Se hotell (19)

Resor till Gdansk

Att resa till Gdansk tar bara en och en halv timme med flyg från Stockholm och väl framme väntar spännande historia, fantastisk arkitektur, billig shopping och ett livligt nöjesliv.

Gdansk har flera charmiga torg och en promenadvänlig stadskärna med många sevärdheter på bekvämt avstånd. Här ligger historiska monument sida vid sida med trendiga caféer, lummiga parker och moderna shoppinggallerior. Tack vare stadens sagolika atmosfär och vackra arkitektur är det trevligt att strosa runt i Gdansk, både på dagen och under kvällstid. Idag har Gdansk i princip växt samman med Sopot och Gdynia och bildat den så kallade Trippelstaden. Den livliga badorten Sopot brukar kallas för Polens St. Tropez och är ett måste om du ska resa till Gdansk under sommaren. Här finner du en vacker sandstrand, Europas längsta träpir, trevliga restauranger och ett pulserande nöjesliv.

Sevärdheter i Gdansk

Under Hansa- och medeltiden var Gdansk en viktig hamnstad och ett centrum för handeln med bärnsten. Det var också i Gdansk som andra världskriget startade och kommunismens fall i Europa började. Stadens rika historia har gjort att det idag finns ett närmast oändligt utbud av sevärdheter att uppleva under din resa till Gdansk. En av stadens mest berömda byggnader är den medeltida hamnkranen Zuraw, som blivit något av en stadssymbol för Gdansk. Här finner du också Europas äldsta tegelkyrka, Mariakyrkan. Den som orkar ta trapporna upp i kyrktornet belönas med en fantastisk utsikt över staden. I Birgittakyrkan kan du istället beskåda världens största bärnstensaltare. För den vetgirige finns mängder av museer med inriktning mot både konst, historia och bärnsten.

Vings resor till Gdansk

Till vackra Gdansk flyger du på en och en halv timme från Stockholm. Med Vings reguljärresor kan du resa året runt och du bestämmer själv när du ska åka och hur länge du vill vara borta, en weekend, långhelg eller helt enkelt så många dagar som passar dig.. Allt för att du ska få en resa helt efter dina önskemål. När du bokar din resa till Gdansk med Ving kan du välja mellan hotell från 3 till 5 hjärtan. Hotellen ligger i centrala Gdansk med nära till allt staden har att erbjuda. Om du vill ha lite extra guldkant på resan rekommenderar vi lyxhotellet Hilton Gdansk, som är ett av Polens mest populära hotell.

Bra att veta
 • Centrala hotell
 • Lyxhotell
 • Prisvärd mat och dryck
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Gdansk

Nöjesliv
5,0
Mat & Dryck
4,0
Sevärdheter
4,0
Väder
 • januari
-2°-6°
1
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • februari
-1°-5°
2
Soltimmar/dag
14
Regnfria dagar
 • mars
4°-2°
4
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • april
9°1°
5
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • maj
15°6°
8
Soltimmar/dag
20
Regnfria dagar
 • juni
19°10°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • juli
20°12°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • augusti
20°11°
7
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • september
15°8°
5
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • oktober
10°5°
3
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • november
5°1°
1
Soltimmar/dag
13
Regnfria dagar
 • december
1°-3°
1
Soltimmar/dag
12
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca en och en halv timme från Stockholm.

Så reser du hit

Till Gdansk kan du resa året runt med Ving på reguljära flygresor med flexibla reslängder från Stockholm och Köpenhamn.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving kan du boka transfer från flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.

Restiden från Gdansk flygplats till hotellen är ca 20 minuter (ca 15 kilometer), beroende på trafik.
Shopping
I Gdansk finns ett bra utbud av shopping med både stora shoppinggallerior och små specialiserade butiker. Här hittar du den moderna gallerian Galeria Baltycka, med över 200 butiker. Längs de fina kullerstensgatorna i gamla stan finns flera pittoreska affärer som bland annat säljer smycken.
Mat, dryck och nattliv
I Gdansk väntar ett stort utbud av restauranger, med både internationell och lokal inriktning. Här hittar du allt från enkel snabbmat till exklusiva restauranger. Priserna på mat och dryck är generellt låga.
Gdansk har ett rikt kultur- och nöjesliv med både en opera, flera teatrar och mängder med barer och nattklubbar. Det mesta av nöjeslivet är centrerat kring gågatan Monte Cassino. Önskar du ett livligare nattliv kan du åka till Sopot under sommarmånaderna, där festligheterna håller på långt in på småtimmarna.
Aktiviteter och sevärdheter
I Gdansk finns mängder av sevärdheter och muséer. Längs Gdansk mest kända gata, Droga Królewska, Kungsgatan, finns flera av stadens kulturminnen. I slutet av Kungsgatan hittar du den fantastiska renässansporten Zlota Brama, som blivit en viktig symbol för staden. I det vackra, gotiska rådhuset ligger Gdansk Historiska museum där du bland annat kan lära dig mer om stadens historia. Dess mest praktfulla sal, Röda Salen, anses vara en av de mest dekorativa i sitt slag. Gillar du konst kan du besöka Nationalmuseet som innehåller både måleri, möbler, keramik, guldföremål och smideskonst. Några andra kända sevärdheter i Gdansk är Oliwiakatedralen, Neptunusfontänen och Wisloujscie-fästningen.
Hur du tar dig runt
I centrala Gdansk tar du dig lättast runt till fots. Det finns även spårvagn och bussar, biljetter köper du i kiosker.
Stränder
I utkanten av Gdansk finns fyra välskötta sandstränder: Stogi, Brzezno, Jelitkowo och Sobieszewo. Önskar du ännu mer sommarkänsla kan du besöka populära Sopot, en badort som ligger ca 12 kilometer norr om Gdansk. Förutom mängder av restauranger, caféer och nattklubbar finns här även Europas längsta träpir.
Fakta

Vår service

Resmålet är på egen hand.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs men du måste registrera uppehållsrätt efter 90 dagar. För mer information hänvisar vi till Polens ambassad på telefon 08-505 750 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Polen.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Zloty (PLN). Kort accepteras i stor utsträckning.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

230 V - EU-standard.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc. Läs också 'Viktigt att veta' och Vings resevillkor.
Erbjudanden till Gdansk
Novotel Gdansk Centrum
Novotel Gdansk Centrum
Gdansk, Polen
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 7 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 7 jan 2020, 3 dagar
Focus Premium Gdansk
Focus Premium Gdansk
Gdansk, Polen
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 7 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 7 jan 2020, 3 dagar
Hilton Gdansksignatureförvuxna
 • Passar vuxna
Hilton Gdansk
Gdansk, Polen
 • 3 dagar
 • Flyg + hotell
 • Avresa 7 jan 2020 från Stockholm
Stockholm, 7 jan 2020, 3 dagar
Sök din resa till Gdansk