Viktig information

inför din resa

Vad gäller för min resa?

För dig som är fullvaccinerad behövs inget covidtest för att resa inom EU just nu! Det du behöver ha redo är ditt covidbevis samt att du fyller i ett inreseformulär. Vissa länder kan ha särskilda krav för inresa och det är viktigt att du läser informationen om vad som gäller för ditt resmål.

För dig som inte är fullvaccinerad har vi nedan samlat information under respektive land för att du enkelt ska hitta vilka regler som gäller för din resa.

Kom ihåg att det är ditt ansvar att uppfylla de krav som krävs för inresa till ditt resmål.

Vårt erbjudande om subventionerat covid-19-test gäller dig som ska på en resa med Ving (7- eller 8-siffrigt bokningsnummer) med avresa fram till 31 mars 2022.

Vi uppdaterar löpande informationen på denna sida. Observera att det är viktigt att du fram till avresa håller dig informerad om vad som gäller. Förändringar kan ske med kort varsel. Krav och rekommendationer kan tas bort och i andra fall kan restriktioner tillkomma. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

uppdaterad information om ditt resmål

Covid-19-test, inreseformulär, vad gäller för barn

Spanien

Uppdaterad 24/9 2021

Spanien har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer i sällskapet behöver ha ett ifyllt inreseformulär innan incheckning på avreseflygplatsen, men tidigast 48 timmar före avresa. Det gäller även barn från 0 år. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Manual och inreseformulär för Spanien

2. Covidbevis
Du som är färdigvaccinerad
Är du färdigvaccinerad sedan 14 dagar innan avresa och har ett giltigt covidbevis så behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär som krävs för inresa. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är färdigvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla från och med 12 år som inte är färdigvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Spanien (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

b) Ett sk Tillfrisknandebevis intyg på genomgången covid-19-infektion som är max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska eller spanska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

OBS! Ett intyg på att du har antikroppar är ej godkänt som intyg vid inresa till Spanien.

Om du bor i eller reser från en grön region på EU:s smittspridningskarta behöver du inte ta ett test eller uppvisa dokumentation om vaccin eller immunitet för att få gå ombord på flyget. I dagsläget gäller inte detta när du reser från Sverige, då alla regioner är antingen gula eller röda. Du måste därför kunna uppvisa något av ovanstående när du reser från Sverige.

EU:s smittspridningskarta uppdateras varje vecka, vilket innebär att förutsättningarna kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att du regelbundet går in på den här sidan för att hålla dig informerad om vad som gäller. Om du vill vara på den säkra sidan kan du ändå ta ett antigentest inför din resa, om du inte redan är fullvaccinerad.

Boka tid för subventionerat covid-test

Vi rekommenderar att du bokar tid för covid-test tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan förändras under sommaren. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covid-test om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

Krav om utskrivet Covidbevis på Gran Canaria och Teneriffa
Reser du till Kanarieöarna och ska bo på ett hotell kräver hotellen att du kan uppvisa dokumentation på att du är vaccinerad, testad eller immun (se under "läs mer" i punkt 2). En utskriven version (på engelska) måste visas upp vid incheckningen på hotellet. Det gäller alla resenärer från och med 12 år.

Lokala föreskrifter just nu
På Kanarieöarna och Mallorca behöver du inte längre bära munskydd utomhus, så länge du kan hålla social distans på ca 1,5 m. Däremot gäller munskyddskrav i offentliga miljöer inomhus, det gäller alla utom barn under 6 år. Läs mer om vårt trygghetsarbete här.

Lägesbild och reseinformation om resor till Spanien från UD

Vanliga frågor och svar om att resa nu
Andra regler kan gälla för dig som inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Läs mer här.

Test vid ankomst till Sverige

Grekland

Uppdaterad 24/9 2021

Grekland har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer i sällskapet behöver ha ett ifyllt inreseformulär. Det gäller även barn från 0 år. Utan formulärets kvitto som resehandling så får man inte resa just nu. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Manual och inreseformulär för Grekland

2. Covidbevis
Du som är färdigvaccinerad
Är du färdigvaccinerad sedan 14 dagar innan avresa så behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär som krävs för inresa. . Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är färdigvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 12 år som inte är färdigvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Grekland (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

b) Ett sk Tillfrisknandebevis på genomgången covid-19-infektion som är som minst 30 dagar gammalt, eller som högst 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 2 månader efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Boka tid för subventionerat covid-test

Vi rekommenderar att du bokar tid för covid-test tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan förändras under sommaren. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covid-test om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
I Grekland behöver du inte längre bära munskydd utomhus så länge du kan hålla social distans på ca 1,5 m. Däremot gäller munskyddskrav när du vistas på allmänna platser inomhus samt på kollektiva transportmedel. Önskar du att sitta inomhus på restauranger och barer (gäller inte på hotellen) ska du visa dokumentation på att du är färdigvaccinerad/immun eller ta ett snabbtest på resmålet. De lokala reglerna gäller alla, även barn från 4 år. Läs mer om vårt trygghetsarbete här.

