Se hotell (6)
 • Passar för träning

Resor till Puerto Pollensa

Puerto Pollensa erbjuder en lugn och charmig resa med en avspänd, spansk atmosfär.
Puerto Pollensa är en av Mallorcas allra vackraste och mest "spanska" badorter. Under en resa hit möts du av ett lugnt tempo och trots att orten varit ett populärt turistmål ända sedan 60-talet är den inte särskilt exploaterad. Bykärnan är pittoreskt bevarad och hotellkomplexen smälter in i den ursprungliga bebyggelsen. Stranden i byn är cirka en kilometer lång och mycket välskött. Här finns solstolar och parasoller att hyra och ett stort utbud av aktiviteter, som volleyboll, vindsurfing, och trampbåtar. Längs stranden går en palmkantad strandpromenad. Här och i de äldre kvarteren ovanför hamnen finns en mängd restauranger, caféer och barer som serverar både mallorkinsk och internationell mat. Det finns också en hel del små affärer och butiker som säljer souvenirer och lite skor och kläder.

Romarstaden Pollensa

I trakterna kring Puerto Pollensa finns mycket att upptäcka för den naturintresserade. Ge dig ut och vandra på någon av de vackra lederna, eller hyr bil och upptäck ön. Fem kilometer inåt landet ligger en av Mallorcas bäst bevarade städer, Pollensa, som har anor från romartiden. Ett besök här är ett måste! Ta en promenad i de vindlande gränderna där lejongula hus med gröna fönsterluckor ligger tätt. I närheten finns också flera fina badvikar och den vackra Formentorhalvön, vars vita strand och natursköna omgivningar lockar mängder med besökare under högsäsong. Hit kan du ta dig med hyrbil eller med badbåten från hamnen. Vill du ha ändå större rörelsefrihet passar du på att hyra en bil samtidigt som du bokar din resa, så kan du göra dina egna upptäckter när det passar dig.

Skräddarsydda resor till Puerto Pollensa

Om du ska resa till Puerto Pollensa kan du själv välja när du ska resa och hur länge du ska vara borta, eftersom Ving också erbjuder resor med reguljärflyg. Samtidigt kan du välja bland flera av våra bästa hotell, du kan följa med på våra utflykter och du har tillgång till vår service. Kort sagt, du kan skräddarsy din resa så den passar dig, från tre dagar och uppåt.
Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Valfri reslängd
 • All Inclusive
 • Många restauranger
 • Bra pris på hyrbil
 • Hotell med fri WiFi
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Puerto Pollensa

Stränder
I anslutning till hamnen i Puerto Pollensa ligger en välskött kilometerlång och relativt bred strand med ljus, fin sand och klart vatten. Stranden är inte speciellt långgrund, men inte heller extremt djup. Här finns solstolar och parasoller att hyra samt ett stort utbud av aktiviteter, som volleyboll, vindsurfing, och trampbåtar. På andra sidan huvudvägen finns en lekplats. Längs stranden går en palmkantad strandpromenad med uteserveringar, caféer och restauranger. Stranden fortsätter sedan flera kilometer österut mot Alcudia och blir då både smalare och vildare. Här rullar också härliga vågor in som lockar vindsurfare och kitesurfare från hela världen. Vågorna drar också med sig sjögräs in på stranden, vilket gör att den inte är speciellt populär för att ligga och sola på. Inget serviceutbud.

Formentorstranden

En långsmal, barnvänlig och fin sandstrand med skuggande pinjeträd. Vattnet här är klart och lugnt. Hit kommer alla typer av gäster, främst på utflykter med båt eller bil från Puerto de Pollensa och Puerto de Alcudia. Mycket lokal turism under helger och i augusti månad. På stranden finns solstolar och parasoller finns att hyra. Toaletter finns i anslutning till de två restaurangerna vid stranden. Hyr gärna en bil om du ska besöka den vackra Formentorstranden. Kör du vidare ut mot slutet av halvön kan uppleva en otroligt vacker natur och fin utsikt.
Mat, dryck och nattliv
I Puerto Pollensa finns många trevliga restauranger att välja bland när du blir sugen på en bit mat. De flesta är små och mysiga med genuin spansk charm och atmosfär. Den största koncentrationen av restauranger, caféer och barer hittar du längs strandpromenaden och i de äldre kvarteren i hamnen. Vill du utforska omgivningarnas restaurangutbud är Alcudia att rekommendera.

