Se hotell (1)

Resor till Banyalbufar/Estellencs

Den perfekta utgångspunkten för att utforska västra Mallorca. Vings hotell ligger spektakulärt, med vidunderlig utsikt!

Banyalbufar är en liten by med några hundra bofasta invånare, en handfull restauranger och barer och bara ett par hotell. Läget är strategiskt strax söder om Valldemossa (ca 10 km) och norr om Port de Andratx (ca 20 km). Det är den perfekta utgångspunkten för att utforska den spektakulära bergskedjan Tramuntana, med alla fina vandringsleder, vackra små byar och städer och undangömda bukter och vikar. Med Ving bor du på Sa Coma, ett av byns absolut bästa hotell.

Estellencs

Den charmerande lilla bergsbyn Estellencs har knappt 400 invånare. Byn ligger ca sju kilometer från Banyalbufar, på Tramuntanabergens sydvästra sida. Att strosa omkring i Estellencs tar dig tillbaka till medeltiden, då byn grundades. Närheten till havet gjorde att Estellencs förr var ett hett villebråd för pirater. Än idag kan du se resterna av försvarstorn här och var. Besök också kyrkans klocktorn och tornet på Es Trinquet Square. Med Ving bor du på Maristel, ett fräscht och gemytligt hotell byggt i terrasser.

Soltorkade tomater

I Banyalbufar och Estellencs härskar lugnet. Dessa orörda byar har en magisk och stillsam atmosfär och fina gamla stenhus. Trakten är dock mest känd för sina terrassodlingar av tomater – du ser dem hänga på streck för soltorkning - och för malvasiavinet. Om du vill upptäcka mer av den här sidan av Mallorca rekommenderar vi att du hyr en bil. Visst går det bussar både till Palma stad och andra platser härifrån, men vill du komma ut i den orörda naturen och göra utflykter på egen hand så är det idealiskt med bil.

Hotell med vackert läge

Namnet Banyalbufar kommer från arabiskan. Namnet var ursprungligen Banyalbahar, som betyder "byggt nära havet". Vings hotell ligger strax utanför byn i sluttningen ner mot havet. Det är svårt att hitta ett hotell som är vackrare beläget. Här njuter du av de fantastiska naturscenerierna när solen sänker sig i havet. En hel dag på hotellets terrass med en god bok är inte heller fel!

Bra att veta
 • Hotell med fri WiFi
 • Hotell med spa
 • Mycket nöjda gäster
 • Valfri reslängd
 • Lokala restauranger
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Banyalbufar/Estellencs

Resmålet har ännu inga omdömen

Väder
 • januari
14°6°
5
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • februari
15°6°
6
Soltimmar/dag
13°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • mars
17°8°
7
Soltimmar/dag
14°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • april
19°10°
8
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • maj
22°13°
9
Soltimmar/dag
17°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • juni
26°17°
10
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • juli
29°19°
11
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
27
Regnfria dagar
 • augusti
29°20°
10
Soltimmar/dag
25°
Vattentemperatur
25
Regnfria dagar
 • september
27°18°
7
Soltimmar/dag
24°
Vattentemperatur
22
Regnfria dagar
 • oktober
23°14°
6
Soltimmar/dag
21°
Vattentemperatur
19
Regnfria dagar
 • november
18°10°
5
Soltimmar/dag
18°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • december
15°8°
4
Soltimmar/dag
15°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
Stränder
Cala Estellencs är fortfarande en viktig liten fiskehamn för Estellencs. Vid viken ligger en liten stenstrand som främst besöks av lokalbefolkningen och hotellgästerna i byn.

Sol och bad på Mallorca

Alla badstränder i Spanien är offentliga, så du har alla chanser att hitta din egen favoritstrand bland Mallorcas många små och stora vikar. Förutom stränderna på ditt resmål finns det många fler att besöka. Nedan följer namnen på några populära stränder, men fråga oss gärna om ytterligare förslag.