Resa mellan öar

Grekland har även krav på tester och formulär för resenärer som ska åka båt mellan öarna. Det gäller alltså tex. dom som har bokat boende på Symi, Kalymnos och Skopelos. Vid ankomsten behöver man inte ta något test då man kan resa på det man använde för flygresan.

Grekland har nya restriktioner från och med den 13/9 för att resa inrikes mellan öarna. Är du inte fullt vaccinerad krävs ett Rapid test som inte får vara äldre än 48h. Rapid test krävs alltså för dig som inte är fullt vaccinerad inför båtresan. Du kan göra testet på apotek och det kostar cirka 10 euro, du behöver inte boka tid.

Undantagna för tester är alla dom som via sitt Covidbevis kan visa upp att man är full-vaccinerade sedan minst 14 dagar och / eller har genomgått covid under dom senaste 30-180 dagarna. Undantagna är även barn under 12 år.

Man ska även fylla i ett formulär för båtarna både vid ankomst och avresa. Detta ska lämnas vid ombordstigningen. Detta formulär får ni av vår personal på resmålet vid ankomst. Olika krav och regler kan gälla för olika öar och båtbolag gällande formuläret beroende på om man är full-vaccinerad eller ej. Vad som gäller för just ditt resmål får du besked om vid ankomst.

Mer info och eventuell hjälp om detta kommer ni att av vår personal på resmålet.

Kroatien

Uppdaterad 24/9 2021

Kroatien har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer ska fylla i ett inreseformulär, antingen hemifrån eller på flygplatsen vid ankomst. Det gäller även barn från 0 år. På flygplatsen i Kroatien måste du uppvisa formuläret, så vi rekommenderar att du fyller i det hemma för att minska väntetiden.
Manual och inreseformulär för Kroatien
Läs mer om SAS flyginformation

2. Covidbevis
Du som är färdigvaccinerad

För att resa in i Kroatien krävs covidbevis på att du blivit vaccinerad med åtminstone en dos mellan 22-42 dagar för avresa (för AstraZeneca gäller 22-84). Om det på avresedagen är mer än 42 dagar (84 dagar AstraZeneca) sedan du tog dos ett, måste du ha tagit 2 doser före avresa. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är färdigvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 12 år som inte är färdigvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Kroatien (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

b) Ett sk Tillfrisknandebevis intyg på genomgången covid-19-infektion som är max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska eller kroatiska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Boka tid för subventionerat covid-test

Vi rekommenderar att du bokar tid för covid-test tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan förändras under sommaren. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covid-test om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
I Kroatien gäller för närvarande munskyddskrav när du vistas på allmänna platser inomhus. det gäller alla utom barn under 7 år. Man ska vidare hålla social distans på 1,5 meter. Läs mer om vårt trygghetsarbete här.
Lägesbild och reseinformation om resor till Kroatien från UD

Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Andra regler kan gälla för dig som inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Läs mer här.

Test vid ankomst till Sverige

Cypern

Uppdaterad 24/9 2021

Cypern har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer i sällskapet behöver ha ett ifyllt inreseformulär innan incheckning, men tidigast 48 timmar före avresa. Det gäller även barn från 0 år. Redan på avreseflygplatsen måste du visa bekräftelsen på ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Manual och inreseformulär för Cypern

2. Covidbevis
Du som är färdigvaccinerad
Redan dagen efter att du är fullvaccinerad kan du resa om du har ett giltigt covidbevis (om du har vaccinerats med Janssen/Johnson&Johnson behöver det ha gått minst 14 dagar). Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via covidbevis.se. Obs! Det kan ta upp till en vecka innan dokumentation på vaccination syns i E-hälsomyndighetens covidbevis.

Du som inte är färdigvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 12 år som inte är färdigvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.

b) Ett sk Tillfrisknandebevis intyg på genomgången covid-19-infektion som är max 270 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 14 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
På Cypern gäller för närvarande munskyddskrav när du vistas på allmänna platser både inomhus och utomhus samt i kollektivtrafiken. Det gäller för alla, även barn från 12 år. Vi vill förtydliga att på stränder och vid hotellets poolområde är munskydd undantaget förutsatt att man kan hålla tillräckligt avstånd i övrigt. Man ska vidare hålla social distans på 2-3 meter.

