
4 stjärniga hotell/lägenhetshotell: 2,47 euro/person/natt
5 stjärniga hotell/lägenhetshotell: 3,30 euro/person/natt

Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

240 V. Europeisk standard med två hål.

Språk

Franska
Erbjudanden till Paris
Hipotel Paris Gare du Nord Merryl
Hipotel Paris Gare du Nord Merryl
Paris, Frankrike
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 20 okt 2019 från Stockholm
Stockholm, 20 okt 2019, 3 dagar
Citadines Tour Eiffelfamilycomfort
 • Barnvänligt
Citadines Tour Eiffel
Paris, Frankrike
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 22 okt 2019 från Stockholm
Stockholm, 22 okt 2019, 3 dagar
Opera Cadet
Opera Cadet
Paris, Frankrike
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 20 okt 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 20 okt 2019, 3 dagar

Mer om Paris

Så dricksar du

Så dricksar du i Paris

Städare: Numera är det inte så vanligt att lägga dricks på hotellrummet om man inte fått extra god service.
Piccolon: 1-2 euro per bagage beroende på hotellets standard.
Servitören: Enligt lag är det alltid inkluderat 15 procent på notan. Om man varit nöjd med servicen är det brukligt att lägga 1-2 euro extra. Taxichauffören: Max 1 euro eller så rundar man av till närmaste euro.
Frisören: Som regel 1-2 euro.
Kommentar: All service är som regel inkluderad i priserna och man behöver inte lägga vissa procents dricks någonstans.

Sök din resa till Paris