Se hotell (43)

Resor till Berlin

En resa till Berlin är perfekt för en weekend, med kort flygresa, spännande sevärdheter, ett brett utbud av shopping, ett stort urval av restauranger och ett nattliv som kan kallas allt annat än sömnigt.

Berlin är idag en dynamisk och levande storstad med breda boulevarder och ett kultur-, restaurang-, shopping- och nöjesliv i absolut framkant. Här trängs historiska monument med trendiga caféer, designhotell, öppna parker, konstnärskvarter, loppmarknader och exklusiva butiker. Under en resa till Berlin kan du i stort sett njuta av ett stort nöjesutbud dygnet runt, med barer, klubbar, diskotek, teaterföreställningar och massor av livemusik. Staden är också känd för sina många festivaler.

Mat och sevärdheter

Berlins unika historia gör att det idag finns ett närmast oändligt utbud av sevärdheter. Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, Brandenburger Tor, de färgstarkt utsmyckade resterna av Berlinmuren vid The East Side Gallery… Upptäck dem till fots, hoppa på en sightseeingbuss eller följ med på en guidad tur längs någon av de två floder som flyter genom staden. Avsluta dagen med ett besök på någon av de 7000 pubar och restauranger som förgyller Berlins gatuliv. Här hittar du allt från tyska flaggskepp som Wurst och Sauerkraut till exklusiva specialiteter från världens alla kök.

Bo centralt i Berlin

När du bokar resa till Berlin med Ving kan du välja bland hotell över hela staden. I Västberlin bor du centralt, nära paradgatan Kurfürstendamm och det kända varuhuset KaDeWe. Ska du resa till Berlin för första gången är det ett bra val av plats. I Berlin Mitte kan du bo i det som en gång var ingenmansland. Detta är alltså den nyaste delen av Berlin, med alla de trendigaste barerna och klubbarna. I det gamla Östberlin har man rustat upp och renoverat, men sådana landmärken som det gamla tv-tornet står kvar, liksom Berlin Opera. Här ligger också det bästa hotellet för dig som reser utan barn, Signature-hotellet Radisson Blu Hotel. Ska du resa med barn kan vi istället rekommendera det omtyckta Family Comfort-hotellet H10 Berlin Kudamm som ligger precis intill den stora shoppinggatan Kurfürstendamm.

Vings resor till Berlin

Ving erbjuder resor till Berlin med reguljärflyg, vilket passar perfekt för dig som vill resa på egen hand och bestämma allt själv. Eftersom du reser med reguljärflyg kan allt ordnas som du själv vill; avresedag, reslängd, resmål, hotell och upplevelser. Boka en resa med flyg och hotell till Berlin för en lång weekend eller en veckolång semester, valet är ditt.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Centrala hotell
 • Lyxhotell
 • Familjehotell
 • Bra shopping
 • Bra restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Berlin

Barnvänligt
5,0
Mat & Dryck
4,6
Shopping
4,4
Väder
 • januari
2°-3°
1
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • februari
3°-3°
2
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • mars
8°0
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • april
13°4°
5
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
19°8°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juni
22°12°
8
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • juli
24°14°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • augusti
23°13°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • september
20°10°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • oktober
13°6°
3
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • november
7°2°
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • december
3°-1°
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 1 timme och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till Berlin kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder. Flyget landar på Berlin-Tegel eller på Berlin-Schönefeld.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen Berlin-Tegel till centrala Berlin är ca 20 minuter (ca 10 kilometer), beroende på trafik. Från Berlin-Schönefeld är den ca 40 minuter (ca 22 km). Från Berlin-Tegel går också flygbuss, tunnelbana (U-Bahn) och pendeltåg (S-Bahn). Från Berlin-Schönefeld går flygbuss och pendeltåg.
Shopping
Utbudet av shopping i Berlin är enormt, här finns ett dussin större köpcentra, flera affärsgator och trendiga butiker. Mathallarna vid Taunentzienstrasse 21-24 är legendariska, och lämpar sig bra för den som vill köpa ätbara souvenirer med sig hem.
Mat, dryck och nattliv
Berlin är en världsstad och alla världens kök finns representerade i stadens restauranger. Det är bara att välja, men missa inte den klassiska tyska husmanskosten, fläsklägg, bratwurst, knödel och spätzle.
I Berlin väntar ett pulserande nattliv. Dessutom finns ett stort nöjesutbud dygnet runt med barer, klubbar, diskotek, teaterföreställningar och massor av livemusik. Berlin är också känt för sina många festivaler.
Aktiviteter och sevärdheter
Kulturutbudet är stort och här finns gott om museer och sevärdheter, som till exempel de fem stora museerna på Mueumsinsel, en ö i floden Spree. Året runt hålls också konserter, filmfestivaler och konstutställningar.
Hur du tar dig runt
Berlin har ett väl utbyggt och fungerande kollektivtrafiksystem bestående av tunnelbana (U-bahn), spårvagn (tram), pendeltåg (S-bahn) och bussar.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Tysklands ambassad på telefon 08-670 15 00.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Tyskland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Berlin

De tyska myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Berlin. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut som betalas direkt till hotellet, senast vid avresan. Skatten kan variera något beroende på hotell men uppgår till max 5% av boendekostnaden per natt. Vanligtvis ca 4-8 EUR per person och natt.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Den bästa växelkursen får man som regel om man växlar i Sverige. Kort accepteras i stor utsträckning, dock inte i taxi. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. Många hotell kräver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

230 V.

Språk

Tyska

Övrigt

Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor.
Erbjudanden till Berlin
Hotel Lützow
Hotel Lützow
Berlin, Tyskland
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 16 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 16 dec 2019, 3 dagar
Citadines Berlin Kurfürstendammfamilycomfort
 • Barnvänligt
Citadines Berlin Kurfürstendamm
Berlin, Tyskland
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 16 dec 2019 från Stockholm
Stockholm, 16 dec 2019, 3 dagar
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz
Berlin, Tyskland
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 16 dec 2019 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 16 dec 2019, 3 dagar
Sök din resa till Berlin