Se hotell (5)

Resor till Cala Ratjada

Till Cala Ratjada på norra Mallorca ska du resa för att uppleva dess levande fiskehamn, härliga badvikar och trevliga nöjesliv.
Cala Ratjada är en gammal fiskeby som vuxit en del i takt med den ökade turismen, men som ändå behållit sitt ursprung och sin charm. Här har många mallorkiner länge haft sina egna sommarhus och Cala Ratjada är fortfarande en av öns viktigaste fiskehamnar. Byn ligger väl skyddad bakom Capdepera-udden, knappt sju mil från Palma stad, i det natursköna nordöstra hörnet av Mallorca. Landskapet runtomkring är grönt och frodigt, med böljande pinjeskogar, fina sandstränder och ett glittrande Medelhav. Cala Ratjada har hittills inte varit så känt för oss skandinaver, men nu börjar alltfler upptäcka charmen med det här fina resmålet. Inte minst en yngre generation med lite högre krav börjar resa hit. Det är ett resmål som passar bra både för familjesemestern och för en avkopplande vuxensemester. Två av Mallorcas bästa golfbanor, Capdepera och Canyamel, ligger inom bekvämt räckhåll.

Hamnen är hjärtat i byn

Hamnen har en skön blandning av gammalt och nytt, lokalt och internationellt. Här samsas fiskebåtar med yachter. Här finns också utflyktsbåtar, som gör det enkelt att resa över till grannön Menorca. Riktigt klara dagar kan man faktiskt se över till Menorca och huvudstaden Ciutadella. Här händer det något nästan dygnet runt. Det är den bästa och mysigaste samlingspunkten, både för ett glas vin eller en kopp kaffe på eftermiddagen och för kvällens övningar på någon av de trevliga restaurangerna där du kan prova på det lokala köket.

Fina badvikar

I Cala Ratjada finns det gott om butiker och inbjudande restauranger, tapasbarer och musikbarer. Annars är den här kuststräckan mest känd för sina många fina stränder, badvikar och för det kristallklara badvattnet. Ta en promenad längs havet norrut från hamnen så kommer du till den skyddade lilla viken Cala Gat. Det finns även flera andra stränder att välja på i de här trakterna - Cala Agulla, Playa de Son Moll, Cala Agulla, Cala Mesquida.

Hotell med bra läge

De flesta av Vings hotell ligger lugnt inne i själva Cala Ratjada, på bekvämt avstånd för både bad och nattliv.

Skräddarsydda resor till Cala Ratjada

Vings resor till Cala Ratjada är med reguljärflyg och du bestämmer själv när du ska resa och hur länge du ska vara borta. Samtidigt kan du välja bland flera hotell, du har tillgång till vår service och du kan enkelt boka till en hyrbil under din semester. Kort sagt, du kan skräddarsy din resa så den passar dig.
Bra att veta
 • Fina sandstränder
 • Valfri reslängd
 • Lokala restauranger
 • Bra pris på hyrbil
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Cala Ratjada

Stränder
Kuststräckan vid Cala Ratjada är känd för sina många fina stränder, badvikar och inte minst för det kristallklara badvattnet. Flera av badvikarna har finkornig sand, där Cala Agulla, Cala Gat och Playa Son Moll är särskilt värda att lyfta fram.

Cala Agulla

Cala Agulla, även känd som Cala Guya, är en vacker och finkornig sandstrand nära Capdeperas nordöstra spets. Här finns en bra och delvis skuggad parkeringsplats, toaletter, beachbar, lounge stolar och parasoller. Stranden nås med bil, cykel eller till fots.

Cala Gat

Cala Gat är en vacker bukt omgiven av fantastisk natur och tallar. Stranden är relativt orörd och består av finkornig sand. Här finns ganska få faciliteter, men stranden ligger endast cirka 500 meter från hamnen. Du kan ta dig till Cala Gat via strandpromenaden eller med bil. Parkering finns cirka 100 meter från stranden.

Font de sa Cala

Font de sa Cala är en vacker sandstrand med vit sand. Stranden ligger ungefär tre kilometer söder om Cala Ratjada. Stranden är mestadels omgiven av vacker natur och små tallar, med några hotell och restauranger i närheten. Du kan ta dig till Playa Font de Sa Cala med hyrbil samt med buss eller minitåg från Cala Ratjada. Minitåget stannar intill stranden där det även finns busshållplatser och parkeringsmöjligheter. På stranden finns faciliteter som toaletter, dusch, lounge stolar, parasoll och en beach bar. Här erbjuds också flera olika vattensportsaktiviteter.

