Se hotell (7)

Resor till Puerto Pollensa

Puerto Pollensa erbjuder en lugn och charmig resa med en avspänd, spansk atmosfär.

Puerto Pollensa är en av Mallorcas allra vackraste och mest "spanska" badorter. Under en resa hit möts du av ett lugnt tempo och trots att orten varit ett populärt turistmål ända sedan 60-talet är den inte särskilt exploaterad. Bykärnan är pittoreskt bevarad och hotellkomplexen smälter in i den ursprungliga bebyggelsen. Stranden i byn är cirka en kilometer lång och mycket välskött. Här finns solstolar och parasoller att hyra och ett stort utbud av aktiviteter, som volleyboll, vindsurfing, och trampbåtar. Längs stranden går en palmkantad strandpromenad. Här och i de äldre kvarteren ovanför hamnen finns en mängd restauranger, caféer och barer som serverar både mallorkinsk och internationell mat. Det finns också en hel del små affärer och butiker som säljer souvenirer och lite skor och kläder.

Romarstaden Pollensa

I trakterna kring Puerto Pollensa finns mycket att upptäcka för den naturintresserade. Ge dig ut och vandra på någon av de vackra lederna, eller hyr bil och upptäck ön. Fem kilometer inåt landet ligger en av Mallorcas bäst bevarade städer, Pollensa, som har anor från romartiden. Ett besök här är ett måste! Ta en promenad i de vindlande gränderna där lejongula hus med gröna fönsterluckor ligger tätt. I närheten finns också flera fina badvikar och den vackra Formentorhalvön, vars vita strand och natursköna omgivningar lockar mängder med besökare under högsäsong. Hit kan du ta dig med hyrbil eller med badbåten från hamnen. Vill du ha ändå större rörelsefrihet passar du på att hyra en bil samtidigt som du bokar din resa, så kan du göra dina egna upptäckter när det passar dig.

Skräddarsydda resor till Puerto Pollensa

Om du ska resa till Puerto Pollensa kan du själv välja när du ska resa och hur länge du ska vara borta, eftersom Ving också erbjuder resor med reguljärflyg. Samtidigt kan du välja bland flera av våra bästa hotell, du kan följa med på våra utflykter och du har tillgång till vår service. Kort sagt, du kan skräddarsy din resa så den passar dig, från tre dagar och uppåt.

Bra att veta
 • Hotell på stranden
 • Valfri reslängd
 • All Inclusive
 • Många restauranger
 • Bra pris på hyrbil
 • Hotell med fri WiFi
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Puerto Pollensa

Stränder
4,1
Mat & Dryck
3,9
Barnvänligt
3,4
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
Stränder
I anslutning till hamnen i Puerto Pollensa ligger en välskött kilometerlång och relativt bred strand med ljus, fin sand och klart vatten. Stranden är inte speciellt långgrund, men inte heller extremt djup. Här finns solstolar och parasoller att hyra samt ett stort utbud av aktiviteter, som volleyboll, vindsurfing, och trampbåtar. På andra sidan huvudvägen finns en lekplats. Längs stranden går en palmkantad strandpromenad med uteserveringar, caféer och restauranger. Stranden fortsätter sedan flera kilometer österut mot Alcudia och blir då både smalare och vildare. Här rullar också härliga vågor in som lockar vindsurfare och kitesurfare från hela världen. Vågorna drar också med sig sjögräs in på stranden, vilket gör att den inte är speciellt populär för att ligga och sola på. Inget serviceutbud.

Formentorstranden

En långsmal, barnvänlig och fin sandstrand med skuggande pinjeträd. Vattnet här är klart och lugnt. Hit kommer alla typer av gäster, främst på utflykter med båt eller bil från Puerto de Pollensa och Puerto de Alcudia. Mycket lokal turism under helger och i augusti månad. På stranden finns solstolar och parasoller finns att hyra. Toaletter finns i anslutning till de två restaurangerna vid stranden. Hyr gärna en bil om du ska besöka den vackra Formentorstranden. Kör du vidare ut mot slutet av halvön kan uppleva en otroligt vacker natur och fin utsikt.

