Se hotell (3)

Resor till Illetas

Illetas ligger bara någon mil väster om Palma och är perfekt om du vill bo bra utan att vara för långt från Palmas alla frestelser.

Illetas är en av de vackraste orterna i området och om du letar efter en resa till något speciellt och lite annorlunda så har du kommit helt rätt. Illetas är det perfekta stället om du vill ha en lugn och fridfull semester i närheten av Palma. Orten är i själva verket ett äldre, exklusivt bostadsområde där hus och hotell vackert klättar uppför en liten bergskulle vid havet. Här finns endast några få exklusiva hotell, resten av bebyggelsen är privata lägenheter och villor. Här finner du också exklusiva barer och restauranger. Vill du ha ett större shopping- och restaurangutbud får du resa de sex kilometrarna in till Palma stad. Bussförbindelserna är mycket bra och taxi tar cirka en kvart.

Stränderna i Illetas

Illetas har två små fina sandstränder, Platja d'Illetas och den lilla Platja Cala Comptessa. De ligger ganska skyddat, vilket gör dem till perfekta stränder även på för- och eftersäsongen. Vid huvudstranden finns enklare snackbarer och möjlighet att hyra solstolar, parasoller och trampbåtar. Tycker du inte om sand finns här också en liten klippavsats. Den andra stranden är framför allt ett mycket populärt tillhåll för Palmaborna. En söndag i augusti finns här varken parkering för bil eller handduk. Däremot är stämningen härligt uppsluppen och familjär.

Hyr en bil

Du vet väl att du kan boka en hyrbil samtidigt som du bokar flyg och hotell med Ving? Om du vet att du både vill koppla av och upptäcka ön under semestern räcker det kanske med att du bokar den under ett par dagar. Varför inte börja med att läsa vår bilguide för Mallorca för att se vad som lockar dig?

Lyx i Illetas

Det säger sig självt att hotellen i Illetas är något utöver det vanliga. Här kan du välja ett hotell vid stranden som också erbjuder all tänkbar komfort och service. Ett av dessa är Gran Meliá de Mar, som förutom sitt läge på stranden också lockar med ett välutrustat spa, vackra trädgårdar och inte mindre än tre olika restauranger, allt för att du ska få en resa som du minns länge.

Bra att veta
 • Nära Palma stad
 • Lyxhotell
 • Fina sandstränder
 • Lokala restauranger
 • Hotell med fri WiFi
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Illetas

Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
Stränder
Illetas har två små fina sandstränder, Platja d'Illetas och den lilla Platja Cala Comptessa. De ligger ganska skyddat, vilket gör dem till perfekta stränder även på för- och eftersäsongen. Vid huvudstranden, Playa Illetas, finns enklare snackbarer och möjlighet att hyra solstolar, parasoller och trampbåtar. Den andra stranden, Cala Comtesa, är ett mycket populärt tillhåll för Palmaborna.

Playa Illetas

Playa Illetas är huvudstranden på resmålet. Stranden har mestadels fin vitkornig sand, men det finns även en större sandfri klippavsats. Längst ut, i badvikens mynning, finns uppbyggda terrasser med plats för solstolar. På stranden hittar du strandrestauranger, duschar samt toaletter i anslutning till strandbarerna. Trampbåtar, solstolar och parasoller finns att hyra.

Cala Comtesa

Cala Comtesa är den mindre stranden i Illetas. Under helger och semestermånaden augusti är stranden välbesökt av mallorkiner med picnic-korgar och gasolkök. Stranden består av fin vitkornig sand och vattnet är oftast klart och lugnt. Cala Comtesa har en liten strandkiosk, men saknar helt solstolar, parasoller etc.

Sol och bad på Mallorca

Alla badstränder i Spanien är offentliga, så du har alla chanser att hitta din egen favoritstrand bland Mallorcas många små och stora vikar. Förutom stränderna på ditt resmål finns det många fler att besöka. Nedan följer namnen på några populära stränder, men fråga oss gärna om ytterligare förslag.