Es Trenc

En i det närmaste obebyggd strand på sydkusten. Sju kilometer härlig sandstrand med turkosblått vatten, nära byn Campos.

Cala Deia

Liten stenstrand nedanför den gemytliga byn Deia. Passar bra för snorkling.

Cala Sant Vicenc

Tre små vikar med fin sand och fantastiskt, turkosblått och kristallklart vatten. Vikarna är lättillgängliga för bilister och har faciliteter som barer, restauranger och hotell.

Cala Mondragó

Vacker badvik med både klippor och sand. Passar för snorkling. Ligger på östkusten i närheten av Cala d´Or.

Cala Torta

Den vackraste av de många obebyggda stränderna i området, formad som en vid båge av sand omgiven av sanddyner och torrt landskap. Nära byn Arta.

Cala Tuent

En välbevarad hemlighet vid den hårt trafikerade Sa Calobra-vägen. Storslagen utsikt och klart vatten. Passar bra för snorkling.
Flyg och transfer

Flygtid

Ca 3 timmar och 30 minuter från Stockholm.

Så reser du hit

Till Mallorca kan du resa hela året från Stockholm, Göteborg och Malmö. Under sommaren även från Norrköping, Örebro, Halmstad, Kalmar, Sundsvall, Umeå, Borlänge, Jönköping, Karlstad, Luleå, Visby, Växjö, Skellefteå och Köpenhamn. Ving erbjuder även reguljära weekendresor till Palma stad och reguljära resor med valfri reslängd till flera resmål på Mallorca.
Till Mallorca kan du resa från februari till oktober med Vings charterresor.

Till Banyalbufar/Estellencs kan du även resa med Ving på reguljära flygresor med valfri reslängd året runt.

Flyget landar på Palmas flygplats.
Transport mellan Palmas flygplats och Banyalbufar/Estellencs sker på egen hand. Transfer ingår inte. Med hyrbil eller taxi är restiden från flygplatsen Palma de Mallorca strax utanför Palma stad till ditt hotell ca 1 timme (ca 35 km respektive ca 42 km), beroende på trafik.

Om du bokat en paketresa med reguljärflyg kan du i de flesta fall boka transfer till ditt hotell, oftast i taxi eller minibuss. All information om bokad transfer hittar du i ditt resebevis. Priset för transfer varierar, beroende på transportmedel och avstånd till hotellet. Exakt pris får du vid bokning. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
I Estellencs finns en handfull caféer och restauranger om du blir sugen på en bit mat.

Mat och dryck på Mallorca

Spanjorerna älskar att äta på restaurang, de äter mycket och gärna sent. Mallorkinerna är duktiga på att laga mat och har tillgång till fina råvaror. Förutom de internationella menyerna på restaurangerna är det absolut värt att prova någon av öns specialiteter. Spanska lunch- och middagstider är cirka kl. 13.30- 15.30 och kl. 20.00- 24.00, men eftersom hela Mallorca är turistanpassat håller de flesta restaurangerna på turistorterna öppet efter "våra" skandinaviska tider. Dricks ingår inte i notan utan läggs till av gästen.

Tapas

Tapas och Spanien hör ihop. Spanjorerna själva äter tapas som en förrätt, men det är lätt att komponera ihop en hel måltid genom att beställa in många olika smårätter. Det finns mängder av olika tapas att välja mellan. Ett bra sätt att provsmaka tapas på är att beställa "un variado", då får du en lite större tallrik med lite av varje på.

Pa amb Oli-

en regional variant av den internationellt kända bruschettan, och ett favorittilltugg på hela Mallorca. Rätten består av en brödskiva som gnuggas med tomat, droppas med olivolja och strös med salt. Påläggens möjligheter är stora, kanske lite ost, skinka eller en sardin.

Sopas mallorquinas

- en soppa baserad på grönsaker, kött och bröd som äts med gaffel. Rätten benämns ofta som en förrätt i menyerna, men med lite bröd som tillbehör räcker det som en enklare middag.