Sol och bad på Mallorca

Alla badstränder i Spanien är offentliga, så du har alla chanser att hitta din egen favoritstrand bland Mallorcas många små och stora vikar. Förutom stränderna på ditt resmål finns det många fler att besöka. Nedan följer namnen på några populära stränder, men fråga oss gärna om ytterligare förslag.

Es Trenc

En i det närmaste obebyggd strand på sydkusten. Sju kilometer härlig sandstrand med turkosblått vatten, nära byn Campos.

Cala Deia

Liten stenstrand nedanför den gemytliga byn Deia. Passar bra för snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små vikar med fin sand och fantastiskt, turkosblått och kristallklart vatten. Vikarna är lättillgängliga för bilister och har faciliteter som barer, restauranger och hotell.

Cala Mondragó

Vacker badvik med både klippor och sand. Passar för snorkling. Ligger på östkusten i närheten av Cala d´Or.

Cala Torta

Den vackraste av de många obebyggda stränderna i området, formad som en vid båge av sand omgiven av sanddyner och torrt landskap. Nära byn Arta.

Cala Tuent

En välbevarad hemlighet vid den hårt trafikerade Sa Calobra-vägen. Storslagen utsikt och klart vatten. Passar bra för snorkling.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till Mallorca kan du resa hela året från Stockholm, Göteborg och Malmö. Under sommaren även från Norrköping, Örebro, Halmstad, Kalmar, Sundsvall, Umeå, Borlänge, Jönköping, Karlstad, Luleå, Visby, Växjö, Skellefteå och Köpenhamn. Ving erbjuder även reguljära weekendresor till Palma stad och reguljära resor med valfri reslängd till flera resmål på Mallorca.
Till Mallorca kan du resa från februari till oktober med Vings charterresor.

Till Puerto Pollensa kan du även resa med Ving på reguljära flygresor med valfri reslängd året runt.

Flygen landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Puerto de Pollensa. Transfer ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 1 timme till 1 timme och 30 minuter (ca 60 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Transfern går ofta via Alcudia. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg kan du i de flesta fall boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning.
Mat, dryck och nattliv
I Puerto Pollensa finns många trevliga restauranger att välja bland när du blir sugen på en bit mat. De flesta är små och mysiga med genuin spansk charm och atmosfär. Den största koncentrationen av restauranger, caféer och barer hittar du längs strandpromenaden och i de äldre kvarteren i hamnen. Vill du utforska omgivningarnas restaurangutbud är Alcudia att rekommendera.

Mat och dryck på Mallorca

Spanjorerna älskar att äta på restaurang, de äter mycket och gärna sent. Mallorkinerna är duktiga på att laga mat och har tillgång till fina råvaror. Förutom de internationella menyerna på restaurangerna är det absolut värt att prova någon av öns specialiteter. Spanska lunch- och middagstider är cirka kl. 13.30- 15.30 och kl. 20.00- 24.00, men eftersom hela Mallorca är turistanpassat håller de flesta restaurangerna på turistorterna öppet efter "våra" skandinaviska tider. Dricks ingår inte i notan utan läggs till av gästen.

Tapas

Tapas och Spanien hör ihop. Spanjorerna själva äter tapas som en förrätt, men det är lätt att komponera ihop en hel måltid genom att beställa in många olika smårätter. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan. Ett bra sätt att provsmaka tapas på är att beställa "un variado", då får du en lite större tallrik med lite av varje på.

Pa amb Oli-

en regional variant av den internationellt kända bruschettan, och ett favorittilltugg på hela Mallorca. Rätten består av en brödskiva som gnuggas med tomat, droppas med olivolja och strös med salt. Påläggens möjligheter är stora, kanske lite ost, skinka eller en sardin.

