Se hotell (7)
 • Passar för träning

Resor till Puerto de Sóller

Puerto de Soller är stillsamt och lugnt med en fin liten strand och underbara solnedgångar. Hit ska du resa om du vill uppleva Mallorca för finsmakare.
Fiskebyn Puerto de Sóller ligger i de vackra bergstrakterna på Mallorcas västkust. Det är en lugn och stillsam liten by, med natursköna omgivningar, en fin strand och underbara solnedgångar. Perfekt för dig som vill ha en avkopplande semester och resa runt på Mallorca på egen hand. Bergstrakterna i närheten är perfekta för vandringar och med hyrbil tar du dig enkelt till de närliggande byarna, bland annat Fornalux - utnämnd till Spaniens vackraste by - och Deía, en annan vacker och ganska exklusiv by, dit konstnärer vallfärdar för de vackra omgivningarnas skull.

Spårvagn till Sóller

I hamnen och gränderna bakom strandpromenaden ligger många historiska byggnader samt små lokala restauranger med mysiga uteserveringar och trivsam atmosfär. Vill du ha fler alternativ eller bara se något annat är det bara några kilometer till grannbyn Sóller, och dit kan man ta den charmiga gamla spårvagnen. Därifrån kan man sedan – om man vill – resa vidare med tåget vidare in till Palma på en knapp timme. Det finns också bra förbindelser med Palma via Sóllertunneln. Den gör att man slipper färdas den snirkliga, men otroligt vackra, bergsvägen med sina 36 kurvor! Med tunneln tar det en halvtimme till Palma.

Hotell för vuxna

Vings hotell i Puerto de Soller ligger på eller i närheten av strandpromenaden Paseo de Playa, bland annat vårt välkända och omtyckta Marina, så du är aldrig långt från ett bad eller en skön kvällspromenad. Dessutom har du stadens hela utbud av restauranger, caféer och barer inom bekvämt räckhåll.
Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • Fina sandstränder
 • Bra restauranger
 • Välkända hotell
 • Hotell med fri WiFi
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Puerto de Sóller

Stränder
Sóllerbukten har två mindre stränder, Playa Puerto Sóller och Playa d'en Repic. Playa d'en Repic är kantad av en bilfri strandpromenad med trevliga uteserveringar. Resten av stranden är relativt smal, men vattnet är klart. Här är det varken långgrunt eller bråddjupt och sanden är grovkornig. Toaletter finns i anslutning till de närliggande restaurangerna och barerna. Längs med stranden finns även duschar och parasoller utplacerade under högsäsong.
Mat, dryck och nattliv
I Puerto de Sóller finns flera restauranger och barer med mallorkinskt och internationellt kök. I hamnen och gränderna bakom strandpromenaden ligger många små lokala restauranger med mysiga uteserveringar och trivsam atmosfär där det serveras både god och spännande mat.
I Puerto de Sóller finns några dansställen samt några nattcaféer och lokala barer. Nattlivet är oftast begränsat till helgerna. Under högsäsong (juli och augusti) är det dock vanligt att öppettiderna utökas under veckorna.
Shopping
I Puerto de Sóller finns många små butiker längs med den lilla gågatan vid hamnen. Byns shopping består mestadels av turistbutiker med kläder, souvenirer, strandprylar och en del lokalt hantverk. Missa inte marknaden och saluhallen i Sóller. I saluhallen kan du köpa fisk, korv och mycket annat. Öppet fram till lunch, ungefär. I turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll, alla dagar i veckan.

Snabbköp

Bor du på lägenhetshotell är det en god idé att storhandla i början av semesterveckan på något större supermercado. Här är priserna lägre och utbudet större.
Sport och Träning
Är du en aktiv person som gillar att träna och sporta under din semester är Puerto de Soller ett bra val. De klippiga bergen utmed hela Serra de Tramuntara, från Sóller i väst till Formentorhalvön i öst, bjuder på spännande utmaningar för klättrare. För mer information hör med turistinformationen.

Dykning

Vill du dyka under ytan under din semester kan du göra det med Soller Sup som erbjuder dykning och SUP.

Padel och Tennis

Är du en inbiten padelspelare eller gillar du att spela tennis finns något för dig i Puerto de Soller. Här hittar du Sóller Tennis Club som erbjuder tennisbanor, padelbanor, lektioner och tennis- samt padelskola.

Vandring

Puerto de Sóller är en utmärkt bas för dig som är intresserad av natur och vill göra utflykter på egen hand. Bergstrakterna i närheten är perfekta för vandringar och är populärt bland vandrare. Här hittar du många vandringsleder av olika karaktär och längd, vissa med fantastiskt utsikt över havet.

I de flesta hotellreceptioner och minimarkets finns också vandringsböcker på engelska att köpa. Köper du en sådan får du oftast en vandringskarta som kan vara bra att ha om du vill ut och vandra på egen hand. Se till att du har skor med räfflad sula, då det kan vara brant på vissa ställen.
Aktiviteter och sevärdheter
Perfekt för dig som vill ha en avkopplande semester och resa runt på Mallorca på egen hand. Bergstrakterna i närheten är perfekta för vandringar och med hyrbil tar du dig enkelt till de närliggande byarna och omgivningarna.

