Se hotell (5)

Resor till Cala Millor

Till Cala Millor ska du resa om du vill ha långa dagar på stranden och ett fartfyllt nöjesliv på kvällarna.

Den klassiska turistorten Cala Millor har en av Mallorcas bästa stränder och ett bra nöjesliv som gör att många väljer att resa hit. Här gör man allt för att förtjäna sitt namn "den bästa havsbukten". Längs med stranden går en pinje- och palmsmyckad promenad som är mycket välbesökt. Både den och den parallella huvudgatan ett kvarter längre upp är bilfria. Här finns affärer, restauranger, musikbarer och flera diskotek. Stämningen är avspänd och mycket vänlig. På kvällarna intas nöjesställena framför allt av turistande tyskar och engelsmän, men även en del skandinaver som vill roa sig.

I direkt anslutning till Cala Millor ligger den lilla fiskehamnen Cala Bona med en låg och charmig bebyggelse och ett lugnare tempo. Cala Millor hör till den närliggande byn Son Servera, där många av de som arbetar i turistorterna bor. Hit reser turisterna för fredagens marknad och för att äta och dricka på någon av de lokala barerna. Cala Millors omgivningar är kuperade och gröna. Många passar därför på att utforska landsbygden med cykel. Inte långt från Cala Bona ligger kustremsan Costa de los Pinos som är ett exklusivt villaområde med både bofast befolkning och de rika sommarturister som regelbundet väljer att resa hit.

Stranden i Cala Millor

Den långgrunda och barnvänliga sandstranden i Cala Millor är nästan två kilometer och lång mycket välskött. Här finns gott om olika vattensporter som jetski, parasailing och trampbåt som du kan ägna dig åt om du skulle tröttna på att ligga i sanden, och blir du hungrig eller törstig är det aldrig långt till en restaurang eller bar där du får både skugga och något att äta eller dricka.

Barnvänliga hotell i Cala Millor

Det är inte bara stranden som passar för en resa med barn, här finns också flera hotell som passar fint när du ska resa med familjen. Ett exempel är Hipotels Bahia Grande, ett lägenhetshotell som ligger nära stranden, bara tio minuters promenad från Cala Millor. Här kan du också boka till All Inclusive, om du vill ha en enkel och bekväm semester.

Golf på Mallorca

Cala Millor passar perfekt för dig som inte tycker att resan är komplett utan en runda eller två. Här bor du nära några av av Mallorcas mest attraktiva golfbanor som t.ex. Canyamel, en av Mallorcas vackraste och bästa banor just nu, men också en av de allra svåraste och Capdepera, en av våra skandinaviska gästers absoluta favoriter! Lite längre norrut ligger den fina Alcanada-banan med flera hål direkt vid havet.

Bra att veta
 • Lång strandpromenad
 • Fina sandstränder
 • Familjehotell
 • Många restauranger
 • Barnvänliga stränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Cala Millor

Stränder
Stranden i Cala Millor är nästan 2 kilometer lång och 50 meter bred, långgrund och välskött med finkornig sand. Vattnet här är klart och fint. Parallellt löper den bilfria strandpromenaden kantad av palmer och pinjeträd. Under högsäsong finns ett bra utbud av vattenaktiviteter, bland annat kan du hyra trampbåtar och jetskis. Du kan även prova på vattenskidor och parasailing. Solstolar och parasoller finns att hyra. Sötvattenduschar hittar du med jämna mellanrum på stranden. Här finns också många strandserveringar, barer och restauranger samt toaletter i anslutning till dessa.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos är en mindre sandstrand som ligger strax norr om Cala Bona. Stranden är välbesökt av lokalbefolkningen, då det är betydligt lugnare här än vid den populära Cala Millor-stranden. Hit tar du dig enklast med det lilla minitåget som stannar precis intill stranden.

Cala Bona

I Cala Bona finns en liten strand som på sina håll kan vara stenig. Här finns inga faciliteter, men i Cala Bonas hamn, en kort promenad bort, hittar du flera restauranger. Från Cala Millor kan du gå hela vägen längs strandpromenaden till Cala Bona. Det tar ca 20 minuter. Det går också lokalbussar och ett minitåg mellan orterna.