Sopas mallorquinas

- en soppa baserad på grönsaker, kött och bröd som äts med gaffel. Rätten benämns ofta som en förrätt i menyerna, men med lite bröd som tillbehör räcker det som en enklare middag.

Frit mallorquí

- en slags pytt-i-panna med bland annat lever och fänkål, ibland starkt kryddad.

Tumbet

- friterade grönsaker med tomatsås. Exakt vilka grönsaker som används beror på tillgång.

Caragols-

sniglar som kokas i sitt eget skal och serveras med vitlöksmajonnäs.

Llom amb Col-

en gryta med fläsk och vitkål som huvudingredienser. Mättande och värmande om det är lite småkyligt ute.

Porcella

- grillad spädgris.

Sobrasada

- Mallorcas berömda korv, som görs på griskött. Korven är mild, smakrik och röd av kryddor. Korven brukar användas som pålägg eller grillad.

Ensaimada

- en spiralformad bulle, som finns i olika storlekar och med olika fyllningar.

Vin

De spanska vinerna hör till de främsta i världen. Landets mest kända viner kommer från regionerna La Rioja, Navarra och Penedes. Alla regioner framställer sitt eget vin, och så även Mallorca, som har en egen ursprungsbeteckning: Binissalem.
Öns vincentrum ligger i just Binissalem men runtomkring på ön har flera vinbodegor öppnat upp sina dörrar för besökare. P å många av dem kan du få en rundvandring med provsmakning medan vissa erbjuder ett besöka i sin butik.,

Cava

Cava är ett spanskt mousserande vin och konkurrerar väl i smak och ännu mer i pris med champagne.

Sangria

En läskande alkoholdryck som framförallt förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, frukt, socker och en variation av starkare alkohol som ofta serveras i en karaff.

Spanskt kaffe

Kaffe är mycket populärt i Spanien och det spanska kaffet serveras starkt. Vill du dricka en motsvarighet till svenskt kaffe bör du beställa café melitta eller café americano. En café solo är en liten kopp espresso. Med lite mjölk i espresson blir det en cortado. En café con leche är en stor kopp med starkt kaffe och varm mjölk.
Nattlivet i Puerto Pollensa är lugnare än grannorten Puerto Alcudia. Kvällarna tillbringas med fördel på någon av de många uteserveringarna längs strandpromenaden. Här kan du ta en drink, titta på folklivet eller njuta av havsutsikten. Det finns ett hyfsat utbud av barer samt ett diskotek för den som vill ha lite mer "röj". Många hotell anordnar också olika typer av underhållning i egen regi.
Shopping
I Puerto Pollensa finns ett blandat utbud av turistbutiker, boutiquer och traditionella affärer. Strandvägen och gatorna runt Plazan är huvudstråken. Det hålls också en marknad varje onsdag i Puerto Pollensa. Den bästa shoppingen till de bästa priserna hittar du dock inne i Palma. Från Puerto Pollensa går bussar flera gånger per dag.

Marknad

Varje tisdag och söndag är det marknad i Alcudias gamla bydel. Vill man besöka den största marknaden på Mallorca så äger den rum i Inca på torsdagar. Varje onsdag anordnas vanligtvis också en marknad på torget i Puerto de Pollensa.

Snabbköp

Bor du på lägenhetshotell är det en god idé att storhandla i början av semesterveckan på något större supermercado. Här är priserna lägre och utbudet större. Dessa håller vanligtvis öppet måndag- lördag kl. 10.00- 22.00 och söndag fram till kl. 14.00 under turistsäsongen. De flesta lägenhetshotell har små supermercados inne på området, men här är det väsentligt dyrare att handla.

Shopping på Mallorca

På Mallorca finns det mycket fint att handla. Spansk design räknas som framstående både vad gäller inredning och kläder. Här på ön är hittar du bland annat lädervaror i form av jackor och väskor, keramik och mallorkinska tyger i speciella mönster, Majoricapärlor från Manacor och skor.

