Se hotell (7)

Resor till Doha

Doha är ett perfekt stopp på en längre resa, en skön paus med shopping, kultur och spännande upplevelser.

Doha, Qatars huvudstad, är en perfekt mellanlandning på en resa till något av våra resmål längre österut, som till exempel Maldiverna, Seychellerna eller Bali. Under ett par dagar i Doha hinner du uppleva detta lilla land på Arabiska halvön, kanske ägna dig åt lite shopping eller prova på att ge dig ut i öknen som omger Doha. Det är en god idé att resa till Doha nu, för Qatar utvecklas i rasande fart. Fram till 80-talet levde landet en ganska undanskymd tillvaro, där inte mycket ändrat sig under de senaste hundra åren. Men med pengarna från oljefyndigheter inledde man en rask uppbyggnad av landet, dock utan att förlora sin historia, och idag trängs glittrande skyskrapor med konstmuseer och livliga souker där man säljer allt från Rolexklockor till jaktfalkar.

Souq Waqif

Souq Waqif är en av Dohas souker, en varsamt uppfräschad version av den beduinmarknad som legat där i urminnes tider. Priserna kan vara höga men det är spännande att gå omkring och känna dofterna av te, kryddor och tunga arabiska parfymer, tillsammans med lockande aromer från något av de matstånd som finns överallt. Alldeles intill Souq Waqif ligger Falcon Souq, där man säljer de högt skattade jaktfalkar som är en viktig del av landets traditioner.

Konst och kultur

Qatars Museum of Islamic Art är ett av världens främsta museer för den som är intresserad av islamisk konst i alla dess många former och uttryck. Här ställer man ut textiler, keramik, vapen, bildkonst och andra föremål, ofta arrangerade enligt olika teman, vilket gör ett besök givande även för den som inte är så insatt i islamisk konst. Och efter en intressant rundvandring kan du slå dig ner på museets restaurang, som drivs av ingen mindre än Alain Ducasse.

Upplev Qatar

Passa på att uppleva öknen under din resa till Qatar. Kunniga förare ber dig ta plats i en fyrhjulsdriven jeep för att sedan ta dig med på en nervpirrande resa ut öknen, ofta avslutad med en kopp te högt upp på en sanddyn i solnedgången. Känner du för något lite mer stillsamt rekommenderas en ridtur på kamel, då du på nära håll får uppleva öknens alla dofter och ljud.

Med Ving till Qatar

Bokar du en resa till Qatar med Ving flyger du reguljärt så du kan resa när du vill och vara borta så länge det passar dig. Naturligtvis kan du också boka en resa till Qatar som en del av en längre resa till något av våra övriga resmål, antingen på vägen ut eller på vägen hem. Låter det intressant? Ring oss på 0771 995 995 så hjälper vi dig.

Filtrera och sök resa

Våra kunder om Doha

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
22°13°
8
Soltimmar/dag
22°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • februari
23°14°
8
Soltimmar/dag
20°
Vattentemperatur
24
Regnfria dagar
 • mars
27°17°
8
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • april
32°21°
9
Soltimmar/dag
23°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • maj
38°25°
11
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • juni
40°28°
11
Soltimmar/dag
30°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • juli
41°29°
11
Soltimmar/dag
32°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • augusti
40°29°
11
Soltimmar/dag
33°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • september
38°27°
10
Soltimmar/dag
33°
Vattentemperatur
30
Regnfria dagar
 • oktober
35°24°
10
Soltimmar/dag
31°
Vattentemperatur
31
Regnfria dagar
 • november
29°20°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
29
Regnfria dagar
 • december
24°15°
8
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
Stränder
Mindre stränder i anslutning till hotellen. På vissa av dem råder bikiniförbud. Dohas bästa strand ligger vid hotellet Sharq Village.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Till Doha reser du med Ving på reguljära flygresor året runt. Flyget landar på Hamad International Airport.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Dohas flygplats till hotellen är ca 15 -30 minuter (ca 10-20 kilometer), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Stort utbud av restauranger från världens alla hörn. Restauranger utanför hotellen serverar inte alkohol. Stora prisskillnader beroende på om man äter "på stan" eller på hotell.
Nattlivet i Doha är stillsamt, men på hotellen finns flera populära nattklubbar som brukar vara välbesökta av både expats och lokalbefolkning, särskilt under torsdagar och fredagar då det är helg i Qatar.
Shopping
Shoppingen i Doha är i regel exklusiv, med de stora och välkända märkena till priser som matchar de i New York eller Paris. Det finns flera shoppingcenter i Doha, med ett både varierat och spännande utbud.
Aktiviteter och sevärdheter
Ökensafari, golf, ridturer.
Hur du tar dig runt
I Doha går man till fots eller tar taxi, som är både billig och pålitlig.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.
Sök din resa till Doha