Hitta din egen badvik

I Cala Millor ligger en av Mallorcas bästa stränder. Cala betyder bukt/vik och Millor "bästa". Så vill du sola och bada har du definitivt kommit rätt. Men eftersom stranden är så bra är den naturligtvis både populär och välbesökt under sommarmånaderna. Fortsätter du söderut från Cala Millor kommer du att hitta mängder med små "Cala's", dvs vikar (titta på en karta så får du se hur kantig kusten är just här). Här, om någonstans på Mallorca, har du chansen att hitta din alldeles egna lilla badstrand eller badklippa. Hyr bil och ge dig ut och leta!

Sol och bad på Mallorca

Alla badstränder i Spanien är offentliga, så du har alla chanser att hitta din egen favoritstrand bland Mallorcas många små och stora vikar. Förutom stränderna på ditt resmål finns det många fler att besöka. Nedan följer namnen på några populära stränder, men fråga oss gärna om ytterligare förslag.

Es Trenc

En i det närmaste obebyggd strand på sydkusten. Sju kilometer härlig sandstrand med turkosblått vatten, nära byn Campos.

Cala Deia

Liten stenstrand nedanför den gemytliga byn Deia. Passar bra för snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små vikar med fin sand och fantastiskt, turkosblått och kristallklart vatten. Vikarna är lättillgängliga för bilister och har faciliteter som barer, restauranger och hotell.

Cala Mondragó

Vacker badvik med både klippor och sand. Passar för snorkling. Ligger på östkusten i närheten av Cala d´Or.

Cala Torta

Den vackraste av de många obebyggda stränderna i området, formad som en vid båge av sand omgiven av sanddyner och torrt landskap. Nära byn Arta.

Cala Tuent

En välbevarad hemlighet vid den hårt trafikerade Sa Calobra-vägen. Storslagen utsikt och klart vatten. Passar bra för snorkling.
Mat, dryck och nattliv
I Cala Millor finns en uppsjö av restauranger att välja mellan när du blir sugen på en bit mat. Längs strandpromenaden och ett par kvarter upp hittar du allt från typiskt spanskt/mallorkinskt till kinesiskt, italienskt, amerikanskt och tyskt. Framförallt tyskt, då Cala Millor är en av tyskarnas favoritresmål på Mallorca. Här är det både skyltat och översatt till tyska. Många menyer domineras av wurst och schnitzel och det är inte ovanligt att servitörerna pratar tyska.

Maten i Cala Bona

Cala Bona är mindre, lugnare och mer pittoreskt än Cala Millor. Här är utbudet av restauranger inte lika stort, men nere i hamnen hittar du ändå ett 20-tal trevliga ställen. Det är heller inte lika "tyskt" som i Cala Millor. Här är det skandinaviska turister som dominerar och det finns till och med några ställen som har menyer innehållande svenska specialiteter - på svenska!

Mat och dryck på Mallorca

Spanjorerna älskar att äta på restaurang, de äter mycket och gärna sent. Mallorkinerna är duktiga på att laga mat och har tillgång till fina råvaror. Förutom de internationella menyerna på restaurangerna är det absolut värt att prova någon av öns specialiteter. Spanska lunch- och middagstider är cirka kl. 13.30- 15.30 och kl. 20.00- 24.00, men eftersom hela Mallorca är turistanpassat håller de flesta restaurangerna på turistorterna öppet efter "våra" skandinaviska tider. Dricks ingår inte i notan utan läggs till av gästen.

Tapas

Tapas och Spanien hör ihop. Spanjorerna själva äter tapas som en förrätt, men det är lätt att komponera ihop en hel måltid genom att beställa in många olika smårätter. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan. Ett bra sätt att provsmaka tapas på är att beställa "un variado", då får du en lite större tallrik med lite av varje på.

Pa amb Oli-

en regional variant av den internationellt kända bruschettan, och ett favorittilltugg på hela Mallorca. Rätten består av en brödskiva som gnuggas med tomat, droppas med olivolja och strös med salt. Påläggens möjligheter är stora, kanske lite ost, skinka eller en sardin.

Sopas mallorquinas

- en soppa baserad på grönsaker, kött och bröd som äts med gaffel. Rätten benämns ofta som en förrätt i menyerna, men med lite bröd som tillbehör räcker det som en enklare middag.

Frit mallorquí

- en slags pytt-i-panna med bland annat lever och fänkål, ibland starkt kryddad.

Tumbet

- friterade grönsaker med tomatsås. Exakt vilka grönsaker som används beror på tillgång.

Caragols-

sniglar som kokas i sitt eget skal och serveras med vitlöksmajonnäs.