Båtutflykt

Från hamnen i Puerto de Sóller kan du åka med på härliga båtutflykter.
Puerto de Sóller har ett flertal kulturmärkta byggnader. Här finns bland annat Pesthuset från 1800-talet, nuvarande Hotel es Port, samt en fin liten kyrka från slutet av 1600- talet, vid namn Capilla de San Ramón de Penyafort. Ta dig tid och vandra runt i byn. Turistbyrån har bra kartor med information om de olika sevärdheterna i byn. Vill du ha fler alternativ eller bara se något annat är det bara några kilometer till grannbyn Sóller, och dit kan du ta den charmiga gamla spårvagnen. Därifrån kan du sedan åka vidare med det historiska tåget till Palma stad.

El Museo Balear de Ciencias Naturales – Puerto de Sóller

Botaniska trädgården ligger i Sóllers utkant, längs med den stora vägen.

Sant Bartomeus

Denna kyrka har en fasad i jugendstil, ritad av en av Gaudís lärjungar. Samme lärjunge vid namn Rubió är även mannen bakom Banco Central Hispano.

Hotel Es Port

Ett gammalt 1600-talspalats som renoverats och byggts om till hotell. Väl värt ett besök. Slå dig ned på hotellets terrass och ta dig något att dricka.

Fornalutx och Deia

Med hyrbil tar du dig enkelt till de närliggande byarna. Två av dem är Fornalux - utnämnd till Spaniens vackraste by - och Deía, en annan vacker och ganska exklusiv by, dit konstnärer vallfärdar för de vackra omgivningarnas skull. Reser du vidare ner i syd, kommer du till Valldemossa som är en av Mallorcas mest exklusiva pärlor, inbäddad i en frodig dal mitt i bergskedjan Tramuntana. Byn är oerhört vacker, med kalkstenshus byggda i traditionell, mallorkinsk stil.
Utflykter
Rancho Grande
Rancho Grande
Följ med till Rancho Grande och bli cowboy för en kväll! Gården är vackert belägen i Son Serra de Marina, en charmig by cirka tjugo minuter från Alcudia. En festlig utflykt för både stora och små där middag ingår.
Läs mer om utflykten
Valldemossa & Sóller
Valldemossa & Sóller
Följ med oss till två av Mallorcas verkliga höjdpunkter! Öns kanske mest stämningsfulla byar, Valldemossa och Sóller. En heldagsutflykt med natur, kultur och historia. Måltider och dryck ingår inte. Utflykten körs mellan april och september.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Lokaltrafiken fungerar mycket bra och det finns dagliga bussförbindelser med andra resmål på ön. Från Sóller och Puerto de Sóller går buss ca en gång i timmen till Palma. Busstationen ligger i Sóller, men vissa bussar går hela vägen ner till Puerto de Sóller. För exakta busstidtabeller hör med ditt hotell eller turistkontoret.

Tåg

Det lilla tåget mellan Palma och Sóller har blivit en turistattraktion i sig. De gamla vagnarna är kvar, så det går inte särskilt fort, men turen är vacker. Var ute i god tid, biljettluckan öppnar en halvtimme innan avgång och det händer att tåget blir fullt. Du får då vänta på nästa avgång eller ta bussen, eftersom tåget bara gör cirka sex till sju turer per dag, med någon eventuell extratur.

Spårvagn

Skramlar fram och tillbaka mellan Sóller och Puerto de Sóller. Uppe i Sóller kryssar den fram mellan caféstolarna på torget. Det går inte snabbt, men det går med stil.

Taxi

I Sóller finns några taxibilar, men det är sällan du behöver dem. Spårvagnen går mellan havet och byn, och skall man längre bort så är det i regel bäst att ta bussen. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Dricks avrundas uppåt.

Cykel

Mallorca är populärt bland cyklister. Under våren och hösten ser du dem överallt, utstyrda i mer eller mindre färgglada tröjor. Turistinformationen kan tipsa om flera populära turer. I Puerto de Sóller finns en affär som hyr ut cyklar och utrustning, och de kan ge mer tips på var man kan cykla.

Moped

Moped finns att hyra. Kom ihåg hjälm, den är obligatorisk. Alkotester förekommer.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Puerto de Sollar

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns flera stycken både i Sóller och Puerto de Sóller. Dessa är märkta med en blå skylt där det står "Telebanco".
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Cykellopp Mallorca 312

Cykelloppet Mallorca 312 körs på Mallorcas norra kust den 30/4 2022. Denna dag är flera vägar avspärrade, vilket innebär att det kan vara svårt att ta sig fram och att transferbussar inte alltid kan köra hela vägen fram till hotellet. Dessutom kan vissa gäster behöva åka tidigare än normalt till flygplatsen.

Övrigt

Kuperad terräng. Lugnt, men vältrafikerad huvudväg.

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Puerto de Sóller under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Puerto de Sóller året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Puerto de Sóller. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 40-50 minuter (ca 37 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Puerto de Sóller
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.