Frit mallorquí

- en slags pytt-i-panna med bland annat lever och fänkål, ibland starkt kryddad.

Tumbet

- friterade grönsaker med tomatsås. Exakt vilka grönsaker som används beror på tillgång.

Caragols-

sniglar som kokas i sitt eget skal och serveras med vitlöksmajonnäs.

Llom amb Col-

en gryta med fläsk och vitkål som huvudingredienser. Mättande och värmande om det är lite småkyligt ute.

Porcella

- grillad spädgris.

Sobrasada

- Mallorcas berömda korv, som görs på griskött. Korven är mild, smakrik och röd av kryddor. Korven brukar användas som pålägg eller grillad.

Ensaimada

- en spiralformad bulle, som finns i olika storlekar och med olika fyllningar.

Vin

De spanska vinerna hör till de främsta i världen. Landets mest kända viner kommer från regionerna La Rioja, Navarra och Penedes. Alla regioner framställer sitt eget vin, och så även Mallorca, som har en egen ursprungsbeteckning: Binissalem.
Öns vincentrum ligger i just Binissalem men runtomkring på ön har flera vinbodegor öppnat upp sina dörrar för besökare. P å många av dem kan du få en rundvandring med provsmakning medan vissa erbjuder ett besöka i sin butik.,

Cava

Cava är ett spanskt mousserande vin och konkurrerar väl i smak och ännu mer i pris med champagne.

Sangria

En läskande alkoholdryck som framförallt förknippas med Spanien är den populära sangrian. Den är baserad på vin, frukt, socker och en variation av starkare alkohol som ofta serveras i en karaff.

Spanskt kaffe

Kaffe är mycket populärt i Spanien och det spanska kaffet serveras starkt. Vill du dricka en motsvarighet till svenskt kaffe bör du beställa café melitta eller café americano. En café solo är en liten kopp espresso. Med lite mjölk i espresson blir det en cortado. En café con leche är en stor kopp med starkt kaffe och varm mjölk.
Nattlivet i Estellencs är sparsamt, men de fåtal barer som finns är populära. Här hittar du även några caféer och restauranger. Under de varma sommarmånaderna är terrasser och uteserveringar ofta välbesökta.
Shopping
Det finns inga särskilt bra möjligheter till shopping i Estellencs, bara en och annan butik med hantverk och liknande. Vill du ägna dig åt shopping är det bättre att åka in till Palma stad, där man erbjuder det mesta.

Shopping på Mallorca

På Mallorca finns det mycket fint att handla. Spansk design räknas som framstående både vad gäller inredning och kläder. Här på ön är hittar du bland annat lädervaror i form av jackor och väskor, keramik och mallorkinska tyger i speciella mönster, Majoricapärlor från Manacor och skor.

Det största utbudet finns naturligt nog i Palma. Här finner du allt från små enkla affärer till exklusiva boutiquer. Besök de stora och eleganta varuhuset El Corte Inglés, där du hittar det mesta, eller C & A, som är ett stort klädvaruhus med relativt låga priser
....

På turistorterna har de flesta affärer öppet från morgon till kväll alla dagar i veckan. I byarna och i Palma är det dock de officiella öppettiderna som gäller, dvs. vardagar kl. 10.00-13.30 och kl. 16.30-20.00, lördagar endast förmiddagen och söndagar stängt. De stora varuhusen i Palma har däremot öppet hela dagen, utan siesta.

Marknad på Mallorca

De flesta byar och städer har sin egen marknad en eller ett par dagar i veckan. Här handlar byborna och marknaden brukar erbjuda alla möjliga varor. Frukt, grönsaker, husgeråd, kläder, skor och ibland även levande djur är saker som kan förekomma.

Normalt prutar man inte på Mallorca, men på marknaderna kan det löna sig att diskutera priset. Försäljarna brukar plocka upp sina varor vid åttatiden på morgonen och håller sedan på fram till siestan. Här är några exempel på marknader att besöka.