Det största utbudet finns naturligt nog i Palma. Här finner du allt från små enkla affärer till exklusiva boutiquer. Besök de stora och eleganta varuhuset El Corte Inglés, där du hittar det mesta, eller C & A, som är ett stort klädvaruhus med relativt låga priser
....

På turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll alla dagar i veckan. I byarna och i Palma är det dock de officiella öppettiderna som gäller, dvs. vardagar kl. 10.00-13.30 och kl. 16.30-20.00, lördagar endast förmiddagen och söndagar stängt. De stora varuhusen i Palma har däremot öppet hela dagen, utan siesta.

Marknad på Mallorca

De flesta byar och städer har sin egen marknad en eller ett par dagar i veckan. Här handlar byborna och marknaden brukar erbjuda alla möjliga varor. Frukt, grönsaker, husgeråd, kläder, skor och ibland även levande djur är saker som kan förekomma.

Normalt prutar man inte på Mallorca, men på marknaderna kan det löna sig att diskutera priset. Försäljarna brukar plocka upp sina varor vid åttatiden på morgonen och håller sedan på fram till siestan. Här är några exempel på marknader att besöka.

Bra köp på Mallorca

Skor
Det finns ett stort utbud av skobutiker på Mallorca, speciellt sandaler, slipins, flipflops och andra damsommarskor. Oftast är de också lite billigare än hemma.

Keramik
Var du än kommer på Mallorca finns vackra krukor och keramik att köpa. Tillverkningen är en gammal tradition och har du tur kan du komma över riktigt fina saker till bra priser.

Alkohol
Både vin, sprit och öl är billigt att köpa på supermarkets på Mallorca, speciellt på de större stormarknaderna
....

Pärlor
I Manacor, tillverkas världens tredje finaste pärlor, Majoricapärlan, som framställs av fiskfjäll. Besök fabriken och passa på att köpa med dig pärlor hem till ett bra pris.

Skinn och läder
På Mallorca kan du hitta skinn och läder av bra kvalitet till bra priser, framförallt jackor och skärp. De bästa köpen gör du i staden Inca, läderindustrins högsäte på ön. Åk dit en torsdag, då är det marknad!

Olivolja
Många menar att olivoljan från Mallorca är bland den bästa I Medelhavet. På flera platser på ön kan du hitta lokalproducerad olivolja som du kan köpa med dig hem.
Aktiviteter och sevärdheter
I och i närheten av Puerto Pollensa finns det gott om aktiviteter som tennis, ridning, vandring och olika vattensporter. I området hittar du även en golfbana med 9 hål.

Vandring i Puerto de Pollensa

Mallorca är en dröm för vandrare. I området kring Puerto Pollensa finns flera populära leder. Bland annat följande tre:

1. Från Puerto Pollensa över berget till den lilla fiskebyn Cala San Vicente
Turen tar ca två timmar fram och tillbaka och anses var lätt att gå.

2. Från Pollensa by till det gamla klostret Puig de Maria, 333 meter över havet
Från toppen har du underbar utsikt över Pollensa och Formentorhalvön. Väl värt mödan för den som tycker om natursköna omgivningar
.... Det finns en parkering vid huvudvägen Pollensa– Palma, därifrån leder en gångväg upp till klostret. Här väntar en bra picknickplats, bar och restaurang, souvenirbutik, toaletter och till och med övernattningsmöjligheter. Turen tar knappt två timmar fram och tillbaka.

3. Från Puerto Pollensa, över berget till Valle Boquer, "Rosmarindalen"
På sluttningen bakom Hotel Oro Playa ligger en gård. Trots att det står privat egendom är man välkommen att gå genom grinden och korsa den privata marken. Glöm inte att stänga grinden och följa de regler som finns skrivna på skylten. Dalen är mycket vacker och vildvuxen. Ta med picknick! Turen tar ca 1,5 timme fram och tillbaka.