Es Trenc

En i det närmaste obebyggd strand på sydkusten. Sju kilometer härlig sandstrand med turkosblått vatten, nära byn Campos.

Cala Deia

Liten stenstrand nedanför den gemytliga byn Deia. Passar bra för snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små vikar med fin sand och fantastiskt, turkosblått och kristallklart vatten. Vikarna är lättillgängliga för bilister och har faciliteter som barer, restauranger och hotell.

Cala Mondragó

Vacker badvik med både klippor och sand. Passar för snorkling. Ligger på östkusten i närheten av Cala d´Or.

Cala Torta

Den vackraste av de många obebyggda stränderna i området, formad som en vid båge av sand omgiven av sanddyner och torrt landskap. Nära byn Arta.

Cala Tuent

En välbevarad hemlighet vid den hårt trafikerade Sa Calobra-vägen. Storslagen utsikt och klart vatten. Passar bra för snorkling.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Illetas under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Illetas året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Illetas. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 40 minuter till 1 timme (ca 17 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går alltid via något annat resmål på vägen mot Illetas. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Mat, dryck och nattliv
I Illetas finns ett flertal restauranger, med olika sorters mat. Vissa välbesökta restauranger tar inte emot förbeställningar, beställ annars bord om det går. Ett större utbud av restauranger, barer och caféer hittar du i Palma stad, ca sex km från Illetas.

Mat och dryck på Mallorca

Spanjorerna älskar att äta på restaurang, de äter mycket och gärna sent. Mallorkinerna är duktiga på att laga mat och har tillgång till fina råvaror. Förutom de internationella menyerna på restaurangerna är det absolut värt att prova någon av öns specialiteter. Spanska lunch- och middagstider är cirka kl. 13.30- 15.30 och kl. 20.00- 24.00, men eftersom hela Mallorca är turistanpassat håller de flesta restaurangerna på turistorterna öppet efter "våra" skandinaviska tider. Dricks ingår inte i notan utan läggs till av gästen.

Tapas

Tapas och Spanien hör ihop. Spanjorerna själva äter tapas som en förrätt, men det är lätt att komponera ihop en hel måltid genom att beställa in många olika smårätter. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan. Ett bra sätt att provsmaka tapas på är att beställa "un variado", då får du en lite större tallrik med lite av varje på.

Pa amb Oli-

en regional variant av den internationellt kända bruschettan, och ett favorittilltugg på hela Mallorca. Rätten består av en brödskiva som gnuggas med tomat, droppas med olivolja och strös med salt. Påläggens möjligheter är stora, kanske lite ost, skinka eller en sardin.

Sopas mallorquinas

- en soppa baserad på grönsaker, kött och bröd som äts med gaffel. Rätten benämns ofta som en förrätt i menyerna, men med lite bröd som tillbehör räcker det som en enklare middag.

Frit mallorquí

- en slags pytt-i-panna med bland annat lever och fänkål, ibland starkt kryddad.

Tumbet

- friterade grönsaker med tomatsås. Exakt vilka grönsaker som används beror på tillgång.

Caragols-

sniglar som kokas i sitt eget skal och serveras med vitlöksmajonnäs.

Llom amb Col-

en gryta med fläsk och vitkål som huvudingredienser. Mättande och värmande om det är lite småkyligt ute.

Porcella

- grillad spädgris.

Sobrasada

- Mallorcas berömda korv, som görs på griskött. Korven är mild, smakrik och röd av kryddor. Korven brukar användas som pålägg eller grillad.

Ensaimada

- en spiralformad bulle, som finns i olika storlekar och med olika fyllningar.

