Se hotell (2)

Resor till Cala Mesquida

Cala Mesquida är är perfekt om du ska resa med familjen till Mallorca, lugnt, vackert och med vårt barnvänliga hotell Viva Mesquida Resort – direkt vid en av öns bästa stränder.

Cala Mesquida ligger i ett av Mallorcas mest natursköna områden, längst uppe i nordost. Det är en lugn och skön del av ön, som inte alls känns särskilt "turistig". Här är det kuperat, grönt och lummigt och den friska havsluften blandas med doften av pinjeträd. Cala Mesquida är en liten turistort, som egentligen bara består av en stor hotellanläggning, ett par mataffärer och några enkla turistbutiker.

Cala Mesquidas strand

Stranden i Cala Mesquida är en av de vackraste på hela Mallorca. Flera hundra meter lång, med turkosblått vatten och en enkel strandrestaurang för dig som inte vill gå de 70 trappstegen upp till hotellet. Det här är definitivt rätt plats att resa till om du vill ha en lugn och skön semester, och det idealiska resmålet för familjen.

Barnvänliga Viva Mesquida Resort

När du reser hit med Ving bor du på vårt Family Garden-hotell Viva Cala Mesquida Resort – ett riktigt familjeparadis som ligger direkt ovanför stranden och de böljande sanddynerna. Här finns bekväma lägenheter, plaskvänliga pooler och flera barer och restauranger, som serverar härliga middagar och spanska specialiteter. Vill du ha en extra bekväm resa bokar du till All Inclusive, eftersom utbudet utanför hotellet är begränsat.

Vanity Suite – om du ska resa utan barn

Vanity Suite ligger precis ovanför stranden i Cala Mesquida, perfekt för dig som vill ha en lugn semester med en lyxig touch. Här kan du boka ett rum med privat trädgård, på hotellets spa erbjuds en mängd olika behandlingar och bokar du till All Inclusive kommer du få en semester som inte saknar någonting.

Boka bil och se mer av Mallorca

Mallorca är en ö som är som gjord för upptäcktsfärder på egen hand; avstånden är blygsamma, vägarna är bra och det finns mängder av platser att se och uppleva. Här finns marknader, kloster, små restauranger och gott om golfbanor, det är bara att välja och sedan köra iväg. Reser du med Ving kan du boka en hyrbil tillsammans med din resa, från tre dagar och uppåt.

Bra att veta
 • Family Garden
 • Fin sandstrand
 • Hotell för vuxna
 • Bra pris på hyrbil
 • Lyxhotell
 • All Inclusive
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Cala Mesquida

Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
Stränder
Cala Mesquida har enligt många Mallorcas finaste strand. Den är ca 350 meter lång och ordentligt bred med fin ljus sand. Havet skiftar i härligt blåturkosgröna nyanser och vattnet är för det mesta klart och fint. Speciellt långgrunt är det dock inte. Här ligger vinden ofta på och svalkar skönt under sommaren. Stranden är omgiven av klippor som inbjuder till fin snorkling. Eftersom Cala Mesquida ligger så pass avskilt blir det sällan trångt och atmosfären är lugn och avkopplande. Solstolar finns att hyra. Duschar hittar du i anslutning till strandrestaurangen. Här finns ett visst aktivitetsutbud med volleybollnät och trampbåtar. I anslutning till stranden ligger också ett dykcenter. Vindsurfingbrädor går att hyra genom hotellet.

Cala Agulla

Följer du stigarna genom pinjeskogen kommer du efter cirka två kilometer fram till Cala Agulla, en fantastiskt vacker strand med fin vit sand och turkosblått vatten. Stranden ligger i ett naturskyddat område och på sina ställen växer pinjeskogen ända ner till vattenbrynet. I ena änden ligger några få hotell och i anslutning till dessa en restaurang, solstolar och givetvis solbadare. Den motsatta änden har sanddyner som är betydligt mer folktomma för den som söker avskildhet.

