Se hotell (24)

Resor till Palma Nova/Magaluf

I Palma Nova och Magaluf är det full fart från april till oktober, vill du ha en lugnare resa ska du åka under vår och höst.
Palma Nova/Magaluf hör till Medelhavets populäraste semesterorter, både för unga och gamla. Under högsäsong, från april till oktober, är det framför allt ungdomarnas tummelplats. Då strömmar de till från hela Europa för att sola, bada och festa hela natten. Ving har flera hotell där det är party mer eller mindre dygnet runt. Självklart kan du också välja ett lugnare hotell, antingen genom att åka under för- och eftersäsong, eller genom att titta på något av våra hotell i Palma Nova, där det brukar vara lugnare. Om du läser igenom vår beskrivning av hotellet kan du vara säker på att du får den semester du längtar efter.

Palma Nova eller Magaluf?

Palma Nova/Magaluf ligger cirka en mil väster om Palma stad, direkt vid de tre välskötta stränderna Playa Palma Nova, Playa Son Matias och Playa Magaluf. Parallellt löper den bilfria strandpromenaden kantad av en mängd trevliga restauranger, caféer och barer. Hit reser folk från hela Europa för att äta och dricka gott, titta på folk eller ta en kvällspromenad.

Barnvänliga hotell i Palma Nova

Inte långt från stranden i Palma Nova ligger familjehotellet MarSenses Rosa del Mar & Spa. Här bor du i bekväma lägenheter och på det fina poolområdet finns gott om plats för både små och stora semesterfirare. Vill du unna dig något extra bokar du en behandling eller två i hotellets spa, kanske som avrundning på en spännande dag i Palma stad.

Palma Nova för vuxna

Om du väljer att resa med Ving kan vi också erbjuda klassiker som INNSiDE by Meliã Cala Blanca och Ponent Mar. Bägge dessa har under många år samlat på sig en trogen skara besökare som återkommer år efter år för att njuta av stämningen, solen och Mallorca.
Bra att veta
 • Lång strandpromenad
 • Fina sandstränder
 • Hotell på stranden
 • Många restauranger
 • Hotell för vuxna
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Palma Nova/Magaluf

Stränder
I Palma Nova/Magaluf ligger tre välskötta sandstränder. Stranden i Palma Nova är 500 meter lång och stranden i Magaluf en kilometer. Parallellt löper den bilfria strandpromenaden kantad av en mängd trevliga restauranger, caféer och barer.

Playa de Magaluf

På Playa de Magaluf går det hett till under sommaren. Utmed strandpromenaden i Magaluf ligger en färgglad sträcka av barer, restauranger och butiker med en tydlig inriktning på brittiska gäster. Här finns det också gott om vattensporter för den som känner sig hågad att bada i tjugo knop eller mer. Precis som i Palma Nova och Son Maties är det gott om plats på stranden. Ett tips är att gå ner till Magalufstrandens sydligaste ände, där stranden blir lite klippigare. Där kan du sitta på en bar och njuta av utsikten över stranden från skuggan under pinjeträden.

Playa de Palma Nova

Playa de Palma Nova är förmodligen den lugnaste av de tre stränderna på resmålet, men har samma rena vatten och goda service som de andra två. Vid stranden finns duschar och andra faciliteter. Stranden består av finkornig sand och är cirka femhundra meter lång. Solstolar och parasoller finns att hyra.

Playa de Son Maties

Playa de Son Maties är längre än Playa de Palma Nova, men det enda som egentligen skiljer dem åt är en liten klippudde precis utanför Hotel Santa Lucia. Det är en smaksak vilken strand du väljer. Playa de Son Maties har rätt att hissa den blå flaggan, vilket bland annat är ett tecken på god service, handikappanpassning och rent vatten.
Mat, dryck och nattliv
I Palma Nova och Magaluf finns ett stort antal restauranger, så du har aldrig långt att gå om du blir sugen på en bit mat eller något kallt att dricka. Här hittar du både mallorkinska och internationella menyer. Många restauranger, barer och caféer ligger längs strandpromenaden.
I Palma Nova och Magaluf hittar du en mängd musikpubar, barer och caféer samt nattklubbar. Under sommaren är nattlivet minst sagt intensivt. Den tätaste ansamlingen finner du längs med Punta Ballena och på höjden mellan Palma Nova och Magaluf.
Shopping
Shoppingen i Palma Nova och Magaluf består mest av turistbutiker. Här finner du allt från souvenirer och kläder till strandprylar. Är du mer seriös med din shopping är det bättre att åka in till Palma och Sant Miguel eller Jaime III. De flesta affärer håller öppet från morgon till kväll, utom söndag, då de stänger tidigare eller inte öppnar alls. Ta även en tur till Palma stad där de välkända butikerna ligger tätt.

