Se hotell (31)

Resor till Gdansk

Att resa till Gdansk tar bara en och en halv timme med flyg från Stockholm och väl framme väntar spännande historia, fantastisk arkitektur, billig shopping och ett livligt nöjesliv.
Gdansk har flera charmiga torg och en promenadvänlig stadskärna med många sevärdheter på bekvämt avstånd. Här ligger historiska monument sida vid sida med trendiga caféer, lummiga parker och moderna shoppinggallerior. Tack vare stadens sagolika atmosfär och vackra arkitektur är det trevligt att strosa runt i Gdansk, både på dagen och under kvällstid. Idag har Gdansk i princip växt samman med Sopot och Gdynia och bildat den så kallade Trippelstaden. Den livliga badorten Sopot brukar kallas för Polens St. Tropez och är ett måste om du ska resa till Gdansk under sommaren. Här finner du en vacker sandstrand, Europas längsta träpir, trevliga restauranger och ett pulserande nöjesliv.

Sevärdheter i Gdansk

Under Hansa- och medeltiden var Gdansk en viktig hamnstad och ett centrum för handeln med bärnsten. Det var också i Gdansk som andra världskriget startade och kommunismens fall i Europa började. Stadens rika historia har gjort att det idag finns ett närmast oändligt utbud av sevärdheter att uppleva under din resa till Gdansk. En av stadens mest berömda byggnader är den medeltida hamnkranen Zuraw, som blivit något av en stadssymbol för Gdansk. Här finner du också Europas äldsta tegelkyrka, Mariakyrkan. Den som orkar ta trapporna upp i kyrktornet belönas med en fantastisk utsikt över staden. I Birgittakyrkan kan du istället beskåda världens största bärnstensaltare. För den vetgirige finns mängder av museer med inriktning mot både konst, historia och bärnsten.

Vings resor till Gdansk

Till vackra Gdansk flyger du på en och en halv timme från Stockholm. Med Vings reguljärresor kan du resa året runt och du bestämmer själv när du ska åka och hur länge du vill vara borta, en weekend, långhelg eller helt enkelt så många dagar som passar dig.. Allt för att du ska få en resa helt efter dina önskemål. När du bokar din resa till Gdansk med Ving kan du välja mellan hotell från 3 till 5 vågor. Hotellen ligger i centrala Gdansk med nära till allt staden har att erbjuda. Om du vill ha lite extra guldkant på resan rekommenderar vi lyxhotellet Hilton Gdansk, som är ett av Polens mest populära hotell.
Bra att veta
  • Centrala hotell
  • Lyxhotell
  • Prisvärd mat och dryck
  • Valfri reslängd

Våra kunder om Gdansk

Resmålet har ännu inga omdömen

SÖK DIN RESA TILL Gdansk