Se hotell (2)

Resor till Can Picafort

Can Picafort är ett utmärkt sommarresmål oavsett om du reser med eller utan barn, här finns sköna sandstränder, turkosblått vatten och trivsamma hotell.

Can Picafort ligger väl skyddat mitt på den hästskoformade Alcudiabukten, bara en dryg mils resa från Alcudia. Can Picafort var ursprungligen en liten fiskeby, och hamnen och den lilla marinan utgör fortfarande en viktig del av ortens karaktär. Det är dock på stranden och längs den trevliga strandpromenaden som de flesta samlas för att njuta av byns härliga atmosfär. Utmed denna mysiga strandpromenad, och i kvarteren innanför finns mängder av restauranger, barer och små uteserveringar. Stämningen är folklig och trevlig, och du träffar semesterfirare som reser hit från hela Europa.

Stränderna i Can Picafort

Stranden i Can Picafort börjar nästan inne vid hamnen och sträcker sig sedan hela vägen bort till Alcudia. Även om den inte är lika långgrund som stranden närmare Alcudia så finns här gott om plats, och är du här vid lunchdags behöver du bara resa dig ur solstolen och gå upp på strandpromenaden där det finns mycket att välja på. Även öster om Can Picafort finns en strand: Son Baulo, som sträcker sig från byn ett bra stycke innan den övergår i den klippkust som fortsätter hela vägen bort till Son Real. Här brukar de flesta barnfamiljer slå sig ner eftersom Son Baulo är bredare och mer långgrund än stranden väster om Can Picafort.

Hotell för vuxna i Can Picafort

Reser du utan barn är ett bra val vårt Prime Comfort-hotell THB Gran Playa, som har en åldersgräns på 18 år. Hotellet ligger nära stranden och i centrum av Can Picafort. THB Gran Playa har ett fint poolområde med pool och poolbar samt restaurang och bar. Här finns dessutom ett gym med både bastu och turkiskt bad.

Bra att veta
 • Fina sandstränder
 • Vuxenhotell
 • Barnvänliga stränder
 • Hotell med fri WiFi
 • Valfri reslängd
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Can Picafort

Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
Stränder
Can Picafort-stranden börjar vid hamnen och sträcker sig ca 10 km norrut mot Puerto Alcudia. Stranden är inte lika långgrund och ligger inte lika skyddad som den i Alcudia. Här kan vinden ligga på och vågor förekomma, men ju närmare Alcudia man kommer desto mer långgrunt blir det. Sanden är ljus och finkornig och vattnet oftast klart. Solstolar och parasoll finns att hyra. Under högsäsong finns också ett stort utbud av olika vattensporter som trampbåtar, vattenskidor, vindsurfing med mera. Sötvattensduschar finns utplacerade med jämna mellanrum på stranden. Längs strandpromenaden finns många bra restauranger och serveringar.

Son Real

Lång och tidvis nästan folktom sandstrand med klart vatten, som börjar en bit bortom Son Baulo- stranden. Här och var är det ganska långgrunt, men vinden kan ligga på och orsaka vågor och undervattensströmmar. Här finns inget serviceutbud, inga aktiviteter eller faciliteter. En del av stranden är avsedd för nudister.

Son Baulo

Liten bred sandstrand med fin ljus sand och klart vatten, som ligger precis nedanför hotell- och bostadsområdet Son Baulo. Här är det inte speciellt långgrunt och vågor kan förekomma liksom en del undervattensströmmar. På stranden finns liknande faciliteter och aktivitetsutbud som vid Can Picafort-stranden.

Sol och bad på Mallorca

Alla badstränder i Spanien är offentliga, så du har alla chanser att hitta din egen favoritstrand bland Mallorcas många små och stora vikar. Förutom stränderna på ditt resmål finns det många fler att besöka. Nedan följer namnen på några populära stränder, men fråga oss gärna om ytterligare förslag.

Es Trenc

En i det närmaste obebyggd strand på sydkusten. Sju kilometer härlig sandstrand med turkosblått vatten, nära byn Campos.

