Se hotell (10)

Resor till Can Picafort

Can Picafort är ett utmärkt sommarresmål oavsett om du reser med eller utan barn, här finns sköna sandstränder, turkosblått vatten och trivsamma hotell.
Can Picafort ligger väl skyddat mitt på den hästskoformade Alcudiabukten, bara en dryg mils resa från Alcudia. Can Picafort var ursprungligen en liten fiskeby, och hamnen och den lilla marinan utgör fortfarande en viktig del av ortens karaktär. Det är dock på stranden och längs den trevliga strandpromenaden som de flesta samlas för att njuta av byns härliga atmosfär. Utmed denna mysiga strandpromenad, och i kvarteren innanför finns mängder av restauranger, barer och små uteserveringar. Stämningen är folklig och trevlig, och du träffar semesterfirare som reser hit från hela Europa.

Stränderna i Can Picafort

Stranden i Can Picafort börjar nästan inne vid hamnen och sträcker sig sedan hela vägen bort till Alcudia. Även om den inte är lika långgrund som stranden närmare Alcudia så finns här gott om plats, och är du här vid lunchdags behöver du bara resa dig ur solstolen och gå upp på strandpromenaden där det finns mycket att välja på. Även öster om Can Picafort finns en strand: Son Baulo, som sträcker sig från byn ett bra stycke innan den övergår i den klippkust som fortsätter hela vägen bort till Son Real. Här brukar de flesta barnfamiljer slå sig ner eftersom Son Baulo är bredare och mer långgrund än stranden väster om Can Picafort.

Hotell för vuxna i Can Picafort

Reser du utan barn är ett bra val vårt Prime Comfort-hotell THB Gran Playa, som har en åldersgräns på 18 år. Hotellet ligger nära stranden och i centrum av Can Picafort. THB Gran Playa har ett fint poolområde med pool och poolbar samt restaurang och bar. Här finns dessutom ett gym med både bastu och turkiskt bad.
Bra att veta
 • Fina sandstränder
 • Vuxenhotell
 • Barnvänliga stränder
 • Hotell med fri WiFi
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Can Picafort

Stränder
Can Picafort-stranden börjar vid hamnen och sträcker sig cirka tio kilometer norrut mot Puerto Alcudia. Stranden är inte lika långgrund och ligger inte lika skyddad som den i Alcudia. Här kan vinden ligga på och vågor förekomma, men ju närmare Alcudia du kommer desto mer långgrunt blir det. Sanden är ljus och finkornig och vattnet oftast klart. Solstolar och parasoll finns att hyra. Under högsäsong finns också ett stort utbud av olika vattensporter som trampbåtar, vattenskidor, vindsurfing med mera. Sötvattensduschar finns utplacerade med jämna mellanrum på stranden. Längs strandpromenaden finns många bra restauranger och serveringar.

Son Real

Lång och tidvis nästan folktom sandstrand med klart vatten, som börjar en bit bortom Son Baulo-stranden. Här och var är det ganska långgrunt, men vinden kan ligga på och orsaka vågor och undervattensströmmar. Här finns inget serviceutbud, inga aktiviteter eller faciliteter. En del av stranden är avsedd för nudister.

Son Baulo

Liten bred sandstrand med fin ljus sand och klart vatten, som ligger precis nedanför hotell- och bostadsområdet Son Baulo. Här är det inte speciellt långgrunt och vågor kan förekomma liksom en del undervattensströmmar. På stranden finns liknande faciliteter och aktivitetsutbud som vid Can Picafort-stranden.
Mat, dryck och nattliv
I Can Picafort finns ett tillräckligt stort restaurangutbud för att du ska kunna äta god och varierad mat under din semester. Vi rekommenderar även ett besök på någon av de många trevliga restaurangerna i Alcudia.
Även om nattlivet är att beteckna som lugnt i Can Picafort finns det gott om barer och uteserveringar, som är öppna till fram på småtimmarna. De allra flesta hittar du längs strandpromenaden och huvudgatan Paseo Colón. Det finns också flera barer som visar sportevenemang på storbildsskärmar. De flesta större hotell har också olika typer av underhållning och dans till orkester, som inte bara är till för hotellets gäster.
Shopping
Längs strandpromenaden och huvudgatan Paseo Colon finns en mängd turistbutiker som framförallt säljer souvenirer, kläder, strandartiklar och leksaker. Det mesta är krimskrams, men det finns också flera bra sko- och klädbutiker med hyfsad shopping. Priserna är oftast lägre här än i till exempel Alcudia.

Marknad i Alcudia och Inca

Varje region på Mallorca har sin egen tradition för hantverk. Passa på att köpa broderier, dukar, keramik och de populära mallorcapärlorna. Varje tisdag och söndag är det marknad i Alcudias gamla bydel, och vill du besöka den största marknaden på Mallorca så äger den rum i Inca på torsdagar.

