Se hotell (1)

Resor till Valldemossa

Boka en resa med Ving till Valldemossa och njut av en exklusiv oas i de natursköna Tramuntanabergen.
Valldemossa är en av Mallorcas mest exklusiva pärlor, inbäddad i en frodig dal mitt i bergskedjan Tramuntana. Byn är oerhört vacker, med kalkstenshus byggda i traditionell, mallorkinsk stil. För att bevara byns karaktär finns det dessutom restriktioner som bland annat reglerar hur höga nya byggnader får vara. I den gamla delen av byn strosar du omkring på kullerstensbelagda gator, och i den nyare delen av Valldemossa kan du shoppa i små butiker med lokalt hantverk och souvenirer. Blir du hungrig finns det flera trevliga restauranger och caféer där du kan slå dig ner och betrakta folklivet medan du äter och dricker gott. De senaste åren har Valldemossa vuxit i popularitet och lockar idag gäster som reser hit från hela världen. När du står i den gamla delen av Valldemossa och njuter av utsikten över bergen kommer du att förstå varför så många vill resa hit.

Att se och göra

Bland sevärdheterna i Valldemossa ligger klostret La Real Cartuja och museet Costa Nord i topp. Valldemossa är starkt förknippat med den världsberömde kompositören Frederic Chopin som bodde här i ett kloster en vinter i slutet av 1800-talet, tillsammans med sin vän, författarinnan George Sand. Varje år hålls också en Chopinfestival i byn.

Hyr en bil och upptäck mer

Ett tips är också att hyra en bil och upptäcka omgivningarna. Det är till exempel inte särskilt långt till Mallorcas huvudstad Palma eller stränderna längs sydkusten. I Port de Valldemossa, ca 7 kilometer från byn, finns en liten hamn och en stenstrand, där du kan bada.

Valfri reslängd till Valldemossa

Till Valdemossa erbjuder Ving resor med reguljärflyg. Du bestämmer du själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Naturligtvis har du tillgång till vår resmålsservice under din semester om du undrar över något.
Bra att veta
 • Bra pris på hyrbil
 • Valfri reslängd
 • Lugn och ro
 • Fantastisk utsikt
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Valldemossa

Resmålet har ännu inga omdömen

Stränder
I Valldemossa finns en liten stenstrand vid hamnen. Längs med kusen finns flera små badvikar och stränder, som till exempel Sollerbuktens två stränder, Playa Puerto Sollér och Playa Repic. Den senare är kantad av en bilfri strandpromenad med trevliga uteserveringar. Resten av stranden är relativt smal, men vattnet är klart, varken långgrunt eller bråddjupt och sanden är grovkornig.
Mat, dryck och nattliv
I Valldemossa finns ett mindre antal restauranger och caféer, där de flesta håller hög kvalitet och gärna serverar mat lagad av lokala råvaror.
Nattlivet i Valldemossa är lugnt och består mest av umgänge på en mysig uteservering eller i någon av byns barer.
Shopping
I Valldemossa finns ett mindre antal butiker med lokalt hantverk, souvenirer och det nödvändigaste. Vill du ha bättre shopping ska du åka in till Palma stad.
Sport och Träning
För dig som vill vara ute och aktivera dig med sport och träning finns i Valdemossa aktiviteter av skilda slag. De klippiga bergen utmed hela Serra de Tramuntara, från Sóller i väst till Formentorhalvön i öst bjuder på spännande utmaningar för klättrare. För mer information hör med turistinformationen. På sydvästra Mallorca finns flera olika golfbanor.

Vandra på Mallorca

Mallorca är en dröm för vandrare. Särskilt under vår och höst då det är grönare och hettan inte är så påtaglig. Runt Valldemossa finns flera vandringsleder. Turistinformationen har information om tjugotal rekommenderade vandringsleder.

Se till att du har skor med räfflad sula, då det kan vara brant på vissa ställen. Vissa hotell anordnar utfärder av olika svårighetsgrader till självkostnadspris under lågsäsong.
Aktiviteter och sevärdheter
I Valldemossa finns det gott om aktiviteter och naturupplevelser.

Vinbodega

Spaniens mest kända viner kommer från regionerna La Rioja, Navarra och Penedes. Men även på Mallorca framställs vin, och man har till och med en egen ursprungsbeteckning: Binissalem. Öns vincentrum ligger i just Binissalem, cirka 30 kilometer från Valldemossa, och här finns ett antal vinhus som tar emot besökare, om inte till en visning, så åtminstone till butiken där du ofta kan provsmaka vinerna. Flera vinbutiker har också en egen avdelning med "Vinos Baleares", där du kan hitta de lokala vinerna. På restaurangernas vinlistor kan du ofta hitta rubriken "Vino Mallorquin" eller namnet "Ferrer", som är öns största och mest välkända vinhus. Husets vin, vino de la casa, kan ju vara bra, men om det serveras i karaff kan du ju inte köpa det igen, i det fall det smakar bra. Därför är det en god idé att lägga på ett par euro så du får veta vad du dricker.
Bland sevärdheterna i Valldemossa ligger klostret La Real Cartuja och museet Costa Nord i topp. Ett tips är också att hyra en bil och upptäcka omgivningarna. Det är till exempel inte särskilt långt till Mallorcas huvudstad Palma eller stränderna längs sydkusten. I Port de Valldemossa, cirka sju kilometer från byn, finns en liten hamn och en stenstrand där du kan bada. Valldemossa är starkt förknippad med den världsberömde kompositören Frederic Chopin. Chopin bodde här i ett kloster en vinter i slutet av 1800-talet, tillsammans med sin vän, författarinnan George Sand. Varje år hålls också en Chopinfestival i byn.

Sollér

Detta är en förtjusande by med små pittoreska gränder och gamla hus vars fasader går i kolonialstil med jugendinspiration. Efter Sollérs svåra år, då skadeinsekter förstörde all apelsinskörd i mitten av 1800-talet, flyttade emigrerade Sollérbor tillbaka. Med sig tog de inte bara pengar utan även inflytande från Europa och Karibien och så vidare. En promenad längs Carrer Gran visar prov på neo-klassisk byggnadsstil. Vackert!

Son Marroig

Mellan Valldemossa och Deia ligger denna gamla mallorkinska gård som också är ett vackert litet museum. Här bodde under 1800-talet Hertigen Luis Salvador - en sjöfarare som betytt otroligt mycket för Mallorcas historia. Utsikten är makalös. En promenadstig, cirka 45 min promenad, leder ned till vattnet och udden Sa Foradada.

Fornalutx och Biniaraix

Vackrare små bergsbyar finns inte att hitta på Mallorca. Omgivna av apelsin-, citron- och olivlundar med små trånga gränder smyckade med krukväxter och en hel del mysiga barer! Hit kommer du enklast med egen bil.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Buss från Palma stad till Valldemossa tar cirka 30 minuter. Vill du resa med taxi rekommenderar vi dig att förbeställa en genom ditt hotell.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Hotellskatt Valldemossa

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). De flesta accepterar kort. Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Ving samarbetar med Avis om du vill hyra bil. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Valldemossa året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till Valldemossa är ca 35 minuter (ca 25 kilometer).
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Valldemossa
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.