Cala Deia

Liten stenstrand nedanför den gemytliga byn Deia. Passar bra för snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små vikar med fin sand och fantastiskt, turkosblått och kristallklart vatten. Vikarna är lättillgängliga för bilister och har faciliteter som barer, restauranger och hotell.

Cala Mondragó

Vacker badvik med både klippor och sand. Passar för snorkling. Ligger på östkusten i närheten av Cala d´Or.

Cala Torta

Den vackraste av de många obebyggda stränderna i området, formad som en vid båge av sand omgiven av sanddyner och torrt landskap. Nära byn Arta.

Cala Tuent

En välbevarad hemlighet vid den hårt trafikerade Sa Calobra-vägen. Storslagen utsikt och klart vatten. Passar bra för snorkling.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Du kan resa med Ving till Can Picafort året runt med reguljärflyg och flexibel reslängd.

Flyget landar på Palmas flygplats.
För en smidig transport till hotellet rekommenderar vi att du bokar en privat transfer i förväg. Det gör du i samband med att du bokar resan online eller via våra reserådgivare. I ditt resedokument finns information om hur och var chauffören möter dig. Läs mer om transfer vid resor med reguljärflyg.

Restiden från flygplatsen till Can Picafort är ca 1 timme och 15 minuter till 1 timme och 45 minuter (ca 65 km), beroende på trafik.
Mat, dryck och nattliv
Can Picafort har ett 20-tal barer och restauranger, så här finns ett tillräckligt stort restaurangutbud för att du ska kunna äta god och varierad mat under din semester. Vi rekommenderar även ett besök på någon av de många trevliga restaurangerna i Alcudia.

Mat och dryck på Mallorca

Spanjorerna älskar att äta på restaurang, de äter mycket och gärna sent. Mallorkinerna är duktiga på att laga mat och har tillgång till fina råvaror. Förutom de internationella menyerna på restaurangerna är det absolut värt att prova någon av öns specialiteter. Spanska lunch- och middagstider är cirka kl. 13.30- 15.30 och kl. 20.00- 24.00, men eftersom hela Mallorca är turistanpassat håller de flesta restaurangerna på turistorterna öppet efter "våra" skandinaviska tider. Dricks ingår inte i notan utan läggs till av gästen.

Tapas

Tapas och Spanien hör ihop. Spanjorerna själva äter tapas som en förrätt, men det är lätt att komponera ihop en hel måltid genom att beställa in många olika smårätter. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan. Ett bra sätt att provsmaka tapas på är att beställa "un variado", då får du en lite större tallrik med lite av varje på.

Pa amb Oli-

en regional variant av den internationellt kända bruschettan, och ett favorittilltugg på hela Mallorca. Rätten består av en brödskiva som gnuggas med tomat, droppas med olivolja och strös med salt. Påläggens möjligheter är stora, kanske lite ost, skinka eller en sardin.

Sopas mallorquinas

- en soppa baserad på grönsaker, kött och bröd som äts med gaffel. Rätten benämns ofta som en förrätt i menyerna, men med lite bröd som tillbehör räcker det som en enklare middag.

Frit mallorquí

- en slags pytt-i-panna med bland annat lever och fänkål, ibland starkt kryddad.

Tumbet

- friterade grönsaker med tomatsås. Exakt vilka grönsaker som används beror på tillgång.

Caragols-

sniglar som kokas i sitt eget skal och serveras med vitlöksmajonnäs.

Llom amb Col-

en gryta med fläsk och vitkål som huvudingredienser. Mättande och värmande om det är lite småkyligt ute.

Porcella

- grillad spädgris.

Sobrasada

- Mallorcas berömda korv, som görs på griskött. Korven är mild, smakrik och röd av kryddor. Korven brukar användas som pålägg eller grillad.

Ensaimada

- en spiralformad bulle, som finns i olika storlekar och med olika fyllningar.

