Se hotell (3)

Resor till Cala Mesquida

Cala Mesquida är är perfekt om du ska resa med familjen till Mallorca, lugnt, vackert och med vårt barnvänliga hotell VIVA Cala Mesquida Resort & Spa – direkt vid en av öns bästa stränder.
Cala Mesquida ligger i ett av Mallorcas mest natursköna områden, längst uppe i nordost. Det är en lugn och skön del av ön, som inte alls känns särskilt "turistig". Här är det kuperat, grönt och lummigt och den friska havsluften blandas med doften av pinjeträd. Cala Mesquida är en liten turistort, som egentligen bara består av en stor hotellanläggning, ett par mataffärer och några enkla turistbutiker.

Cala Mesquidas strand

Stranden i Cala Mesquida är en av de vackraste på hela Mallorca. Flera hundra meter lång, med turkosblått vatten och en enkel strandrestaurang för dig som inte vill gå de 70 trappstegen upp till hotellet. Det här är definitivt rätt plats att resa till om du vill ha en lugn och skön semester, och det idealiska resmålet för familjen.

Barnvänliga VIVA Cala Mesquida Resort & Spa

När du reser hit med Ving bor du på vårt Family Garden-hotell VIVA Cala Mesquida Resort & Spa – ett riktigt familjeparadis som ligger direkt ovanför stranden och de böljande sanddynerna. Här finns bekväma lägenheter, plaskvänliga pooler och flera barer och restauranger, som serverar härliga middagar och spanska specialiteter. Vill du ha en extra bekväm resa bokar du till All Inclusive, eftersom utbudet utanför hotellet är begränsat.

Om du ska resa utan barn

VIVA Cala Mesquida Suites & Spa ligger precis ovanför stranden i Cala Mesquida, perfekt för dig som vill ha en lugn semester med en lyxig touch. Här kan du boka ett rum med privat trädgård, på hotellets spa erbjuds en mängd olika behandlingar och bokar du till All Inclusive kommer du få en semester som inte saknar någonting.

Boka bil och se mer av Mallorca

Mallorca är en ö som är som gjord för upptäcktsfärder på egen hand; avstånden är blygsamma, vägarna är bra och det finns mängder av platser att se och uppleva. Här finns marknader, kloster, små restauranger och gott om golfbanor, det är bara att välja och sedan köra iväg. Reser du med Ving kan du boka en hyrbil tillsammans med din resa, från tre dagar och uppåt.
Bra att veta
 • Family Garden
 • Fin sandstrand
 • Hotell för vuxna
 • Bra pris på hyrbil
 • Lyxhotell
 • All Inclusive
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Cala Mesquida

Stränder
Cala Mesquida har enligt många Mallorcas finaste strand. Den är cirka 350 meter lång och ordentligt bred med fin ljus sand. Havet skiftar i härligt blåturkosgröna nyanser och vattnet är för det mesta klart och fint. Speciellt långgrunt är det dock inte. Här ligger vinden ofta på och svalkar skönt under sommaren. Stranden är omgiven av klippor som inbjuder till fin snorkling. Eftersom Cala Mesquida ligger så pass avskilt blir det sällan trångt och atmosfären är lugn och avkopplande. Solstolar finns att hyra. Duschar hittar du i anslutning till strandrestaurangen.

Cala Agulla

Följer du stigarna genom pinjeskogen kommer du efter cirka två kilometer fram till Cala Agulla, en fantastiskt vacker strand med fin vit sand och turkosblått vatten. Stranden ligger i ett naturskyddat område och på sina ställen växer pinjeskogen ända ner till vattenbrynet. I ena änden ligger några få hotell och i anslutning till dessa en restaurang, solstolar och givetvis solbadare. Den motsatta änden har sanddyner som är betydligt mer folktomma för den som söker avskildhet.
Mat, dryck och nattliv
I Cala Mesquida äter och roar du dig på hotellen. Här finns ett flertal restauranger att välja mellan. Det finns också ett par lokala alternativ utanför hotellet. Vill du ha mer att välja mellan är det inte längre än cirka fyra kilometer till staden Capdepera och cirka sex kilometer till turistorten Cala Ratjada. Med taxi är du där på cirka 10 respektive 15 minuter. Både Capdepera och Cala Ratjada har ett bra och varierat utbud av restauranger.