Sol och bad på Mallorca

Alla badstränder i Spanien är offentliga, så du har alla chanser att hitta din egen favoritstrand bland Mallorcas många små och stora vikar. Förutom stränderna på ditt resmål finns det många fler att besöka. Nedan följer namnen på några populära stränder, men fråga oss gärna om ytterligare förslag.

Es Trenc

En i det närmaste obebyggd strand på sydkusten. Sju kilometer härlig sandstrand med turkosblått vatten, nära byn Campos.

Cala Deia

Liten stenstrand nedanför den gemytliga byn Deia. Passar bra för snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små vikar med fin sand och fantastiskt, turkosblått och kristallklart vatten. Vikarna är lättillgängliga för bilister och har faciliteter som barer, restauranger och hotell.

Cala Mondragó

Vacker badvik med både klippor och sand. Passar för snorkling. Ligger på östkusten i närheten av Cala d´Or.

Cala Torta

Den vackraste av de många obebyggda stränderna i området, formad som en vid båge av sand omgiven av sanddyner och torrt landskap. Nära byn Arta.

Cala Tuent

En välbevarad hemlighet vid den hårt trafikerade Sa Calobra-vägen. Storslagen utsikt och klart vatten. Passar bra för snorkling.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Cala Mesquida under sommarhalvåret.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Cala Mesquida. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 1 timme och 30 minuter till 2 timmar (ca 80 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går ibland via Cala Bona. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Cala Mesquida äter och roar du dig på hotellet Viva Mesquida. Här finns ett flertal restauranger och barer att välja mellan. Det finns också ett par lokala alternativ utanför hotellet. Vill du ha mer att välja mellan är det inte längre än ca fyra km till staden Capdepera och ca sex km till turistorten Cala Ratjada. Med taxi är du där på ca 10 respektive 15 minuter. Både Capdepera och Cala Ratjada har ett bra och varierat utbud av restauranger.

Maten i Cala Ratjada

Cala Ratjada är en relativt stor turistort som ligger ca sex km från Cala Mesquida. Här, speciellt längs den bilfria strandpromenaden, hittar du ett stort utbud av restauranger, caféer och barer.

Maten i Capdepera

Den mallorkinska byn Capdepera ligger ca fyra kilometer från Cala Mesquida. Här hittar du många trevliga restauranger, speciellt runt torget.

Mat och dryck på Mallorca

Spanjorerna älskar att äta på restaurang, de äter mycket och gärna sent. Mallorkinerna är duktiga på att laga mat och har tillgång till fina råvaror. Förutom de internationella menyerna på restaurangerna är det absolut värt att prova någon av öns specialiteter. Spanska lunch- och middagstider är cirka kl. 13.30- 15.30 och kl. 20.00- 24.00, men eftersom hela Mallorca är turistanpassat håller de flesta restaurangerna på turistorterna öppet efter "våra" skandinaviska tider. Dricks ingår inte i notan utan läggs till av gästen.

Tapas

Tapas och Spanien hör ihop. Spanjorerna själva äter tapas som en förrätt, men det är lätt att komponera ihop en hel måltid genom att beställa in många olika smårätter. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan. Ett bra sätt att provsmaka tapas på är att beställa "un variado", då får du en lite större tallrik med lite av varje på.

Pa amb Oli-

en regional variant av den internationellt kända bruschettan, och ett favorittilltugg på hela Mallorca. Rätten består av en brödskiva som gnuggas med tomat, droppas med olivolja och strös med salt. Påläggens möjligheter är stora, kanske lite ost, skinka eller en sardin.

Sopas mallorquinas

- en soppa baserad på grönsaker, kött och bröd som äts med gaffel. Rätten benämns ofta som en förrätt i menyerna, men med lite bröd som tillbehör räcker det som en enklare middag.

Frit mallorquí

- en slags pytt-i-panna med bland annat lever och fänkål, ibland starkt kryddad.

Tumbet

- friterade grönsaker med tomatsås. Exakt vilka grönsaker som används beror på tillgång.

Caragols-

sniglar som kokas i sitt eget skal och serveras med vitlöksmajonnäs.