Vin

De spanska vinerna hör till de främsta i världen. Landets mest kända viner kommer från regionerna La Rioja, Navarra och Penedes. Alla regioner framställer sitt eget vin, och så även Mallorca, som har en egen ursprungsbeteckning: Binissalem.
Öns vincentrum ligger i just Binissalem men runtomkring på ön har flera vinbodegor öppnat upp sina dörrar för besökare. P å många av dem kan du få en rundvandring med provsmakning medan vissa erbjuder ett besöka i sin butik.,

Cava

Cava är ett spanskt mousserande vin och konkurrerar väl i smak och ännu mer i pris med champagne.

Sangria

En läskande alkoholdryck som framförallt förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, frukt, socker och en variation av starkare alkohol som ofta serveras i en karaff.

Spanskt kaffe

Kaffe är mycket populärt i Spanien och det spanska kaffet serveras starkt. Vill du dricka en motsvarighet till svenskt kaffe bör du beställa café melitta eller café americano. En café solo är en liten kopp espresso. Med lite mjölk i espresson blir det en cortado. En café con leche är en stor kopp med starkt kaffe och varm mjölk.
Även om nattlivet är att beteckna som lugnt i Can Picafort finns det gott om barer och uteserveringar, som är öppna till fram på småtimmarna. De allra flesta hittar du längs strandpromenaden och huvudgatan Paseo Colón. Det finns också flera barer som visar sportevenemang på storbildsskärmar. De flesta större hotell har också olika typer av underhållning och dans till orkester, som inte bara är till för hotellets gäster.
Shopping
Längs strandpromenaden och huvudgatan Paseo Colon finns en mängd turistbutiker som framförallt säljer souvenirer, kläder, strandartiklar och leksaker. Det mesta är krimskrams, men det finns också flera bra sko- och klädbutiker med hyfsad shopping. Priserna är oftast lägre här än i till exempel Alcudia.

Marknad i Alcudia och Inca

Varje region på Mallorca har sin egen tradition för hantverk. Passa på att köpa broderier, dukar, keramik och de populära mallorcapärlorna. Varje tisdag och söndag är det marknad i Alcudias gamla bydel, och vill man besöka den största marknaden på Mallorca så äger den rum i Inca på torsdagar.

Shoppa i Palma

Ett besök i Palma är också att rekommendera då staden har ett stort utbud av moderna och välkända butiker, med öns bästa shopping. Från Can Picafort går bussar flera gånger per dag. De flesta större arrangörer (bland annat Ving) anordnar också så kallade "shoppingturer", arrangerade heldagsturer in till Palma. Hör med Ving på plats eller kontakta turistinformationen.

Snabbköp

Bor du på lägenhetshotell är det en god idé att storhandla i början av semesterveckan på något större supermercado. Även om de kanske inte erbjuder särskilt spännande shopping är priserna lägre och utbudet större.

Shopping på Mallorca

På Mallorca finns det mycket fint att handla. Spansk design räknas som framstående både vad gäller inredning och kläder. Här på ön är hittar du bland annat lädervaror i form av jackor och väskor, keramik och mallorkinska tyger i speciella mönster, Majoricapärlor från Manacor och skor.

Det största utbudet finns naturligt nog i Palma. Här finner du allt från små enkla affärer till exklusiva boutiquer. Besök de stora och eleganta varuhuset El Corte Inglés, där du hittar det mesta, eller C & A, som är ett stort klädvaruhus med relativt låga priser.

På turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll alla dagar i veckan. I byarna och i Palma är det dock de officiella öppettiderna som gäller, dvs. vardagar kl. 10.00-13.30 och kl. 16.30-20.00, lördagar endast förmiddagen och söndagar stängt. De stora varuhusen i Palma har däremot öppet hela dagen, utan siesta.

Marknad på Mallorca

De flesta byar och städer har sin egen marknad en eller ett par dagar i veckan. Här handlar byborna och marknaden brukar erbjuda alla möjliga varor som frukt, grönsaker, husgeråd, kläder och skor.

Normalt prutar man inte på Mallorca, men på marknaderna kan det löna sig att diskutera priset. Försäljarna brukar plocka upp sina varor vid åttatiden på morgonen och håller sedan på fram till siestan. Här är några exempel på marknader att besöka.

