Se hotell (5)

Resor till Cala Millor

Till Cala Millor ska du resa om du vill ha långa dagar på stranden och ett fartfyllt nöjesliv på kvällarna.
Den klassiska turistorten Cala Millor har en av Mallorcas bästa stränder och ett bra nöjesliv som gör att många väljer att resa hit. Här gör man allt för att förtjäna sitt namn "den bästa havsbukten". Längs med stranden går en pinje- och palmsmyckad promenad som är mycket välbesökt. Både den och den parallella huvudgatan ett kvarter längre upp är bilfria. Här finns affärer, restauranger, musikbarer och flera diskotek. Stämningen är avspänd och mycket vänlig. På kvällarna intas nöjesställena framför allt av turistande tyskar och engelsmän, men även en del skandinaver som vill roa sig.

I direkt anslutning till Cala Millor ligger den lilla fiskehamnen Cala Bona med en låg och charmig bebyggelse och ett lugnare tempo. Cala Millor hör till den närliggande byn Son Servera, där många av de som arbetar i turistorterna bor. Hit reser turisterna för fredagens marknad och för att äta och dricka på någon av de lokala barerna. Cala Millors omgivningar är kuperade och gröna. Många passar därför på att utforska landsbygden med cykel. Inte långt från Cala Bona ligger kustremsan Costa de los Pinos som är ett exklusivt villaområde med både bofast befolkning och de rika sommarturister som regelbundet väljer att resa hit.

Stranden i Cala Millor

Den långgrunda och barnvänliga sandstranden i Cala Millor är nästan två kilometer och lång mycket välskött. Här finns gott om olika vattensporter som jetski, parasailing och trampbåt som du kan ägna dig åt om du skulle tröttna på att ligga i sanden, och blir du hungrig eller törstig är det aldrig långt till en restaurang eller bar där du får både skugga och något att äta eller dricka.

Barnvänliga hotell i Cala Millor

Det är inte bara stranden som passar för en resa med barn, här finns också flera hotell som passar fint när du ska resa med familjen. Ett exempel är Hipotels Bahia Grande, ett lägenhetshotell som ligger nära stranden, bara tio minuters promenad från Cala Millor. Här kan du också boka till All Inclusive, om du vill ha en enkel och bekväm semester.

Golf på Mallorca

Cala Millor passar perfekt för dig som inte tycker att resan är komplett utan en runda eller två. Här bor du nära några av av Mallorcas mest attraktiva golfbanor som t.ex. Canyamel, en av Mallorcas vackraste och bästa banor just nu, men också en av de allra svåraste och Capdepera, en av våra skandinaviska gästers absoluta favoriter! Lite längre norrut ligger den fina Alcanada-banan med flera hål direkt vid havet.
Bra att veta
  • Lång strandpromenad
  • Fina sandstränder
  • Familjehotell
  • Många restauranger
  • Barnvänliga stränder

Våra kunder om Cala Millor

SÖK DIN RESA TILL Cala Millor