Vin

De spanska vinerna hör till de främsta i världen. Landets mest kända viner kommer från regionerna La Rioja, Navarra och Penedes. Alla regioner framställer sitt eget vin, och så även Mallorca, som har en egen ursprungsbeteckning: Binissalem.
Öns vincentrum ligger i just Binissalem men runtomkring på ön har flera vinbodegor öppnat upp sina dörrar för besökare. P å många av dem kan du få en rundvandring med provsmakning medan vissa erbjuder ett besöka i sin butik.,

Cava

Cava är ett spanskt mousserande vin och konkurrerar väl i smak och ännu mer i pris med champagne.

Sangria

En läskande alkoholdryck som framförallt förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, frukt, socker och en variation av starkare alkohol som ofta serveras i en karaff.

Spanskt kaffe

Kaffe är mycket populärt i Spanien och det spanska kaffet serveras starkt. Vill du dricka en motsvarighet till svenskt kaffe bör du beställa café melitta eller café americano. En café solo är en liten kopp espresso. Med lite mjölk i espresson blir det en cortado. En café con leche är en stor kopp med starkt kaffe och varm mjölk.
Nöjeslivet i Illetas består till största delen av dans och underhållning på de större hotellen. Det finns även ett fåtal barer. Vill du strosa runt och njuta av atmosfären eller ta en drink är den närliggande lyxbåtshamnen Puerto Portals att rekommendera. Ett större utbud hittar du främst i Palma stad.

Nattlivet i Palma

En helkväll i Palma börjar med ett sent restaurangbesök, för att sedan övergå till några barrundor. Kvällen avslutas med ett nattklubbsbesök fram till gryningen. Före midnatt är det nästintill folktomt på barerna och till diskoteken går de flesta inte förrän runt kl. 02.00. Förslagsvis börjar du i La Lonja- området med besök på några av de mindre barerna för att sedan förflytta dig till Paseo Maritimo och diskodunket.

Tider

Dans och underhållning på hotellen: ca kl. 20.00– 24.00
Coctailbarer och pubar oftast öppet hela dagen fram till: ca kl. 02.00.
Musikbarer och discopubar ca: kl. 22.00– 04.00.
Diskotek: ca kl. 22.00– 06.00.
Shopping
Shoppingutbudet i Illetas består mest av turistbutiker med souvenirer, kläder och strandartiklar. Denna typ av butiker har öppet dagligen. I området ligger även några supermarkets och enklare affärer. Största utbudet av shopping finner du dock i Palma stad samt i köpcentret Porto Pi vid infarten till Palma. Butikstider i Palma är vanligtvis vardagar kl. 10.00–13.30 och 17.00– 20.00 och lördag förmiddag. På senare tid har en del butiker i centrala Palma börjat med söndagsöppet. Från Illetas kan du enkelt ta dig till Palma med buss eller taxi.

Matvarubutiker

Det lönar sig att storhandla i början av semesterveckan om du bor på ett lägenhetshotell. Vanligtvis håller supermercados öppet måndag– lördag 09.00– 22.00, söndag förmiddag kl. 09.00- 13.00.

Shopping på Mallorca

På Mallorca finns det mycket fint att handla. Spansk design räknas som framstående både vad gäller inredning och kläder. Här på ön är hittar du bland annat lädervaror i form av jackor och väskor, keramik och mallorkinska tyger i speciella mönster, Majoricapärlor från Manacor och skor.

Det största utbudet finns naturligt nog i Palma. Här finner du allt från små enkla affärer till exklusiva boutiquer. Besök de stora och eleganta varuhuset El Corte Inglés, där du hittar det mesta, eller C & A, som är ett stort klädvaruhus med relativt låga priser.

På turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll alla dagar i veckan. I byarna och i Palma är det dock de officiella öppettiderna som gäller, dvs. vardagar kl. 10.00-13.30 och kl. 16.30-20.00, lördagar endast förmiddagen och söndagar stängt. De stora varuhusen i Palma har däremot öppet hela dagen, utan siesta.

Marknad på Mallorca

De flesta byar och städer har sin egen marknad en eller ett par dagar i veckan. Här handlar byborna och marknaden brukar erbjuda alla möjliga varor som frukt, grönsaker, husgeråd, kläder och skor.