Bra köp på Mallorca

Skor
Det finns ett stort utbud av skobutiker på Mallorca, speciellt sandaler, slipins, flipflops och andra damsommarskor. Oftast är de också lite billigare än hemma.

Keramik
Var du än kommer på Mallorca finns vackra krukor och keramik att köpa. Tillverkningen är en gammal tradition och har du tur kan du komma över riktigt fina saker till bra priser.

Alkohol
Både vin, sprit och öl är billigt att köpa på supermarkets på Mallorca, speciellt på de större stormarknaderna.

Pärlor
I Manacor, tillverkas världens tredje finaste pärlor, Majoricapärlan, som framställs av fiskfjäll. Besök fabriken och passa på att köpa med dig pärlor hem till ett bra pris.

Skinn och läder
På Mallorca kan du hitta skinn och läder av bra kvalitet till bra priser, framförallt jackor och skärp. De bästa köpen gör du i staden Inca, läderindustrins högsäte på ön. Åk dit en torsdag, då är det marknad!

Olivolja
Många menar att olivoljan från Mallorca är bland den bästa I Medelhavet. På flera platser på ön kan du hitta lokalproducerad olivolja som du kan köpa med dig hem.
Aktiviteter och sevärdheter
I och i närheten av Can Picafort finns en hel del aktiviteter att välja mellan om du känner för att aktivera dig. Några exempel är vattenskidor, vindsurfing och tennis. Dykning i Playa de Muro. Närmaste golfbana, Club de Golf Alcanada, ligger i Alcanada.

Vandring

En populär vandringsled från Can Picafort är den som går längs kusten bort till Son Serra de Marina (ca 6 km). Leden tar sin början i Son Bauló Torrent, som är ett naturskyddat område med mycket fågelliv, och fortsätter sedan genom sanddynerna, förbi de arkeologiska lämningarna vid Son Real och avslutas därefter i den lilla badorten Son Serra de Marina. För fler vandringsalternativ och tips hör med ditt hotell eller turistinformationen.

Vattensporter

Längs Can Picafort-stranden kan du prova på de flesta vattensporter, som till exempel trampbåtar, vattenskidor och vindsurfing.

Ridning

Rancho Grande är en vacker och välskött hästgård som inte ligger långt från Can Picafort. Här finns över 100 hästar och ponnys och ägarna arrangerar ridturer både för nybörjare och mer avancerade ryttare. Det finns även kvällsritter och aktiviteter i sann cowboyanda med middag inkluderad, Ett äventyr för hela familjen.

Cykling

Mallorca, och speciellt landskapet kring Can Picafort lämpar sig utmärkt för cykling. Under perioden februari-maj kommer horder av proffscyklister från hela Europa för att träna och värma upp inför säsongen. Här finns massor av bra rutter. Hör med turistinformationen eller ditt hotell om närmsta cykeluthyrare. De brukar också kunna stå till tjänst med kartor och bra tips på rutter. Här finns flera bra leder att utforska, och det är enkelt att cykla in till Alcudia om du skulle vilja det. Hör med turistinformationen eller ditt hotell var du kan hitta närmsta cykeluthyrare. I Can Picafort har även vissa hotell egen cykeluthyrning.

Hidropark

Äventyrsbad med tillräckligt många pooler och vattenrutschbanor för att sysselsätta barnen (och de vuxna) i flera dagar! Bland annat finns här öns högsta vattenrutschbana och en riktigt rolig spiralformad rutschkana som imponerar även på den mest luttrade äventyrsbadaren. Det finns också minigolf. Hidropark ligger strax utanför Puerto Alcudia.

Olivolja

Många menar att olivolja från Mallorca är den bästa i Medelhavet, på ön finns fler olika olivodlare och några av dem tar emot besök så att ni kan få ta del av hur olivoljan produceras. Det finns ett antal olivoljeproducenter som tar emot besökare, några exempel är Son Catiu utanför Inca, som har en trevlig pambolieria. Populär är även Oli Caimari i byn Caimari mitt på ön. Här finns en stor butik med många typiska lokala produkter och souvenirer.