Llom amb Col-

en gryta med fläsk och vitkål som huvudingredienser. Mättande och värmande om det är lite småkyligt ute.

Porcella

- grillad spädgris.

Sobrasada

- Mallorcas berömda korv, som görs på griskött. Korven är mild, smakrik och röd av kryddor. Korven brukar användas som pålägg eller grillad.

Ensaimada

- en spiralformad bulle, som finns i olika storlekar och med olika fyllningar.

Vin

De spanska vinerna hör till de främsta i världen. Landets mest kända viner kommer från regionerna La Rioja, Navarra och Penedes. Alla regioner framställer sitt eget vin, och så även Mallorca, som har en egen ursprungsbeteckning: Binissalem.
Öns vincentrum ligger i just Binissalem men runtomkring på ön har flera vinbodegor öppnat upp sina dörrar för besökare. P å många av dem kan du få en rundvandring med provsmakning medan vissa erbjuder ett besöka i sin butik.,

Cava

Cava är ett spanskt mousserande vin och konkurrerar väl i smak och ännu mer i pris med champagne.

Sangria

En läskande alkoholdryck som framförallt förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, frukt, socker och en variation av starkare alkohol som ofta serveras i en karaff.

Spanskt kaffe

Kaffe är mycket populärt i Spanien och det spanska kaffet serveras starkt. Vill du dricka en motsvarighet till svenskt kaffe bör du beställa café melitta eller café americano. En café solo är en liten kopp espresso. Med lite mjölk i espresson blir det en cortado. En café con leche är en stor kopp med starkt kaffe och varm mjölk.
Nattlivet i Cala Mesquida består av hotellet Viva Mesquidas dans och underhållning. Vill du ha mer att välja mellan är det grannbyarna Capdepera och Cala Ratjada som gäller. Framförallt Cala Ratjada. Här finns ett relativt stort utbud av barer, pubar och diskotek längs strandpromenaden och huvudgatan Leonor Servera. Under sommarmånaderna är tempot högt och intensivt. Publiken är övervägande ung och tysk. I Capdepera ligger flera barer runt torget Plaza Orient. Byn besöks främst av barnfamiljer.
Shopping
I Cala Mesquida finns ett par mataffärer och några enkla turistbutiker. I grannbyarna Capdepera och Cala Ratjada hittar du ett något mer varierat utbud av shopping, men här finns mest turistbutiker med souvenirer och strandartiklar

Shoppingturer till Palma

Vill du shoppa gör du det bäst i Palma. Från grannbyn Capdepera går bussar flera gånger per dag. De flesta större arrangörer, bland annat Ving, anordnar också så kallade "shoppingturer"- arrangerade heldagsturer in till Palma. Hör med Vingvärden på plats om du har några frågor.

Öppettider

I turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll, alla dagar i veckan. I byarna och i Palma är det dock de officiella öppettiderna som gäller. Vardagar 10.00 - 13.30 och 16.30 – 20.00, lördagar endast på förmiddagen och söndagar stängt. Numera har vissa butiker i centrala Palma börjat med söndagsöppet, men det är än så länge ett fåtal. I Palma har de stora varuhusen öppet hela dagen, utan siesta.

Snabbköp

I Cala Mesquida finns två mindre supermercados. Här är dock prisnivån betydligt högre än på att "vanligt" supermercado. En god idé kan därför vara att storhandla i början av semesterveckan i någon av de större butikerna i Capdepera eller Cala Ratjada. Här är priserna lägre och utbudet större.

Shopping på Mallorca

På Mallorca finns det mycket fint att handla. Spansk design räknas som framstående både vad gäller inredning och kläder. Här på ön är hittar du bland annat lädervaror i form av jackor och väskor, keramik och mallorkinska tyger i speciella mönster, Majoricapärlor från Manacor och skor.

Det största utbudet finns naturligt nog i Palma. Här finner du allt från små enkla affärer till exklusiva boutiquer. Besök de stora och eleganta varuhuset El Corte Inglés, där du hittar det mesta, eller C & A, som är ett stort klädvaruhus med relativt låga priser.

På turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll alla dagar i veckan. I byarna och i Palma är det dock de officiella öppettiderna som gäller, dvs. vardagar kl. 10.00-13.30 och kl. 16.30-20.00, lördagar endast förmiddagen och söndagar stängt. De stora varuhusen i Palma har däremot öppet hela dagen, utan siesta.

Marknad på Mallorca

De flesta byar och städer har sin egen marknad en eller ett par dagar i veckan. Här handlar byborna och marknaden brukar erbjuda alla möjliga varor som frukt, grönsaker, husgeråd, kläder och skor.

Normalt prutar man inte på Mallorca, men på marknaderna kan det löna sig att diskutera priset. Försäljarna brukar plocka upp sina varor vid åttatiden på morgonen och håller sedan på fram till siestan. Här är några exempel på marknader att besöka.

Bra köp på Mallorca

Skor
Det finns ett stort utbud av skobutiker på Mallorca, speciellt sandaler, slipins, flipflops och andra damsommarskor. Oftast är de också lite billigare än hemma.

Keramik
Var du än kommer på Mallorca finns vackra krukor och keramik att köpa. Tillverkningen är en gammal tradition och har du tur kan du komma över riktigt fina saker till bra priser.

Alkohol
Både vin, sprit och öl är billigt att köpa på supermarkets på Mallorca, speciellt på de större stormarknaderna.

Pärlor
I Manacor, tillverkas världens tredje finaste pärlor, Majoricapärlan, som framställs av fiskfjäll. Besök fabriken och passa på att köpa med dig pärlor hem till ett bra pris.

Skinn och läder
På Mallorca kan du hitta skinn och läder av bra kvalitet till bra priser, framförallt jackor och skärp. De bästa köpen gör du i staden Inca, läderindustrins högsäte på ön. Åk dit en torsdag, då är det marknad!

Olivolja
Många menar att olivoljan från Mallorca är bland den bästa I Medelhavet. På flera platser på ön kan du hitta lokalproducerad olivolja som du kan köpa med dig hem.
Aktiviteter och sevärdheter
I närheten av Cala Mesquida finns en hel del aktiviteter att välja mellan.

Ridning

Ovanför stranden i Cala Mesquida finns en ranch som arrangerar ridturer i omgivningarna.

Vattensporter

Längs stranden finns ett begränsat utbud av vattensporter som till exempel trampbåtar. Det finns också ett dykcenter, där det även går bra att hyra vindsurfingbrädor.

Golf

I närheten av Cala Mesquida hittar du två populära 18-håls banor.

Cykling

Från februari fram till maj kommer många proffscyklister till Mallorca för att träna och värma upp inför säsongen. Cala Mesquida och dess omgivningar lämpar sig utmärkt för cykelturer, framförallt för att se det vackra landskapet. Det finns flera fina leder i området. Ditt hotell eller turistinformationen kan tipsa dig om både cykeluthyrare och rutter.

Dykning och snorkling

Längs Mallorcas östra kust ligger några av öns bästa dykplatser. I anslutning till stranden ligger ett dykcenter som erbjuder både kurser och dagsutflykter. Du kan också göra ett så kallat "prova-på-dyk", där du går ner 5- 6 meter med en instruktör för att prova om dykning är något för dig.

Vandring

Mallorca är en dröm för vandrare. I omgivningarna runt Cala Mesquida finns flera fina vandringsleder. Ett populärt vandringsstråk går genom pinjeskogen mot Cala Agulla. Kontakta turistkontoret i Cala Ratjada för information om guidade promenadturer. Här kan du hämta broschyrer om vackra vandringsleder. Se till att du tar med dig skor med räfflad sula, då det kan vara brant på vissa ställen.

Vandring – Cala Ratjada

Populär led som går från Cala Mesquida genom naturreservatet till Cala Ratjada. Leden är märkt och tar ca tre timmar fram och tillbaka.

