Träningsresa på Mallorca

Träningsvärk, mjuka kramar och massor av tid för familjen

Är det svårt att kombinera barnens semesterbehov med ditt eget träningssug? Inte ett dugg, tycker jag. Lösningen stavas Sunwing Family Resorts. Resultatet är en mix av glädje, energi, kärlek och en dos av stela muskler.

Jag är en av alla småbarnföräldrar som hakat på den stora träningstrenden. Okej, jag är inte riktigt så hard core som eliten av mamas och papas därute som pallar sig igenom ett Marathon, blir leriga i Tough Viking-lopp eller gör galet jobbiga wods i boxen på närmsta, skitiga crosstrainingkällare. Men jag gillar att träna. Helst flera gånger i veckan. På pass, gym eller med mig själv på grusvägar med musiken pumpandes i öronen. Varje vecka, året runt. För mig är det självklart att träna på semestern. Varför inte? Du har (nästan) all tid i världen och på de flesta hotell finns det massor av möjligheter till att få svettas någon annanstans än i solstolen.

Sunwing Cala Bona Beach

Poolen vid Bouganvilla, Sunwing Cala Bona Beach

Nu råkar det vara så att jag är en trogen Sunwinggäst. Hela familjen älskar konceptet, inte minst jag. Här behöver vi aldrig kompromissa. Barnen får sitt samtidigt som mitt träningsintresse sällan är i vägen. Oavsett om du är van gymjunkie eller om du känner att under den här semestern är de banne mig dags att komma igång så kan jag nästan lova dig att du kan hitta träningsglädjen på ett valfritt Sunwinghotell, vilket jag förstås gör under två sommarveckor på Sunwing Cala Bona Beach.

Vi landar på favoritön Mallis en lördag och checkar in på hotellet mitt på dagen. Eftersom det är en aktivitetsfri dag på Sunwing badar barnen som tokar med sin pappa medan jag passar på att besöka gymmet en stund på eftermiddagen. När jag rekordsnabbt hamnar i semestermoodet ser jag till att hinna kicka igång med ett gympass innan jag fastnar i solstolen med senaste chicliten i högst hugg och riskerar att bli kvar där hela semestern. På kvällen spritter det i mig när vi sitter i kvällsolen på uteserveringen, skålar in semestern och njuter av nygrillade gambas från buffén.

Äntligen semester!

Sunwing Cala Bona Beach

Nästa morgon vaknar jag till liv på yogamattan. Morgonyoga är något som jag verkligen njuter av till max på semestern. Medan barnen och killen mornar sig i morgonrock och lite barntv på paddan i lägenheten hälsar jag på solen, känner mig stark som en krigare och stel som ett kylskåp i hundens position. Frukost smakar aldrig så gott som den gör en solig morgon på semestern tillsammans med äldsta dotter. Morgonens pass väcker min aptit och jag lassar tallriken full med färsk frukt, yoghurt och en smarrig croissant. Vi sitter länge ute i den ljumna morgonen och ser solen stiga högre och högre på himlen. Plötsligt blir klockan mycket och det är dags att hitta vår perfekta poolplats och checka in dottern på Lollo’s Birthday Party i Mini Land.

Sunwing Cala Bona Beach

Hotellet ligger precis vid stranden

Efter en lång dag vid poolen, där dottern äntligen knäckt simkoden och guppar som en fisk i vattnet har jag sett till att hela familjen laddat med bra mellis. Nu är det nämligen dags för en av barnens höjdpunkter på semestern: Lollo & Bernies After Beach. Min kille är snäll och tar det passet, själv smiter jag iväg till Fitnesslokalen. En timmes Crosstraining står på schemat. Jag är lite tidig och utanför lokalen möter jag andra Sunwingföräldrar som också valt att krydda familjesemestern med ett pass eller två. Vi utbyter tips på utflyktsmål med hyrbilen, utser sangriavinnaren bland de lokala tapashaken och suckar stolt över träningsvärken från tidigare träningspass. Halvvägs in i passet vill jag dö brupeesdöden, men kör ändå vidare under glada tillrop från instruktören. Mina träningskompisar runt om i salen är allt från vältränade atleter till modiga förstagångstränare, vi hittar alla gemenskapen i svettdroppar och träningsglädje.

Water Aerobics

Träningsvärken nästa dag är inte nådig så jag tar igen mig i poolen med barnen hela dagen. Vi håller oss på det grunda och alla försöker hänga med i Water Aerobics tillsammans, till sonens stora förtjusning.

Runt om i poolen kryllar det med vattengymnaster – gammal som ung. Vi strosar iväg till byn för en sen lunch och ägnar eftermiddagen åt att äta glass, leka och bada. Vi hinner också slinka in på ett Lollo & Bernie Family Gymnastic-pass som väcker rörelseglädje hos hela familjen.

Några dagar in i semestern har livet på Sunwing blivit vardag. Mellan äventyrsjakter, corepass, Mini Disco, Tre björnar-shower, spabehandlingar och kramkalas med Lollo & Bernie får vi massor av tid för familjen. Vi lunkar på i vårt underbara resortliv och vill bestämt inte lämna varken hotellet, medelhavssommaren, Lollo, Bernie eller träningsprogrammet bakom oss. Mina träningsveckor, nej förlåt, semesterveckor menar jag förstås, fylls med allt som jag älskar: Mina barns förtjusta skratt, långa samtal på balkongen med min kille, god mat, sol, glass och en massa endorfiner, allt med en släng av träningsvärk efter alla roliga pass jag prickar in. Att semestra på Sunwing är lätt. Att få ihop träningspass, barnaktiviteter och familjetid är nästan ännu enklare när allt är serverat som på det mest dignande buffébord.

Lollo & Bernie på Sunwing Cala Bona Beach