Klättring

De klippiga bergen utmed hela Serra de Tramuntara, från Sóller i väst till Formentorhalvön i öst bjuder på spännande utmaningar för klättrare. För mer information hör med turistinformationen.

Vinbodega

Vin från Spanien är omtyckt världen över så varför inte passa på att besöka någon av de vinbodegor som finns här på ön? Några av öns populära bodegor där man kan få rundvisning, provsmakning eller shopping i deras butiker är C´an Vidalet vid Pollensa, Jaume Mesquida vid Porreres, Macia Batle i Santa Maria och Jose Luis Ferrer i Binissalem.

Alcudia

Alcudia, eller Pollentia som var dess ursprungliga namn, är Mallorcas historiska centrum. Staden grundades redan år 123 f.Kr. och var under flera hundra år ett mycket betydelsefullt romerskt fäste. Idag är det den äldsta och mest välbevarade romerska staden på Mallorca. Ett besök här är ett måste. Innanför de vackra stadsmurarna väntar trånga gränder, mysiga restauranger, flera små affärer och riktigt gemytliga barer tillsammans med sevärdheter av olika slag. Populäraste dagen att besöka gamla Alcudia är tisdagar och söndagar, då det är marknad och full aktivitet från tidig morgon till ca kl. 13.00.
Hur du tar dig runt
Det bästa sättet att se och uppleva Mallorca är att hyra en bil och ett tips är att boka hyrbilen redan hemifrån, det är både billigare och smidigare. Det kan dessutom vara svårt att få tag på en hyrbil på resmålet under högsäsong så boka din Avis-bil innan ankomst.
Goda bussförbindelser till Palma och andra platser på ön. Lokalbussen går ofta mellan Alcudia och Can Picafort, ca var 15 minut.

Cykel

Can Picafort är en perfekt cykelstad eftersom den är så platt. Cyklar finns att hyra på flera ställen. Hör med ditt hotell vilken uthyrare som ligger närmast. Cykel finns att hyra.

Minitåget Can Picafort Express

Det lilla minitåget trafikerar Can Picaforts bykärna och även vissa av de större hotellen. Tåget går en gång i timmen och det finns flera hållplatser där du kan hoppa på och av. Tåget går under perioden maj-oktober.

Moped

Här finns många uthyrare att välja mellan.

Taxi

Inom Can Picafort används taxameter. Utanför gäller fasta priser. Taxichaufförerna är skyldiga att visa upp en fast prislista om kunden önskar. Dricks avrundas uppåt.

Hur du tar dig runt på Mallorca

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna. Vill du se mer av ön och ta dig runt på egen hand är dock hyrbil att föredra. Vägarna på Mallorca är utmärkta, det är bra skyltat och förutom i själva Palma stad är trafiken måttlig. Dessutom är det ganska billigt att hyra bil här, speciellt om du förbokar den hemifrån.

Buss

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna . Lokalbussarna i Palma är blå och heter EMT. På resten av ön är de röda och gula och heter TIB. Biljetten köps direkt på bussen och gäller endast enkel väg. Tänk på att chauffören inte växlar stora sedlar.

Tidtabellerna varierar så glöm inte att kolla upp tiderna i förhand. Under helgdagar och helger går bussarna oftast inte lika frekvent. Vi reserverar oss för ändringar i både tidtabeller och körrutter. Vänligen kontakta receptionen på hotellet eller din guide för mer information.

Båt

Båtförbindelser finns mellan Mallorca– Barcelona och Mallorca– Valencia. Under sommarmånaderna går det även båtar mellan Alcudia - Menorca och Mallorca - Ibiza. Lättast är att boka biljetter via internet eller nere i hamnen i Palma hos en återförsäljare. Här finner du även tidtabeller och priser på de olika båtresorna.

Flyg

Det går dagliga flygförbindelser till grannöarna Menorca och Ibiza, samt till det spanska fastlandet. Det är även lätt och enkelt att flyga till flera europeiska städer.

Taxi

Taxi kan beställas via hotellets reception eller stoppas direkt på gatan. I de flesta områden finns också taxistationer, där bilarna står och väntar på körningar. Normalt kör taxichaufförerna med taxameter enligt fastställda taxor. Gör upp priset med chauffören i förväg för längre resor, då slipper du få en obehaglig överraskning.

