Hotell (1222)

Resor till Spanien

Med Ving kan du resa till Spanien och alla de mest älskade resmålen, oavsett om ditt hjärta bultar för Kanarieöarna, Mallorca eller klassiska Costa del Sol.

År efter år kammar Spanien hem topplaceringen på listan över svenskarnas favoritland att resa till. Och särskilt överraskande är det inte. För den som en gång varit i Spanien väljer gärna att resa tillbaka. Vad sägs exempelvis om party på Ibiza, shopping i Barcelona, tapas i Marbella, fotboll i Madrid, sol och bad på Menorca eller golf på Teneriffa? Spanien kan erbjuda det och mycket, mycket mera.

Aktiviteter och sevärdheter

Under en resa till Spanien finns mängder att göra, här finns något för alla smaker och intressen. Här kan du ägna dig åt sportaktiviteter som golf, tennis, vandring, klättring, cykling, surfing och andra vattensporter av olika slag. Är du mer intresserad av kultur och historia lär du inte heller bli besviken, här kan du besöka muséer, katedraler, kyrkor, slott -eller gå på en flamencoklubb eller en fotbollsmatch. Det är bara att välja det resmål som passar dina intressen bäst.

Det spanska köket

Paella, tapas, pinchos, calamares, serranoskinka, gazpacho, papas arrugadas… Vattnas det i munnen? Det spanska medelhavsköket snålar inte på olivolja, vitlök och färska örter, och längs kusten och på öarna är det förstås särskilt vanligt med fisk och skaldjur. Faktum är att många tror att Spaniens höga medellivslängd beror just på spanjorernas hälsosamma kost, så passa på att njut lite extra av den goda maten under din resa till Spanien. Spanien är en av världens största vinproducenter och vin serveras ofta till maten. Särskilt högtidliga tillfällen kan gärna firas med ett glas cava, vitt mousserande vin från Spanien.

Bra hotell i Spanien

Ving erbjuder resor till hela Spanien, både till fastlandet och till öarna i Medelhavet och Atlanten. Ska du resa med barn rekommenderar vi våra barnvänliga familjehotell Sunwing Family Resorts, som finns på Mallorca, Gran Canaria och Teneriffa, på Gran Canaria finns också Ocean Beach Club. Om du planerar att resa till Spanien utan barn rekommenderar vi våra vuxenhotell Sunprime Hotels. Här får du en semester med total avkoppling, samtidigt som du äter och dricker riktigt gott. Sunprime Hotels hittar du också på Mallorca, Gran Canaria och Teneriffa.

Vings resor till Spanien

Ving erbjuder både resor med valfri reslängd och klassisk charter; en, två eller tre veckor till de flesta av våra resmål i Spanien. Dessutom kan du på nästan alla resmål boka till en hyrbil, kombinera två olika resmål eller på andra sätt forma din resa så att den blir precis som du vill ha den.

Hitta ditt hotell
Väder
När är det bäst väder i Spanien?
Spaniens klimat varierar beroende på var i landet du befinner dig – på Kanarieöarna, någon av öarna i Medelhavet eller på spanska fastlandet. Även på fastlandet är det stor skillnad i vädret mellan kusten och inlandet vissa delar av året.

Kanarieöarna

Vings resmål på Kanarieöarna, Gran Canaria, Teneriffa, La Gomera, Fuerteventura och Lanzarote, är populära just för att de har ett behagligt varmt klimat året om. Högsäsongen sträcker sig över vinterhalvåret, då temperaturen håller sig strax över 20 grader dagtid. Är du ute efter riktig värme ska du åka hit mellan juni och oktober då dagstemperaturen kan gå upp till runt 25-30 grader. Maj till september är också den torraste perioden, då regnar det som minst, även om det för flera av öarna är relativt små skillnader över året. Vattentemperaturen ligger runt 20 grader året om, varmast är det i juli, augusti och september.

Mallorca, Menorca och Ibiza

Öarna Mallorca, Menorca och Ibiza bjuder också på ordentlig värme under sommaren, upp mot 30 grader i juli och augusti, och du kan räkna med 17-19 grader i april och november. Vintern är aldrig kall här heller, då temperaturen oftast ligger över 14 grader dagtid. Ibiza och Menorca är något torrare än Mallorca, där det är mest solsäkert från maj till september. Vattentemperaturen håller sig på ungefär samma nivå för de båda öarna, omkring 20-25 grader från juni till oktober.

Spanska fastlandet

På fastlandet har Ving resor till Almeria under sommarsäsongen och året runt till Bilbao, Madrid, Barcelona, Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca och Costa del Sol. Almeria bjuder på en dagstemperatur på ca 20-22 grader i april/maj och oktober/november, och 25-30 grader från juni till september. I Bilbao ligger temperaturen runt 19-25 grader sommartid och 11-16 grader vintertid. Madrid har ett inlandsklimat med torra, varma somrar och svala vintrar då det till och med kan falla snö.... Varmast är det från maj till oktober då temperaturen ligger mellan 20 och dryga 30 grader. December, januari och februari är de kallaste månaderna, med ca 10 grader dagtid och 0 grader nattetid.