Maten i Cala Ratjada

Cala Ratjada är en relativt stor turistort som ligger cirka sex kilometer från Cala Mesquida. Här, speciellt längs den bilfria strandpromenaden, hittar du ett stort utbud av restauranger, caféer och barer.

Maten i Capdepera

Den mallorkinska byn Capdepera ligger cirka fyra kilometer från Cala Mesquida. Här hittar du många trevliga restauranger, speciellt runt torget.
Nattlivet i Cala Mesquida består av hotellens dans och underhållning. Vill du ha mer att välja mellan är det grannbyarna Capdepera och Cala Ratjada som gäller. Framförallt Cala Ratjada. Här finns ett relativt stort utbud av barer, pubar och dansställen längs strandpromenaden och huvudgatan Leonor Servera. Under sommarmånaderna är tempot högt och intensivt. Publiken är övervägande ung och tysk. I Capdepera ligger flera barer runt torget Plaza Orient. Byn besöks främst av barnfamiljer.
Shopping
I Cala Mesquida finns ett par mataffärer och några enkla turistbutiker. I grannbyarna Capdepera och Cala Ratjada hittar du ett något mer varierat utbud av shopping, men här finns mest turistbutiker med souvenirer och strandartiklar

Shoppingturer till Palma

Vill du shoppa gör du det bäst i Palma. Från grannbyn Capdepera går bussar flera gånger per dag.

Öppettider

I turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll, alla dagar i veckan. I byarna och i Palma är det dock de officiella öppettiderna som gäller. Vardagar 10.00–13.30 och 16.30–20.00, lördagar endast på förmiddagen och söndagar stängt. Numera har vissa butiker i centrala Palma börjat med söndagsöppet, men det är än så länge ett fåtal. I Palma har de stora varuhusen öppet hela dagen, utan siesta.

Snabbköp

I Cala Mesquida finns två mindre supermercados. Här är dock prisnivån betydligt högre än på att "vanligt" supermercado. En god idé kan därför vara att storhandla i början av semesterveckan i någon av de större butikerna i Capdepera eller Cala Ratjada. Här är priserna lägre och utbudet större.
Sport och Träning
Är du en aktiv person som gillar att träna, sporta och utforska resmålet under din semester hittar du i Cala Mesquida aktiviteter av olika slag. Längs stranden finns ett begränsat utbud av vattensporter som till exempel trampbåtar, volleybollnät och vindsurfingbrädor. I närheten av Cala Mesquida hittar du två populära 18-håls banor.

Längs stranden finns ett begränsat utbud av vattensporter som till exempel trampbåtar. Det går även bra att hyra vindsurfingbrädor.

Cykla på Mallorca

Från februari fram till maj kommer många proffscyklister till Mallorca för att träna och värma upp inför säsongen. Cala Mesquida och dess omgivningar lämpar sig bra för cykelturer, framförallt för att se det vackra landskapet. Det finns flera fina leder i området. Ditt hotell eller turistinformationen kan tipsa dig om både cykeluthyrare och rutter.

Vandring i Cala Mesquida

Mallorca är en dröm för vandrare. I omgivningarna runt Cala Mesquida finns flera fina vandringsleder. Ett populärt vandringsstråk går genom pinjeskogen mot Cala Agulla. Kontakta turistkontoret i Cala Ratjada för information om guidade promenadturer. Här kan du hämta broschyrer om vackra vandringsleder. Se till att du tar med dig skor med räfflad sula, då det kan vara brant på vissa ställen.

En annan populär led är den som går från Cala Mesquida genom naturreservatet till Cala Ratjada. Leden är märkt och tar ca tre timmar fram och tillbaka.

