Se hotell (3)

Resor till Illetas

Illetas ligger bara någon mil väster om Palma och är perfekt om du vill bo bra utan att vara för långt från Palmas alla frestelser.
Illetas är en av de vackraste orterna i området och om du letar efter en resa till något speciellt och lite annorlunda så har du kommit helt rätt. Illetas är det perfekta stället om du vill ha en lugn och fridfull semester i närheten av Palma. Orten är i själva verket ett äldre, exklusivt bostadsområde där hus och hotell vackert klättar uppför en liten bergskulle vid havet. Här finns endast några få exklusiva hotell, resten av bebyggelsen är privata lägenheter och villor. Här finner du också exklusiva barer och restauranger. Vill du ha ett större shopping- och restaurangutbud får du resa de sex kilometrarna in till Palma stad. Bussförbindelserna är mycket bra och taxi tar cirka en kvart.

Stränderna i Illetas

Illetas har två små fina sandstränder, Platja d'Illetas och den lilla Platja Cala Comptessa. De ligger ganska skyddat, vilket gör dem till perfekta stränder även på för- och eftersäsongen. Vid huvudstranden finns enklare snackbarer och möjlighet att hyra solstolar, parasoller och trampbåtar. Tycker du inte om sand finns här också en liten klippavsats. Den andra stranden är framför allt ett mycket populärt tillhåll för Palmaborna. En söndag i augusti finns här varken parkering för bil eller handduk. Däremot är stämningen härligt uppsluppen och familjär.

Hyr en bil

Du vet väl att du kan boka en hyrbil samtidigt som du bokar flyg och hotell med Ving? Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern räcker det kanske med att du bokar den under ett par dagar. Varför inte börja med att läsa vår bilguide för Mallorca för att se vad som lockar dig?

Lyx i Illetas

Det säger sig självt att hotellen i Illetas är något utöver det vanliga. Här kan du välja ett hotell vid stranden som också erbjuder all tänkbar komfort och service. Ett av dessa är Gran Meliá de Mar, som förutom sitt läge på stranden också lockar med ett välutrustat spa, vackra trädgårdar och inte mindre än tre olika restauranger, allt för att du ska få en resa som du minns länge.
Bra att veta
 • Nära Palma stad
 • Lyxhotell
 • Fina sandstränder
 • Lokala restauranger
 • Hotell med fri WiFi
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Illetas

Stränder
Illetas har två små fina sandstränder, Platja d'Illetas och den lilla Platja Cala Comptessa. De ligger ganska skyddat, vilket gör dem till perfekta stränder även på för- och eftersäsongen. Vid huvudstranden, Playa Illetas, finns enklare snackbarer och möjlighet att hyra solstolar, parasoller och trampbåtar. Den andra stranden, Cala Comtesa, är ett mycket populärt tillhåll för Palmaborna.

Playa Illetas

Playa Illetas är huvudstranden på resmålet. Stranden har mestadels fin vitkornig sand, men det finns även en större sandfri klippavsats. Längst ut, i badvikens mynning, finns uppbyggda terrasser med plats för solstolar. På stranden hittar du strandrestauranger, duschar samt toaletter i anslutning till strandbarerna. Trampbåtar, solstolar och parasoller finns att hyra.

Cala Comtesa

Cala Comtesa är den mindre stranden i Illetas. Under helger och semestermånaden augusti är stranden välbesökt av mallorkiner med picnic-korgar och gasolkök. Stranden består av fin vitkornig sand och vattnet är oftast klart och lugnt. Cala Comtesa har en liten strandkiosk, men saknar helt solstolar, parasoller och så vidare.
Mat, dryck och nattliv
I Illetas finns ett flertal restauranger, med olika sorters mat. Vissa välbesökta restauranger tar inte emot förbeställningar, beställ annars bord om det går. Ett större utbud av restauranger, barer och caféer hittar du i Palma stad, cirka sex kilometer från Illetas.
Nöjeslivet i Illetas består till största delen av dans och underhållning på de större hotellen. Det finns även ett fåtal barer. Vill du strosa runt och njuta av atmosfären eller ta en drink är den närliggande lyxbåtshamnen Puerto Portals att rekommendera. Ett större utbud hittar du främst i Palma stad. Förslagsvis börjar du i området La Lonja med besök på några av de mindre barerna för att sedan förflytta dig till Paseo Maritimo och diskodunket.
Shopping
Shoppingutbudet i Illetas består mest av turistbutiker med souvenirer, kläder och strandartiklar. Denna typ av butiker har öppet dagligen. I området ligger även några supermarkets och enklare affärer. Största utbudet av shopping finner du dock i Palma stad samt i köpcentret Porto Pi vid infarten till Palma. Från Illetas kan du enkelt ta dig till Palma med buss eller taxi. Det lönar sig att storhandla i början av semesterveckan om du bor på ett lägenhetshotell.
Sport och Träning
Är du sugen på att kombinera lata dagar på solstolen med en eller flera golfrundor är Illetas ett bra resmål för dig. I Illetas finns ett flertal vattensporter som vindsurfing, vattenskidor och jetski.

