Se hotell (26)

Resor till Valencia

En resa till Valencia blir vad du vill: god mat och fina promenader, sol och bad, spännande shopping eller bara sköna och avkopplande semesterdagar.
Valencia är en stad som utan ansträngning lyckas blanda det traditionella med det allra senaste, och man kan därför locka besökare med allt från kultur och historia till livliga festivaler och en restaurangscen som är bland de bästa i Spanien. Tjugo minuter med spårvagn tar dig ner till stadens stränder, och vill du inte bada kan du utforska Ciudad Vella, stadens äldre delar som är precis lagom stora för att gå vilse lite grann. Ett bra sätt att bekanta sig med Valencia är att sätta ett tema för dagen: arkitektur, kultur, sol och bad, gastronomi och sedan låta en upptäckt leda vidare till nästa.

Upptäck Valencia

Valencia må vara Spaniens tredje största stad, men den är inte större än att man bekvämt kan ta sig runt till fots. Börja i stadens äldre delar, Ciudad Vella, där medeltida byggnader samsas med blänkande caféer och eklektiska butiker. Ta dig god tid, utforska marknaderna, slå dig ner på ett trottoarcafé och låt Valencia omfamna dig. Om du sedan rör dig lite grann österut så kommer du till Spaniens förmodligen längsta park, där floden Turia en gång flöt fram. Floden är sedan länge torrlagd och ersatt av parker och grönområden som omväxlar med museer och konsertlokaler. Går du ett litet stycke söderut kommer du till det hypermoderna kulturcentret Ciutat de les Arts i les Ciènces, där det alltid pågår något, en utställning, en föreställning eller kanske en konsert.

Valencia för Foodies

Det sägs att paellan uppstod i Valencia, och ska man någon gång äta paella ska man göra det här. Den serveras snart sagt överallt, och i ett otal varianter. För Foodien är ett besök i någon av stadens vackra saluhallar en upplevelse man bär med sig länge. Mercat Central i Ciudad Vella är Europas största saluhall, en luftig och oerhört vacker byggnad i valenciansk Art Noveau, fylld av frukt, grönsaker, kött, ost och annat som man lika gärna kan äta på plats som man kan ta med det hem. Mercat Colon är ett annat tips, inte lika stor, men minst lika vacker. Och när kvällen kommer är det bara att börja gå, förr eller senare kommer du till en restaurang som verkar helt rätt. Eller också gör du som spanjorerna själva, går in på ett ställe för ett glas vin och några tapas, sedan går du till nästa, och sedan till nästa. Prova gärna ett glas av stadens nationaldryck: Aqua de Valencia, cava med färskpressad apelsinjuice och kanske en skvätt gin.

Strandliv i Valencia

Med spårvagnen tar det mindre än tjugo minuter från centrum ner till den vackra Malvarosa-stranden, där du utan problem kan tillbringa hela dagen. Framåt lunch öppnar restaurangerna längs strandpromenaden så du kan se fram mot en vällagad skaldjurspaella och ett glas vitt vin innan du återvänder till solstolen. Vill du ha lite omväxling vandrar du över till Playa de las Arenas, som ligger närmare marinan.

Med Ving till Valencia

Om du ska resa med Ving till Valencia kan du vara säker på att bo centralt, eftersom alla Vings hotell ligger i eller mycket nära centrum. Flyget landar på Manises Airport, och därifrån tar det bara någon halvtimme med flygbussen in till stadens centrum.
Bra att veta
  • Centrala hotell

    Våra kunder om Valencia

    Resmålet har ännu inga omdömen

    SÖK DIN RESA TILL Valencia