Se hotell (18)

Resor till Cala d'Or

Under en resa till Cala d'Or kan du njuta av en behagligt lugn atmosfär och en vacker kustlinje.
Cala d'Or är en trivsam och lite exklusiv ort, men utan att bli snobbig eller dyr. Den består av låga vita hus som ligger inbäddade i lummig grönska. Ortens centrum är gågatorna öster om Avinguda de Calonge; trevliga gågator med affärer och uteserveringar. På kvällskvisten kommer folk hit för att avnjuta en god måltid, shoppa och titta på folk. Marinan är ett annat populärt ställe för kvällsutflykter. Även här finns en mängd bra restauranger där du kan äta både spansk och internationell mat i en behaglig atmosfär. Landsbygden runt Cala d'Or är charmig, med vackra gamla stenhus och lummiga trädgårdar. Tycker du om att resa runt på egen hand är detta ett idealiskt resmål med små fina byar och trevliga badvikar att upptäcka i närheten. Många av Vings gäster väljer att hyra en cykel och upptäcka landskapet utmed kusten, kanske med en avstickare till trädgårdarna i S'Horta-dalen. Andra reser hit för att vara med på jazzfestivalen i juni eller den lokala fiestan med processioner och andra evenemang i mitten av augusti. Har du tillgång till bil kan du göra en fin utflykt till fiskeläget Porto Colom och det lilla klostret i San Salvador.

Sol och bad i Cala d'Or

I Cala d'Or hittar du fem av Mallorcas finaste badvikar, som ligger insprängda mellan höga klippuddar. Längst in i varje vik ligger små badstränder med ljus sand och tack vare den klippiga kusten är vattnet kristallklart och perfekt för snorkling. Eftersom Cala d'Or blir alltmer populärt och allt fler väljer att resa hit så kan stränderna under högsäsong kännas aningen trånga, därför har hotellen fina poolområden med allt man kan önska av sol och bad.

Monsuau Cala d'Or Boutique Hotel för vuxna

Mellan de två fina badvikarna Cala Ferrera och Cala Serena ligger Monsuau Cala d'Or Boutique Hotel. Detta är rätt val för dig som reser utan barn och ser fram mot en semester i eleganta omgivningar, med bekväma rum och bra möjligheter till både träning, eller ett par eftermiddagar i hotellets spa.

Barnvänliga hotell i Cala d'Or

Ska du resa med barn ska du ta en titt på våra familjevänliga Family Garden-hotell. Ett av dem är Inturotel Cala Azul, ett trevligt hotell som ligger ett stenkast från havet. Här får du en riktig familjesemester, med bland annat barnklubb, Mini Disco och TeenSport för barnen och aerobics och volleyboll för de vuxna. De flesta aktiviteterna är helt gratis. Här kan du också välja att resa till Inturotel Esmeralda Park, ännu ett Family Garden som ligger en kort promenad från Cala d'Or, nära både naturen och havet.
Bra att veta
 • Family Garden
 • Hotell med fri WiFi
 • All Inclusive
 • Fina sandstränder
 • Många restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Cala d'Or

Stränder
Fem små vikar, Calas, ligger direkt i anslutning till byn. Cala Gran, Cala d'Or, Cala Esmeralda, Cala Ferrera och Cala Serena, är alla av mer eller mindre samma karaktär. Vackert inkilade strandremsor mellan lite brantare klippavsatser och klart, fint, grönblått skimrande vatten. Cala d'Or är ett av de populäraste resmålen på ön och besökarantalet har växt kraftigt på senare år, vilket gör att stränderna under högsäsong kan kännas aningen trånga.

Cala Gran

Cala Gran har det största utbudet av strandrestauranger, duschar och uthyrning av trampbåtar. Från Cala d'Or är det enkelt att ta sig till flera olika små stränder längs med Mallorcas östkust.

Cala Llombarts, Cala Mondragó och Cala Santanyi

Cala Llombarts, Cala Mondragó och Cala Santanyi är några av de mer unika stränderna. På de flesta stränderna finns solstolar och parasol att hyra.

Es Calò des Moro och Es Trenc

Ett annat guldkorn är den lilla stranden Es Calò des Moro, som med sin fina sand och härliga blåa vatten är en riktig guldgruva. Stranden är liten och ligger ganska öde med ett fåtal hotell i närheten. Ännu mer söderut hittar du den vackra stranden Es Trenc, cirka 37 kilometer ifrån Cala d'Or i närheten av byn Campos. Stranden är cirka sju kilometer lång och bjuder på härlig sand med kristallklart vatten och är väl värd ett besök.
Mat, dryck och nattliv
Cala d'Or erbjuder ett stort utbud av restauranger med ett brett urval av internationella rätter. Kroglivet i Cala d'Or är koncentrerat till centrum, där det fullkomligt kryllar av uteserveringar. Vid marinan i Cala Llonga finns det också många trevliga terrasser.
Cala d'Or har ett bra utbud av musikbarer, pubar och nattklubbar. Nattlivet här brukar vara förhållandevis lugnt, men under sommarmånaderna kan det vara mycket livligt.
Shopping
Det finns hygglig shopping i Cala d'Or, med många butiker och affärer som erbjuder souvenirer, kläder och strandartiklar. Många av dessa hittar du inne i byns centrum. Priserna varierar men är oftast höga.

Matvarubutiker

De flesta hotell har små snabbköp vars priser är högre än vanliga butiker. Därför kan det vara bra att storhandla i början av semesterveckan på något stort supermercado.

