Se hotell (69)

Resor till Rom

En resa till Rom bjuder på god mat, fantastisk shopping och några av världens främsta sevärdheter. Boka en weekendresa eller en kortvecka till Rom med Ving så kan du välja bland ett stort utbud av olika hotell, alla med centralt läge.

Hos Ving hittar du hotell för alla smaker, många av dem i triangeln Vatikanen-Spanska trappan-Colosseum, vilket betyder gångavstånd till det mesta Rom har att erbjuda. Dessutom kan du alltid hitta hotell i alla prisklasser, från enkla hotell med två hjärtan till klassiska lyxhotell med tidlös elegans. Allt du behöver göra är att välja var du vill bo, när du vill resa och hur länge du vill vara borta. Ving sköter resten, och om du känner för något extra kan du boka biljetter till en fotbollsmatch eller kanske en rundtur samtidigt som du bokar din resa. Du får hela resan i ett paket. Enkelt, bekvämt och praktiskt.

Vings Rom

När du bokar en resa till Rom med Ving kan du som sagt välja mellan ett stort antal hotell, oavsett om du reser med eller utan barn. En av stadens finaste takterrasser hittar du på vårt hotell 9 Hotel Cesari, ett familjedrivet litet hotell i en historisk byggnad från 1600-talet. Inte långt därifrån ligger också det charmiga designhotellet White, som av våra gäster har utsetts till ett av Vings tio populäraste cityhotell. Här finns allt från lyx till budget för din weekend i Rom.

Barnvänliga hotell i Rom

Om du vill resa med barnen till Rom har vi flera bra hotell, med både centralt läge rymliga rum där alla får plats. Ett exempel är Accademia, som ligger bara ett stenkast från Fontana di Trevi, och på vägen dit passerar man åtminstone tre glassbutiker. Ett annat exempel är Rome Garden, som ligger lite längre ut, men som i gengäld har en fin liten trädgård där man kan pusta ut mellan alla upplevelser i Rom.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Lyxhotell
 • Prisvärt boende
 • Familjehotell
 • Bra shopping
 • Restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Rom

Sevärdheter
5,0
Mat & Dryck
4,5
Shopping
4,5
Väder
 • januari
12°3°
4
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • februari
13°4°
4
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • mars
16°6°
6
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • april
19°8°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
23°12°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • juni
28°15°
9
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • juli
31°18°
10
Soltimmar/dag
26
Regnfria dagar
 • augusti
31°18°
9
Soltimmar/dag
25
Regnfria dagar
 • september
28°15°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
23°11°
6
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • november
17°8°
4
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • december
14°5°
3
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar med direktflyg från Stockholm.

Så reser du hit

Till Rom reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Direktflyg finns från Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljär paketresa till Rom med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen Fiumicino (kallas även Leonardo da Vinci) till hotellen i Rom är ca 30-45 minuter (ca 30 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
Rom är en trendig stad där det kryllar av affärer, eleganta varuhus och originella butiker. Staden är ett riktigt modemecka och gillar du shopping lär du inte åka tomhänt hem. Längs en av Roms största shoppinggata Via del Corso kryllar det av butiker med olika inriktningar. Runt Piazza di Spagna finns de flesta av de stora namnen inom designkläder som Dolce & Gabbana, Emporio Armani, Gianni Versace, Prada, Gucci med flera. I Rom finns även läckra marknader som Borghetto Flaminio Market med ett stort utbud av vintage.
Mat, dryck och nattliv
Italien är känd för sin goda mat och Rom lever verkligen upp till förväntningarna. Utbudet av restauranger i Rom är enormt, med allt från pittoreska familjerestauranger till raffinerade lyxkrogar.
I Rom finns kaffebarer i nästan varje gathörn samt ett stort antal vinbarer, pubar och ölstugor. Stadens nattliv har mycket att erbjuda, i centrum ligger flera mindre nattklubbar, medan större klubbar i allmänhet ligger utanför Roms stadskärna.
Aktiviteter och sevärdheter
I Rom finns aktiviteter för alla smaker, även för den aktive som gärna vill röra på sig. Det är populärt med guidade rundturer i Rom, bland annat till fots, med buss eller båt. För dig som hellre cyklar finns cykelbanor i stadens centrum och i de större parkerna. Även Roms strandområde Ostia lämpar sig väl för cykling.
Rom kan stoltsera med flera berömda sevärdheter som exempelvis Colosseum, Fontana di Trevi och Vatikanen. Rom är en stad med imponerande arkitektur, parker och ett stort utbud av museer.

Kultur i Rom

Vill du uppleva äkta italiensk kultur är ett tips att gå och se någon av föreställningarna vid Roms operahus, Teatro dell'Opera. Ett annat måste för musikälskare är Auditorium della Musica, en anläggning med flera konserthus i varierande storlek, på ett och samma område. Auditorium della Musica har ett mycket rikt utbud av musik i olika genrer, med framstående, kända musiker och artister.
Hur du tar dig runt
Rom gör sig bäst till fots men det går även att ta sig runt i staden med buss, tunnelbana eller taxi. Taxi kostar ungefär som i Sverige.
Stränder
Det finns flera fina stränder utanför Rom. Den strand som ligger närmast är den populära Lido di Ostia, bara 30 km från Rom, och hit kan du ta dig med kollektivtrafik. I området kring stranden finns några restauranger, barer och nattklubbar. Andra omtyckta stränder utanför Rom är Anzia, Sperlonga och Santa Marinella.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Rom

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Rom. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas det ut en extra skatt. Barn under 10 år är undantagna från turistskatt. Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa.

Pris per person och natt:
1-2 stjärniga hotell/lägenhetshotell: 3 euro/person/natt
3-stjärniga hotell/lägenhetshotell: 4 euro/person/natt
4 stjärniga hotell/lägenhetshotell: 6 euro/person/natt
5 stjärniga hotell/lägenhetshotell: 7 euro/person/natt

Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utsträckning. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska
Erbjudanden till Rom
Priscilla
Priscilla
Rom, Italien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 10 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 10 dec 2019, 3 dagar
Rome Gardenfamilycomfort
 • Barnvänligt
Rome Garden
Rom, Italien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 8 dec 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 8 dec 2019, 3 dagar
Eliseo
Eliseo
Rom, Italien
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 10 dec 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 10 dec 2019, 3 dagar

Vings Rom

Sök din resa till Rom