Se hotell (9)

Resor till Cala Millor

Till Cala Millor ska du resa om du vill ha långa dagar på stranden och ett fartfyllt nöjesliv på kvällarna.
Den klassiska turistorten Cala Millor har en av Mallorcas bästa stränder och ett bra nöjesliv som gör att många väljer att resa hit. Här gör man allt för att förtjäna sitt namn "den bästa havsbukten". Längs med stranden går en pinje- och palmsmyckad promenad som är mycket välbesökt. Både den och den parallella huvudgatan ett kvarter längre upp är bilfria. Här finns affärer, restauranger, musikbarer och flera diskotek. Stämningen är avspänd och mycket vänlig. På kvällarna intas nöjesställena framför allt av turistande tyskar och engelsmän, men även en del skandinaver som vill roa sig.

I direkt anslutning till Cala Millor ligger den lilla fiskehamnen Cala Bona med en låg och charmig bebyggelse och ett lugnare tempo. Cala Millor hör till den närliggande byn Son Servera, där många av de som arbetar i turistorterna bor. Hit reser turisterna för fredagens marknad och för att äta och dricka på någon av de lokala barerna. Cala Millors omgivningar är kuperade och gröna. Många passar därför på att utforska landsbygden med cykel. Inte långt från Cala Bona ligger kustremsan Costa de los Pinos som är ett exklusivt villaområde med både bofast befolkning och de rika sommarturister som regelbundet väljer att resa hit.

Stranden i Cala Millor

Den långgrunda och barnvänliga sandstranden i Cala Millor är nästan två kilometer och lång mycket välskött. Här finns gott om olika vattensporter som jetski, parasailing och trampbåt som du kan ägna dig åt om du skulle tröttna på att ligga i sanden, och blir du hungrig eller törstig är det aldrig långt till en restaurang eller bar där du får både skugga och något att äta eller dricka.

Barnvänliga hotell i Cala Millor

Det är inte bara stranden som passar för en resa med barn, här finns också flera hotell som passar fint när du ska resa med familjen. Ett exempel är Hipotels Bahia Grande, ett lägenhetshotell som ligger nära stranden, bara tio minuters promenad från Cala Millor. Här kan du också boka till All Inclusive, om du vill ha en enkel och bekväm semester.

Golf på Mallorca

Cala Millor passar perfekt för dig som inte tycker att resan är komplett utan en runda eller två. Här bor du nära några av av Mallorcas mest attraktiva golfbanor som t.ex. Canyamel, en av Mallorcas vackraste och bästa banor just nu, men också en av de allra svåraste och Capdepera, en av våra skandinaviska gästers absoluta favoriter! Lite längre norrut ligger den fina Alcanada-banan med flera hål direkt vid havet.
Bra att veta
 • Lång strandpromenad
 • Fina sandstränder
 • Familjehotell
 • Många restauranger
 • Barnvänliga stränder
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Cala Millor

Stränder
Stranden i Cala Millor är nästan två kilometer lång och 50 meter bred, långgrund och välskött med finkornig sand. Vattnet här är klart och fint. Parallellt löper den bilfria strandpromenaden kantad av palmer och pinjeträd. Under högsäsong finns ett bra utbud av vattenaktiviteter, bland annat kan du hyra trampbåtar och jetskis. Du kan även prova på vattenskidor och parasailing. Solstolar och parasoller finns att hyra. Sötvattenduschar hittar du med jämna mellanrum på stranden. Här finns också många strandserveringar, barer och restauranger samt toaletter i anslutning till dessa.

Costa de los Pinos

Costa de los Pinos är en mindre sandstrand som ligger strax norr om Cala Bona. Stranden är välbesökt av lokalbefolkningen, då det är betydligt lugnare här än vid den populära Cala Millor-stranden. Hit tar du dig enklast med det lilla minitåget som stannar precis intill stranden.

Cala Bona

I Cala Bona finns en liten strand som på sina håll kan vara stenig. Här finns inga faciliteter, men i Cala Bonas hamn, en kort promenad bort, hittar du flera restauranger. Från Cala Millor kan du gå hela vägen längs strandpromenaden till Cala Bona. Det tar cirka 20 minuter. Det går också lokalbussar och ett minitåg mellan orterna.