En annan, relativt enkel tur är vandringen till klostret La Ermita de Betlehem. Du kan välja att starta en längre vandringstur redan i byn Arta varifrån du vandrar på vackra vägar fram till La Ermita de Betlem. Vandringsvägen tar sin början bakom Sant Salvador-borgen i byn, där det också finns en stor bilparkering. Vandringen tar ca fyra timmar. Ett kortare alternativ är att köra fram till Colonia de Sant Pere och börja vandringen där. Den turen tar ca två timmar. Stigarna är bra skyltade fram till munkklostret Ermita de Betlem. Väl uppe på toppen finns det en liten kiosk med försäljning av dryck och ett litet utbud av souvenirer. Ta med matsäck om du inte vill äta lunch i byn Colonia Sant Pere där det finns ett flertal restauranger att välja på. Turen kan på sina håll vara lite brant! Ta på bekväma skor.
Aktiviteter och sevärdheter
Cala Mesquida ligger i ett av Mallorcas mest natursköna områden, längst uppe i nordost. Det är en lugn och skön del av ön där sol och bad är i fokus. Här är det kuperat, grönt och lummigt vilket passar utmärkt för olika friluftsaktiviteter. Bor du på Family Garden-hotellet VIVA Cala Mesquida Resort & Spa kan hela familjen aktivera sig i olika lekar och aktiviteter.
Utforska omgivningarna under din semester så får du ut mer av din resa.

Capdepera och slottet i Capdepera

Cirka fyra kilometer från Cala Mesquida ligger byn Capdepera, med dess imponerande slott från 1200-talet på kullen ovanför. Slottet rymmer bland annat en utkikspost där det förr i tiden spanades efter sjörövare. Innanför murarna finns ett litet kapell helgat åt Nuestra Señora de Esperanza–Hoppets Madonna, som vid ett tillfälle sägs ha räddat Capdepera från undergång. Capdepera är en typisk mallorkinsk stad med smala gränder och ett vackert torg. Här finns många mysiga barer och restauranger.

Cala Ratjada

Cala Ratjada är den större turistorten som ligger cirka sex kilometer från Cala Mesquida. Här finns ett bra utbud av restauranger, affärer, barer och nattliv. Det mesta ligger längs den vackra, bilfria strandpromenaden. Passa också på att besöka Cala Ratjadas fyr som ligger längst ut på den nordöstligaste punkten av Mallorca. Härifrån har du en vidunderlig utsikt över byn och omgivningarna. Vid klart väder kan du se ända till grannön Menorca.
Utflykter
Rancho Grande
Rancho Grande
Följ med till Rancho Grande och bli cowboy för en kväll! Gården är vackert belägen i Son Serra de Marina, en charmig by cirka tjugo minuter från Alcudia. En festlig utflykt för både stora och små där middag ingår.
Läs mer om utflykten
Ö-rundtur
Ö-rundtur
Följ med på en utflykt med fantastiska vyer och berömda stopp runt om på Mallorca. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Palma och shopping
Palma och shopping
Följ med på en heldagsutflykt till härliga Palma med riktigt bra shopping och massor av sevärdheter. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Från Cala Mesquida är de allmänna transportmedlen begränsade. Många väljer att hyra bil för att enkelt kunna ta sig fram och se mer av omgivningarna. Vägarna på Mallorca är utmärkta, det är bra skyltat och förutom i själva Palma stad, är trafiken måttlig. Dessutom är det ganska billigt att hyra bil här, speciellt om du förbokar den hemifrån genom din researrangör.

Busstrafik

Under högsäsong går lokalbuss från Cala Mesquida till Capdepera och Cala Ratjada flera gånger om dagen. Uppehåll under siestan, cirka kl. 13.00–16.00. Från Cala Ratjada går sedan bussar vidare till Palma, Manacor, Arta, Cala Millor och Porto Cristo. För exakt information och tidtabell, hör med hotellet.

Taxi

Taxi bör förbeställas och fasta priser gäller. Vid förbeställning tillkommer en framkörningsavgift. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar.

Cykel

Cala Mesquida och dess omgivningar lämpar sig utmärkt för cykelturer och det finns flera fina leder i området.

Moped

Mopeder finns att hyra i Cala Ratjada.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Cala Mesquida

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomat finns. Bank finns inte i Cala Mesquida, men i grannbyn Capdepera. Kort godtas på hotellet och där kan du också växla pengar.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Cala Mesquida under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Cala Mesquida året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Cala Mesquida. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 1 timme och 30 minuter till 2 timmar (ca 80 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går ibland via Cala Bona. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Cala Mesquida
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.