Vandring – La Ermita de Betlem

En annan, relativt enkel tur är den till klostret La Ermita de Betlehem. Du kan välja att starta en längre vandringstur redan i byn Arta varifrån du vandrar på vackra vägar fram till La Ermita de Betlem. Vandringsvägen tar sin början bakom Sant Salvador-borgen i byn, där det också finns en stor bilparkering. Vandringen tar ca fyra timmar. Ett kortare alternativ är att köra fram till Colonia de Sant Pere och börja vandringen där. Den turen tar ca två timmar. Stigarna är bra skyltade fram till munkklostret Ermita de Betlem. Väl uppe på toppen finns det en liten kiosk med försäljning av dryck och ett litet utbud av souvenirer. Ta med matsäck om du inte vill äta lunch i byn Colonia Sant Pere där det finns ett flertal restauranger att välja på. Turen kan på sina håll vara lite brant! Ta på bekväma skor.

Capdepera och slottet i Capdepera

Cirka fyra kilometer från Cala Mesquida ligger byn Capdepera, med dess imponerande slott från 1200-talet på kullen ovanför. Slottet rymmer bland annat en utkikspost där det förr i tiden spanades efter sjörövare. Innanför murarna finns ett litet kapell helgat åt Nuestra Señora de Esperanza– Hoppets Madonna, som vid ett tillfälle sägs ha räddat Capdepera från undergång. Capdepera är en typisk mallorkinsk stad med smala gränder och ett vackert torg. Här finns många mysiga barer och restauranger.

Cala Ratjada

Cala Ratjada är den större turistorten som ligger cirka sex km från Cala Mesquida. Här finns ett bra utbud av restauranger, affärer, barer och nattliv. Det mesta ligger längs den vackra, bilfria strandpromenaden. Passa också på att besöka Cala Ratjadas fyr som ligger längst ut på den nordöstligaste punkten av Mallorca. Härifrån har du en vidunderlig utsikt över byn och omgivningarna. Vid klart väder kan du se ända till grannön Menorca.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Från Cala Mesquida är de allmänna transportmedlen begränsade. Många väljer att hyra bil för att enkelt kunna ta sig fram och se mer av omgivningarna. Vägarna på Mallorca är utmärkta, det är bra skyltat och förutom i själva Palma stad, är trafiken måttlig. Dessutom är det ganska billigt att hyra bil här, speciellt om du förbokar den hemifrån genom din researrangör.

Busstrafik - Cala Mesquida

Under högsäsong går lokalbuss från Cala Mesquida till Capdepera och Cala Ratjada flera gånger om dagen. Uppehåll under siestan, ca kl 13.00- 16.00. Från Cala Ratjada går sedan bussar vidare till Palma, Manacor, Arta, Cala Millor och Porto Cristo. För exakt information och tidtabell, hör med hotellet.

Taxi - Cala Mesquida

Taxi bör förbeställas och fasta priser gäller. Vid förbeställning tillkommer en framkörningsavgift. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar.

Cykel - Cala Mesquida

Cala Mesquida och dess omgivningar lämpar sig utmärkt för cykelturer och det finns flera fina leder i området.

Moped - Cala Ratjada

Mopeder finns att hyra i Cala Ratjada.

Hur du tar dig runt på Mallorca

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna. Vill du se mer av ön och ta dig runt på egen hand är dock hyrbil att föredra. Vägarna på Mallorca är utmärkta, det är bra skyltat och förutom i själva Palma stad är trafiken måttlig. Dessutom är det ganska billigt att hyra bil här, speciellt om du förbokar den hemifrån.

Buss

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna . Lokalbussarna i Palma är blå och heter EMT. På resten av ön är de röda och gula och heter TIB. Biljetten köps direkt på bussen och gäller endast enkel väg. Tänk på att chauffören inte växlar stora sedlar.

Tidtabellerna varierar så glöm inte att kolla upp tiderna i förhand. Under helgdagar och helger går bussarna oftast inte lika frekvent. Vi reserverar oss för ändringar i både tidtabeller och körrutter. Vänligen kontakta receptionen på hotellet eller din guide för mer information.

