Se hotell (3)

Resor till Illetas

Illetas ligger bara någon mil väster om Palma och är perfekt om du vill bo bra utan att vara för långt från Palmas alla frestelser.
Illetas är en av de vackraste orterna i området och om du letar efter en resa till något speciellt och lite annorlunda så har du kommit helt rätt. Illetas är det perfekta stället om du vill ha en lugn och fridfull semester i närheten av Palma. Orten är i själva verket ett äldre, exklusivt bostadsområde där hus och hotell vackert klättar uppför en liten bergskulle vid havet. Här finns endast några få exklusiva hotell, resten av bebyggelsen är privata lägenheter och villor. Här finner du också exklusiva barer och restauranger. Vill du ha ett större shopping- och restaurangutbud får du resa de sex kilometrarna in till Palma stad. Bussförbindelserna är mycket bra och taxi tar cirka en kvart.

Stränderna i Illetas

Illetas har två små fina sandstränder, Platja d'Illetas och den lilla Platja Cala Comptessa. De ligger ganska skyddat, vilket gör dem till perfekta stränder även på för- och eftersäsongen. Vid huvudstranden finns enklare snackbarer och möjlighet att hyra solstolar, parasoller och trampbåtar. Tycker du inte om sand finns här också en liten klippavsats. Den andra stranden är framför allt ett mycket populärt tillhåll för Palmaborna. En söndag i augusti finns här varken parkering för bil eller handduk. Däremot är stämningen härligt uppsluppen och familjär.

Hyr en bil

Du vet väl att du kan boka en hyrbil samtidigt som du bokar flyg och hotell med Ving? Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern räcker det kanske med att du bokar den under ett par dagar. Varför inte börja med att läsa vår bilguide för Mallorca för att se vad som lockar dig?

Lyx i Illetas

Det säger sig självt att hotellen i Illetas är något utöver det vanliga. Här kan du välja ett hotell vid stranden som också erbjuder all tänkbar komfort och service. Ett av dessa är Gran Meliá de Mar, som förutom sitt läge på stranden också lockar med ett välutrustat spa, vackra trädgårdar och inte mindre än tre olika restauranger, allt för att du ska få en resa som du minns länge.
Bra att veta
  • Nära Palma stad
  • Lyxhotell
  • Fina sandstränder
  • Lokala restauranger
  • Hotell med fri WiFi

Våra kunder om Illetas

SÖK DIN RESA TILL Illetas