Se hotell (20)

Resor till Doha

Doha, Qatar
Doha är fylld av shopping, sol och spännande upplevelser. Många av Vings hotell ligger vid Persiska viken så du kan njuta av havets ljumma vågor.
Under ett par dagar i Doha hinner du uppleva detta lilla land på Arabiska halvön, kanske ägna dig åt lite shopping eller prova på att ge dig ut i öknen som omger Doha. Det är en god idé att resa till Doha nu, för Qatar utvecklas i rasande fart. Fram till 80-talet levde landet en ganska undanskymd tillvaro, där inte mycket ändrat sig under de senaste hundra åren. Men med pengarna från oljefyndigheter inledde man en rask uppbyggnad av landet, dock utan att förlora sin historia, och idag trängs glittrande skyskrapor med konstmuseer och livliga souker där man säljer allt från Rolexklockor till jaktfalkar.

Bo på stranden

De allra flesta av Vings hotell ligger vid havet, och har en egen strand för hotellets gäster. Det betyder att du aldrig har långt till ett bad i Persiska vikens vågor, vare sig det gäller ett morgondopp eller en simtur I solnedgången. Ett fint exempel är Sharq Village & Spa, ett stycke utanför centrum, och med en egen strand precis nedanför poolområdet. Ett annat exempel är det barnvänliga hotellet Sealine Beach, som ligger vid en lång strand några mil söder om Doha.

Souq Waqif

Souq Waqif är en av Dohas souker, en varsamt uppfräschad version av den beduinmarknad som legat där i urminnes tider. Priserna kan vara höga men det är spännande att gå omkring och känna dofterna av te, kryddor och tunga arabiska parfymer, tillsammans med lockande aromer från något av de matstånd som finns överallt.

Konst och kultur

Qatars Museum of Islamic Art är ett av världens främsta museer för den som är intresserad av islamisk konst i alla dess många former och uttryck. Här ställer man ut textiler, keramik, vapen, bildkonst och andra föremål, ofta arrangerade enligt olika teman, vilket gör ett besök givande även för den som inte är så insatt i islamisk konst. Och efter en intressant rundvandring kan du slå dig ner på museets restaurang, som drivs av ingen mindre än Alain Ducasse.

Upplev Qatar

Passa på att uppleva öknen under din resa till Qatar. Kunniga förare ber dig ta plats i en fyrhjulsdriven jeep för att sedan ta dig med på en nervpirrande resa ut öknen, ofta avslutad med en kopp te högt upp på en sanddyn i solnedgången. Känner du för något lite mer stillsamt rekommenderas en ridtur på kamel, då du på nära håll får uppleva öknens alla dofter och ljud.

Med Ving till Qatar

Bokar du en resa till Qatar med Ving flyger du reguljärt så du kan resa när du vill och vara borta så länge det passar dig. Naturligtvis kan du också boka en resa till Qatar som en del av en längre resa till något av våra övriga resmål, antingen på vägen ut eller på vägen hem. Låter det intressant? Ring oss på 0771-995 995 så hjälper vi dig.

Våra kunder om Doha

SÖK DIN RESA TILL Doha

Kryssningar i Persiska viken

Boka en upplevelse utöver det vanliga - en kryssning i Persiska viken. Upptäck flera spännande resmål och få minnen för livet, dessutom ingår alltid flyg och hotell när du bokar din kryssning i Persiska viken hos oss.

Rekommenderade flygbolag till Doha

Resor med Qatar Airways

Med en femstjärnig service och bra priser, erbjuder Qatar Airways en av de bekvämaste och modernaste flygupplevelserna. Ombord på Qatar Airways ingår bagage, mat och dryck och individuella TV-skärmar med över 3 000 valmöjligheter inom film, TV och musik. När du reser från Skandinavien så flyger du direkt till Doha/Qatar. Vidare från Doha har Qatar Airways ett brett utbud av fina förbindelser vidare till destinationer i Indiska Oceanen och Asien. Dessutom går det bra att göra ett stopp i Doha på vägen ut eller hem.

Reseinspiration

Qatar Grand Prix med Ving

Qatar Grand Prix

Upplev Formel 1 i världsklass och spännande Qatar på en och samma resa. Boka en upplevelse du sent kommer att glöma och ta del av Formel 1-cirkusen live.

Få ut mer av mellanlandningen i Doha

Skal du mellanlanda i Doha, bör du utnyttja tiden för att uppleva lite av staden. Doha är en metropol i snabb utveckling med upplevelser i världsklass. Vi har samlat våra bästa tips och rekommendationer till dig som ska mellanlanda i Doha.