Llom amb Col-

en gryta med fläsk och vitkål som huvudingredienser. Mättande och värmande om det är lite småkyligt ute.

Porcella

- grillad spädgris.

Sobrasada

- Mallorcas berömda korv, som görs på griskött. Korven är mild, smakrik och röd av kryddor. Korven brukar användas som pålägg eller grillad.

Ensaimada

- en spiralformad bulle, som finns i olika storlekar och med olika fyllningar.

Vin

De spanska vinerna hör till de främsta i världen. Landets mest kända viner kommer från regionerna La Rioja, Navarra och Penedes. Alla regioner framställer sitt eget vin, och så även Mallorca, som har en egen ursprungsbeteckning: Binissalem.
Öns vincentrum ligger i just Binissalem men runtomkring på ön har flera vinbodegor öppnat upp sina dörrar för besökare. P å många av dem kan du få en rundvandring med provsmakning medan vissa erbjuder ett besöka i sin butik.,

Cava

Cava är ett spanskt mousserande vin och konkurrerar väl i smak och ännu mer i pris med champagne.

Sangria

En läskande alkoholdryck som framförallt förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, frukt, socker och en variation av starkare alkohol som ofta serveras i en karaff.

Spanskt kaffe

Kaffe är mycket populärt i Spanien och det spanska kaffet serveras starkt. Vill du dricka en motsvarighet till svenskt kaffe bör du beställa café melitta eller café americano. En café solo är en liten kopp espresso. Med lite mjölk i espresson blir det en cortado. En café con leche är en stor kopp med starkt kaffe och varm mjölk.
Både Cala Millor och Cala Bona är lugna resmål som lämpar sig bäst för familjer och par. Det finns dock ett relativt stort utbud av musikbarer, pubar och diskotek i Cala Millor. Nattlivet i Cala Bona består till största delen av restauranger och barer.

Nattlivet i Cala Millor

I Cala Millor finns ett bra utbud av musikbarer, pubar och diskotek. De flesta större hotell har också egen underhållning av varierande standard. På kvällarna intas nöjesställena framför allt av turistande tyskar och engelsmän, men även en del skandinaver som vill roa sig.

Nattlivet i Cala Bona

I Cala Bona är nattlivet lugnt och här kretsar kvällslivet främst kring hamnen. Här finns många mysiga restauranger och barer som under högsäsong har levande musik, bland annat jazz. Härliga uteserveringar med utsikt över havet och folklivet.
Shopping
I Cala Millor finns ett stort antal butiker. Både typiska turistbutiker som säljer souvenirer och badbollar, men också flera välkända klädkedjor. De flesta butikerna hittar du längs strandpromenaden och ett par kvarter upp. Varje fredag hålls en stor marknad i den närliggande byn Son Servera.

Stormarknader

Bor du på lägenhetshotell är det en god idé att storhandla i början av semesterveckan på någon större supermercado. Här är priserna lägre och utbudet större.

Öppettider

I turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll, alla dagar i veckan. I byarna och i Palma är det dock officiella öppettiderna som gäller, vardagar kl. 10.00- 13.30 och 16.30– 20.00, lördagar endast på förmiddagen och söndagar stängt. I Palma har de stora varuhusen öppet hela dagen, utan siesta.

Shoppingtur till Palma

Bäst shopping till bäst pris hittar du dock inne i Palma. Från Cala Millor går bussar flera gånger per dag. De flesta större arrangörer (bland annat Ving) anordnar också så kallade "shoppingturer"- arrangerade heldagsturer in till Palma. Hör med Vingvärden på plats eller kontakta turistinformationen.

Shopping på Mallorca

På Mallorca finns det mycket fint att handla. Spansk design räknas som framstående både vad gäller inredning och kläder. Här på ön är hittar du bland annat lädervaror i form av jackor och väskor, keramik och mallorkinska tyger i speciella mönster, Majoricapärlor från Manacor och skor.

Det största utbudet finns naturligt nog i Palma. Här finner du allt från små enkla affärer till exklusiva boutiquer. Besök de stora och eleganta varuhuset El Corte Inglés, där du hittar det mesta, eller C & A, som är ett stort klädvaruhus med relativt låga priser.

På turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll alla dagar i veckan. I byarna och i Palma är det dock de officiella öppettiderna som gäller, dvs. vardagar kl. 10.00-13.30 och kl. 16.30-20.00, lördagar endast förmiddagen och söndagar stängt. De stora varuhusen i Palma har däremot öppet hela dagen, utan siesta.