Normalt prutar man inte på Mallorca, men på marknaderna kan det löna sig att diskutera priset. Försäljarna brukar plocka upp sina varor vid åttatiden på morgonen och håller sedan på fram till siestan. Här är några exempel på marknader att besöka.

Bra köp på Mallorca

Skor
Det finns ett stort utbud av skobutiker på Mallorca, speciellt sandaler, slipins, flipflops och andra damsommarskor. Oftast är de också lite billigare än hemma.

Keramik
Var du än kommer på Mallorca finns vackra krukor och keramik att köpa. Tillverkningen är en gammal tradition och har du tur kan du komma över riktigt fina saker till bra priser.

Alkohol
Både vin, sprit och öl är billigt att köpa på supermarkets på Mallorca, speciellt på de större stormarknaderna.

Pärlor
I Manacor, tillverkas världens tredje finaste pärlor, Majoricapärlan, som framställs av fiskfjäll. Besök fabriken och passa på att köpa med dig pärlor hem till ett bra pris.

Skinn och läder
På Mallorca kan du hitta skinn och läder av bra kvalitet till bra priser, framförallt jackor och skärp. De bästa köpen gör du i staden Inca, läderindustrins högsäte på ön. Åk dit en torsdag, då är det marknad!

Olivolja
Många menar att olivoljan från Mallorca är bland den bästa I Medelhavet. På flera platser på ön kan du hitta lokalproducerad olivolja som du kan köpa med dig hem.
Aktiviteter och sevärdheter

Yachthyra och charter

I Puerto Portals kan du åka ut på lyxigare charterturer eller hyra egen båt.

Golf

Det finns ett flertal golfbanor inom ett relativt kort avstånd från Illetas.

Gång- eller cykeltur

En nyanlagd gång- och cykelpromenad binder samman Illetas med Portals Nous och Palma Nova västerut samt Palma och Paseo Maritimo österut. Så småningom är det tänkt att denna ska binda ihop kustorterna i Calvia kommun från C´as Catalá till el Toro, vilket motsvarar en sträcka på över 30 km. Hör med turistinformationen eller ditt hotell om närmsta cykeluthyrare. De brukar också kunna stå till tjänst med kartor och bra tips på rutter.

Övriga aktiviteter i Illetas

I Illetas finns ett flertal vattensporter som vindsurfing, vattenskidor och jetski. Här kan du även spela tennis, minigolf, rida, besöka ett gym och ta seglingskurser.

Sevärdheter i Palma

Nedan följer tips på intressanta platser att besöka i Palma. För med information om konstutställningar, konserter, teaterföreställningar, opera och olika mässor, besök turistkontoren eller fråga oss.

Teatro Principal

Här kan du lyssna på opera och se teater. Adress: Calle de la Riera 2.

Gran Hotel, Fundación La Caixa

Gran Hotel, som byggdes 1903, anses av många vara den vackraste byggnaden i Palma. Byggnaden rymmer idag ett galleri, en trevlig restaurang, ett café och en bokshop. Adress: Placa Weyler 3.

Can Marqués

Can Marqués är ett fantastiskt vackert stadspalats som öppnat dörrarna för allmänheten. Här kan du beskåda hur den mallorkinska borgarklassen levde för ca 100 år sedan.

De arabiska baden, Baños Arabes

Baños Arabes har en ljuvlig trädgård och är den enda bevarade byggnaden från 1100-talet. Adress: Calle Can Serra 7.

Auditorium

Auditorium är ett konserthus med såväl moderna konserter som teaterföreställningar på repertoaren. Under sommarmånaderna kan man även avnjuta olika utomhusarrangemang på scenen vid strandpromenaden nedanför katedralen.

Katedralen La Seu

La Seu är Palmas stolthet. Den började byggas redan 1230 av kung Jaime I, men ansågs inte färdigbyggd förrän nästan 400 år senare, år 1601. För att komma in måste du gå in genom museet på Calle Almoina.