Mallorcas viner

Det brukar sägas att Mallorca har de bästa viner du aldrig smakat. Detta för att produktionen är liten, och vinerna lite speciella, ofta långt utanför rådande smaktrender. Ändå har denna jämförelsevis lilla ö flera skyddade ursprungsbeteckningar, bland dem två stycken 'Denominació d'Origen'. Ett bra ställe för att åka och provsmaka vin är i Binissalem, ungefär mittemellan Palma och Alcudia.
Nattlivet i Puerto Pollensa är lugnare än grannorten Puerto Alcudia. Kvällarna tillbringas med fördel på någon av de många uteserveringarna längs strandpromenaden. Här kan du ta en drink, titta på folklivet eller njuta av havsutsikten. Det finns ett hyfsat utbud av barer med dansgolv för den som vill ha lite mer "röj". Många hotell anordnar också olika typer av underhållning i egen regi.
Shopping
I Puerto Pollensa finns ett blandat utbud av turistbutiker, boutiquer och traditionella affärer. Strandvägen och gatorna runt Plazan är huvudstråken. Det hålls också en marknad varje onsdag i Puerto Pollensa. Den bästa shoppingen till de bästa priserna hittar du dock inne i Palma. Från Puerto Pollensa går bussar flera gånger per dag.

Marknad

Varje tisdag och söndag är det marknad i Alcudias gamla bydel. Vill du besöka den största marknaden på Mallorca så äger den rum i Inca på torsdagar. Varje onsdag anordnas vanligtvis också en marknad på torget i Puerto de Pollensa.

Snabbköp

Bor du på lägenhetshotell är det en god idé att storhandla i början av semesterveckan på något större supermercado. Här är priserna lägre och utbudet större. De flesta lägenhetshotell har små supermercados inne på området, men här är det väsentligt dyrare att handla.
Sport och Träning
Puerto Pollensa är ett bra resmål för dig som vill vara aktiv och sporta under semestern. Längs Pollensa-stranden finns de flesta vattensporter representerade, bland annat kan du prova på vattenskidor, hyra jetski, trampbåtar med mera. Du kan också hyra vindsurfingbrädor och mindre segelbåtar.

Vandring i Puerto de Pollensa

Mallorca är en dröm för vandrare. I området kring Puerto Pollensa finns flera populära leder. Bland annat följande tre:

1. Från Puerto Pollensa över berget till den lilla fiskebyn Cala San Vicente. Turen tar ca två timmar fram och tillbaka och anses var lätt att gå.

2. Från Pollensa by till det gamla klostret Puig de Maria, 333 meter över havet. Från toppen har du underbar utsikt över Pollensa och Formentorhalvön. Väl värt mödan för den som tycker om natursköna omgivningar. Det finns en parkering vid huvudvägen Pollensa– Palma, därifrån leder en gångväg upp till klostret. Här väntar en bra picknickplats, bar och restaurang, souvenirbutik, toaletter och till och med övernattningsmöjligheter. Turen tar knappt två timmar fram och tillbaka.

3. Från Puerto Pollensa, över berget till Valle Boquer, "Rosmarindalen". På sluttningen bakom Hotel Oro Playa ligger en gård. Trots att det står privat egendom är man välkommen att gå genom grinden och korsa den privata marken. Glöm inte att stänga grinden och följa de regler som finns skrivna på skylten. Dalen är mycket vacker och vildvuxen. Ta med picknick! Turen tar cirka 1,5 timme fram och tillbaka.

För kartor och mer information kontakta turistinformationen. Se till att du tar med dig skor med räfflad sula, då det kan vara brant på vissa ställen.

Cykling

Landskapet kring Puerto Pollensa är perfekt för cykling. Under perioden februari - maj kommer många proffscyklister från hela Europa för att träna och värma upp inför säsongen. Här finns många bra rutter.

Hör med turistinformationen eller ditt hotell om närmaste cykeluthyrare. De brukar också kunna stå till tjänst med kartor och bra tips på rutter.

Dykning i Puerto de Pollensa

Längs Mallorcas nordkust ligger några av öns bästa dykplatser. I området finns Scuba Mallorca som erbjuder kurser och dagsutflykter.

Kitesurfing och SUP

Vill du spendera dagarna på havet på en kite eller SUP är Puerto Pollensa ett bra val för dig. Pura Vida Mallorca erbjuder lektioner för kitesurfing och SUP samt uthyrning av kiteutrustning och SUP-brädor.

