Se hotell (64)

Resor till Wien

Under en resa till Wien hinner du med bÄde historia, kultur, medeltida kvarter i Innere Stadt och shopping, Àven om du nöjer dig med en weekend.

Kanske Ă€r det för att vissa av Habsburgspalatsen ser ut som bakelser, nĂ€stan bröllopstĂ„rtor. Eller för att ekot efter de klassiska mĂ€starna Mozart, Brahms och Bach vilar över husfasaderna. Men visst kĂ€nns Wien lite som en romantisk film med nĂ„gra violiner i bakgrunden? En smĂ„stad nĂ€stan, med en vĂ€rldsmetropols historia. För hĂ€r ryms monumenten, de viktigaste historiska platserna och de berömda cafĂ©erna – allt inom ett omrĂ„de litet nog att nĂ„ till fots. I Wien hinner du med mycket, Ă€ven om du bara Ă€r hĂ€r pĂ„ en weekendresa.

Rikligt med konst

I Wien hittar du gallerier, konstnĂ€rer och konstsamlingar med klassisk konst, installationer och det som Ă€r sĂ„ experimentellt att det uppfattas som konst. Freud, Klimt, Mahler och Schönberg verkar svĂ€va över de vackra kvarteren. Du kan njuta av Ă€kta Sachertorten, Guglhupf, Freuds favorit, Mohnkuchen och EsterhĂ zy Torte – bara för att smaka pĂ„ nĂ„gra av namnen. Eller strosa pĂ„ Naschmarkt, den öppna marknaden med allt frĂ„n fĂ€rska flĂ€skkotletter och korv till rambutan, mangostiner och andra exotiska frukter.

Vings Wien

I Wien kan du vÀlja hotell frÄn tvÄ till fem hjÀrtan, som nÀstan utan undantag ligger sÄ centralt att du har gÄngavstÄnd till flera av stadens sevÀrdheter och attraktioner, som till exempel operahuset, botaniska trÀdgÄrden, Naschmarkt eller nÄgot av stadens otaliga museer. NÀr du bokar en resa till Wien med Ving flyger du reguljÀrt sÄ du kan sjÀlv vÀlja om det rÀcker med en weekend eller om du vill ha en resa pÄ fyra-fem dagar för att hinna uppskatta mer av allt det Wien har att erbjuda.

Bra att veta
 • Valfri reslĂ€ngd
 • Historia
 • Arkitektur
 • Hotell frĂ„n 2 till 5 hjĂ€rtan
 • Centrala hotell
Filtrera och sök resa

VĂ„ra kunder om Wien

VĂ€der
 • januari
1°-4°
1
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • februari
3°-3°
3
Soltimmar/dag
15
Regnfria dagar
 • mars
8°1°
4
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • april
15°6°
6
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • maj
19°10°
7
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
 • juni
23°14°
8
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • juli
25°15°
8
Soltimmar/dag
18
Regnfria dagar
 • augusti
24°15°
8
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • september
20°11°
6
Soltimmar/dag
19
Regnfria dagar
 • oktober
14°7°
6
Soltimmar/dag
21
Regnfria dagar
 • november
7°3°
1
Soltimmar/dag
16
Regnfria dagar
 • december
3°-1°
1
Soltimmar/dag
17
Regnfria dagar
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 2 timmar och 30 minuter frÄn Stockholm.

SĂ„ reser du hit

Till Wien reser du med Ving pÄ reguljÀra flygresor Äret runt.
Bokar du en reguljÀr paketresa med Ving kan du boka transfer frÄn flygplatsen, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende pÄ transportmedel och avstÄnd till hotellet. Exakt pris fÄr du vid bokning. LÀs mer om transfer.