Bra köp på Mallorca

Skor
Det finns ett stort utbud av skobutiker på Mallorca, speciellt sandaler, slipins, flipflops och andra damsommarskor. Oftast är de också lite billigare än hemma.

Keramik
Var du än kommer på Mallorca finns vackra krukor och keramik att köpa. Tillverkningen är en gammal tradition och har du tur kan du komma över riktigt fina saker till bra priser.

Alkohol
Både vin, sprit och öl är billigt att köpa på supermarkets på Mallorca, speciellt på de större stormarknaderna
....

Pärlor
I Manacor, tillverkas världens tredje finaste pärlor, Majoricapärlan, som framställs av fiskfjäll. Besök fabriken och passa på att köpa med dig pärlor hem till ett bra pris.

Skinn och läder
På Mallorca kan du hitta skinn och läder av bra kvalitet till bra priser, framförallt jackor och skärp. De bästa köpen gör du i staden Inca, läderindustrins högsäte på ön. Åk dit en torsdag, då är det marknad!

Olivolja
Många menar att olivoljan från Mallorca är bland den bästa I Medelhavet. På flera platser på ön kan du hitta lokalproducerad olivolja som du kan köpa med dig hem.
Aktiviteter och sevärdheter

Golf i Estellencs

På sydvästra Mallorca finns närmare ett halvdussin olika golfbanor, till exempel Golf Santa Ponsa och Golf de Poniente.

La Reserva Puig de Galatzó

La Reserva Puig de Galatzó är ett naturreservat med över 2,5 kvadratkilometer blomstrande växter av alla de slag. Här finns också flera olika djurarter och flera vandringsleder, där en tar dig förbi inte mindre än 20 vattenfall. Är du ute efter en adrenalinrush ska du "Aventur", en äventyrspark med klätterväggar och zip lines, bland mycket annat.

Vandring från Estellencs

Mallorca är en dröm för vandrare. Från Estellencs finns det många vandringsleder upp i bergen. Många vandringar går förbi Deia, Valldemossa och Puerto de Sóller. Vandringslederna är utmärkta med bra skyltar. På turistkontoren kan du hämta broschyrer om vackra vandringsleder. Se till att du tar med dig skor med räfflad sula, då det kan vara brant på vissa ställen.

Vinbodega

De spanska vinerna hör till de främsta i världen. Landets mest kända viner kommer från regionerna La Rioja, Navarra och Penedes. Alla regioner framställer sitt eget vin, och så även Mallorca, som har en egen ursprungsbeteckning: Binissalem. Öns vincentrum ligger i just Binissalem, där det finns flera vinhus som välkomnar besökare, om inte till en rundvandring så åtminstone till butiken. Flera vinbutiker har en egen avdelning med "Vinos Baleares", där du kan hitta spännande lokala viner. Många restauranger har mallorkinska viner på vinlistan, håll utkik efter rubriken "Vino Mallorquin" eller namnet "Ferrer", som är öns största och mest välkända vinhus. Husets vin, vino de la casa, kan vara bra, men om det var gott och serveras i karaff kan du ju inte köpa det igen, så det kan vara en god idé att lägga på ett par euro så du kan se vad du dricker.

Mallorcas västkust

Längs med Mallorcas västkust står upplevelserna på rad. Bäst är att hyra en bil för att själv köra mellan byarna, klostren, strandrestaurangerna och naturupplevelserna.

La Granja

La Granja är en gammal herrgård som ligger 15 kilometer från Palma, kanske en av öns mest vilsamma sevärdheter, med frodig vegetation, vackra och välskötta trädgårdar och naturliga fontäner.

