Se hotell (2)

Resor till Cala Ratjada

Till Cala Ratjada på norra Mallorca ska du resa för att uppleva dess levande fiskehamn, härliga badvikar och trevliga nöjesliv.
Cala Ratjada är en gammal fiskeby som vuxit en del i takt med den ökade turismen, men som ändå behållit sitt ursprung och sin charm. Här har många mallorkiner länge haft sina egna sommarhus och Cala Ratjada är fortfarande en av öns viktigaste fiskehamnar. Byn ligger väl skyddad bakom Capdepera-udden, knappt sju mil från Palma stad, i det natursköna nordöstra hörnet av Mallorca. Landskapet runtomkring är grönt och frodigt, med böljande pinjeskogar, fina sandstränder och ett glittrande Medelhav. Cala Ratjada har hittills inte varit så känt för oss skandinaver, men nu börjar alltfler upptäcka charmen med det här fina resmålet. Inte minst en yngre generation med lite högre krav börjar resa hit. Det är ett resmål som passar bra både för familjesemestern och för en avkopplande vuxensemester. Två av Mallorcas bästa golfbanor, Capdepera och Canyamel, ligger inom bekvämt räckhåll.

Hamnen är hjärtat i byn

Hamnen har en skön blandning av gammalt och nytt, lokalt och internationellt. Här samsas fiskebåtar med yachter. Här finns också utflyktsbåtar, som gör det enkelt att resa över till grannön Menorca. Riktigt klara dagar kan man faktiskt se över till Menorca och huvudstaden Ciutadella. Här händer det något nästan dygnet runt. Det är den bästa och mysigaste samlingspunkten, både för ett glas vin eller en kopp kaffe på eftermiddagen och för kvällens övningar på någon av de trevliga restaurangerna där du kan prova på det lokala köket.

Fina badvikar

I Cala Ratjada finns det gott om butiker och inbjudande restauranger, tapasbarer och musikbarer. Annars är den här kuststräckan mest känd för sina många fina stränder, badvikar och för det kristallklara badvattnet. Ta en promenad längs havet norrut från hamnen så kommer du till den skyddade lilla viken Cala Gat. Det finns även flera andra stränder att välja på i de här trakterna - Cala Agulla, Playa de Son Moll, Cala Agulla, Cala Mesquida.

Hotell med bra läge

De flesta av Vings hotell ligger lugnt inne i själva Cala Ratjada, på bekvämt avstånd för både bad och nattliv.

Skräddarsydda resor till Cala Ratjada

Vings resor till Cala Ratjada är med reguljärflyg och du bestämmer själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Samtidigt kan du välja bland flera hotell, du har tillgång till vår service och du kan enkelt boka till en hyrbil under din semester. Kort sagt, du kan skräddarsy din resa så den passar dig.
Bra att veta
  • Fina sandstränder
  • Valfri reslängd
  • Lokala restauranger
  • Bra pris på hyrbil

Våra kunder om Cala Ratjada

SÖK DIN RESA TILL Cala Ratjada