Marknad – Santanyi och Felanitx

Till marknaderna i grannbyarna tar du dig lätt med taxi eller buss. Marknad hålls varje onsdag i Santanyi och varje söndag i Felanitx. Tiderna som gäller är cirka kl. 09.00–13.00. Här finns frukt, grönsaker, kläder och keramik. På marknaden går det bra att pruta, upp till hälften, på allt utom frukt och grönsaker.
Sport och Träning
Cala d'Or erbjuder mycket när det kommer till sport och träning. Vill du prova på vattensporter som vindsurfing, kajak, segling och annat kan du läsa mer här

Cykling

Vill du cykla under din semester är Cala d'Or populärt bland cyklister. Under våren reser mängder av proffscyklister hit för att träna och värma upp inför säsongen.

Vill du hyra cykel kan du göra det här.

Tennis

Tycker du om spela tennis på semestern kan du på Tennis Club Cala d'Or spela en eller flera matcher.

Läs mer här för information och bokning.
Aktiviteter och sevärdheter
Sol och bad är ju det man i första hand reser hit för, men Cala d'Or har mycket annat att erbjuda. Många av Vings gäster väljer att hyra en cykel och upptäcka landskapet utmed kusten, kanske med en avstickare till trädgårdarna i S´Horta-dalen. Andra reser hit för att vara med på den berömda jazzfestivalen eller den lokala fiestan med processioner och andra evenemang i mitten av augusti. Har du tillgång till bil kan du göra en fin utflykt till Palma stad eller fiskeläget Porto Colom och det lilla klostret i San Salvador. Mallorca är en ö som verkligen belönar upptäckaranda.
Cala d'Or en bra utgångspunkt för dig som vill se dig om på ön under din resa.

Hamsgrottorna

I droppstensgrottorna, Cuevas del Hams, i Porto Cristo har fantastiska droppstensformationer bildats genom årtusenden. Turen går genom hålor och passager och ner för trappor, samtidigt som detta naturfenomens vidunderliga formationer kan begrundas. Vid sjön, längst ner i grottan, framförs en romantisk, klassisk konsert på roddbåtar. Flera arrangörer anordnar turer hit. Du kan också ta dig hit på egen hand med hyrbil.

Munkklostret San Salvador

Härifrån har du en underbart vacker utsikt. På en klar och fin dag kan du praktiskt taget se hela Mallorca! Klostret ligger cirka 20 minuter från Cala d'Or och fyra kilometer från Felanitx. Inta en enklare lunch eller stanna över natten.

Cala Mondragó

Nationalparken Cala Mondragó har två underbara stränder, cirka en kvarts bilfärd från Cala d'Or. I området finns flera promenadstråk, en stor picknickpark och en liten lekpark. Stränderna har enkel barservering och toaletter. Bussen och tåget från Cala d'Or stannar vid stranden. Det finns även en stor avgiftsbelagd bilparkering.

Son Real

Är du intresserad av historia är detta en sevärdhet för dig. Det var troligen här, i området Son Real som de första bosättarna på Mallorca levde. Varje år görs nya arkeologiska fynd och platsen är värd ett besök för såväl historie- som naturintresserade. Här kan du bland annat se Necropolis de Son Real, en gravplats från Talaiot-perioden ca 700 f.kr. Inom ett 800 kvm stort område har man funnit rester från fler än 300 människor. S'Illot des Porros är en liten ö mycket nära kusten där man också funnit Talaiot-gravplatser. Stort ensligt område som sträcker sig från Son Baulo-stranden mot Son Serra de Marina.
Utflykter
Rancho Grande
Rancho Grande
Följ med till Rancho Grande och bli cowboy för en kväll! Gården är vackert belägen i Son Serra de Marina, en charmig by cirka tjugo minuter från Alcudia. En festlig utflykt för både stora och små där middag ingår.
Läs mer om utflykten
Ö-rundtur
Ö-rundtur
Följ med på en utflykt med fantastiska vyer och berömda stopp runt om på Mallorca. Mat och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Palma och shopping
Palma och shopping
Följ med på en heldagsutflykt till härliga Palma med riktigt bra shopping och massor av sevärdheter. Måltider och dryck ingår inte.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Cala d'Or har bra bussförbindelser till Palma stad och andra delar av ön. Turen till Palma går över Santanyi, Campos och Lluchmajor. Restiden till Palma är cirka 90 minuter. På söndagar går en marknadsbuss till Felanitx. Daglig förbindelse till Drakgrottorna/Hamsgrottorna, Porto Cristo, Cala Millor, Porto Colom och Cala Ratjada. Turistkontoret har aktuella tidtabeller.

Taxi

Taxameter används inom området. Utanför Cala d'Or gäller dock fasta priser. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Dricks avrundas uppåt.

Tåg

Minitåg förbinder Cala d'Or med andra byar. Hör med turistkontoret för mer information.

Moped

Av säkerhetsskäl ber vi dig vara väldigt försiktig om du hyr moped och kontrollera att god försäkring finns.

Cykel

Cala d'Or och dess omgivningar lämpar sig utmärkt för cykelturer. Det finns också flera fina leder i området. På turistinformationen kan du hämta kartor och information. Det finns många cykeluthyrare att välja mellan.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Cala d'Or

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns vid de flesta banker. Kort accepteras i stor utsträckning. Banker, finns det gott om.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Cala d'Or under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Cala d'Or året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Cala d'Or. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 1 timme till 1 timme och 30 minuter (ca 60 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

Erbjudanden till Cala d'Or

Inturotel Cala Azul
familygarden
 • Barnvänligt
Inturotel Cala Azul
Cala d'Or, Mallorca, Spanien
 • Flyg + del i 2-rumslägenhet
 • 1 vecka
 • Avresa 22 apr 2023 från Stockholm-Arlanda
Flyg + hotell, 1 vecka
22 apr 2023 från Stockholm-Arlanda
SÖK DIN RESA TILL Cala d'Or
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.