Cala Deia, Port des Canonge, Cala Sant Vicenc

Detta är bara tre av många små bukter utmed västkusten. Hit kommer man nästan bara om man har egen transport. Vägarna ner dit från huvudvägen har så skarpa kurvor att man nästan kör in i sidan på sig själv. Ingenting för bussar alltså. Men de är värda besväret, och dessutom perfekta för som paus, kanske med lunch, under en dagsutfärd utmed västkusten. Bästa sättet att uppleva västkusten är alltså med bil. Öns vackraste väg, C 710, går från Pollensa i norr till Andraitx i söder, och på vägen passerar du nästan samtliga byar och platser av intresse. Bland annat klostret i Lluc, Fornalutx, Sóller, Deía, Valdemossa och Banyalbufar. Fortsätt så långt du hinner eller har lust och ta sedan motorvägen från Palma tillbaka till Alcudia. En härlig dag som definitivt kommer ge dig en helt annan syn på "turistön" Mallorca.

Valldemossa

I denna vackra gamla by uppe i bergen finner du det kloster där kompositören Chopin bodde under vintern 1838/39. Här kan du promenera längs gatorna eller besöka museet i byn. La Beata är skyddshelgon för byn och på alla hus sitter en keramisk skylt uppsatt vid dörren med texten; Beata- be för oss!

Palma stad

Passa på att besöka öns huvudstad när du är här. Där väntar både shopping, upplevelser och sevärdheter av många olika slag, som till exempel katedralen La Seu, shoppingen utmed Jaime III och tapasbarerna på Placa Llotja.
Hur du tar dig runt
Vi samarbetar sedan många år med AVIS, som är en av de biluthyrningsfirmor som fungerar bäst här på ön. Tack vare det goda samarbetet kan vi erbjuda kvalitetsbilar till bra priser. Du kan tryggt hyra bil genom oss och AVIS. Du får då ordentlig försäkring och god service om något skulle hända, vilket är mycket viktigt då du hyr bil. Beställ bilen genom oss senast dagen innan du vill ha den.

Fördelar med att hyra genom oss:

• Rabatt på AVIS ordinarie priser.
• Obegränsad körsträcka.
• Självriskreducering, vilket betyder att självrisken reduceras vid vagnskada.
• AVIS hyrbilar är av mycket god standard och har en snittålder på 12 månader.
• Hyrestiden räknas i hela dygn, det vill säga en hyrdag = 24 timmar.

Lägg märke till:

• AVIS erbjuder olika valfria tillägg, som exempelvis extraförsäkringar, bilbarnstol, GPS, etc. Betalas direkt till AVIS.
• Bilen skall återlämnas med lika mycket bensin i tanken som när den hyrdes.
• "Fuel up Front" är ett valfritt erbjudande. En full tank bensin i förskott betalas. Bilen ska sedan återlämnas med så tom tank som möjligt. Eventuell överbliven bensin återbetalas ej.
• Körkort måste uppvisas, vanligt svenskt körkort räcker för personbil
....
• De flesta hyrbilar kräver blyfri bensin (sin plomo- grön slang).
• Säkerhetsbälte är obligatoriskt.
• Följ samma trafikregler som hemma, så kör du lagligt även här! I Spanien är det förbjudet att prata i mobiltelefon under körning.
• Du skall ha fyllt 21 år för att få hyra bil och ha haft körkort i minst 1 år (extra kostnad tillkommer för förare under 25 år).
• Vid eventuella problem med bilen får du enligt lag ej kliva ur bilen på de spanska vägarna utan att bära den gulfärgade reflexvästen! Den skall ligga förvarad i kupén.

Förklaring till de vanligaste försäkringskoderna:

• CDW – bilskadeförsäkring
Reducerar självrisken vid vagnskada. Ingår i det pris du betalar. Självrisk tillkommer.
• TP – stöldförsäkring
Reducerar självrisken vid händelse av stöld av fordonet. Stöldförsäkringen gäller inte om fordonet stjäls med nyckel i. Ingår i det pris du betalar. Självrisk tillkommer.