Marknad på Mallorca

De flesta byar och städer har sin egen marknad en eller ett par dagar i veckan. Här handlar byborna och marknaden brukar erbjuda alla möjliga varor som frukt, grönsaker, husgeråd, kläder och skor.

Normalt prutar man inte på Mallorca, men på marknaderna kan det löna sig att diskutera priset. Försäljarna brukar plocka upp sina varor vid åttatiden på morgonen och håller sedan på fram till siestan. Här är några exempel på marknader att besöka.

Bra köp på Mallorca

Skor
Det finns ett stort utbud av skobutiker på Mallorca, speciellt sandaler, slipins, flipflops och andra damsommarskor. Oftast är de också lite billigare än hemma.

Keramik
Var du än kommer på Mallorca finns vackra krukor och keramik att köpa. Tillverkningen är en gammal tradition och har du tur kan du komma över riktigt fina saker till bra priser.

Alkohol
Både vin, sprit och öl är billigt att köpa på supermarkets på Mallorca, speciellt på de större stormarknaderna.

Pärlor
I Manacor, tillverkas världens tredje finaste pärlor, Majoricapärlan, som framställs av fiskfjäll. Besök fabriken och passa på att köpa med dig pärlor hem till ett bra pris.

Skinn och läder
På Mallorca kan du hitta skinn och läder av bra kvalitet till bra priser, framförallt jackor och skärp. De bästa köpen gör du i staden Inca, läderindustrins högsäte på ön. Åk dit en torsdag, då är det marknad!

Olivolja
Många menar att olivoljan från Mallorca är bland den bästa I Medelhavet. På flera platser på ön kan du hitta lokalproducerad olivolja som du kan köpa med dig hem.
Sport och Träning
Känner du för att röra på dig och träna finns det en hel del att välja på i och i närheten av Cala Millor. Cala Millor, Cala Bona och dess omgivningar lämpar sig utmärkt för cykelturer. Mellan dessa två orter kan du cykla längs strandpromenaden. Även inåt land finns många bra möjligheter för nyfikna cyklister. Det finns också möjlighet till kortare vandringar.

Ungefär vid mitten av Cala Millor-stranden finns olika typer av vattensporter som jetski, parasailing och vattenskidor. Det går också att hyra trampbåtar längs stranden. Längs Mallorcas östra kust ligger några av öns bästa dykplatser.

Spela golf på Mallorca

Mallorca har mycket att erbjuda för dig som tycker om att spela golf. På ön finns många, fina banor och i närheten av Cala Millor finns flera 18-håls golfbanor.

Läs mer här för information och bokning.
Aktiviteter och sevärdheter

Minigolf - Sa Coma

I grannbyn Sa Coma ligger en av öns största minigolfanläggningar med rolig utformning och inte mindre än 54 hål! En omtyckt utflykt för både stora och små.

Båtutflykter - Cala Millor och Cala Bona

Utflyktsbåtar kör längs med Cala Millorkusten. De har olika båtar, flera med glasbotten, som bland annat går till Cala Ratjada, Porto Cristo och Sa Coma. Ombordstigning och biljettförsäljning i Cala Bonas hamn samt på piren i Cala Millor.

Drakgrottorna

Bara sex kilometer söderut från Cala Millor ligger en av Mallorcas absolut största sevärdheter: Drakgrottorna. De berömda Droppstensgrottorna är över 200 meter djupa och har sex undervattenssjöar. Höjdpunkten är den romantiska minikonserten framförd på roddbåtar från en av sjöarna. Drakgrottorna har öppet dagligen 10-17. Under högsäsong kan det dock vara väldigt mycket folk här. Ett tips är att komma tidigt. Du kan också ta dig hit på egen hand med buss (under högsäsong går den från Cala Millor med jämna mellanrum) eller hyrbil.

Porto Cristo

Porto Cristo är uppbyggt runt en naturhamn, som ligger mycket naturskönt på Mallorcas nordöstra kust.

Punta Amer

Där Cala Millor-stranden tar slut, längst söderut, kan du fortsätta till fots eller cykel ut på den vackra udden Punta Amer. Längst ut ligger en gammal försvarsborg och här finns en liten restaurang som serverar förfriskningar. Trevlig familjeutflykt.