Museer

Fundación Juan March
Fundación Juan March ställer ut spanska 1900-tals-konstnärer som Picasso, Tàpies, Miró, Barceló, Dalí och många fler. Entréavgift. Adress: Calle San Miguel 11.

La Almudaina
I La Almudaina får du en bra översikt över Mallorcas historia. Inled med det kungliga palatset och avrunda med trädgårdarna Hort del Rei.

Ca´n Solleric
Ca´n Solleric är ett vackert hus i barockstil som numera är ett galleri med huvudsakligen modern konst och fotografi. Här finns också en bokhandel och ett café.

Castillo de Bellver
Bellver-borgen har en fantastisk utsikt över hela staden. Borgen, som tidigare var ett militärt fängelse, är idag huvudsakligen ett museum.

Dockmuseét- Museo Muñecas antiguas
Museo Muñecas antiguas är ett trevligt litet dockmuseum, uppbyggt av en lokal samlare. Adress: Palau Real 27 (I närheten av katedralen).

Miró-museet, Fundación Pilar y Joan Miró
Miró-museet består av den store konstnärens ateljé och hem. Här finns hans konst, ett mysigt café och olika utställningar.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.

Busstrafik Illetas

Illetas närhet till Palma ger bra busskommunikationer. Från Illetas går linje 3 in till Palma flera gången i timmen. Resan tar ca 20 minuter.

Cyklar, mopeder och motorcyklar

I Illetas kan du hyra cyklar, mopeder, motorcyklar och utrustning.

Taxi i Illetas

Det är lätt och relativt billigt att förflytta sig i området med taxi. Taxameter används inom närområdet, utanför gäller fasta priser. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Ge dricks genom att avrunda uppåt.

Hur du tar dig runt på Mallorca

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna. Vill du se mer av ön och ta dig runt på egen hand är dock hyrbil att föredra. Vägarna på Mallorca är utmärkta, det är bra skyltat och förutom i själva Palma stad är trafiken måttlig. Dessutom är det ganska billigt att hyra bil här, speciellt om du förbokar den hemifrån.

Buss

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna . Lokalbussarna i Palma är blå och heter EMT. På resten av ön är de röda och gula och heter TIB. Biljetten köps direkt på bussen och gäller endast enkel väg. Tänk på att chauffören inte växlar stora sedlar.

Tidtabellerna varierar så glöm inte att kolla upp tiderna i förhand. Under helgdagar och helger går bussarna oftast inte lika frekvent. Vi reserverar oss för ändringar i både tidtabeller och körrutter. Vänligen kontakta receptionen på hotellet eller din guide för mer information.

Båt

Båtförbindelser finns mellan Mallorca– Barcelona och Mallorca– Valencia. Under sommarmånaderna går det även båtar mellan Alcudia - Menorca och Mallorca - Ibiza. Lättast är att boka biljetter via internet eller nere i hamnen i Palma hos en återförsäljare. Här finner du även tidtabeller och priser på de olika båtresorna.

Flyg

Det går dagliga flygförbindelser till grannöarna Menorca och Ibiza, samt till det spanska fastlandet. Det är även lätt och enkelt att flyga till flera europeiska städer.

Taxi

Taxi kan beställas via hotellets reception eller stoppas direkt på gatan. I de flesta områden finns också taxistationer, där bilarna står och väntar på körningar. Normalt kör taxichaufförerna med taxameter enligt fastställda taxor. Gör upp priset med chauffören i förväg för längre resor, då slipper du få en obehaglig överraskning.