Ingår inte
Försäkringarna avtalas direkt med AVIS
.... Dessa är frivilliga, men ofta på förhand ifyllda på kontrakten. Om du inte önskar extra försäkringar, ber vi dig att informera AVIS.
• Super CDW + TP – självriskeliminering
Eliminerar hyresmannens självrisk vid vagnskada på bilen, eller vid stöld av fordonet.
Administrationsavgift tillkommer. Vings reseförsäkring täcker självrisken med upp till
10.000 kr.

• PAI – personlig olycksfallsförsäkring
Ett komplement till din personliga olycksfallsförsäkring. Försäkringen omfattar såväl förare som samtliga passagerare i bilen.
• Super PAI – personlig olycksfallsförsäkring.
Detsamma som PAI. Super PAI täcker dock ett högre belopp, samt stöld av personliga ägodelar och bagage.

Biltyp

Reservation av ett speciellt bilmärke kan inte garanteras, endast att det blir en bil i önskad typ.

Typ A är små standardbilar, exempelvis Ford Ka eller liknande.
Typ B är lite större och bättre, exempelvis Seat Ibiza eller liknande.
Typ C har bättre komfort och större motorkraft, exempelvis Seat Leon eller liknande.

Tips och goda råd

Vi Vingvärdar finns här för att göra din semester så lyckad, avkopplande och inspirerande som möjligt! Kom gärna till oss för tips om intressanta sevärdheter och utflykter eller för vägbeskrivningar till de många smultronställena på ön. Dessutom hjälper vi dig gärna med att sätta guldkant på semestern genom att tipsa om de bästa restaurangerna, stränderna och shoppingen. Självklart försöker vi även reda ut alla praktiska frågor som kan uppkomma under din vistelse här på ön.
Buss till Palma avgår flera gånger om dagen.

Hur du tar dig runt på Mallorca

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna. Vill du se mer av ön och ta dig runt på egen hand är dock hyrbil att föredra. Vägarna på Mallorca är utmärkta, det är bra skyltat och förutom i själva Palma stad är trafiken måttlig. Dessutom är det ganska billigt att hyra bil här, speciellt om du förbokar den hemifrån.

Buss

Mallorca har ett väl fungerande bussnät och under högsäsong går lokalbussar i skytteltrafik mellan de större turistorterna . Lokalbussarna i Palma är blå och heter EMT. På resten av ön är de röda och gula och heter TIB. Biljetten köps direkt på bussen och gäller endast enkel väg. Tänk på att chauffören inte växlar stora sedlar.

Tidtabellerna varierar så glöm inte att kolla upp tiderna i förhand. Under helgdagar och helger går bussarna oftast inte lika frekvent. Vi reserverar oss för ändringar i både tidtabeller och körrutter. Vänligen kontakta receptionen på hotellet eller din guide för mer information.

Båt

Båtförbindelser finns mellan Mallorca– Barcelona och Mallorca– Valencia. Under sommarmånaderna går det även båtar mellan Alcudia - Menorca och Mallorca - Ibiza. Lättast är att boka biljetter via internet eller nere i hamnen i Palma hos en återförsäljare. Här finner du även tidtabeller och priser på de olika båtresorna.

Flyg

Det går dagliga flygförbindelser till grannöarna Menorca och Ibiza, samt till det spanska fastlandet. Det är även lätt och enkelt att flyga till flera europeiska städer.

Taxi

Taxi kan beställas via hotellets reception eller stoppas direkt på gatan. I de flesta områden finns också taxistationer, där bilarna står och väntar på körningar. Normalt kör taxichaufförerna med taxameter enligt fastställda taxor. Gör upp priset med chauffören i förväg för längre resor, då slipper du få en obehaglig överraskning.