Hamsgrottorna - Porto Cristo

Vid Drakgrottorna finner du även de något mindre Hamsgrottorna, fyllda av stalagmiter och stalaktiter. Här kommer man lite mer tätt inpå grottorna och här finns stämningsfylld musik i bakgrunden. Ta tillfället i akt och besök dessa ca 10 miljoner år gamla grottor. Hamsgrottorna har öppet dagligen 10-17. Under högsäsong kan det dock vara mycket folk här. Ett tips är att komma tidigt. Fler arrangörer anordnar turer hit, bland annat Ving. Men du kan också ta dig hit på egen hand med buss (under högsäsong går den från Cala Millor med jämna mellanrum) eller hyrbil.

Slottet i Capdepera

Ett par kilometer norr om Cala Millor och Cala Bona ligger den gamla staden Capdepera, med ett vördnadsbjudande slott från 1200-talet, högt uppe på en kulle. Härifrån brukade man spana efter de sjörövare som rutinmässigt plågade ön. Borgens lilla kapell är helgat åt Nuestra Señora de Esperanza – Hoppets Madonna, som sägs ha räddat Capdepera undna förstörelse. Staden Capdepera är också värd ett besök, med sina smala gränder och vackra torg där man kan slå sig ner på någon mysig restaurang eller bar.

Artá

Är en underbar liten mallorkinsk by som ligger ca 10 km från Cala Millor. Fina små gränder och en borg från romartiden (öppen dagligen) som troligen har varit boplats för den gamla Talaiot-kulturen. Fantastisk utsikt och en spännande sevärdhet för hela familjen. Bymarknad varje tisdag 09-13.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna. Vill man se mer av ön och kunna ta sig runt på egen hand är dock hyrbil att föredra. Vägarna på Mallorca är utmärkta, det är bra skyltat och förutom i själva Palma stad är trafiken måttlig. Dessutom är det ganska billigt att hyra bil här, speciellt om du förbokar den hemifrån genom din researrangör.

Busstrafik - Cala Millor

Cala Millor har en välfungerande busstrafik och bra bussförbindelser till Palma stad och andra delar av ön. Turerna går tätt och längs huvudgatan finns busshållplatser med jämna mellanrum. För exakta busstidtabeller hör med ditt hotell, Vingvärden eller turistkontoret.

Taxi - Cala Millor och Cala Bona

I Cala Millor finns det gott om taxibilar och det är sällan svårt att få tag på en direkt på gatan. I Cala Bona är det glesare mellan dem, här gör du bäst i att beställa en taxi direkt från hotellet. För resor inom orterna används taxameter. Utanför gäller däremot fasta priser. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Dricks avrundas uppåt.

Båt - Cala Millor och Cala Bona

Olika båtturer längs Cala Millorkusten arrangeras dagligen. Turerna går bland annat till Cala Ratjada, Porto Cristo och Sa Coma. Många av båtarna har glasbotten. Ombordstigning och biljettförsäljning sker i Cala Bonas hamn samt på piren i Cala Millor.

Moped - Cala Millor

Det finns många mopeduthyrare i hamnområdet och längs huvudgatan. Av säkerhetsskäl ber vi er vara väldigt försiktiga om ni hyr moped. Kontrollera noga så att en god försäkring finns.

Cykel - Cala Millor och Cala Bona

Cala Millor, Cala Bona och dess omgivningar lämpar sig utmärkt för cykelturer. Mellan orterna kan du cykla längs strandpromenaden, men det finns också flera fina leder i området. På turistinformationen kan du hämta kartor och få information. Det finns många cykeluthyrare att välja mellan.

Hur du tar dig runt på Mallorca

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna. Vill du se mer av ön och ta dig runt på egen hand är dock hyrbil att föredra. Vägarna på Mallorca är utmärkta, det är bra skyltat och förutom i själva Palma stad är trafiken måttlig. Dessutom är det ganska billigt att hyra bil här, speciellt om du förbokar den hemifrån.

Buss

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna . Lokalbussarna i Palma är blå och heter EMT. På resten av ön är de röda och gula och heter TIB. Biljetten köps direkt på bussen och gäller endast enkel väg. Tänk på att chauffören inte växlar stora sedlar.

Tidtabellerna varierar så glöm inte att kolla upp tiderna i förhand. Under helgdagar och helger går bussarna oftast inte lika frekvent. Vi reserverar oss för ändringar i både tidtabeller och körrutter. Vänligen kontakta receptionen på hotellet eller din guide för mer information.