Shoppa i Palma

Ett besök i Palma är också att rekommendera då staden har ett stort utbud av moderna och välkända butiker, med öns bästa shopping. Från Can Picafort går bussar flera gånger per dag.

Snabbköp

Bor du på lägenhetshotell är det en god idé att storhandla i början av semesterveckan på något större supermercado. Även om de kanske inte erbjuder särskilt spännande shopping är priserna lägre och utbudet större.
Sport och Träning
Vill du ha en aktiv semester med sport och träning finns här mycket att göra. De klippiga bergen utmed hela Serra de Tramuntara, från Sóller i väst till Formentorhalvön i öst bjuder på spännande utmaningar för klättrare. För mer information hör med turistinformationen. Längs Can Picafort-stranden kan du prova på de flesta vattensporter, som till exempel trampbåtar, vattenskidor och vindsurfing.

Vandring I Can Picafort

En populär vandringsled från Can Picafort är den som går längs kusten bort till Son Serra de Marina (cirka sex kiloneter). Leden tar sin början i Son Bauló Torrent, som är ett naturskyddat område med mycket fågelliv, och fortsätter sedan genom sanddynerna, förbi de arkeologiska lämningarna vid Son Real och avslutas därefter i den lilla badorten Son Serra de Marina.

Cykling på Mallorca

Mallorca, och speciellt landskapet kring Can Picafort lämpar sig utmärkt för cykling. Under perioden februari-maj kommer ett stora antal proffscyklister från hela Europa hit för att träna och värma upp inför säsongen.

Här finns flera bra leder att utforska, och det är enkelt att cykla in till Alcudia om du skulle vilja det. Hör med turistinformationen eller ditt hotell var du kan hitta närmsta cykeluthyrare. De brukar också kunna stå till tjänst med kartor och bra tips på rutter. I Can Picafort har även vissa hotell egen cykeluthyrning.

Ridning

Rancho Grande är en vacker och välskött hästgård som inte ligger långt från Can Picafort. Här finns över 100 hästar och ponnys och ägarna arrangerar ridturer både för nybörjare och mer avancerade ryttare. Det finns även kvällsritter och aktiviteter i sann cowboyanda med middag inkluderad, Ett äventyr för hela familjen.
Aktiviteter och sevärdheter
Can Picafort ligger nära Alcudia där du finner ett större utbud av aktiviteter.

Hidropark i Alcudia

Äventyrsbad med tillräckligt många pooler och vattenrutschbanor för att sysselsätta barnen (och de vuxna) i flera dagar! Bland annat finns här öns högsta vattenrutschbana och en riktigt rolig spiralformad rutschkana som imponerar även på den mest luttrade äventyrsbadaren. Det finns också minigolf. Hidropark ligger strax utanför Puerto Alcudia.
Passa på att besöka Alcudias gamla stadskärna och den läckra huvudstaden Palma.

Alcudia

Alcudia, eller Pollentia som var dess ursprungliga namn, är Mallorcas historiska centrum. Staden grundades redan år 123 f.Kr. och var under flera hundra år ett mycket betydelsefullt romerskt fäste. I dag är det den äldsta och mest välbevarade romerska staden på Mallorca. Ett besök här är ett måste. Innanför de vackra stadsmurarna väntar trånga gränder, mysiga restauranger, flera små affärer och riktigt gemytliga barer tillsammans med sevärdheter av olika slag. Populäraste dagen att besöka gamla Alcudia är tisdagar och söndagar, då det är marknad och full aktivitet från tidig morgon till cirka kl. 13.00.

