Se hotell (11)

Resor till Verona

Den gamla kulturstaden Verona vid floden Adiges är en av Italiens vackraste städer, väl värd en resa för att uppleva både historien, kulturen och menyerna.

Navet i staden är den stora piazzan Bra, med rådhuset och den stora romerska amfiteatern Arena di Verona, där sommarens operafestivaler äger rum. Verona är också platsen där Shakespeares Romeo och Julia utspelar sig. Men Verona är så mycket mer än teater och skådespel. Restaurangscenen är också något alldeles extra, även för att vara i Italien. Under din resa till Verona bör du se till att prova några av de lokala specialiteterna, som till exempel olika varianter av risotto, polenta eller någon fisk från den närbelägna Gardasjön. Har du ändå svårt att helt släppa teatern rekommenderas baci di Giulietta -Julias kyssar- till efterrätt, ett slags små kakor som passar till precis allt.

Skräddarsy din resa till Verona

Bokar du en resa till Verona hos Ving flyger du reguljärt, på de tider och med den reslängd som passar dig. Du kan också välja ett hotell som passar dig, de flesta ligger centralt, med gångavstånd till de flesta av stadens stora sevärdheter, men vill du bo lite lugnare, lite längre ut kan du boka det också.

Bra att veta
 • Valfri reslängd
 • Centrala hotell
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Verona

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
6°0
3
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • februari
9°1°
4
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • mars
13°5°
5
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • april
18°9°
6
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • maj
22°12°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juni
26°15°
9
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • juli
29°17°
10
Soltimmar/dag
23
Regnfria dagar
 • augusti
27°17°
8
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • september
24°14°
7
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • oktober
18°10°
5
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
 • november
12°6°
2
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • december
8°2°
3
Soltimmar/dag
22
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

5-8 timmar från Stockholm inkl. mellanlandning.

Så reser du hit

Till Verona kan du resa med Ving året runt på reguljära flygresor med flexibla reslängder.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från flygplatsen till hotellen i Verona är ca 20 minuter (ca 11 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
I Verona finns ett bra utbud för dig som är intresserad av shopping. Här finns exklusiva märken som Gucci och Burberry representerade, men också outlets där du kan fynda till lågpris. Det är populärt att köpa delikatesser som torkade örter, olja, färsk pasta och salami med sig hem. Verona är också känt för sina många skoaffärer där du kan köpa skinnskor av bra kvalitet. På söndagar arrangeras en loppmarknad på Piazza San Zeno och gatorna runt omkring. De flesta butiker har annars stängt på söndagar, men shoppingcentret Adigeo har öppet alla dagar. Där finns mängder av butiker och kända varumärken, som exempelvis Calvin Klein, Levi's, Zara, Mango och H&M.
Mat, dryck och nattliv
I Verona finns ett stort utbud av restauranger. Slå dig ner och beskåda folkvimlet från en av uteserveringarna på Piazza Bra eller Piazza delle Erbe, eller botanisera bland mindre, genuina restauranger i stadens små gränder. I Verona finns också många gourmetrestauranger som kan stoltsera med både en och flera Michelinstjärnor. Är du intresserad av vin finns alla möjligheter att lära dig mer i vindistrikten omkring Verona.
Veronas nattliv är blygsamt, men det finns en handfull klubbar i utkanten av staden. Stadens sofistikerade nöjesliv handlar annars mest om vinbarer, och på många spelas livemusik på helgerna.
Aktiviteter och sevärdheter
Det finns mycket att göra i Verona. Här finns arrangerade aktiviteter som rundturer, mat- och vinturer och självklart guidade turer om Romeo och Julia. Tycker du om opera får du inte missa att njuta av den unika akustiken på Arena di Verona. Ska du resa med barn är nöjesparken Gardaland Park ett måste.
Veronas mest kända sevärdhet är Julias balkong, som enligt legenden var inspirationen till Shakespeares berömda pjäs om Romeo och Julia. Nedanför står en staty av Julia som är flitigt fotograferad av stadens besökare. Du som är konstintresserad bör inte missa ett besök på konstmuséet Galleria d'Arte Moderna Achille Forti.
Hur du tar dig runt
I Veronas centrum finns allt inom promenadavstånd, men det finns både buss och tåg för dig som vill resa längre sträckor.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Italiens ambassad på telefon 08-545 671 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Italien.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Verona

De italienska myndigheterna har infört en turistskatt på övernattningar i Verona. På samtliga hotell och lägenhetshotell tas en extra skatt ut. Personer under 14 år är undantagna från turistskatt.

Pris per person och natt:
1-2-3 stjärniga hotell/lägenhetshotell: cirka 2,50-4 euro/person/natt
4-stjärninga hotell/lägenhetshotell: cirka 4 euro/person/natt
5-stjärniga hotell/lägenhetshotell: cirka 5 euro/person/natt

Skatten betalas direkt till hotellet, senast vid avresa. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden av skattens storlek.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 Volt. Europeisk standard.

Språk

Italienska
Sök din resa till Verona