Båt

Båtförbindelser finns mellan Mallorca– Barcelona och Mallorca– Valencia. Under sommarmånaderna går det även båtar mellan Alcudia - Menorca och Mallorca - Ibiza. Lättast är att boka biljetter via internet eller nere i hamnen i Palma hos en återförsäljare. Här finner du även tidtabeller och priser på de olika båtresorna.

Flyg

Det går dagliga flygförbindelser till grannöarna Menorca och Ibiza, samt till det spanska fastlandet. Det är även lätt och enkelt att flyga till flera europeiska städer.

Taxi

Taxi kan beställas via hotellets reception eller stoppas direkt på gatan. I de flesta områden finns också taxistationer, där bilarna står och väntar på körningar. Normalt kör taxichaufförerna med taxameter enligt fastställda taxor. Gör upp priset med chauffören i förväg för längre resor, då slipper du få en obehaglig överraskning.

Tåg

Det finns tre olika tåglinjer på ön. Alla tre utgår från Plaza España i Palmas centrum. Den ena linjen går till Inca, mitt på ön och den andra till Sóller på västkusten. Från Sóller går det bra att ta den lilla spårvagnen ut till Puerto de Sóller. Den tredje tåglinjen går via Inca till Manacor.
Resa med barn
Både Cala Millor och Cala Bona passar för en resa med barn och här finns flera barnvänliga hotell, Stranden i Cala Millor är långgrund och parallellt löper den bilfria strandpromenaden som lämpar sig bra för promenader, med eller utan barnvagn.

Restauranger

De allra flesta restauranger i Cala Millor och Cala Bona har internationell meny med mat lämpad för de små. Många erbjuder också speciella barnmenyer med hamburgare, pasta, kyckling med mera. Ett begränsat antal barnstolar finns på de flesta restauranger.

Minitåget

Minitåget, som går mellan Cala Millor och Cala Bona, är en populär utflykt för de små. Åker du hela vägen, från centrum i Cala Millor till Costa los Pinos utanför Cala Bona, tar det ca 30- 40 minuter.

Lekplatser

Många av de större resorthotellen har egen lekplats av varierande standard. Den största och bästa har Sunwing Cala Bona Beach. Den får dock endast användas av hotellets gäster.

Stränder

Stranden i Cala Millor är långgrund och barnvänlig. Sanden, som är mjuk och finkornig passar utmärkt att bygga sandslott med.

Resa med barn till Mallorca

Mallorca är ett populärt resmål för barnfamiljer och här är det enkelt att resa runt även med de allra minsta. Spanjorerna är mycket barnkära och det är aldrig några problem att ta med sig barnen exempelvis på restaurang. Tvärtom, sannolikheten är stor att de får mer uppmärksamhet än vad du får.

Nedan följer information om vad som kan vara bra att tänka på samt några tips på aktiviteter för hela familjen.

Mat

De allra flesta restauranger har internationell meny med mat lämpad för de små. Många erbjuder också speciella barnmenyer med hamburgare, pasta, kyckling med mera, inklusive dryck och glass. Ett begränsat antal barnstolar finns på de flesta restauranger.

Barnmat och blöjor

Barnmat finns att köpa i de allra flesta mataffärer/supermercados samt på apotek. Billigast handlar du på de olika supermarketarna. Jämfört med Skandinavien är sortimentet på burkmat mycket mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Blöjor kan köpas överallt med samma prisvariation som barnmat.

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar finns hos de flesta större biluthyrare, mot extra kostnad. Obs! Beställ barnstolen samtidigt som du reserverar bilen. De flesta större hyrbilsfirmor har bilar med bilbälten i baksätet.

Lekplatser

De spanska lekplatserna påminner mycket om sina svenska motsvarigheter. Lekplatserna är populära tillhåll så bli inte överraskad om ditt eller dina barn överbryggar språkbarriärerna till den grad att du är tvungen att bära dem därifrån.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Cala Millor

Det lokala parlamentet på Balearerna har infört en skatt på hotellövernattningar från och med 1 juli 2016. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utsträckning. I Cala Millor finns ett flertal uttagsautomater längs strandpromenaden. I Cala Bona finns uttagsautomat bland annat i hamnen.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Cala Millor året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till Cala Millor är ca 1 timme och 15 minuter till 1 timme och 45 minuter (ca 70 km), beroende på trafik.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Cala Millor
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.