Nationalparken S´Albufera

Ett par kilometer öster om Playa de Alcudia, i riktning mot Can Picafort, ligger nationalparken S´Albufera, ett paradis för både ornitologer och botaniker. Här finns picknick-områden och ett litet museum som visar vad som finns i parken. Hit kan du resa med buss från Can Picafort.
Utflykter
En dag på havet - Katamaranen Anacaona
En dag på havet - Katamaranen Anacaona
Vad kan vara bättre än en heldag på havet? Låt katamaranen Anacaona och dess besättning ta med dig på en fantastisk naturupplevelse kring nordvästra Mallorcas kust. Lätt lunch ombord ingår.
Läs mer om utflykten
Alcudia Sea Explorer
Alcudia Sea Explorer
Missa inte chansen att få uppleva Mallorcas vackra natur med speedboat! I år erbjuder vi tre olika turer.
Läs mer om utflykten
Klassiska grotturen
Klassiska grotturen
En hel dag med underjordisk mystik och besök i den charmiga byn Porto Cristo. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer.
Läs mer om utflykten
Båt- och vandringstur
Båt- och vandringstur
Upplev mer av vackra Mallorca, både till havs och till fots! En halvdagstur som utgår från Puerto Pollensa och därifrån vidare till Formentor-halvön där vi vandrar. En härlig dag med badmöjligheter, vandring i vacker natur och en intim stämning på båten som endast tar ombord 12 personer. Lunch med dryck ingår.
Läs mer om utflykten
Mallorca - konstrasternas ö
Mallorca - konstrasternas ö
Under en dag får du uppleva Mallorcas spännande kontraster, det lokala livet, den fantastiska naturen, religionen och dessutom öns goda vin och delikata tapas. Vinprovning och lättare form av tapas ingår.
Läs mer om utflykten
Rancho Grande
Rancho Grande
Följ med till Rancho Grande och bli cowboy för en kväll! Gården är vackert belägen i Son Serra de Marina, en charmig by cirka tjugo minuter från Alcudia. En festlig utflykt för både stora och små där middag ingår.
Läs mer om utflykten
Soluppgång och delfiner
Soluppgång och delfiner
Följ med och upplev den fantastiska soluppgången på Mallorcas nordligaste punkt och få möjligheten att se delfiner simma fritt i det kristallklara vattnet. Enkel frukost ingår.
Läs mer om utflykten
Valldemossa & Sollér med Purowool
Valldemossa & Sollér med Purowool
Följ med till några av Mallorcas verkliga höjdpunkter! Med Purowool får du en trevlig visning där man också bjuder på frukost innan utflykten. Allt till ett lägre pris! Utflykten körs mellan april och september och går endast att boka på plats.
Läs mer om utflykten
Valldemossa & Sóller
Valldemossa & Sóller
Följ med oss till två av Mallorcas verkliga höjdpunkter! Öns kanske mest stämningsfulla byar, Valldemossa och Sóller. En heldagsutflykt med natur, kultur och historia. Måltider och dryck ingår inte. Utflykten körs mellan april och september.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea - Eftermiddagstur
Katamaranen Life & Sea - Eftermiddagstur
Njut av ett par härliga timmar på havet, ombord på katamaranen Life & Sea när vi seglar utanför Palmabukten.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea - Förmiddagstur
Katamaranen Life & Sea - Förmiddagstur
Njut av en skön dag på havet ombord på katamaranen Life & Sea när vi seglar utanför Palmabukten.
Läs mer om utflykten
Katamaranen Life & Sea i solnedgången
Katamaranen Life & Sea i solnedgången
Följ med på Life & Seas underbara katamaran, få vind i håret och massor av avslappning ombord när vi seglar utanför Palmabukten och får njuta av en oförglömlig solnedgång i havet.
Läs mer om utflykten
Klassiska grotturen med Purowool
Klassiska grotturen med Purowool
En hel dag med underjordisk mystik och besök i den charmiga byn Porto Cristo. Vi passar också på att provsmaka några av öns klassiska likörer. Med Purowool får du en trevlig visning där man också bjuder på frukost innan utflykten. Allt till ett lägre pris! Utflykten går endast att bokas på plats.
Läs mer om utflykten
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Goda bussförbindelser till Palma och andra platser på ön. Lokalbussen går ofta mellan Alcudia och Can Picafort, cirka var 15 minut.

Cykel

Can Picafort är en perfekt cykelstad eftersom den är så platt. Cyklar finns att hyra på flera ställen. Hör med ditt hotell vilken uthyrare som ligger närmast. Cykel finns att hyra.

Minitåget Can Picafort Express

Det lilla minitåget trafikerar Can Picaforts bykärna och även vissa av de större hotellen. Tåget går en gång i timmen och det finns flera hållplatser där du kan hoppa på och av. Tåget går under perioden maj-oktober.

Moped

Här finns många uthyrare att välja mellan.

Taxi

Inom Can Picafort används taxameter. Utanför gäller fasta priser. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Dricks avrundas uppåt.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Resa med omtanke

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om Resa med omtanke.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Can Picafort

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns flera uttagsautomater längs huvudgatan och strandpromenaden.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Cykellopp och Ironman

Varje år hålls tre stora idrottstävlingar på Mallorcas norra kust:

29/4 2023: Cykelloppet Mallorca 312
13/5 2023: Halv Ironman och Ironman


Under dessa dagar är flera vägar avspärrade, vilket innebär att det kan vara svårt att ta sig fram och att transferbussar inte alltid kan köra hela vägen fram till hotellet. Dessutom kan vissa gäster behöva åka tidigare än normalt till flygplatsen.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Ving har charterresor till Can Picafort under sommarhalvåret.

Du kan dessutom resa med Ving till Can Picafort året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Med Vings transfer kommer du enkelt och säkert till ditt hotell i Can Picafort. Transfern ingår inte i resans pris, du lägger själv till den vid bokning. Restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell är ca 1 timme och 15 minuter till 1 timme och 45 minuter (ca 65 km), beroende på trafik och antal hotellstopp. Den exakta rutten för transferbussen beror på lokala förhållanden och bestäms på plats. Mer information får du vid ankomst. Läs mer om transfer.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.
Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar

SÖK DIN RESA TILL Can Picafort
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.