Se hotell (52)

Resor till Rom

En resa till Rom bjuder pÄ god mat, fantastisk shopping och nÄgra av vÀrldens frÀmsta sevÀrdheter. Boka en weekendresa eller en kortvecka till Rom med Ving sÄ kan du vÀlja bland ett stort utbud av olika hotell, alla med centralt lÀge.

Hos Ving hittar du hotell för alla smaker, mÄnga av dem i triangeln Vatikanen-Spanska trappan-Colosseum, vilket betyder gÄngavstÄnd till det mesta Rom har att erbjuda. Dessutom kan du alltid hitta hotell i alla prisklasser, frÄn enkla hotell med tvÄ hjÀrtan till klassiska lyxhotell med tidlös elegans. Allt du behöver göra Àr att vÀlja var du vill bo, nÀr du vill resa och hur lÀnge du vill vara borta. Ving sköter resten, och om du kÀnner för nÄgot extra kan du boka biljetter till en fotbollsmatch eller kanske en rundtur samtidigt som du bokar din resa. Du fÄr hela resan i ett paket. Enkelt, bekvÀmt och praktiskt.

Vings Rom

NÀr du bokar en resa till Rom med Ving kan du som sagt vÀlja mellan ett stort antal hotell, oavsett om du reser med eller utan barn. En av stadens finaste takterrasser hittar du pÄ vÄrt hotell 9 Hotel Cesari, ett familjedrivet litet hotell i en historisk byggnad frÄn 1600-talet. Inte lÄngt dÀrifrÄn ligger ocksÄ det charmiga designhotellet White. HÀr finns allt frÄn lyx till budget för din weekend i Rom.

BarnvÀnliga hotell i Rom

Om du vill resa med barnen till Rom har vi flera bra hotell, med bÄde centralt lÀge rymliga rum dÀr alla fÄr plats. Ett exempel Àr Accademia, som ligger bara ett stenkast frÄn Fontana di Trevi, och pÄ vÀgen dit passerar man Ätminstone tre glassbutiker. Ett annat exempel Àr Rome Garden, som ligger lite lÀngre ut, men som i gengÀld har en fin liten trÀdgÄrd dÀr man kan pusta ut mellan alla upplevelser i Rom.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Lyxhotell
 • PrisvĂ€rt boende
 • Familjehotell
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Rom

VĂ€der
 • januari
12°3°
4
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • februari
13°4°
4
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • mars
16°6°
6
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • april
19°8°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
23°12°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • juni
28°15°
9
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • juli
31°18°
10
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • augusti
31°18°
9
Soltimmar/dag
25
Regnfria dagar
 • september
28°15°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
23°11°
6
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • november
17°8°
4
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • december
14°5°
3
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar med direktflyg frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Rom reser du med Ving pÄ reguljÀra flygresor Äret runt. Direktflyg finns frÄn Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljÀr paketresa till Rom med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen Fiumicino (kallas Àven Leonardo da Vinci) till hotellen i Rom Àr ca 30-45 minuter (ca 30 kilometer), beroende pÄ trafik.
Shopping
Rom Àr en trendig stad dÀr det kryllar av affÀrer, eleganta varuhus och originella butiker. Staden Àr ett riktigt modemecka och gillar du shopping lÀr du inte Äka tomhÀnt hem. LÀngs en av Roms största shoppinggata Via del Corso kryllar det av butiker med olika inriktningar. Runt Piazza di Spagna finns de flesta av de stora namnen inom designklÀder som Dolce & Gabbana, Emporio Armani, Gianni Versace, Prada, Gucci med flera. I Rom finns Àven lÀckra marknader som Borghetto Flaminio Market med ett stort utbud av vintage.
Mat, dryck och nattliv
Italien Àr kÀnd för sin goda mat och Rom lever verkligen upp till förvÀntningarna. Utbudet av restauranger i Rom Àr enormt, med allt frÄn pittoreska familjerestauranger till raffinerade lyxkrogar.
I Rom finns kaffebarer i nÀstan varje gathörn samt ett stort antal vinbarer, pubar och ölstugor. Stadens nattliv har mycket att erbjuda, i centrum ligger flera mindre nattklubbar, medan större klubbar i allmÀnhet ligger utanför Roms stadskÀrna.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Rom finns aktiviteter för alla smaker, Ă€ven för den aktive som gĂ€rna vill röra pĂ„ sig. Det Ă€r populĂ€rt med guidade rundturer i Rom, bland annat till fots, med buss eller bĂ„t. För dig som hellre cyklar finns cykelbanor i stadens centrum och i de större parkerna. Även Roms strandomrĂ„de Ostia lĂ€mpar sig vĂ€l för cykling.
Rom kan stoltsera med flera berömda sevÀrdheter som exempelvis Colosseum, Fontana di Trevi och Vatikanen. Rom Àr en stad med imponerande arkitektur, parker och ett stort utbud av museer.

Kultur i Rom

Vill du uppleva Àkta italiensk kultur Àr ett tips att gÄ och se nÄgon av förestÀllningarna vid Roms operahus, Teatro dell'Opera. Ett annat mÄste för musikÀlskare Àr Auditorium della Musica, en anlÀggning med flera konserthus i varierande storlek, pÄ ett och samma omrÄde. Auditorium della Musica har ett mycket rikt utbud av musik i olika genrer, med framstÄende, kÀnda musiker och artister.
Hur du tar dig runt
Rom gör sig bÀst till fots men det gÄr Àven att ta sig runt i staden med buss, tunnelbana eller taxi. Taxi kostar ungefÀr som i Sverige.
StrÀnder
Det finns flera fina strÀnder utanför Rom. Den strand som ligger nÀrmast Àr den populÀra Lido di Ostia, bara 30 km frÄn Rom, och hit kan du ta dig med kollektivtrafik. I omrÄdet kring stranden finns nÄgra restauranger, barer och nattklubbar. Andra omtyckta strÀnder utanför Rom Àr Anzia, Sperlonga och Santa Marinella.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Italiens ambassad pÄ telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Rom

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt pÄ övernattningar i Rom. PÄ samtliga hotell och lÀgenhetshotell tas det ut en extra skatt. Barn under 10 Är Àr undantagna frÄn turistskatt. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Pris per person och natt:
1-2 stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 3 euro/person/natt
3-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 4 euro/person/natt
4 stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 6 euro/person/natt
5 stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: 7 euro/person/natt

Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig frÄn den officiella klassificeringen av hotellet, som Àr den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utstrÀckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. MÄnga hotell krÀver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

SprÄk

Italienska
Erbjudanden till Rom
Rimini
Rimini
Rom, Italien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 23 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
23 mar 2021 frÄn Stockholm
Rome Gardenfamilycomfort
 • BarnvĂ€nligt
Rome Garden
Rom, Italien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 29 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
29 mar 2021 frÄn Stockholm
Eliseo
Eliseo
Rom, Italien
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Inkl. frukost
 • Avresa 23 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Frukost
Flyg och 2 hotellnÀtter
23 mar 2021 frÄn Stockholm

Vings Rom

Sök din resa till Rom