FrÄn flygplatsen Schwechat Àr det ca 18 kilometer till hotellen. FrÄn flygplatsen gÄr ocksÄ tÄg och taxi in mot centrum.
Shopping
I Wien finns varierad shopping med allt frÄn mÀrkesklÀder, pÄ förslagsvis shoppinggatan "KÀrntnerstrasse", till "Der Wiener Naschmarkt" med försÀljning av kött, frukt och grönsaker samt Àven klÀder och kuriosa.
Mat, dryck och nattliv
I Wien ska man inte nöja sig med wienerschnitzel, hĂ€r finns en rad andra exempel pĂ„ landets eget kök som Ă€r vĂ€l vĂ€rda att prova, och till skillnad frĂ„n till exempel sushi och pizza Ă€r det hĂ€r mat som du inte lĂ€r hitta nĂ„gon annanstans: LeberkĂ€se, ett mellanting mellan korv och pastej, ofta serverat i ett bröd. Geröstete Knödel; stekta kroppkakor ungefĂ€r, fast utan flĂ€sk. Gansl; gĂ„s, serveras oftast pĂ„ restauranger under november/december. En annan typisk vinterrĂ€tt Ă€r hjort, som oftast serveras som en gryta. Blir du sedan sugen pĂ„ nĂ„got sött efter maten ska du veta att i Wien tar man sina sötsaker pĂ„ allvar, och du kommer finna en rad specialiteter frĂ„n hela Österrike pĂ„ efterrĂ€ttsmenyerna och i kakbuffĂ©erna.
Wien har livligt nattliv med mÄnga barer och nattklubbar. Vin- och ölkulturen Àr stark dÄ Wien har flera bryggerier och inom staden finns Àven vingÄrdar.
Aktiviteter och sevÀrdheter
I Wien finns gott om aktiviteter för alla som inte nöjer sig med att promenera runt och upptÀcka staden pÄ egen hand, som till exempel en stadsrundtur eller en tur i Wienerwald. Vill man lÀngre Ästad kan en flodtur pÄ Donau i vindistriktet Wachau, vara nÄgot, liksom en tur till vinstaden Grinzing och en lunch i en lokal Heurigen. Missa inte heller det fantastiska slottet Schönbrunn.
Hur du tar dig runt
Buss, tunnelbana, spÄrvagn eller taxi. Enklast Àr att köpa ett "Vienna Card". Det gÀller pÄ samtliga allmÀnna kommunikationsmedel, 72 timmar efter det att de stÀmplat första resan. Dessutom ger det rabatt pÄ en mÀngd museum, restauranger etc.
Fakta

VĂ„r service

ResmÄlet Àr pÄ egen hand.

HĂ„llbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, bÄde för de som reser med oss och lokalt pÄ vÄra destinationer. DÀrför strÀvar vi hela tiden efter att minimera vÄr klimatpÄverkan bÄde hÀr hemma, pÄ flygresan och pÄ vÄra hotell- och semesterdestinationer. LÀs mer om vÄrt hÄllbarhetsarbete pÄ HÄllbart resande med Ving. Vi tar Àven aktivt stÀllning och avstÄnd frÄn sexuellt utnyttjande av barn, genom vÄrt lÄngvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare mĂ„ste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krĂ€vs. För mer information hĂ€nvisar vi till Österrikes ambassad pĂ„ telefon 08-665 17 70.?

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gĂ€lla. Observera Ă€ven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krĂ€vas vid mellanlandningar. VĂ€nligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Österrike.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mÄngÄrigt skydd mot bÄde hepatit A och B. TÀnk pÄ att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information pÄ www.vaccin.se

Lagar och lokala vÀrderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan Àven finnas lokala regler och vÀrderingar, som Àr annorlunda Àn de vi har i Sverige. Du ansvarar sjÀlv för att ta reda pÄ vad som gÀller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att lÀsa mer pÄ landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Vanliga kort som Visa, Mastercard och American Express accepteras allmÀnt men anvÀndningen av kort Àr inte lika utbredd som vi Àr vana med hemma i Sverige. Ha gÀrna med kontanter för sÀkerhets skull. Det finns gott om vÀxlingskontor och uttagsautomater.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220-230 V. Europeisk standard. Adapter behövs ej.

SprÄk

Tyska

Övrigt

Wien Àr uppdelat i 23 olika distrikt. Siffran framför gatunamnet pÄ skyltarna anger vilket distrikt man befinner sig i, t ex "1. KÀrntnerstrasse" visar att gatan ligger i första distriktet. Ju högre siffra desto lÀngre bort frÄn centrum. Vi förbehÄller oss rÀtten att Àndra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Wien
Austria Trend Hotel Ananas
Austria Trend Hotel Ananas
Wien, Österrike
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 9 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
9 mar 2021 frÄn Stockholm
Austria Trend Hotel Beim Theresianum
Austria Trend Hotel Beim Theresianum
Wien, Österrike
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 7 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
7 mar 2021 frÄn Stockholm
Austria Trend Hotel Astoria
Austria Trend Hotel Astoria
Wien, Österrike
 • Paketresa med flyg och hotell
 • 3 dagar, 2 hotellnĂ€tter
 • Avresa 7 mar 2021 frĂ„n Stockholm
Flyg och 2 hotellnÀtter
7 mar 2021 frÄn Stockholm

Upplev Formel 1 i Österrike

Mer om Österrike

SĂ„ dricksar du

SĂ„ dricksar du i Österrike

StÀdare: 1 euro per person och natt.
Piccolon: 1 euro per bagage.
Servitören: Service charge Àr lagt pÄ notan men om man Àr nöjd med servicen kan man runda upp med ett par - tre euro. PÄ vÀgkrogar Àr service charge inkluderat.
Taxichauffören: Ca 10 procent.
Frisören: 5-10 procent.
Kommentar: Servicepersonal förvÀntar sig viss dricks. PÄ t.ex. bemannade toaletter Àr det kutym att ge minst 0,5 euro per besök.

Sök din resa till Wien