Tåg

Det finns tre olika tåglinjer på ön. Alla tre utgår från Plaza España i Palmas centrum. Den ena linjen går till Inca, mitt på ön och den andra till Sóller på västkusten. Från Sóller går det bra att ta den lilla spårvagnen ut till Puerto de Sóller. Den tredje tåglinjen går via Inca till Manacor.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Illetas

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR).
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Utomhuspooler som inte är uppvärmda är normalt i drift i badsäsongen (maj-oktober). Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
De allra flesta turisterna i Illetas är par och äldre, men det går naturligtvis bra att resa hit med barn. Tänk dock på att det är relativt kuperat och att trottoarkanterna kan vara ordentligt höga. Stränderna har fin vit sand och vattnet är oftast mycket klart. Det är däremot inte speciellt långgrunt. En barnvänlig cykel- och promenadväg löper från Illetas i riktning mot Palma Nova. På cykelpromenaden hittar du också en del lekutrustning. Ett begränsat antal barnstolar finns på de flesta restauranger.

Shopping för barn

Diverse barnkläder, leksaker och strandsaker säljs i souvenirbutiker. Störst shoppingutbud har Palma stad samt köpcentret Porto Pi vid infarten till Palma. Porto Pi har öppet måndag-lördag kl. 10.00–22.00, stängt på söndagar.

Lekplatser

Lekplatser hittar du en vid hotell Albatross i Illetas och en helt nyinvigd mitt emot skolan Migjorn. Här finns också en trevlig liten botanisk trädgård där du kan gå på upptäcktsfärd bland örtväxterna.

Resa med barn till Mallorca

Mallorca är ett populärt resmål för barnfamiljer och här är det enkelt att resa runt även med de allra minsta. Spanjorerna är mycket barnkära och det är aldrig några problem att ta med sig barnen exempelvis på restaurang. Tvärtom, sannolikheten är stor att de får mer uppmärksamhet än vad du får.

Nedan följer information om vad som kan vara bra att tänka på samt några tips på aktiviteter för hela familjen.

Mat

De allra flesta restauranger har internationell meny med mat lämpad för de små. Många erbjuder också speciella barnmenyer med hamburgare, pasta, kyckling med mera, inklusive dryck och glass. Ett begränsat antal barnstolar finns på de flesta restauranger.

Barnmat och blöjor

Barnmat finns att köpa i de allra flesta mataffärer/supermercados samt på apotek. Billigast handlar du på de olika supermarketarna. Jämfört med Skandinavien är sortimentet på burkmat mycket mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Blöjor kan köpas överallt med samma prisvariation som barnmat.

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar finns hos de flesta större biluthyrare, mot extra kostnad. Obs! Beställ barnstolen samtidigt som du reserverar bilen. De flesta större hyrbilsfirmor har bilar med bilbälten i baksätet.

Lekplatser

De spanska lekplatserna påminner mycket om sina svenska motsvarigheter. Lekplatserna är populära tillhåll så bli inte överraskad om ditt eller dina barn överbryggar språkbarriärerna till den grad att du är tvungen att bära dem därifrån.
Utflykter
Klassiska grotturen - med besök i Porto Cristo
Klassiska grotturen - med besök i Porto Cristo
En hel dag med underjordisk mystik och vi besöker den charmiga byn Porto Cristo. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer.
Läs mer om utflykten
Marknad, vin och tapas - från syd
Marknad, vin och tapas - från syd
Upplev mer av vackra Mallorca! Följ med på en heldagstur till den norra delen av ön, upp i bergen och ner till Puerto Pollensa. Vi besöker den lokala marknaden och insuper den gemytliga stämningen i byn, innan vi beger oss vidare till en mysig vinbodega och slår oss ner för vinprovning och goda tapas. Mat och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea - Förmiddagstur
Katamaranen Life & Sea - Förmiddagstur
Njut av en skön dag på havet ombord på katamaranen Life & Sea när vi seglar utanför Palmabukten.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea i solnedgången
Katamaranen Life & Sea i solnedgången
Följ med på Life & Seas underbara katamaran, få vind i håret och massor av avslappning ombord när vi seglar utanför Palmabukten och får njuta av en oförglömlig solnedgång i havet.
Läs mer om utflykten

SÖK DIN RESA TILL Illetas
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.