Hitta din egen badvik

I Cala Millor ligger en av Mallorcas bästa stränder. Cala betyder bukt/vik och Millor "bästa". Så vill du sola och bada har du definitivt kommit rätt. Men eftersom stranden är så bra är den naturligtvis både populär och välbesökt under sommarmånaderna. Fortsätter du söderut från Cala Millor kommer du att hitta mängder med små "Cala's", det vill säga vikar.. Här, om någonstans på Mallorca, har du chansen att hitta din alldeles egna lilla badstrand eller badklippa. Hyr bil och ge dig ut och leta!
Mat, dryck och nattliv
I Cala Millor finns en uppsjö av restauranger att välja mellan när du blir sugen på en bit mat. Längs strandpromenaden och ett par kvarter upp hittar du allt från typiskt spanskt/mallorkinskt till kinesiskt, italienskt, amerikanskt och tyskt. Framförallt tyskt, då Cala Millor är en av tyskarnas favoritresmål på Mallorca. Här är det både skyltat och översatt till tyska. Många menyer domineras av wurst och schnitzel och det är inte ovanligt att servitörerna pratar tyska.

Maten i Cala Bona

Cala Bona är mindre, lugnare och mer pittoreskt än Cala Millor. Här är utbudet av restauranger inte lika stort, men nere i hamnen hittar du ändå ett 20-tal trevliga ställen. Det är heller inte lika "tyskt" som i Cala Millor. Här är det skandinaviska turister som dominerar och det finns till och med några ställen som har menyer innehållande svenska specialiteter - på svenska!
Både Cala Millor och Cala Bona är lugna resmål som lämpar sig bäst för familjer och par. Det finns dock ett relativt stort utbud av musikbarer, pubar och dansställen i Cala Millor. Nattlivet i Cala Bona består till största delen av restauranger och barer.

Nattlivet i Cala Millor

I Cala Millor finns ett bra utbud av musikbarer, pubar och dansställen. De flesta större hotell har också egen underhållning av varierande standard. På kvällarna intas nöjesställena framför allt av turistande tyskar och engelsmän, men även en del skandinaver som vill roa sig.

Nattlivet i Cala Bona

I Cala Bona är nattlivet lugnt och här kretsar kvällslivet främst kring hamnen. Här finns många mysiga restauranger och barer som under högsäsong har levande musik, bland annat jazz. Härliga uteserveringar med utsikt över havet och folklivet.
Shopping
I Cala Millor finns ett stort antal butiker. Både typiska turistbutiker som säljer souvenirer och badbollar, men också flera välkända klädkedjor. De flesta butikerna hittar du längs strandpromenaden och ett par kvarter upp. Varje fredag hålls en stor marknad i den närliggande byn Son Servera.

Stormarknader

Bor du på lägenhetshotell är det en god idé att storhandla i början av semesterveckan på någon större supermercado. Här är priserna lägre och utbudet större.

Shoppingtur till Palma

Bäst shopping till bäst pris hittar du dock inne i Palma. Från Cala Millor går bussar flera gånger per dag. Du kan också följa med på "shoppingturer" till Palma under en heldag. Hör med Vingvärden på plats eller kontakta turistinformationen.
Sport och Träning
Känner du för att röra på dig och träna finns det en hel del att välja på i och i närheten av Cala Millor. Cala Millor, Cala Bona och dess omgivningar lämpar sig utmärkt för cykelturer. Mellan dessa två orter kan du cykla längs strandpromenaden. Även inåt land finns många bra möjligheter för nyfikna cyklister. Det finns också möjlighet till kortare vandringar.

Ungefär vid mitten av Cala Millor-stranden finns olika typer av vattensporter som jetski, parasailing och vattenskidor. Det går också att hyra trampbåtar längs stranden. Längs Mallorcas östra kust ligger några av öns bästa dykplatser.

Spela golf på Mallorca

Mallorca har mycket att erbjuda för dig som tycker om att spela golf. På ön finns många, fina banor och i närheten av Cala Millor finns flera 18-håls golfbanor. Läs mer här för information och bokning.
Aktiviteter och sevärdheter
I Cala Millor rekommenderas utflykter till havs och roliga spel på Mallorcas största minigolfanläggning.

Minigolf - Sa Coma

I grannbyn Sa Coma ligger en av öns största minigolfanläggningar med rolig utformning och inte mindre än 54 hål! En omtyckt utflykt för både stora och små.

Båtutflykter - Cala Millor och Cala Bona

Utflyktsbåtar kör längs med Cala Millorkusten. De har olika båtar, flera med glasbotten, som bland annat går till Cala Ratjada, Porto Cristo och Sa Coma. Ombordstigning och biljettförsäljning i Cala Bonas hamn samt på piren i Cala Millor.
Reser du till Cala Millor kan du kombinera långa dagar på stranden med sevärdheter och upplevelser.

Drakgrottorna

Bara sex kilometer söderut från Cala Millor ligger en av Mallorcas absolut största sevärdheter: Drakgrottorna. De berömda Droppstensgrottorna är över 200 meter djupa och har sex undervattenssjöar. Höjdpunkten är den romantiska minikonserten framförd på roddbåtar från en av sjöarna. Under högsäsong kan det dock vara väldigt mycket folk här. Ett tips är att komma tidigt. Du kan också ta dig hit på egen hand med buss (under högsäsong går den från Cala Millor med jämna mellanrum) eller hyrbil.