Golf

Vill du spela golfa under din semester i Illetas finns det ett flertal golfbanor inom ett relativt kort avstånd från Illetas. Läs mer här för information och bokning.
Aktiviteter och sevärdheter
Illetas lockar främst med bad och avkoppling.

Yachthyra och charter

I Puerto Portals kan du åka ut på lyxigare charterturer eller hyra egen båt.

Gång- eller cykeltur

En nyanlagd gång- och cykelpromenad binder samman Illetas med Portals Nous och Palma Nova västerut samt Palma och Paseo Maritimo österut. Så småningom är det tänkt att denna ska binda ihop kustorterna i Calvia kommun från C´as Catalá till el Toro, vilket motsvarar en sträcka på över 30 kilometer. Hör med turistinformationen eller ditt hotell om närmsta cykeluthyrare. De brukar också kunna stå till tjänst med kartor och bra tips på rutter.
Du tar dig enkelt och snabbt till Palma stad, cirka 10 kilometer. Här väntar medeltida gränder, museer och ett härligt nöjesliv.
Utflykter
Klassiska grotturen - med besök i Porto Cristo
Klassiska grotturen - med besök i Porto Cristo
En hel dag med underjordisk mystik och vi besöker den charmiga byn Porto Cristo. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer.
Läs mer om utflykten
Marknad, vin och tapas - från syd
Marknad, vin och tapas - från syd
Upplev mer av vackra Mallorca! Följ med på en heldagstur till den norra delen av ön, upp i bergen och ner till Puerto Pollensa. Vi besöker den lokala marknaden och insuper den gemytliga stämningen i byn, innan vi beger oss vidare till en mysig vinbodega och slår oss ner för vinprovning och goda tapas. Mat och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Valldemossa & Sóller
Valldemossa & Sóller
Följ med oss till två av Mallorcas verkliga höjdpunkter! Öns kanske mest stämningsfulla byar, Valldemossa och Sóller. En heldagsutflykt med natur, kultur och historia. Måltider och dryck ingår inte. Utflykten körs mellan april och september.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea - Eftermiddagstur
Katamaranen Life & Sea - Eftermiddagstur
Njut av ett par härliga timmar på havet, ombord på katamaranen Life & Sea när vi seglar utanför Palmabukten.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea - Förmiddagstur
Katamaranen Life & Sea - Förmiddagstur
Njut av en skön dag på havet ombord på katamaranen Life & Sea när vi seglar utanför Palmabukten.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea i solnedgången
Katamaranen Life & Sea i solnedgången
Följ med på Life & Seas underbara katamaran, få vind i håret och massor av avslappning ombord när vi seglar utanför Palmabukten och får njuta av en oförglömlig solnedgång i havet.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Du har bra transportalternativ i Illetas.

Busstrafik

Illetas närhet till Palma ger bra busskommunikationer. Från Illetas går linje 3 in till Palma flera gången i timmen. Resan tar cirka 20 minuter.

Cyklar, mopeder och motorcyklar

I Illetas kan du hyra cyklar, mopeder, motorcyklar och utrustning.

Taxi

Det är lätt och relativt billigt att förflytta sig i området med taxi. Taxameter används inom närområdet, utanför gäller fasta priser. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Ge dricks genom att avrunda uppåt.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Illetas

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR).
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Utomhuspooler som inte är uppvärmda är normalt i drift i badsäsongen (maj-oktober). Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Illetas under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Illetas året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Illetas. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 40 minuter till 1 timme (ca 17 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går alltid via något annat resmål på vägen mot Illetas. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Illetas
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.