Playa Son Moll

Playa Son Moll är huvudstranden i Cala Ratjada. Stranden ligger öppet mot Medelhavet och det kan därför blåsa en del. Under sommarmånaderna är det många som besöker stranden då både turister och mallorkiner vill njuta av havsbrisen. Det är enkelt att ta sig till Playa Son Moll. Minitåget stannar precis vid stranden och här finns både parkeringsplatser och busshållplatser. Den vackra strandpromenaden löper längs med hela stranden. Det finns även många större butiker och restauranger i närheten.
Mat, dryck och nattliv
I Cala Ratjada, speciellt längs den bilfria strandpromenaden, hittar du ett stort utbud av restauranger, caféer och barer. När du blir sugen på en bit mat hittar du restauranger med både internationella och mallorkinska menyer. Cirka 1,5 kilometer från Cala Ratjada ligger den mallorkinska byn Capdepera. Här hittar du många trevliga restauranger, framförallt runt torget.
Cala Ratjada erbjuder ett livligt nattliv med flera barer, pubar och nattklubbar. Du kan även tillbringa kvällen på en mysig restaurang eller uteservering.
Shopping
I Cala Ratjada finns det gott om butiker och supermarkets. Här kan du köpa kläder, skor, lädervaror, kosmetika, inredning och souvenirer. Många butiker i Cala Ratjada öppnar i början av april och stänger igen i mitten av oktober. På orten finner du också ett par stora livsmedelsbutiker. Ta gärna en tur in till huvudstaden Palma. Här finns öns bästa shopping.
Sport och Träning
I Cala Ratjada kan du spela tennis eller golf. Två av Mallorcas bästa golfbanor ligger inom räckhåll. Längs stranden finns ett begränsat utbud av vattensporter, som till exempel trampbåtar. Det finns också ett dykcenter där du kan hyra vindsurfingbrädor

Dykning och snorkling

Längs Mallorcas östra kust ligger några av öns bästa dykplatser. I Cala Ratjada finns flera dykcenter, som erbjuder både kurser och dagsutflykter. Du kan också göra ett så kallat "prova-på-dyk", där du går ner 5-6 meter med en instruktör för att prova på om dykning är något för dig.

Vandring i Cala Ratjada

Mallorca är en dröm för vandrare. I omgivningarna runt Cala Ratjada finns flera fina vandringsleder. Ett populärt vandringsstråk går genom pinjeskogen via Cala Agulla till Cala Mesquida. Kontakta turistkontoret i Cala Ratjada för information om guidade promenadturer. Här kan du också hämta broschyrer om vackra vandringsleder. Se till att du tar med dig skor med räfflad sula, då det kan vara brant på vissa ställen. Nedan finner du några förslag på vandringsleder.

Cala Ratjada- Cala Mesquida: Populär led som går från Cala Ratjada genom naturreservatet till Cala Mesquida. Leden är märkt och tar ca tre timmar fram och tillbaka.

La Ermita de Betlem: En annan, relativt enkel tur är den till klostret La Ermita de Betlehem.

En längre vandring kan påbörjas i byn Artà. Härifrån vandrar du vidare på vackra vägar fram till klostret La Ermita de Betlem. Vandringsleden finner du bakom Sant Salvador, borgen i byn, där det också finns en stor bilparkering. Vandringen tar cirka fyra timmar.

Ett alternativ är att köra fram till Colonia de Sant Pere och börja vandringen där. Den turen tar cirka två timmar. Stigarna är bra skyltade fram till munkklostret Ermita de Betlem. Väl uppe på toppen finns det en liten kiosk med försäljning av dryck och ett litet utbud av souvenirer. Ta med matsäck om du inte vill äta lunch i byn Colonia Sant Pere. Turen kan på sina håll vara lite brant! Bekväma skor är att rekommendera.
Aktiviteter och sevärdheter
Till Cala Ratjada ska du resa för att uppleva dess levande fiskehamn och härliga badvikar. Önskar fart och fläkt samt roliga vattenlekar rekommenderas ett besök till vattenparken i Alcudia, cirka 40 kilometer bort.

Hidro Park - Alcudia

Hidro Park är en vattenpark med massor av olika attraktioner: minigolf, vattenrutschbanor, vågpool och mycket mer. Här får både stora och små en fin dag fylld av roliga aktiviteter. Här finns också lekområden för de minsta, tillsammans med restauranger och grönområden.
Passa på att besöka Formentorhalvön och huvudstaden Palma med dess prunkande avenyer, kulturutbud och dess vackra katedral. Har du inte varit i Palma kan du inte riktigt säga att du har varit på Mallorca.

Cala Ratjadas fyr

I Cala Ratjada finns en gammal fyr från år 1861. Fyren ligger längst ut på den nordöstligaste punkten av Mallorca. Härifrån har du en enastående utsikt över byn och omgivningarna. Vid klart väder kan du se ända till grannön Menorca. Öppet dagligen.

Jardines Casa March – Cala Ratjada

På kullen ovanför Cala Ratjada ligger "Jardines Casa March", som är väl värt ett besök. Vackra trädgårdar omger tornet "Sa Torre Cega" och dess byggnader från 1400-talet. Här kan du beskåda en vacker samling skulpturer av bland annat Auguste Rodin och Henry Moore. Trädgårdarna är öppna för allmänheten men reservation krävs för besök. Förbokning sker genom turistbyrån i Cala Ratjada.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Cala Ratjada har bra bussförbindelser till Palma stad och andra delar av ön. Den centrala hållplatsen i Cala Ratjada ligger på gatan Juan Sebastián Elcano 9. I Cala Ratjada finns även taxi.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Cala Ratjada

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Uttagsautomater finns. Kort accepteras i stor utsträckning.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Cala Ratjada året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till Cala Ratjada är ca 1 timme och 30 minuter till 2 timmar (ca 80 km), beroende på trafik.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Cala Ratjada
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.