Porto Cristo

Porto Cristo är uppbyggt runt en naturhamn, som ligger mycket naturskönt på Mallorcas nordöstra kust.

Punta Amer

Där Cala Millor-stranden tar slut, längst söderut, kan du fortsätta till fots eller cykel ut på den vackra udden Punta Amer. Längst ut ligger en gammal försvarsborg och här finns en liten restaurang som serverar förfriskningar. Trevlig familjeutflykt.

Hamsgrottorna - Porto Cristo

Vid Drakgrottorna finner du även de något mindre Hamsgrottorna, fyllda av stalagmiter och stalaktiter. Här kommer man lite mer tätt inpå grottorna och här finns stämningsfylld musik i bakgrunden. Ta tillfället i akt och besök dessa cirka 10 miljoner år gamla grottor. Under högsäsong kan det dock vara mycket folk här. Ett tips är att komma tidigt. Fler arrangörer anordnar turer hit, bland annat Ving. Men du kan också ta dig hit på egen hand med buss (under högsäsong går den från Cala Millor med jämna mellanrum) eller hyrbil.

Slottet i Capdepera

Ett par kilometer norr om Cala Millor och Cala Bona ligger den gamla staden Capdepera, med ett vördnadsbjudande slott från 1200-talet, högt uppe på en kulle. Härifrån brukade man spana efter de sjörövare som rutinmässigt plågade ön. Borgens lilla kapell är helgat åt Nuestra Señora de Esperanza – Hoppets Madonna, som sägs ha räddat Capdepera undna förstörelse. Staden Capdepera är också värd ett besök, med sina smala gränder och vackra torg där man kan slå sig ner på någon mysig restaurang eller bar.

Artá

Är en underbar liten mallorkinsk by som ligger cirka 10 kilometer från Cala Millor. Fina små gränder och en borg från romartiden (öppen dagligen) som troligen har varit boplats för den gamla Talaiot-kulturen. Fantastisk utsikt och en spännande sevärdhet för hela familjen. Bymarknad varje tisdag kl. 09–13.
Utflykter
Rancho Grande
Rancho Grande
Följ med till Rancho Grande och bli cowboy för en kväll! Gården är vackert belägen i Son Serra de Marina, en charmig by cirka tjugo minuter från Alcudia. En festlig utflykt för både stora och små där middag ingår.
Läs mer om utflykten
Ö-rundtur
Ö-rundtur
Följ med på en utflykt med fantastiska vyer och berömda stopp runt om på Mallorca. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Palma och shopping
Palma och shopping
Följ med på en heldagsutflykt till härliga Palma med riktigt bra shopping och massor av sevärdheter. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Cala Millor har bra transportalternativ.

Busstrafik

Cala Millor har en välfungerande busstrafik och bra bussförbindelser till Palma stad och andra delar av ön. Turerna går tätt och längs huvudgatan finns busshållplatser med jämna mellanrum. För exakta busstidtabeller hör med ditt hotell, Vingvärden eller turistkontoret.

Taxi

I Cala Millor finns det gott om taxibilar och det är sällan svårt att få tag på en direkt på gatan. I Cala Bona är det glesare mellan dem, här gör du bäst i att beställa en taxi direkt från hotellet. För resor inom orterna används taxameter. Utanför gäller däremot fasta priser. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Dricks avrundas uppåt.

Båt

Olika båtturer längs Cala Millorkusten arrangeras dagligen. Turerna går bland annat till Cala Ratjada, Porto Cristo och Sa Coma. Många av båtarna har glasbotten. Ombordstigning och biljettförsäljning sker i Cala Bonas hamn samt på piren i Cala Millor.

Moped

Det finns många mopeduthyrare i hamnområdet och längs huvudgatan. Av säkerhetsskäl ber vi er vara väldigt försiktiga om ni hyr moped. Kontrollera noga så att en god försäkring finns.

Cykel

Cala Millor, Cala Bona och dess omgivningar lämpar sig utmärkt för cykelturer. Mellan orterna kan du cykla längs strandpromenaden, men det finns också flera fina leder i området. På turistinformationen kan du hämta kartor och få information. Det finns många cykeluthyrare att välja mellan.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Cala Millor

Det lokala parlamentet på Balearerna har infört en skatt på hotellövernattningar från och med 1 juli 2016. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Kort accepteras i stor utsträckning. I Cala Millor finns ett flertal uttagsautomater längs strandpromenaden. I Cala Bona finns uttagsautomat bland annat i hamnen.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Cala Millor året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till Cala Millor är ca 1 timme och 15 minuter till 1 timme och 45 minuter (ca 70 km), beroende på trafik.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Cala Millor
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.