Yoga

Tycker du om att utöva yoga kan du under din semester i Puerto Pollensa med havet som närmaste granne delta i yogalektioner. Du kan även utöva yoga på en SUP eller boka privata lektion. Läs mer här
Aktiviteter och sevärdheter
I trakterna kring Puerto Pollensa finns mycket att upptäcka för den naturintresserade. Ge dig ut och vandra på någon av de vackra lederna, eller hyr bil och upptäck ön.
Fem kilometer inåt landet ligger en av Mallorcas bäst bevarade städer, Pollensa, som har anor från romartiden. Ett besök här är ett måste! Ta en promenad i de vindlande gränderna där lejongula hus med gröna fönsterluckor ligger tätt.
Utflykter
En dag på havet - Katamaranen Anacaona
En dag på havet - Katamaranen Anacaona
Vad kan vara bättre än en heldag på havet? Låt katamaranen Anacaona och dess besättning ta med dig på en fantastisk naturupplevelse kring nordvästra Mallorcas kust. Lätt lunch ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Alcudia Sea Explorer
Alcudia Sea Explorer
Missa inte chansen att få uppleva Mallorcas vackra natur med speedboat! I år erbjuder vi tre olika turer.
Läs mer om utflykten
Klassiska grotturen
Klassiska grotturen
En hel dag med underjordisk mystik och besök i den charmiga byn Porto Cristo. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer.
Läs mer om utflykten
Båt- och vandringstur
Båt- och vandringstur
Upplev mer av vackra Mallorca, både till havs och till fots! En halvdagstur som utgår från Puerto Pollensa och därifrån vidare till Formentor-halvön där vi vandrar. En härlig dag med badmöjligheter, vandring i vacker natur och en intim stämning på båten som endast tar ombord 12 personer. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Mallorca - konstrasternas ö
Mallorca - konstrasternas ö
Under en dag får du uppleva Mallorcas spännande kontraster, det lokala livet, den fantastiska naturen, religionen och dessutom öns goda vin och delikata tapas. Vinprovning och lättare form av tapas ingår.
Läs mer om utflykten
Rancho Grande
Rancho Grande
Följ med till Rancho Grande och bli cowboy för en kväll! Gården är vackert belägen i Son Serra de Marina, en charmig by cirka tjugo minuter från Alcudia. En festlig utflykt för både stora och små där middag ingår.
Läs mer om utflykten
Soluppgång och delfiner
Soluppgång och delfiner
Följ med och upplev den fantastiska soluppgången på Mallorcas nordligaste punkt och få möjligheten att se delfiner simma fritt i det kristallklara vattnet. Enkel frukost ingår.
Läs mer om utflykten
Valldemossa & Sollér med Purowool
Valldemossa & Sollér med Purowool
Följ med till några av Mallorcas verkliga höjdpunkter! Med Purowool får du en trevlig visning där man också bjuder på frukost innan utflykten. Allt till ett lägre pris! Utflykten körs mellan april och september och går endast att boka på plats.
Läs mer om utflykten
Valldemossa & Sóller
Valldemossa & Sóller
Följ med oss till två av Mallorcas verkliga höjdpunkter! Öns kanske mest stämningsfulla byar, Valldemossa och Sóller. En heldagsutflykt med natur, kultur och historia. Måltider och dryck ingår inte. Utflykten körs mellan april och september.
Läs mer om utflykten
Klassiska grotturen med Purowool
Klassiska grotturen med Purowool
En hel dag med underjordisk mystik och besök i den charmiga byn Porto Cristo. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer. Med Purowool får du en trevlig visning där man också bjuder på frukost innan utflykten. Allt till ett lägre pris! Utflykten går endast att bokas på plats.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.

Har du bokat en flexibel paketresa med reguljärflyg kan du läsa mer om hyrbil här.
Du kan resa till och från Puerto Pollensa med flera olika transportalternativ.

Buss

Puerto de Pollenca har bra bussförbindelser till Alcudia, Palma stad och andra delar av ön. För exakta busstidtabeller hör med ditt hotell eller turistinformationen.

Taxi

Inom Puerto Pollenca används taxameter. Utanför gäller fasta priser. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Dricks avrundas uppåt. Taxistationen ligger vid huvudrondellen.

Båt

Från hamnen i Puerto Pollenca avgår ett antal olika båtar varje dag, bland annat till Formentorhalvön. Vissa av dem har glasbotten. Under ett par timmar kan du titta på livet under ytan samtidigt som båten glider fram längs den vackra nordkusten.

Moped

Det finns många mopeduthyrare Puerto de Pollenca. Kom ihåg hjälm, den är obligatorisk. Alkotester förekommer.

Cykel

Puerto Pollenca är en perfekt cykelstad eftersom den är så platt. Cyklar finns att hyra på flera ställen. Hör med ditt hotell vilken cykeluthyrare som ligger närmast.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Puerto Pollensa

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns, bland annat längs strandpromenaden. Bank finns. Kort accepteras i stor utsträckning.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Cykellopp och Ironman

Varje år hålls tre stora idrottstävlingar på Mallorcas norra kust:

29/4 2023: Cykelloppet Mallorca 312
13/5 2023: Halv Ironman och Ironman

Under dessa dagar är flera vägar avspärrade, vilket innebär att det kan vara svårt att ta sig fram och att transferbussar inte alltid kan köra hela vägen fram till hotellet. Dessutom kan vissa gäster behöva åka tidigare än normalt till flygplatsen.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Puerto Pollensa under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Puerto Pollensa året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Puerto Pollensa. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 1 timme till 1 timme och 30 minuter (ca 60 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går ofta via Alcudia. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Puerto Pollensa
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.