Se hotell (12)

Resor till Doha

Doha Àr ett perfekt stopp pÄ en lÀngre resa, en skön paus med shopping, kultur och spÀnnande upplevelser.

Doha, Qatars huvudstad, Àr en perfekt mellanlandning pÄ en resa till nÄgot av vÄra resmÄl lÀngre österut, som till exempel Maldiverna, Seychellerna eller Bali. Under ett par dagar i Doha hinner du uppleva detta lilla land pÄ Arabiska halvön, kanske Àgna dig Ät lite shopping eller prova pÄ att ge dig ut i öknen som omger Doha. Det Àr en god idé att resa till Doha nu, för Qatar utvecklas i rasande fart. Fram till 80-talet levde landet en ganska undanskymd tillvaro, dÀr inte mycket Àndrat sig under de senaste hundra Ären. Men med pengarna frÄn oljefyndigheter inledde man en rask uppbyggnad av landet, dock utan att förlora sin historia, och idag trÀngs glittrande skyskrapor med konstmuseer och livliga souker dÀr man sÀljer allt frÄn Rolexklockor till jaktfalkar.

Souq Waqif

Souq Waqif Àr en av Dohas souker, en varsamt uppfrÀschad version av den beduinmarknad som legat dÀr i urminnes tider. Priserna kan vara höga men det Àr spÀnnande att gÄ omkring och kÀnna dofterna av te, kryddor och tunga arabiska parfymer, tillsammans med lockande aromer frÄn nÄgot av de matstÄnd som finns överallt. Alldeles intill Souq Waqif ligger Falcon Souq, dÀr man sÀljer de högt skattade jaktfalkar som Àr en viktig del av landets traditioner.

Konst och kultur

Qatars Museum of Islamic Art Àr ett av vÀrldens frÀmsta museer för den som Àr intresserad av islamisk konst i alla dess mÄnga former och uttryck. HÀr stÀller man ut textiler, keramik, vapen, bildkonst och andra föremÄl, ofta arrangerade enligt olika teman, vilket gör ett besök givande Àven för den som inte Àr sÄ insatt i islamisk konst. Och efter en intressant rundvandring kan du slÄ dig ner pÄ museets restaurang, som drivs av ingen mindre Àn Alain Ducasse.

Upplev Qatar

Passa pÄ att uppleva öknen under din resa till Qatar. Kunniga förare ber dig ta plats i en fyrhjulsdriven jeep för att sedan ta dig med pÄ en nervpirrande resa ut öknen, ofta avslutad med en kopp te högt upp pÄ en sanddyn i solnedgÄngen. KÀnner du för nÄgot lite mer stillsamt rekommenderas en ridtur pÄ kamel, dÄ du pÄ nÀra hÄll fÄr uppleva öknens alla dofter och ljud.

Med Ving till Qatar

Bokar du en resa till Qatar med Ving flyger du reguljÀrt sÄ du kan resa nÀr du vill och vara borta sÄ lÀnge det passar dig. Naturligtvis kan du ocksÄ boka en resa till Qatar som en del av en lÀngre resa till nÄgot av vÄra övriga resmÄl, antingen pÄ vÀgen ut eller pÄ vÀgen hem. LÄter det intressant? Ring oss pÄ 0771 995 995 sÄ hjÀlper vi dig.

Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Doha

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
22°13°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • februari
23°14°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
32°21°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
38°25°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
40°28°
11
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
41°29°
11
Soltimmar/dag
32°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
11
Soltimmar/dag
33°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°27°
10
Soltimmar/dag
33°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°24°
10
Soltimmar/dag
31°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
29°20°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • december
24°15°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
StrÀnder
Mindre strÀnder i anslutning till hotellen i Doha. PÄ vissa allmÀnna strÀnder rÄder bikiniförbud.
Flyg och transfer

SĂ„ reser du hit

Till Doha reser du med Ving pÄ reguljÀra flygresor Äret runt. Flyget landar pÄ Hamad International Airport.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn Dohas flygplats till hotellen Àr cirka 15-30 minuter, beroende pÄ trafik.
Mat, dryck och nattliv
Stort utbud av restauranger frÄn vÀrldens alla hörn. Restauranger utanför hotellen serverar inte alkohol. Stora prisskillnader beroende pÄ om man Àter "pÄ stan" eller pÄ hotell.
Nattlivet i Doha Àr stillsamt, men pÄ hotellen finns flera populÀra nattklubbar som brukar vara vÀlbesökta av bÄde expats och lokalbefolkning, sÀrskilt under torsdagar och fredagar dÄ det Àr helg i Qatar.
Shopping
Shoppingen i Doha Àr i regel exklusiv, med de stora och vÀlkÀnda mÀrkena till priser som matchar de i New York eller Paris. Det finns flera shoppingcenter i Doha, med ett bÄde varierat och spÀnnande utbud.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Ökensafari, golf, ridturer.
Hur du tar dig runt
I Doha gÄr man till fots eller tar taxi, som Àr bÄde billig och pÄlitlig.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se.

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.
Sök din resa till Doha