Tåg

Det finns tre olika tåglinjer på ön. Alla tre utgår från Plaza España i Palmas centrum. Den ena linjen går till Inca, mitt på ön och den andra till Sóller på västkusten. Från Sóller går det bra att ta den lilla spårvagnen ut till Puerto de Sóller. Den tredje tåglinjen går via Inca till Manacor.
Fakta

Vår service

Under din vistelse kan du nå oss dygnet runt på vår servicetelefon, samt på sms och e-post om du vill ha tips och goda råd. Kontaktinformation hittar du på din biljett eller i vår app. Reser du med charter, möter vi dig dessutom på flygplatsen.
Här kan du läsa mer om Vings Service på våra resmål.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krävs. För mer information hänvisar vi till Spaniens ambassad på telefon 08-522 808 00.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Spanien.

Vaccinationer

Inga obligatoriska vaccinationskrav, men Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Turistskatt i Banyalbufar/Estellencs

Myndigheterna på Balearerna tar ut en skatt på hotellövernattningar. Skatten varierar med officiell hotellkategori och vistelsens längd, och ska betalas direkt till hotellet vid incheckning, antingen kontant eller med kort.

Följande skattesatser gäller per person och natt för alla boende äldre än 16 år under de första åtta nätterna:

Hotell/lägenhet med officiell kategori 4+ och 5 stjärnor: Maj-oktober 4,40 euro. November-april 1,10 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 3+ och 4 stjärnor: Maj-oktober 3,30 euro
.... November-april 0,80 euro
Hotell/lägenhet med officiell kategori 1-3 stjärnor: Maj-oktober 2,20 euro. November-april 0,55 euro

Från och med den nionde natten är skatten halverad. Observera att Vings klassificering av hotell kan skilja sig från den officiella klassificeringen av hotellet, som är den som utgör grunden för skattens storlek.

Valuta och betalning

Euro (EUR). I Banyalbufar finns en uttagsautomat vid huvudvägen ovanför hotellet. I Estellencs finns en uttagsautomat i centrum.

Tidsskillnad

Ingen tidsskillnad.

El

220 volt. Adapter behövs inte.

Språk

I Spanien pratar befolkningen främst spanska, men även katalan och mallorquin i vissa områden. I turistområdena pratar de flesta som jobbar inom servicebranschen även engelska.

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten att ändra i våra program.
Resa med barn
Mallorcas västkust lockar många natur- och matälskare. Reser du med barn bör du dock vara uppmärksam på att hotellen i detta område inte alltid är anpassade för barn. De flesta hotell har varken barnpool eller lekplats. Stranden är stenig och blir snabbt djup.

Resa med barn till Mallorca

Mallorca är ett populärt resmål för barnfamiljer och här är det enkelt att resa runt även med de allra minsta. Spanjorerna är mycket barnkära och det är aldrig några problem att ta med sig barnen exempelvis på restaurang. Tvärtom, sannolikheten är stor att de får mer uppmärksamhet än vad du får.

Nedan följer information om vad som kan vara bra att tänka på samt några tips på aktiviteter för hela familjen.

Mat

De allra flesta restauranger har internationell meny med mat lämpad för de små. Många erbjuder också speciella barnmenyer med hamburgare, pasta, kyckling med mera, inklusive dryck och glass. Ett begränsat antal barnstolar finns på de flesta restauranger.

Barnmat och blöjor

Barnmat finns att köpa i de allra flesta mataffärer/supermercados samt på apotek. Billigast handlar du på de olika supermarketarna. Jämfört med Skandinavien är sortimentet på burkmat mycket mindre. Grötpulver liksom de flesta fruktpuréer innehåller ofta socker. Blöjor kan köpas överallt med samma prisvariation som barnmat.

Bilbarnstolar

Bilbarnstolar finns hos de flesta större biluthyrare, mot extra kostnad. Obs! Beställ barnstolen samtidigt som du reserverar bilen. De flesta större hyrbilsfirmor har bilar med bilbälten i baksätet.

Lekplatser

De spanska lekplatserna påminner mycket om sina svenska motsvarigheter. Lekplatserna är populära tillhåll så bli inte överraskad om ditt eller dina barn överbryggar språkbarriärerna till den grad att du är tvungen att bära dem därifrån.
Sök din resa till Banyalbufar/Estellencs