Se hotell (10)

Resor till Santa Ponsa

En resa till Santa Ponsa är perfekt för dig som bo nära sol och bad men med Palma stad inom bekvämt räckhåll.
Santa Ponsa ligger i en vacker och skyddad vik väster om Palmabukten. Det är en modern och internationell badort som påminner en hel del om Palma Nova, men är betydligt mindre och mer familjär än sin granne i öster. Mest känd är den här badorten för sin härliga, breda och vita sandstrand, där de doftande pinjeträden ger svalkande skugga under heta sommardagar. Om du väljer att resa till Santa Ponsa under sommaren är stranden med sina caféer den givna samlingspunkten. Omgivningarna är kuperade, med grönklädda berg och kullar. I nordväst reser sig den höga bergskedjan Serra de Tramuntana, som sträcker sig ända upp till halvön Formentor på norra Mallorca. Läget är perfekt för dig som vill resa runt och utforska Mallorcas dramatiska och vackra västkust med Deia, Valldemossa eller Soller, för att bara nämna några av kustens charmiga byar och städer. Den lilla hamnen i Port de Andratx är också ett populärt utflyktsmål och både Ponientes och Santa Ponsas golfbanor ligger inom nära räckhåll, liksom Palma stad. Dit tar det bara en kvart att köra på motorvägen.

Ät gott i Santa Ponsa

Santa Ponsa är en aktiv ort året om, som har vuxit mycket de senaste 25 åren. Idag har byn omkring 7000 bofasta invånare och många bra hotell. Även om Santa Ponsa är betydligt lugnare än de stora grannorterna i öster så finns det gott om barer, restauranger, boutiquer och affärer där man kan tillbringa både dagen och kvällen om man vill ha lite omväxling till stranden.

Resa utan barn?

Om du ska resa utan barn till Santa Ponsa har vi hotell som passar en vuxen semester. På Iberostar Jardin del Sol Suites kan du dessutom boka All Inclusive, så att mat och dryck ingår under din vistelse.

Valfri reslängd till Santa Ponsa

Nu kan du också boka reguljärflyg till Santa Ponsa med Ving. Det betyder att du själv kan välja när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Samtidigt kan du välja bland flera av våra bästa hotell, du kan följa med på våra utflykter och du har tillgång till vår service. Kort sagt, du kan skräddarsy din resa så den passar dig, från tre dagar och uppåt.
Bra att veta
 • Hotell för vuxna
 • All Inclusive
 • Fin sandstrand
 • Valfri reslängd
 • Bra restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Santa Ponsa

Stränder
Huvudstranden är välskött och cirka 550 meter lång. Den är bred med finkornig vit sand och pinjeträd som skänker behaglig skugga under de varmaste månaderna. Vattnet är klart och det är relativt långgrunt. På stranden finns solstolar, parasoller och duschar. Här kan du även utöva diverse vattenaktiviteter som jetski, vindsurfing, trampbåt och vattenskidor. En del utrustning finns att hyra framför aktivitetsområdet på den östra sidan av stranden, vid piren, där de större turistbåtarna avgår. Vid aktivitetsområdet finns även volleybollnät. Santa Ponsa besöks av turister i alla åldrar. De flesta besökarna är engelsmän och tyskar. På helgerna och under augusti månad vistas även många spanska turister på stranden.

Cala d'en Pellicer

Cala d'en Pellicer är en liten sandstrand som ligger på väg mot Marinan. Stranden, som är populär bland lokalbefolkningen, är långgrund och barnvänlig. Här finns inga faciliteter.

Platja des Castellot

Platja des Castellot ligger åt andra hållet, i riktning mot Costa de la Calma. Det är en liten stenstrand och även den är populär bland lokalbefolkningen. Stranden är inte barn- eller barnvagnsvänlig.
Mat, dryck och nattliv
I Santa Ponsa finns ett stort utbud av restauranger med både lokal och internationell mat på menyerna. Längs stranden hittar du ett flertal caféer och restauranger med trevliga uteserveringar.
Då Santa Ponsa främst gästas av par, äldre och en del familjer är nattlivet relativt lugnt. Det finns dock ett bra utbud av musikbarer, pubar och barer med dansgolv under högsäsong. Dessa ligger främst vid gatan Ramón de Montcada. På hotellen erbjuds dans och underhållning.
Shopping
I Santa Ponsa finns ett stort antal turistbutiker med utbud av bland annat souvenirer, kläder och strandartiklar. Priserna här är ofta höga. Längs med huvudgatan Jaime I hittar du brödbutiker, mäklare, klädbutiker och många fina möbel- och inredningsaffärer. I början av Santa Ponsa ovanför Caprabo ligger shopping Boulevarden. Denna är väl värd ett besök, även om du inte tänker köpa något. Ta gärna också en tur in till Palma stad, där välkända butiker ligger tätt.