Tåg

Det finns tre olika tåglinjer på ön. Alla tre utgår från Plaza España i Palmas centrum. Den ena linjen går till Inca, mitt på ön och den andra till Sóller på västkusten. Från Sóller går det bra att ta den lilla spårvagnen ut till Puerto de Sóller. Den tredje tåglinjen går via Inca till Manacor.
Fakta

Vår service på resmålet

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill boka utflykter, hyrbil eller kanske bara vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Kan vi inte lösa det på telefon eller e-post kommer vi ut till ditt eller ett närliggande hotell. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen och ser till att du kommer på rätt buss om du bokat transfer.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt Can Picafort

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro. November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). Det finns flera uttagsautomater längs huvudgatan och strandpromenaden.
Beställ valuta hos FOREX innan avresa för en bekvämare resa. Läs mer om vårt samarbete här.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Cykellopp och Ironman

Varje år hålls två stora idrottstävlingar på Mallorcas norra kust: Ironman den 10/10 2021 och 14/5 2022 samt cykelloppet Mallorca 312 den 24/10 2021 och 30/4 2022. Under dessa dagar är flera vägar avspärrade, vilket innebär att det kan vara svårt att ta sig fram och att transferbussar inte alltid kan köra hela vägen fram till hotellet. Vissa gäster kan behöva åka tidigare än normalt till flygplatsen dessa dagar.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Resa med barn
Can Picafort är ett bra resmål om du ska resa med barn, även om det inte riktigt kan mäta sig med grannorten Alcudia. Det finns flera bra lägenhetshotell och området är lugnt med måttlig trafik.

Hidro Park - Alcudia

I Hidropark Alcudias vattenpark finns massor av våta nöjen: vattenrutschbanor, vågpool och mycket mer.

Stränder

Stranden i Can Picafort är inte lika långgrund som den i Playa de Alcudia, men inte heller extremt djup. Ju närmare Alcudia, desto mer långgrunt blir det. Vinden ligger ofta på med vågor som följd. Emellanåt förekommer även undervattensströmmar. Badvakter finns och flaggsystemet bör respekteras. Röd flagga betyder badförbud.

Restaurangbesök

De allra flesta restauranger i Can Picafort har internationell meny med mat lämpad för de små. Många erbjuder också speciella barnmenyer med hamburgare, pasta, kyckling med mera. Ett begränsat antal barnstolar finns att tillgå på de flesta restauranger.

Resa med barn till Mallorca

Mallorca är ett populärt resmål för barnfamiljer och här är det enkelt att resa runt även med de allra minsta. Spanjorerna är mycket barnkära och det är aldrig några problem att ta med sig barnen exempelvis på restaurang. Tvärtom, sannolikheten är stor att de får mer uppmärksamhet än vad du får.

Nedan följer information om vad som kan vara bra att tänka på samt några tips på aktiviteter för hela familjen.

Mat

De allra flesta restauranger har internationell meny med mat lämpad för de små. Många erbjuder också speciella barnmenyer med hamburgare, pasta, kyckling med mera, inklusive dryck och glass. Ett begränsat antal barnstolar finns på de flesta restauranger.

Barnmat och blöjor

Barnmat finns att köpa i de allra flesta mataffärer/supermercados samt på apotek. Billigast handlar du på de olika supermarketarna. Jämfört med Skandinavien är sortimentet på burkmat mycket mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Blöjor kan köpas överallt med samma prisvariation som barnmat.

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar finns hos de flesta större biluthyrare, mot extra kostnad. Obs! Beställ barnstolen samtidigt som du reserverar bilen. De flesta större hyrbilsfirmor har bilar med bilbälten i baksätet.

Lekplatser

De spanska lekplatserna påminner mycket om sina svenska motsvarigheter. Lekplatserna är populära tillhåll så bli inte överraskad om ditt eller dina barn överbryggar språkbarriärerna till den grad att du är tvungen att bära dem därifrån.

SÖK DIN RESA TILL Can Picafort
Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.