Se hotell (12)

Resor till Verona

Den gamla kulturstaden Verona vid floden Adiges Àr en av Italiens vackraste stÀder, vÀl vÀrd en resa för att uppleva bÄde historien, kulturen och menyerna.

Navet i staden Àr den stora piazzan Bra, med rÄdhuset och den stora romerska amfiteatern Arena di Verona, dÀr sommarens operafestivaler Àger rum. Verona Àr ocksÄ platsen dÀr Shakespeares Romeo och Julia utspelar sig. Men Verona Àr sÄ mycket mer Àn teater och skÄdespel. Restaurangscenen Àr ocksÄ nÄgot alldeles extra, Àven för att vara i Italien. Under din resa till Verona bör du se till att prova nÄgra av de lokala specialiteterna, som till exempel olika varianter av risotto, polenta eller nÄgon fisk frÄn den nÀrbelÀgna Gardasjön. Har du ÀndÄ svÄrt att helt slÀppa teatern rekommenderas baci di Giulietta -Julias kyssar- till efterrÀtt, ett slags smÄ kakor som passar till precis allt.

SkrÀddarsy din resa till Verona

Bokar du en resa till Verona hos Ving flyger du reguljÀrt, pÄ de tider och med den reslÀngd som passar dig. Du kan ocksÄ vÀlja ett hotell som passar dig, de flesta ligger centralt, med gÄngavstÄnd till de flesta av stadens stora sevÀrdheter, men vill du bo lite lugnare, lite lÀngre ut kan du boka det ocksÄ.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Centrala hotell
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Verona

ResmÄlet har Ànnu inga omdömen

VĂ€der
 • januari
6°0
3
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • februari
9°1°
4
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • mars
13°5°
5
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • april
18°9°
6
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • maj
22°12°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juni
26°15°
9
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juli
29°17°
10
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • augusti
27°17°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • september
24°14°
7
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
18°10°
5
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • november
12°6°
2
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • december
8°2°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

5-8 timmar frÄn Stockholm inkl. mellanlandning.

SĂ„ reser du hit

Till Verona kan du resa med Ving Äret runt pÄ reguljÀra flygresor med flexibla reslÀngder.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

Restiden frÄn flygplatsen till hotellen i Verona Àr ca 20 minuter (ca 11 kilometer), beroende pÄ trafik.
Shopping
I Verona finns ett bra utbud för dig som Àr intresserad av shopping. HÀr finns exklusiva mÀrken som Gucci och Burberry representerade, men ocksÄ outlets dÀr du kan fynda till lÄgpris. Det Àr populÀrt att köpa delikatesser som torkade örter, olja, fÀrsk pasta och salami med sig hem. Verona Àr ocksÄ kÀnt för sina mÄnga skoaffÀrer dÀr du kan köpa skinnskor av bra kvalitet. PÄ söndagar arrangeras en loppmarknad pÄ Piazza San Zeno och gatorna runt omkring. De flesta butiker har annars stÀngt pÄ söndagar, men shoppingcentret Adigeo har öppet alla dagar. DÀr finns mÀngder av butiker och kÀnda varumÀrken, som exempelvis Calvin Klein, Levi's, Zara, Mango och H&M.
Mat, dryck och nattliv
I Verona finns ett stort utbud av restauranger. SlĂ„ dig ner och beskĂ„da folkvimlet frĂ„n en av uteserveringarna pĂ„ Piazza Bra eller Piazza delle Erbe, eller botanisera bland mindre, genuina restauranger i stadens smĂ„ grĂ€nder. I Verona finns ocksĂ„ mĂ„nga gourmetrestauranger som kan stoltsera med bĂ„de en och flera MichelinstjĂ€rnor. Är du intresserad av vin finns alla möjligheter att lĂ€ra dig mer i vindistrikten omkring Verona.
Veronas nattliv Àr blygsamt, men det finns en handfull klubbar i utkanten av staden. Stadens sofistikerade nöjesliv handlar annars mest om vinbarer, och pÄ mÄnga spelas livemusik pÄ helgerna.
Aktiviteter och sevÀrdheter
Det finns mycket att göra i Verona. HÀr finns arrangerade aktiviteter som rundturer, mat- och vinturer och sjÀlvklart guidade turer om Romeo och Julia. Tycker du om opera fÄr du inte missa att njuta av den unika akustiken pÄ Arena di Verona. Ska du resa med barn Àr nöjesparken Gardaland Park ett mÄste.
Veronas mest kÀnda sevÀrdhet Àr Julias balkong, som enligt legenden var inspirationen till Shakespeares berömda pjÀs om Romeo och Julia. Nedanför stÄr en staty av Julia som Àr flitigt fotograferad av stadens besökare. Du som Àr konstintresserad bör inte missa ett besök pÄ konstmuséet Galleria d'Arte Moderna Achille Forti.
Hur du tar dig runt
I Veronas centrum finns allt inom promenadavstÄnd, men det finns bÄde buss och tÄg för dig som vill resa lÀngre strÀckor.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Italiens ambassad pÄ telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Verona

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt pÄ övernattningar i Verona. PÄ samtliga hotell och lÀgenhetshotell tas en extra skatt ut. Personer under 14 Är Àr undantagna frÄn turistskatt.

Pris per person och natt:
1-2-3 stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: cirka 2,50-4 euro/person/natt
4-stjÀrninga hotell/lÀgenhetshotell: cirka 4 euro/person/natt
5-stjÀrniga hotell/lÀgenhetshotell: cirka 5 euro/person/natt

Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig frÄn den officiella klassificeringen av hotellet, som Àr den som utgör grunden av skattens storlek.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

SprÄk

Italienska
Sök din resa till Verona