Se hotell (58)

Resor till Wien

Under en resa till Wien hinner du med både historia, kultur, medeltida kvarter i Innere Stadt och shopping, även om du nöjer dig med en weekend.
Kanske är det för att vissa av Habsburgspalatsen ser ut som bakelser, nästan bröllopstårtor. Eller för att ekot efter de klassiska mästarna Mozart, Brahms och Bach vilar över husfasaderna. Men visst känns Wien lite som en romantisk film med några violiner i bakgrunden? En småstad nästan, med en världsmetropols historia. För här ryms monumenten, de viktigaste historiska platserna och de berömda caféerna – allt inom ett område litet nog att nå till fots. I Wien hinner du med mycket, även om du bara är här på en weekendresa.

Rikligt med konst

I Wien hittar du gallerier, konstnärer och konstsamlingar med klassisk konst, installationer och det som är så experimentellt att det uppfattas som konst. Freud, Klimt, Mahler och Schönberg verkar sväva över de vackra kvarteren. Du kan njuta av äkta Sachertorten, Guglhupf, Freuds favorit, Mohnkuchen och Esterhàzy Torte – bara för att smaka på några av namnen. Eller strosa på Naschmarkt, den öppna marknaden med allt från färska fläskkotletter och korv till rambutan, mangostiner och andra exotiska frukter.

Vings Wien

I Wien kan du välja hotell från två till fem vågor, som nästan utan undantag ligger så centralt att du har gångavstånd till flera av stadens sevärdheter och attraktioner, som till exempel operahuset, botaniska trädgården, Naschmarkt eller något av stadens otaliga museer. När du bokar en resa till Wien med Ving flyger du reguljärt så du kan själv välja om det räcker med en weekend eller om du vill ha en resa på fyra-fem dagar för att hinna uppskatta mer av allt det Wien har att erbjuda.
Bra att veta
  • Valfri reslängd
  • Historia
  • Arkitektur
  • Hotell från 2 till 5 vågor
  • Centrala hotell

Våra kunder om Wien

SÖK DIN RESA TILL Wien

Mer om Österrike

Så dricksar du

Så dricksar du i Österrike

Städare: 1 euro per person och natt.
Piccolon: 1 euro per bagage.
Servitören: Service charge är lagt på notan men om man är nöjd med servicen kan man runda upp med ett par - tre euro. På vägkrogar är service charge inkluderat.
Taxichauffören: Ca 10 procent.
Frisören: 5-10 procent.
Kommentar: Servicepersonal förväntar sig viss dricks. På t.ex. bemannade toaletter är det kutym att ge minst 0,5 euro per besök.

Upplev Formel 1 i Österrike

Austrian Grand Prix

Res med Ving till Austrian Grand Prix och upplev både ett Formel 1-lopp och den gemytliga österrikiska atmosfären, under en och samma resa.