För kartor och mer information kontakta turistinformationen. Se till att du tar med dig skor med räfflad sula, då det kan vara brant på vissa ställen.

Cykling i Puerto de Pollensa

Landskapet kring Puerto Pollensa är perfekt för cykling. Under perioden februari- maj kommer många proffscyklister från hela Europa för att träna och värma upp inför säsongen. Här finns många bra rutter. Hör med turistinformationen eller ditt hotell om närmsta cykeluthyrare. De brukar också kunna stå till tjänst med kartor och bra tips på rutter.

Dykning i Puerto de Pollensa

Längs Mallorcas nordkust ligger några av öns bästa dykplatser. I området finns flera dykskolor som erbjuder kurser och dagsutflykter.

Vattensporter i Puerto de Pollensa

Längs Pollensa-stranden finns de flesta vattensporter representerade, bland annat kan du prova på vattenskidor, hyra jetski, trampbåtar med mera. Du kan också hyra vindsurfingbrädor och mindre segelbåtar.
Hur du tar dig runt
Vi samarbetar sedan många år med AVIS, som är en av de biluthyrningsfirmor som fungerar bäst här på ön. Tack vare det goda samarbetet kan vi erbjuda kvalitetsbilar till bra priser. Du kan tryggt hyra bil genom oss och AVIS. Du får då ordentlig försäkring och god service om något skulle hända, vilket är mycket viktigt då du hyr bil. Beställ bilen genom oss senast dagen innan du vill ha den.

Fördelar med att hyra genom oss:

• Rabatt på AVIS ordinarie priser.
• Obegränsad körsträcka.
• Självriskreducering, vilket betyder att självrisken reduceras vid vagnskada.
• AVIS hyrbilar är av mycket god standard och har en snittålder på 12 månader.
• Hyrestiden räknas i hela dygn, det vill säga en hyrdag = 24 timmar.

Lägg märke till:

• AVIS erbjuder olika valfria tillägg, som exempelvis extraförsäkringar, bilbarnstol, GPS, etc. Betalas direkt till AVIS.
• Bilen skall återlämnas med lika mycket bensin i tanken som när den hyrdes.
• "Fuel up Front" är ett valfritt erbjudande. En full tank bensin i förskott betalas. Bilen ska sedan återlämnas med så tom tank som möjligt. Eventuell överbliven bensin återbetalas ej.
• Körkort måste uppvisas, vanligt svenskt körkort räcker för personbil
....
• De flesta hyrbilar kräver blyfri bensin (sin plomo- grön slang).
• Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
• Följ samma trafikregler som hemma, så kör du lagligt även här! I Spanien är det förbjudet att prata i mobiltelefon under körning.
• Du skall ha fyllt 21 år för att få hyra bil och ha haft körkort i minst 1 år (extra kostnad tillkommer för förare under 25 år).
• Vid eventuella problem med bilen får du enligt lag ej kliva ur bilen på de spanska vägarna utan att bära den gulfärgade reflexvästen! Den skall ligga förvarad i kupén.

Förklaring till de vanligaste försäkringskoderna:

• CDW – bilskadeförsäkring
Reducerar självrisken vid vagnskada. Ingår i det pris du betalar. Självrisk tillkommer.
• TP – stöldförsäkring
Reducerar självrisken vid händelse av stöld av fordonet. Stöldförsäkringen gäller inte om fordonet stjäls med nyckel i. Ingår i det pris du betalar. Självrisk tillkommer.

Ingår inte
Försäkringarna avtalas direkt med AVIS
.... Dessa är frivilliga, men ofta på förhand ifyllda på kontrakten. Om du inte önskar extra försäkringar, ber vi dig att informera AVIS.
• Super CDW + TP – självriskeliminering
Eliminerar hyresmannens självrisk vid vagnskada på bilen, eller vid stöld av fordonet.
Administrationsavgift tillkommer. Vings reseförsäkring täcker självrisken med upp till
10.000 kr.

