Se hotell (1)

Resor till Valldemossa

Boka en resa med Ving till Valldemossa och njut av en exklusiv oas i de natursköna Tramuntanabergen.
Valldemossa är en av Mallorcas mest exklusiva pärlor, inbäddad i en frodig dal mitt i bergskedjan Tramuntana. Byn är oerhört vacker, med kalkstenshus byggda i traditionell, mallorkinsk stil. För att bevara byns karaktär finns det dessutom restriktioner som bland annat reglerar hur höga nya byggnader får vara. I den gamla delen av byn strosar du omkring på kullerstensbelagda gator, och i den nyare delen av Valldemossa kan du shoppa i små butiker med lokalt hantverk och souvenirer. Blir du hungrig finns det flera trevliga restauranger och caféer där du kan slå dig ner och betrakta folklivet medan du äter och dricker gott. De senaste åren har Valldemossa vuxit i popularitet och lockar idag gäster som reser hit från hela världen. När du står i den gamla delen av Valldemossa och njuter av utsikten över bergen kommer du att förstå varför så många vill resa hit.

Att se och göra

Bland sevärdheterna i Valldemossa ligger klostret La Real Cartuja och museet Costa Nord i topp. Valldemossa är starkt förknippat med den världsberömde kompositören Frederic Chopin som bodde här i ett kloster en vinter i slutet av 1800-talet, tillsammans med sin vän, författarinnan George Sand. Varje år hålls också en Chopinfestival i byn.

Hyr en bil och upptäck mer

Ett tips är också att hyra en bil och upptäcka omgivningarna. Det är till exempel inte särskilt långt till Mallorcas huvudstad Palma eller stränderna längs sydkusten. I Port de Valldemossa, ca 7 kilometer från byn, finns en liten hamn och en stenstrand, där du kan bada.

Valfri reslängd till Valldemossa

Till Valdemossa erbjuder Ving resor med reguljärflyg. Du bestämmer du själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Naturligtvis har du tillgång till vår resmålsservice under din semester om du undrar över något.
Bra att veta
  • Bra pris på hyrbil
  • Valfri reslängd
  • Lugn och ro
  • Fantastisk utsikt
  • Lokala restauranger

Våra kunder om Valldemossa

SÖK DIN RESA TILL Valldemossa