Se hotell (58)

Resor till Berlin

En resa till Berlin Àr perfekt för en weekend, med kort flygresa, spÀnnande sevÀrdheter, ett brett utbud av shopping, ett stort urval av restauranger och ett nattliv som kan kallas allt annat Àn sömnigt.

Berlin Àr idag en dynamisk och levande storstad med breda boulevarder och ett kultur-, restaurang-, shopping- och nöjesliv i absolut framkant. HÀr trÀngs historiska monument med trendiga caféer, designhotell, öppna parker, konstnÀrskvarter, loppmarknader och exklusiva butiker. Under en resa till Berlin kan du i stort sett njuta av ett stort nöjesutbud dygnet runt, med barer, klubbar, diskotek, teaterförestÀllningar och massor av livemusik. Staden Àr ocksÄ kÀnd för sina mÄnga festivaler.

Mat och sevÀrdheter

Berlins unika historia gör att det idag finns ett nĂ€rmast oĂ€ndligt utbud av sevĂ€rdheter. Checkpoint Charlie, Alexanderplatz, Brandenburger Tor, de fĂ€rgstarkt utsmyckade resterna av Berlinmuren vid The East Side Gallery
 UpptĂ€ck dem till fots, hoppa pĂ„ en sightseeingbuss eller följ med pĂ„ en guidad tur lĂ€ngs nĂ„gon av de tvĂ„ floder som flyter genom staden. Avsluta dagen med ett besök pĂ„ nĂ„gon av de 7000 pubar och restauranger som förgyller Berlins gatuliv. HĂ€r hittar du allt frĂ„n tyska flaggskepp som Wurst och Sauerkraut till exklusiva specialiteter frĂ„n vĂ€rldens alla kök.

Bo centralt i Berlin

NĂ€r du bokar resa till Berlin med Ving kan du vĂ€lja bland hotell över hela staden. I VĂ€stberlin bor du centralt, nĂ€ra paradgatan KurfĂŒrstendamm och det kĂ€nda varuhuset KaDeWe. Ska du resa till Berlin för första gĂ„ngen Ă€r det ett bra val av plats. I Berlin Mitte kan du bo i det som en gĂ„ng var ingenmansland. Detta Ă€r alltsĂ„ den nyaste delen av Berlin, med alla de trendigaste barerna och klubbarna. I det gamla Östberlin har man rustat upp och renoverat, men sĂ„dana landmĂ€rken som det gamla tv-tornet stĂ„r kvar, liksom Berlin Opera. HĂ€r ligger ocksĂ„ det bĂ€sta hotellet för dig som reser utan barn, Signature-hotellet Radisson Blu Hotel. Ska du resa med barn kan vi istĂ€llet rekommendera det omtyckta Family Comfort-hotellet H10 Berlin Kudamm som ligger precis intill den stora shoppinggatan KurfĂŒrstendamm.

Vings resor till Berlin

Ving erbjuder resor till Berlin med reguljÀrflyg, vilket passar perfekt för dig som vill resa pÄ egen hand och bestÀmma allt sjÀlv. Eftersom du reser med reguljÀrflyg kan allt ordnas som du sjÀlv vill; avresedag, reslÀngd, resmÄl, hotell och upplevelser. Boka en resa med flyg och hotell till Berlin för en lÄng weekend eller en veckolÄng semester, valet Àr ditt.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Centrala hotell
 • Lyxhotell
 • Familjehotell
 • Bra shopping
 • Bra restauranger och nattliv
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Berlin

VĂ€der
 • januari
2°-3°
1
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • februari
3°-3°
2
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • mars
8°0
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • april
13°4°
5
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • maj
19°8°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juni
22°12°
8
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • juli
24°14°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • augusti
23°13°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • september
20°10°
6
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • oktober
13°6°
3
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • november
7°2°
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • december
3°-1°
1
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 1 timme och 30 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Berlin kan du resa Äret runt med Ving pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder. Flyget landar pÄ Berlin-Tegel eller pÄ Berlin-Schönefeld.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen Berlin-Tegel till centrala Berlin Àr ca 20 minuter (ca 10 kilometer), beroende pÄ trafik. FrÄn Berlin-Schönefeld Àr den ca 40 minuter (ca 22 km). FrÄn Berlin-Tegel gÄr ocksÄ flygbuss, tunnelbana (U-Bahn) och pendeltÄg (S-Bahn). FrÄn Berlin-Schönefeld gÄr flygbuss och pendeltÄg.
Shopping
Utbudet av shopping i Berlin Àr enormt, hÀr finns ett dussin större köpcentra, flera affÀrsgator och trendiga butiker. Mathallarna vid Taunentzienstrasse 21-24 Àr legendariska, och lÀmpar sig bra för den som vill köpa Àtbara souvenirer med sig hem.
Mat, dryck och nattliv
Berlin Àr en vÀrldsstad och alla vÀrldens kök finns representerade i stadens restauranger. Det Àr bara att vÀlja, men missa inte den klassiska tyska husmanskosten, flÀsklÀgg, bratwurst, knödel och spÀtzle.
I Berlin vÀntar ett pulserande nattliv. Dessutom finns ett stort nöjesutbud dygnet runt med barer, klubbar, diskotek, teaterförestÀllningar och massor av livemusik. Berlin Àr ocksÄ kÀnt för sina mÄnga festivaler.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Kulturutbudet Ă€r stort och hĂ€r finns gott om museer och sevĂ€rdheter, som till exempel de fem stora museerna pĂ„ Mueumsinsel, en ö i floden Spree. Året runt hĂ„lls ocksĂ„ konserter, filmfestivaler och konstutstĂ€llningar.
Hur du tar dig runt
Berlin har ett vÀl utbyggt och fungerande kollektivtrafiksystem bestÄende av tunnelbana (U-bahn), spÄrvagn (tram), pendeltÄg (S-bahn) och bussar.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Tysklands ambassad pÄ telefon 08-670 15 00.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Tyskland.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Berlin

De tyska myndigheterna har infört en turistskatt pÄ övernattningar i Berlin. PÄ samtliga hotell och lÀgenhetshotell tas en extra skatt ut som betalas direkt till hotellet, senast vid avresan. Skatten kan variera nÄgot beroende pÄ hotell men uppgÄr till max 5% av boendekostnaden per natt. Vanligtvis ca 4-8 EUR per person och natt.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Den bÀsta vÀxelkursen fÄr man som regel om man vÀxlar i Sverige. Kort accepteras i stor utstrÀckning, dock inte i taxi. Om du hyr bil garanteras depositionen med kort. MÄnga hotell krÀver ett avdrag av kortet som garanti för extra utgifter, öppna telefon etc.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

230 V.

SprÄk

Tyska

Övrigt

LÀs ocksÄ Viktigt att veta och Vings resevillkor.
Erbjudanden till Berlin
Novum Hotel Lichtburg Berlin am(ex Agon Lichtburg)
Novum Hotel Lichtburg Berlin am(ex Agon Lichtburg)
Berlin, Tyskland
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 7 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
7 mar 2021 frÄn Stockholm
Citadines Berlin KurfĂŒrstendammfamilycomfort
 • BarnvĂ€nligt
Citadines Berlin KurfĂŒrstendamm
Berlin, Tyskland
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 7 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
7 mar 2021 frÄn Stockholm
Scandic Berlin KurfĂŒrstendamm
Scandic Berlin KurfĂŒrstendamm
Berlin, Tyskland
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 6 apr 2021 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
6 apr 2021 frÄn Stockholm
Sök din resa till Berlin