Kombinera cityresa med solsemester i en stad med strand
Nice, Franska rivieran

Städer med stränder

Varför välja mellan cityresa och solsemester när du kan få både och? Välj en stad med strand och kombinera storstadspuls, shopping och nöjesliv med lata dagar och sand mellan tårna.

Alicante

Alicante

I Alicante hittar du allt du kan förvänta dig av en spansk storstad, inklusive många underbara stränder. Playa del Postiguet ligger mitt i centrum, och strax utanför staden ligger Playa de San Juan som anses vara en av Spaniens bästa stränder.

Barcelona

Barcelona

I en av Europas hippaste städer – Barcelona – väntar kultur, nöjesliv, shopping och fotboll i världsklass. Dessutom lockar den spanska metropolen med en vacker strand, La Barceloneta, mitt i staden. Lägg shoppingkassarna under solstolen och koppla av!

Cannes

Cannes

Cannes är perfekt för dig som älskar sol, avkopplat strandliv och en livlig stadskärna. Staden är en favorit även bland många kändisar, vilket inte är så konstigt med de långa, breda sandstränderna och kombinationen av lyx, glamour och småstadscharm.

Los Angeles

"Drömmarnas stad" uppfyller drömmen om såväl soldränkta stränder som glamourös storstadspuls. Här kan du se den ikoniska Hollywoodskylten, uppleva filmens värld bakom kulisserna och strosa längs strandpromenaden jämte joggare, rullskridskoåkare och kanske en och annan kändis.

Malaga

Malaga

Malaga är perfekt för dig som vill ha tillgång till både stad och strand under din semester. På shoppinggatan Calle Larios ligger trendiga butiker på rad, och i de smala gränderna hittar du en uppsjö av mysiga tapasbarer. I änden av hamnpromenaden ligger stranden La Malagueta.

Nice

Nice

Promenera längs den populära strandpromenaden Promenade des Anglais, begrav tårna i sand och ta ett dopp i det azurblå havet. Sedan väntar stadens många restauranger med rätter á la Provençale – vitlök, färska örter och en rejäl skvätt olivolja till smaklökarnas stora förtjustning.

Palma

Palma

Mallorcas huvudstad Palma är en storstad i miniformat, full av kulturupplevelser, fantastiska tapasrestauranger och bra shopping. Bara ett stenkast från den magnifika gotiska katedralen La Seu kan du doppa tårna i Medelhavets klara vatten och njuta av solstrålarna i den populära Palmabukten.

Sopot

Sopot är hjärtat av den polska rivieran och en klassisk kurort som utvecklats till en modern bad- och nöjesort. De flesta hotell här ligger antingen på eller nära den breda sandstranden, och knappt 30 minuter bort väntar ännu mer stadspuls i grannstäderna Gdansk och Gdynia.

Thessaloniki

I Thessaloniki finns allt man kan förvänta sig av Greklands näst största stad – och mer därtill. Här finns såväl ett rikt kulturliv och pulserande nöjesliv som världsarvslistade sevärdheter och riktigt bra restauranger. Dessutom ligger badparadiset Halkidiki bara en dryg timme bort.

Hitta din resa till strand och stadspuls