Båt

Båtförbindelser finns mellan Mallorca– Barcelona och Mallorca– Valencia. Under sommarmånaderna går det även båtar mellan Alcudia - Menorca och Mallorca - Ibiza. Lättast är att boka biljetter via internet eller nere i hamnen i Palma hos en återförsäljare. Här finner du även tidtabeller och priser på de olika båtresorna.

Flyg

Det går dagliga flygförbindelser till grannöarna Menorca och Ibiza, samt till det spanska fastlandet. Det är även lätt och enkelt att flyga till flera europeiska städer.

Taxi

Taxi kan beställas via hotellets reception eller stoppas direkt på gatan. I de flesta områden finns också taxistationer, där bilarna står och väntar på körningar. Normalt kör taxichaufförerna med taxameter enligt fastställda taxor. Gör upp priset med chauffören i förväg för längre resor, då slipper du få en obehaglig överraskning.

Tåg

Det finns tre olika tåglinjer på ön. Alla tre utgår från Plaza España i Palmas centrum. Den ena linjen går till Inca, mitt på ön och den andra till Sóller på västkusten. Från Sóller går det bra att ta den lilla spårvagnen ut till Puerto de Sóller. Den tredje tåglinjen går via Inca till Manacor.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Cala Mesquida

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns. Bank finns inte i Cala Mesquida, men i grannbyn Capdepera. Kort godtas på hotellet och där kan du också växla pengar.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Cala Mesquida är ett utmärkt resmål för barnfamiljer. Lugnt, stillsamt och med nästan ingen trafik. Hotell Viva Mesquida har fräscha, bekväma lägenheter. Inne på hotellområdet finns ett stort poolområde, flera restauranger med barnvänliga menyer, barnaktiviteter och flera lekplatser.

Stränder

Stranden i Cala Mesquida är inte speciellt långgrund, men inte heller extremt djup. Sanden, som är mjuk och finkornig, passar utmärkt att bygga sandslott med. För äldre barn finns möjlighet att snorkla vid klipporna.

Maten

Restaurangerna på hotell Viva Mesquida har barnmenyer med det mesta som barn tycker om: hamburgare, pasta, kyckling med mera. Ett begränsat antal barnstolar finns också.

Barnmat och blöjor

Ett begränsat utbud av blöjor och barnmat finns att köpa i närmaste snabbköp. Dock är prisnivån här betydligt högre än på ett "vanligt" supermercado. En god idé kan därför vara att storhandla i början av veckan i någon av de större butikerna inne i Cala Ratjada eller Capdepera.

Lekplatser

På hotell Viva Mesquida finns flera stora lekplatser.

Resa med barn till Mallorca

Mallorca är ett populärt resmål för barnfamiljer och här är det enkelt att resa runt även med de allra minsta. Spanjorerna är mycket barnkära och det är aldrig några problem att ta med sig barnen exempelvis på restaurang. Tvärtom, sannolikheten är stor att de får mer uppmärksamhet än vad du får.

Nedan följer information om vad som kan vara bra att tänka på samt några tips på aktiviteter för hela familjen.

Mat

De allra flesta restauranger har internationell meny med mat lämpad för de små. Många erbjuder också speciella barnmenyer med hamburgare, pasta, kyckling med mera, inklusive dryck och glass. Ett begränsat antal barnstolar finns på de flesta restauranger.

Barnmat och blöjor

Barnmat finns att köpa i de allra flesta mataffärer/supermercados samt på apotek. Billigast handlar du på de olika supermarketarna. Jämfört med Skandinavien är sortimentet på burkmat mycket mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Blöjor kan köpas överallt med samma prisvariation som barnmat.

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar finns hos de flesta större biluthyrare, mot extra kostnad. Obs! Beställ barnstolen samtidigt som du reserverar bilen. De flesta större hyrbilsfirmor har bilar med bilbälten i baksätet.

Lekplatser

De spanska lekplatserna påminner mycket om sina svenska motsvarigheter. Lekplatserna är populära tillhåll så bli inte överraskad om ditt eller dina barn överbryggar språkbarriärerna till den grad att du är tvungen att bära dem därifrån.

SÖK DIN RESA TILL Cala Mesquida
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.