I Barcelona, på Costa Brava och på Costa Dorada (kuststräckorna norr och söder om Barcelona) kan du räkna med sommartemperaturer från april/maj till oktober. Våren kommer hit tidigare än till Skandinavien, redan i mars, och hösten är varmare med ca 16 grader i snitt i november. Som varmast är det i juli och augusti med knappa 30 grader. Vattnet är badvänligt från juni till oktober, ca 20-23 grader varmt. Söder om Costa Dorada finner du Costa Blanca. Här kan du räkna med sköna temperaturer året om, januari är den kallaste månaden med 16 grader i genomsnittstemperatur och juli/augusti är varmast med dryga 30 grader. Det är också den torraste perioden, men skillnaden över året är liten. Ännu längre söderut hittar du Costa del Sol. Denna del av kusten förtjänar sitt namn eftersom solen skiner stora delar av året och temperaturen sällan sjunker under 17 grader. Från april till oktober kan du räkna med 20-30 grader i luften dagtid.

Resor till Spanien

Mallorca
Mallorca är semesterön som har allt: härliga stränder, spännande shopping, ett livligt nattliv och hotell för alla smaker, som till exempel Sunwing Family Resorts för alla barnfamiljer och Sunprime Hotels om du ska resa utan barn.
Almeria
Välkommen till Almeria, och Vings resmål vid kusten i sydöstra Andalusien. Här kan du se fram mot god mat, vidsträckta stränder och massor av upplevelser både längs kusten och uppe i bergen.
Nyhet!
Menorca
Boka en resa till Menorca och upplev den gröna öns inbjudande hamnstäder, böljande kullar och långsträckta sandstränder med turkosblått vatten.
Ibiza
På en resa till Ibiza kan du se fram emot trendigt nattliv, bra shopping och härliga sandstränder, tillsammans med vacker natur och spännande utflykter.
Costa del Sol
Under många decennier har nordbor valt att resa till Costa del Sol, en klassiker som kan skryta med såväl historia, kultur, sevärdheter, fina stränder och ett behagligt klimat.
Costa Blanca
Costa Blanca, den "vita kusten", är känd för sina fina sandstränder i första hand. Men en resa till Costa Blanca rymmer även gott om nöjen, ett skönt klimat och natursköna omgivningar.
Barcelona
Barcelona är ett av Vings absolut mest populära resmål för en weekend eller ett par dagar. Här har vi dessutom ett hotellutbud som slår det mesta.
Costa Dorada
Bokar du en resa till Costa Dorada med Ving kan du välja mellan hotell för alla smaker i två av kustens mest populära badorter. Längs kusten väntar långgrunda stränder och aktiviteter för alla åldrar.
Madrid
Hos Ving kan du boka hela resan: flyg, hotell, fotbollsmatch eller kanske en utflykt. Allt i ett bekvämt Madrid-paket.
Costa Brava
Kuststräckan Costa Brava sträcker sig från Barcelona upp till gränsen till Frankrike. Under din resa till Costa Brava kan du uppleva små byar, fina stränder, gott om restauranger och vacker natur.
Nyhet!
Bilbao
En weekend med i Bilbao fylls lätt av sevärdheter, upplevelser och, naturligtvis, massor av god mat, Ving erbjuder direktflyg så du sparar tid.
Kanarieöarna
Gran Canaria
På en resa till Gran Canaria väntar sällsynt stor variation, här finns allt från gyllene sandstränder, mysiga bergsbyar och subtropiska skogar till nöjesliv och ett stort utbud av shopping.
Teneriffa
Välkommen till vulkanön Teneriffa, som bjuder på allt från lavalandskap till gröna dalar. På din resa till Teneriffa kan du uppleva såväl pittoreska byar som charmigt, spanskt stadsliv.
La Gomera
En resa till Kanarieöarnas näst minsta ö La Gomera frestar med storslagen natur, vackra vandringsleder och fina golfbanor. Med Ving bor du på öns bästa hotell.
Fuerteventura
På Fuerteventura råder ett lite lugnare tempo och en något mer genuin atmosfär än på grannöarna. Ska du resa med barn finns barnvänliga hotell och mil efter mil med breda, gyllene sandstränder.
Lanzarote
På Lanzarote finns mycket att uppleva under din resa, här ryms charmiga byar, fascinerande vulkanlandskap, stora grottor och fina lavastränder. Varför inte hyra en bil och utforska ön i din egen takt?

SÖK DIN RESA TILL Spanien