• PAI – personlig olycksfallsförsäkring
Ett komplement till din personliga olycksfallsförsäkring. Försäkringen omfattar såväl förare som samtliga passagerare i bilen.
• Super PAI – personlig olycksfallsförsäkring.
Detsamma som PAI. Super PAI täcker dock ett högre belopp, samt stöld av personliga ägodelar och bagage.

Biltyp

Reservation av ett speciellt bilmärke kan inte garanteras, endast att det blir en bil i önskad typ.

Typ A är små standardbilar, exempelvis Ford Ka eller liknande.
Typ B är lite större och bättre, exempelvis Seat Ibiza eller liknande.
Typ C har bättre komfort och större motorkraft, exempelvis Seat Leon eller liknande.

Tips och goda råd

Vi Vingvärdar finns här för att göra din semester så lyckad, avkopplande och inspirerande som möjligt! Kom gärna till oss för tips om intressanta sevärdheter och utflykter eller för vägbeskrivningar till de många smultronställena på ön. Dessutom hjälper vi dig gärna med att sätta guldkant på semestern genom att tipsa om de bästa restaurangerna, stränderna och shoppingen. Självklart försöker vi även reda ut alla praktiska frågor som kan uppkomma under din vistelse här på ön.

Buss

Puerto de Pollenca har bra bussförbindelser till Alcudia, Palma stad och andra delar av ön.
För exakta busstidtabeller hör med ditt hotell eller turistinformationen.

Taxi

Inom Puerto Pollenca används taxameter. Utanför gäller fasta priser. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Dricks avrundas uppåt. Taxistationen ligger vid huvudrondellen.

Båt

Från hamnen i Puerto Pollenca avgår ett antal olika båtar varje dag, bland annat till Formentorhalvön. Vissa av dem har glasbotten. Under ett par timmar kan du titta på livet under ytan samtidigt som båten glider fram längs den vackra nordkusten.

Moped

Det finns många mopeduthyrare Puerto de Pollenca. Kom ihåg hjälm, den är obligatorisk. Alkotester förekommer, så lämna bågen hemma om du ska festa.

Cykel

Puerto Pollenca är en perfekt cykelstad eftersom den är så platt. Cyklar finns att hyra på flera ställen. Hör med ditt hotell vilken cykeluthyrare som ligger närmast.

Hur du tar dig runt på Mallorca

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna. Vill du se mer av ön och ta dig runt på egen hand är dock hyrbil att föredra. Vägarna på Mallorca är utmärkta, det är bra skyltat och förutom i själva Palma stad är trafiken måttlig. Dessutom är det ganska billigt att hyra bil här, speciellt om du förbokar den hemifrån.

Buss

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna . Lokalbussarna i Palma är blå och heter EMT. På resten av ön är de röda och gula och heter TIB. Biljetten köps direkt på bussen och gäller endast enkel väg. Tänk på att chauffören inte växlar stora sedlar.

Tidtabellerna varierar så glöm inte att kolla upp tiderna i förhand. Under helgdagar och helger går bussarna oftast inte lika frekvent. Vi reserverar oss för ändringar i både tidtabeller och körrutter. Vänligen kontakta receptionen på hotellet eller din guide för mer information.

Båt

Båtförbindelser finns mellan Mallorca– Barcelona och Mallorca– Valencia. Under sommarmånaderna går det även båtar mellan Alcudia - Menorca och Mallorca - Ibiza. Lättast är att boka biljetter via internet eller nere i hamnen i Palma hos en återförsäljare. Här finner du även tidtabeller och priser på de olika båtresorna.

Flyg

Det går dagliga flygförbindelser till grannöarna Menorca och Ibiza, samt till det spanska fastlandet. Det är även lätt och enkelt att flyga till flera europeiska städer.

