Se hotell (52)
Flanera längs strandpromenaden i Nice och njut av det blå havet och mat som serveras "á la Provençale".
När du bokar en resa till Nice kan du välja att bo direkt på Promenade des Anglais, stadens välkända strandpromenad, vilket är det klart bästa läget i Nice. Här kan du promenera, jogga eller åka inlines medan du njuter av den vackra utsikten. Behöver du pusta ut kan du slå dig ner i någon av alla de blå solstolarna som står utställda längs promenaden. Om du vill utforska resten av Provence eller Franska rivieran kan vi hjälpa dig att boka hyrbil tillsammans med din resa. Då kan du passa på att resa ner till det lite mindre men mysiga Cannes, där vi också kan erbjuda bra boende.

Formel 1 med Monaco Grand Prix

Inte långt från Nice ligger Monaco, där man varje år i maj kör Monaco Grand Prix, ett Formel 1-lopp med de bästa förarna och de bästa bilarna. Med Ving kan du boka en Formel 1-resa med flyg, hotell och biljetter till både lördagens och söndagens lopp.

God mat och underbara viner

Alla vet att det finns god mat och fantastiska viner i Frankrike, och det märks att Italien bara ligger tre mil bort. Matutbudet är en perfekt blandning av det italienska och det franska köket. Flera bra restauranger och många fisk- och skaldjursrestauranger ligger i Gamla stan, och här finns också många ställen som har färdiga trerättersmenyer till bra priser. Många rätter i Nice serveras "à la Provençale", vilket innebär att maten innehåller tomater eller tomatsås och är kryddad med örtkryddor och vitlök.

Nöjen för alla åldrar

Staden bjuder inte bara på ett fantastiskt klimat och närhet till berg, hav och natur, som för övrigt ger stora möjligheter för sportfantaster. Här finns också ett rikt nöjesliv som lockar både gamla och unga att resa till Nice. Man har festivaler för nästan allt, jazz, dans, film, teater och mycket, mycket mer. Caféer, restauranger, diskotek och nattklubbar finns det också självklart gott om. Diskoteken öppnar vid elvatiden, och man går inte hem förrän framåt femsnåret.

Både stad och strand

Nice är Frankrikes största turistort, solen skiner nästan jämt, och stranden ligger mitt i stan. Nästan allt är vackert här, och det finns några saker du inte får missa: Gamla stan – Den gamla stadsdelen, med små gränder och pastellfärgade hus. Promenade des Anglais – den flera kilometer långa strandpromenaden kantad av palmer och vackra husfasader. Promenera, motionera eller njut av utsikten från någon av de blå solstolarna. Cours Saleya – berömd blomstermarknad i Gamla stan som pågår sex dagar i veckan. Operahuset – ligger mellan strandpromenaden och Gamla stan och är en riktigt praktfull byggnad. Cathédrale Ste Réparate – katedral från 1600-talet, full av marmor och vackra dekorationer i gips. Strax utanför centrala Nice kan du besöka de gamla ruinerna av Gallo Roman bebyggelse i Cimiez.

Lyxig shopping

Nice bjuder på ett stort och lyxigt shoppingutbud. Många shoppingstråk ligger i den nya delen av staden, speciellt runt Avenue Jean Mèdicin. Alla exklusiva modehus finns representerade här och även vårt eget Hennes & Mauritz. I Nice ska du dock inte koncentrera dina inköp enbart runt kläder. Oljor, kryddor, antikviteter och provencalska tyger kan också bli fina minnen av din resa till Nice.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Stad och strand
  • Lång strandpromenad
  • Hotell i alla prisklasser
  • Bra shopping, restauranger och nattliv

Våra kunder om Nice

SÖK DIN RESA TILL Nice

Reseinspiration

Våra bästa tips inför din resa till Nice

Res med SAS

Tillsammans med SAS erbjuder vi billiga paketresor med flyg och hotell. SAS är ett av världens mest pålitliga flygbolag, som ofta tar dig direkt till ditt resmål utan mellanlandning.

Tillsammans med SAS erbjuder vi billiga paketresor med flyg och hotell.