Se hotell (75)

Resor till Budapest

Det tar bara två timmar att resa till Budapest och här väntar en weekend fylld av god mat, kultur och spännande shopping.
Budapest, även kallad Donaus Pärla, var från början två städer. Buda på den kuperade sidan av Donau, och Pest den flacka delen på högra sidan av floden. I Buda ligger de historiska gränderna med flera trevliga caféer och småaffärer. Här ligger också flera sevärdheter som Budaslottet, Fiskarbastionen och det läckra Gellértbadet. Pestsidan är platt och består av stora byggnader i klassisk arkitektur belägna på gamla paradgator med bland annat Nationalteatern, Operan och Parlamentet, precis nere vid Donau. Här ligger också flera kända sevärdheter som Mattiaskyrkan från 1200-talet, Andrássyboulevarden, Széchenyibadet och Nationalmuseet. På Pestsidan finns också den spännande saluhallen vid Szabadsagbron, där du kan köpa paprika, gåslever och den goda ungerska honungen. På och i kvarteren runt gågatan Vaci Utca finner du den bästa shoppingen. Skivor med klassisk musik är mycket billigt liksom porslin och skinn. De båda sidorna av staden är sammanlänkade av åtta broar, varav Elisabethbron är den mest kända. Skulle du behöva vila benen så passa på att besöka Margarethaön, den gröna oasen mitt i Donau. Här finns flera trevliga caféer och restauranger att välja mellan.

Smakernas stad

Budapest har flera gamla traditionstyngda konditorier, varav Café Gerbaud med sin tolv meter långa bakelsedisk, är en av de kändaste. Budapest är en lyckad korsning av väst och öst, vilket avspeglar sig i utbudet av restauranger. Flera krogar med bra internationellt kök finns, men naturligtvis måste ni pröva den ungerska nationalrätten gulasch eller klassiska langos och skölja ned med Tokajer. Nöjeslivet kan erbjuda allt ifrån opera till jazz och rockklubbar, och under sommaren ges ofta utomhuskonserter. I de populära gamla judiska kvarteren kan du frossa i restauranger, barer och unika ruinbarer - något som särskilt kännetecknar Budapest. Har man tid över bör man också resa till den mycket charmiga medeltida staden Szentendre eller den gamla huvudstaden Eztergom. Båda ligger på lämpligt utflyktsavstånd från Budapest.

Bo lyxigt mitt i Budapest

Floden Donau flyter genom hjärtat av staden och delar upp den i Buda- och Pestsidan. Ving har riktigt bra hotell på båda sidorna så du kan boka en resa med det hotell som passar dig. Vill du bo nära de bästa shoppinggatorna, restaurangerna, caféerna och barerna rekommenderar vi något av våra hotell på Pestsidan. Här är det mest liv och rörelse, både på dag- och kvällstid. Budasidan är lite lugnare, men hotellen håller mycket hög klass. Här finns många av stadens hälsobringande termalbad. Passa på att mjuka upp kroppen och koppla av!
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Centrala hotell
  • Lyxhotell
  • Bra shopping, restauranger och nattliv

Våra kunder om Budapest

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Budapest

termiskt bad i Budapest

Semester i Budapest

Överallt i Budapest hittar du trevliga restauranger, caféer, shoppingmöjligheter och spännande sevärdheter – allt samlat i en stad där varenda byggnad passar i Instagram-flödet. Vår reseexpert Kaci ger dig tips på vad du inte får missa här.