Snabbköp

Bor du på lägenhetshotell är det en god idé att storhandla i början av semesterveckan på något större supermercado. Här är priserna lägre och utbudet större. Supermarkets inne på hotellområdena håller generellt sett högre priser.
Sport och Träning
I Palma Nova och Magaluf trivs du som gillar att spela golf och du som gillar fartfyllda vattenaktiviteter. Vill du lära dig att åka wakeboard under din semester i Palma Nova och Magaluf finns här El Spot Wakeboard school.

Golf

Vill du spela golf under din semester på Mallorca hittar du fina banor bara en kort bilresa bort. För mer information om golfen och bokning av tider läs mer här.
Aktiviteter och sevärdheter
I området kring Palma Nova och Magaluf finns det mycket att göra. Här finns diverse vattenaktiviteter, fallskärmsflygning och minigolf. Turistkontoret i Magaluf hjälper dig gärna om du vill veta mer.

Western Water Park

Western Water Park är en vattenpark på temat western, som passar både för vuxna och för barn. Du hittar den i utkanten av Magaluf.

Vinbodega

Runt och i staden Binissalem, cirka 40 kilometer från Palma Nova/Magaluf, finns flera vinhus där du kan provsmaka viner och kanske köpa med dig en flaska eller två om du finner något som du gillar.
Söker du kulturella och historiska sevärdheter ska du besöka Palma stad. Palma bjuder på en härlig blandning av gammalt och nytt!
Utflykter
Klassiska grotturen - med besök i Porto Cristo
Klassiska grotturen - med besök i Porto Cristo
En hel dag med underjordisk mystik och vi besöker den charmiga byn Porto Cristo. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer.
Läs mer om utflykten
Marknad, vin och tapas - från syd
Marknad, vin och tapas - från syd
Upplev mer av vackra Mallorca! Följ med på en heldagstur till den norra delen av ön, upp i bergen och ner till Puerto Pollensa. Vi besöker den lokala marknaden och insuper den gemytliga stämningen i byn, innan vi beger oss vidare till en mysig vinbodega och slår oss ner för vinprovning och goda tapas. Mat och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Valldemossa & Sóller
Valldemossa & Sóller
Följ med oss till två av Mallorcas verkliga höjdpunkter! Öns kanske mest stämningsfulla byar, Valldemossa och Sóller. En heldagsutflykt med natur, kultur och historia. Måltider och dryck ingår inte. Utflykten körs mellan april och september.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea - Eftermiddagstur
Katamaranen Life & Sea - Eftermiddagstur
Njut av ett par härliga timmar på havet, ombord på katamaranen Life & Sea när vi seglar utanför Palmabukten.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea - Förmiddagstur
Katamaranen Life & Sea - Förmiddagstur
Njut av en skön dag på havet ombord på katamaranen Life & Sea när vi seglar utanför Palmabukten.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea i solnedgången
Katamaranen Life & Sea i solnedgången
Följ med på Life & Seas underbara katamaran, få vind i håret och massor av avslappning ombord när vi seglar utanför Palmabukten och får njuta av en oförglömlig solnedgång i havet.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Lokaltrafiken fungerar bra. Bussar till Palma går flera gånger i timmen. För att ta sig till andra delar av Mallorca är det oftast bäst att ta sig in till Palma först. Busstationen ligger intill tågstationen, behändigt nära turistinformationen där du kan plocka på dig en tidtabell. För exakta busstidtabeller hör med ditt hotell eller turistkontoret.

Moped

I Palma Nova och Magaluf finns flera ställen där du kan hyra moped eller motorcykel. Kom ihåg hjälm, den är obligatorisk. Alkotester förekommer.

Cykel

Cyklar finns att hyra både i Palma Nova och Magaluf. Bland professionella cyklister är Mallorca välkänt och omtyckt på grund av de fina vägarna och den varierade terrängen. För en del bilförare blir cyklisterna dock ett ganska irriterade inslag i trafiken då de inte alltid kör åt sidan och släpper förbi dem på bergsvägarna.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Palma Nova - Magaluf

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns flera stycken, i både Palma Nova och Magaluf.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Intensivt nattliv under sommarmånaderna, vilket kan vara störande på samtliga hotell. Kuperad terräng. Utomhuspooler som inte är uppvärmda är normalt i drift i badsäsongen (maj-oktober).
Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Palma Nova/Magaluf under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Palma Nova/Magaluf året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Palma Nova/Magaluf. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 40 minuter till 1 timme och 30 minuter (ca 25 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går ofta via Playa de Palma och/eller Illetas, Palma stad, Cala Mayor. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Palma Nova/Magaluf
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.