Taxi

Taxi kan beställas via hotellets reception eller stoppas direkt på gatan. I de flesta områden finns också taxistationer, där bilarna står och väntar på körningar. Normalt kör taxichaufförerna med taxameter enligt fastställda taxor. Gör upp priset med chauffören i förväg för längre resor, då slipper du få en obehaglig överraskning.

Tåg

Det finns tre olika tåglinjer på ön. Alla tre utgår från Plaza España i Palmas centrum. Den ena linjen går till Inca, mitt på ön och den andra till Sóller på västkusten. Från Sóller går det bra att ta den lilla spårvagnen ut till Puerto de Sóller. Den tredje tåglinjen går via Inca till Manacor.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Puerto Pollensa

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro
.... November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns, bland annat längs strandpromenaden. Bank finns. Kort accepteras i stor utsträckning.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Under 2020 kommer två stora idrottstävlingar hållas på Mallorcas norra kust: Cykelloppet Mallorca 312 som hålls 25/4, och Ironman som hålls 9/5. Under dessa dagar är flera vägar avspärrade, vilket innebär att det kan vara svårt att ta sig fram och att transferbussar inte alltid kan köra hela vägen fram till hotellet. Vissa gäster kan behöva åka tidigare än normalt till flygplatsen dessa dagar.

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Puerto Pollenca passar bra för en familjesemester, även om den inte riktigt kan mäta sig med grannorten Alcudia. Det finns flera bra lägenhetshotell, området är lugnt med måttlig trafik och stranden är ganska långgrund. Blöjor finns att köpa på apotek och i välsorterade livsmedelsaffärer.

Lekplatser

Många av de större lägenhetshotellen har egen lekplats av varierande standard. Det finns också en bra offentlig lekplats vid stranden, mittemot polisstationen.

Stränder

Stranden i Puerto Pollenca är inte lika långgrund som den i Playa de Alcudia, men inte heller extremt djup. Vattnet är för det mesta lugnt inne i bukten. Sanden, som är mjuk och finkornig passar utmärkt att bygga sandslott med.

Restauranger

De allra flesta restauranger i Puerto Pollenca har internationell meny med mat lämpad för de små. Många erbjuder också speciella barnmenyer med hamburgare, pasta, kyckling med mera. Ett begränsat antal barnstolar finns på de flesta restauranger.

Resa med barn till Mallorca

Mallorca är ett populärt resmål för barnfamiljer och här är det enkelt att resa runt även med de allra minsta. Spanjorerna är mycket barnkära och det är aldrig några problem att ta med sig barnen exempelvis på restaurang. Tvärtom, sannolikheten är stor att de får mer uppmärksamhet än vad du får.

Nedan följer information om vad som kan vara bra att tänka på samt några tips på aktiviteter för hela familjen.

Mat

De allra flesta restauranger har internationell meny med mat lämpad för de små. Många erbjuder också speciella barnmenyer med hamburgare, pasta, kyckling med mera, inklusive dryck och glass. Ett begränsat antal barnstolar finns på de flesta restauranger.

Barnmat och blöjor

Barnmat finns att köpa i de allra flesta mataffärer/supermercados samt på apotek. Billigast handlar du på de olika supermarketarna. Jämfört med Skandinavien är sortimentet på burkmat mycket mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Blöjor kan köpas överallt med samma prisvariation som barnmat.

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar finns hos de flesta större biluthyrare, mot extra kostnad. Obs! Beställ barnstolen samtidigt som du reserverar bilen. De flesta större hyrbilsfirmor har bilar med bilbälten i baksätet.

Lekplatser

De spanska lekplatserna påminner mycket om sina svenska motsvarigheter. Lekplatserna är populära tillhåll så bli inte överraskad om ditt eller dina barn överbryggar språkbarriärerna till den grad att du är tvungen att bära dem därifrån.
Sök din resa till Puerto Pollensa