Spanien

Spanien

Spanien

I Spanien finns mycket som lockar: Kanarieöarna, Mallorca eller något av de välkända resmålen längs solkusten? Ving erbjuder resor till alla de mest älskade resmålen i Spanien.

Hos Ving finner du resor till hela Spanien, både på fastlandet och öarna i Medelhavet och Atlanten. För barnfamiljer har vi våra egna familjeparadis Sunwing Family Resorts, som finns på Mallorca, Gran Canaria och Teneriffa, på Gran Canaria finns också Ocean Beach Club. Om du vill resa till Spanien utan barn rekommenderar vi vårt vuxenkoncept Sunprime Hotels. Här får du en semester med total avkoppling, samtidigt som du äter och dricker riktigt gott. Sunprime Hotels hittar du också på Mallorca, Gran Canaria och Teneriffa.

Almeria, Menorca och mycket mer
Spanien blir bara alltmer populärt, till klassiker som Mallorca och Kanarieöarna har vi lagt mindre kända destinationer, som till exempel Almeria och Menorca. Du kan också välja resmål längs med Costa del Sol, Costa Blanca, Costa Dorada och Costa Brava, för att bara nämna några av våra destinationer. Du hittar dem alla här på ving.se.

Läs mer om Spanien Dölj text

Som du vill till Spanien
Ving erbjuder både resor med valfri reslängd och klassisk charter, en två eller tre veckor till de flesta av våra resmål i Spanien. Dessutom kan du på nästan alla resmål boka till en hyrbil, kombinera två olika resmål eller på andra sätt forma din resa så att den blir precis som du vill ha den.

När är det bäst väder i Spanien?
Spaniens klimat varierar beroende på var i landet du befinner dig – på Kanarieöarna, någon av öarna i Medelhavet eller på spanska fastlandet. Även på fastlandet är det stor skillnad i vädret mellan kusten och inlandet vissa delar av året.

Kanarieöarna
Vings resmål på Kanarieöarna, Gran Canaria, Teneriffa, La Gomera, Fuerteventura och Lanzarote, är populära just för att de har ett behagligt varmt klimat året om. Högsäsongen sträcker sig över vinterhalvåret, då temperaturen håller sig strax över 20 grader dagtid. Är du ute efter riktig värme ska du åka hit mellan juni och oktober då dagstemperaturen kan gå upp till runt 25-30 grader. Maj till september är också den torraste perioden, då regnar det som minst, även om det för flera av öarna är relativt små skillnader över året. Vattentemperaturen ligger runt 20 grader året om, varmast är det i juli, augusti och september.

Mallorca, Menorca och Ibiza
Öarna Mallorca, Menorca och Ibiza bjuder också på ordentlig värme under sommaren, upp mot 30 grader i juli och augusti, och du kan räkna med 17-19 grader i april och november. Vintern är aldrig kall här heller, då temperaturen oftast ligger över 14 grader dagtid. Ibiza och Menorca är något torrare än Mallorca, där det är mest solsäkert från maj till september. Vattentemperaturen håller sig på ungefär samma nivå för de båda öarna, omkring 20-25 grader från juni till oktober.

Spanska fastlandet
På fastlandet har Ving resor till Almeria under sommarsäsongen och året runt till Bilbao, Madrid, Barcelona, Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca och Costa del Sol. Almeria bjuder på en dagstemperatur på ca 20-22 grader i april/maj och oktober/november, och 25-30 grader från juni till september. I Bilbao ligger temperaturen runt 19-25 grader sommartid och 11-16 grader vintertid. Madrid har ett inlandsklimat med torra, varma somrar och svala vintrar då det till och med kan falla snö. Varmast är det från maj till oktober då temperaturen ligger mellan 20 och dryga 30 grader. December, januari och februari är de kallaste månaderna, med ca 10 grader dagtid och 0 grader nattetid.

I Barcelona, på Costa Brava och på Costa Dorada (kuststräckorna norr och söder om Barcelona) kan du räkna med sommartemperaturer från april/maj till oktober. Våren kommer hit tidigare än till Skandinavien, redan i mars, och hösten är varmare med ca 16 grader i snitt i november. Som varmast är det i juli och augusti med knappa 30 grader. Vattnet är badvänligt från juni till oktober, ca 20-23 grader varmt. Söder om Costa Dorada finner du Costa Blanca. Här kan du räkna med sköna temperaturer året om, januari är den kallaste månaden med 16 grader i genomsnittstemperatur och juli/augusti är varmast med dryga 30 grader. Det är också den torraste perioden, men skillnaden över året är liten. Ännu längre söderut hittar du Costa del Sol. Denna del av kusten förtjänar sitt namn eftersom solen skiner stora delar av året och temperaturen sällan sjunker under 17 grader. Från april till oktober kan du räkna med 20-30 grader i luften dagtid.

  • Valuta: Euro (EUR)
  • Säsong: Året runt
  • Antal resmål:  81
  • Antal hotell:  1304
Tips - kombinera flera resmål i Spanien - läs mer!

Våra resmål i Spanien

Kanarieöarna