Supermarkets

De flesta hotell har små snabbköp vars priser är högre än vanliga butiker. Det är därför smart är att storhandla i början av semesterveckan på något stort supermercado.
Sport och Träning
Santa Ponsa är ett bra resmål för dig som vill träna och aktivera dig under semestern. Golf Santa Ponsa har tre 18-hålsbanor, varav en som är öppen för allmänheten. De andra två är medlemsbanor. Boka i god tid. Vill du cykla under semester kan du hyra cyklar här.

Dykning

I Santa Ponsa ligger ett dykcenter, Zoea Mallorca som erbjuder kurser av olika slag. Här finns både uthyrning och utflykter för nybörjare såväl för personer med dykcert.

Crossfit

Tränar du crossfit och vill göra det även under din semester hittar du i Santa Ponsa, Crossfit Mallorca.

Vandring

Vill du vandra under din semester i Santa Ponsa hittar du fina vandringsleder här. Vill du utforska mer av Mallorca kan du vandra på stora delar av ön.
Aktiviteter och sevärdheter
En resa till Santa Ponsa är perfekt för dig som bo nära stranden men med Palma stad inom bekvämt räckhåll. Santa Ponsa erbjuder aktiviteter både till havs och på land.

Båtutflykt

Turistbåtar utgår från piren. Biljetter köps på strandpromenaden eller på någon av de lokala resebyråerna. Utflykter som erbjuds är bland andra dagsutflykt med mat, förmiddagsutflykt utan mat, marknadsutflykt till Palma och så vidare.

Gokart

Gokart och minimotorcyklar för alla åldrar finns i Magaluf cirka fyra kilometer från Santa Ponsa. Hit åker du enklast med taxi eller hyrbil, men lokalbussen passerar också förbi här.

Katamaran

Katamaranen Cormoran Vent kör "piratturer" dagligen med paella, sangria och musikunderhållning. Segelturen går längs med kusten förbi Camp de Mar, Pto Andratx och San Telmo för att sedan lägga till för ett mat- och badstopp.
Santa Ponsas läge är perfekt för dig som vill resa runt och utforska Mallorcas dramatiska och vackra västkust med Deia, Valldemossa eller Soller, för att bara nämna några av kustens charmiga byar och städer. Den lilla hamnen i Port de Andratx är också ett populärt utflyktsmål och väl värt ett besök.
Utflykter
Klassiska grotturen - med besök i Porto Cristo
Klassiska grotturen - med besök i Porto Cristo
En hel dag med underjordisk mystik och vi besöker den charmiga byn Porto Cristo. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer.
Läs mer om utflykten
Marknad, vin och tapas - från syd
Marknad, vin och tapas - från syd
Upplev mer av vackra Mallorca! Följ med på en heldagstur till den norra delen av ön, upp i bergen och ner till Puerto Pollensa. Vi besöker den lokala marknaden och insuper den gemytliga stämningen i byn, innan vi beger oss vidare till en mysig vinbodega och slår oss ner för vinprovning och goda tapas. Mat och dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Valldemossa & Sóller
Valldemossa & Sóller
Följ med oss till två av Mallorcas verkliga höjdpunkter! Öns kanske mest stämningsfulla byar, Valldemossa och Sóller. En heldagsutflykt med natur, kultur och historia. Måltider och dryck ingår inte. Utflykten körs mellan april och september.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
I Santa Ponsa finns olika transportalternativ för dig som vill utforska omgivningarna.

Buss

Santa Ponsa har bra bussförbindelser till Palma stad och andra delar av ön. Från Plaza Santa Ponsa utgår samtliga bussar, utom expressbussen som går från stora vägen.

Taxi

Taxibilarna kör på taxameter inom Santa Ponsa och med fasta priser om du ska åka längre. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Dricks avrundas uppåt. Taxihållplatser finns vid Plaza Santa Ponsa.

Moped och cykel

Det finns flera olika uthyrningsfirmor att välja mellan I Santa Ponsa. Om du skall ge dig ut i trafiken på moped eller cykel skall du vara medveten om att du ger dig ut i en relativt tuff miljö. Kör du moped är det hjälmtvång, dock inte på cykel. Uthyrarna ombesörjer detta. Dock skall du veta att standarden på hjälmarna inte alltid är så hög. Hyr du cykel är det bäst att hålla sig på någon av de speciella cykelvägar som finns. I Santa Ponsa kan du snart (under konstruktion) cykla hela vägen från byn in till Palma på fin nygjord och bred cykelväg som till och med har ett lekplats-stopp för de mindre.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Santa Ponsa

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Santa Ponsa under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Santa Ponsa året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Santa Ponsa. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 55 minuter till 1 timme och 30 minuter (ca 35 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går alltid via något annat resmål på vägen mot Santa Ponsa. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Santa Ponsa
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.