Krav på ett så kallat 'Covid-19 SafePass' har införts för personer över 12 år inomhus och utomhus där fler än 10 personer finns samlade. Det betyder att SafePass behövs för besök på bl.a. restauranger och kaféer utanför hotellområdet. Inresetillståndet Cyprus Flight Pass kan användas av dig som turist som SafePass i 7 dagar efter din ankomst och bör kunnas visas antingen digitalt eller utskrivet. Ska du vara längre än 7 dagar på Cypern och inte är färdigvaccinerad eller har immunitet sedan 180 dagar, ska du efter den 7 dagen kunna visa ett negativt antigentest som är högst 72 timmar gammalt, om du besöker restauranger eller platser med fler än 10 personer (detta gäller inte hotellet du bor på). Efter dag 7 ska du alltså testas mer regelbundet än under din första semestervecka. Testet kan tas på de flesta apotek och kostar ca 10 euro. Är du färdigvaccinerad behöver du inte testas, utan kan använda ditt covidbevis som SafePass.

Läs mer om vårt trygghetsarbete här.
Lägesbild och reseinformation om resor till Cypern från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Andra regler kan gälla för dig som inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Läs mer här.

Test vid ankomst till Sverige

Madeira

Uppdaterad 24/9 2021

Madeira har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer i sällskapet behöver ha ett ifyllt inreseformulär. Alla barn från och med 12 år ska fylla i sitt eget formulär. Barn 0-11 år kan tas med på en av föräldrarnas formulär. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Manual och inreseformulär för Madeira

2. Covidbevis
Du som är färdigvaccinerad

Är du färdigvaccinerad sedan 14 dagar innan avresa och har ett giltigt covidbevis så behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär som krävs för inresa. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är färdigvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 12 år som inte är färdigvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

b) Ett sk Tillfrisknandebevis på genomgången covid-19-infektion som är max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 14 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska eller portugisiska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Boka tid för subventionerat covid-test

Vi rekommenderar att du bokar tid för covid-test tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan ändras under sommaren. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covid-test om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
På Madeira gäller för närvarande munskyddskrav i offentliga miljöer med undantag från stränder, poolområden, när du motionerar, besöker vandringsleder och naturområden, det gäller alla utom barn under 6 år. Man ska vidare hålla social distans på 2 meter. Läs mer om vårt trygghetsarbete här.
Lägesbild och reseinformation om resor till Portugal från UD

Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Andra regler kan gälla för dig som inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Läs mer här.

Test vid ankomst till Sverige

Kap Verde

Uppdaterat 24/9 2021

Kap Verde har följande krav vid inresa:

1. Inreseformulär:
Alla resande ska fylla i ett inreseformulär på de lokala myndigheternas hemsida.
Vi uppdaterar med mer information om inreseformuläret, när vår första avresa till Kap Verde närmar sig.

2. Covidbevis
Du som är färdigvaccinerad

Är du färdigvaccinerad sedan 14 dagar innan avresa och har ett giltigt Covidbevis så behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär som krävs för inresa. Är du vaccinerad med Janssen Johnson & Johnson, ska du vara färdigvaccinerad minst 28 dagar före avresan. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är färdigvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 7 år som inte är färdigvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Kap Verde (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

b) Ett sk Tillfrisknandebevis på genomgången covid-19-infektion som är max 90 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 14 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska eller portugisiska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Boka tid för subventionerat covid-test

Vi rekommenderar att du bokar tid för covid-test tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan förändras under sommaren. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covid-test om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala regler
På Kap Verde ska alla över 10 år bära munskydd på offentliga platser, både inom- och utomhus.

Läs mer om vårt trygghetsarbete här.
Lägesbild och reseinformation om resor till Kap Verde från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Andra regler kan gälla för dig som inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Läs mer här.

Test vid ankomst till Sverige

Thailand

Uppdaterat 15/9 2021
Det är idag för tidigt att säga vilka inresekrav som kommer att gälla för vinterns resor till Thailand. Vi förväntar oss att ny information kommer från lokala myndigheter i mitten av oktober. Vi kommer därefter att uppdatera informationen här på sidan, samt kontakta inbokade gäster närmare inpå avresa.

Egypten

Uppdaterat 15/9 2021
Det är idag för tidigt att säga vilka inresekrav som kommer att gälla för vinterns resor till Egypten. Vi förväntar oss att ny information kommer från lokala myndigheter i mitten av oktober. Vi kommer därefter att uppdatera informationen här på sidan, samt kontakta inbokade gäster närmare inpå avresa.

Övriga destinationer

Uppdaterad 24/9 2021

Som resenär bör du läsa på om aktuella inresekrav till landet samt vilka riktlinjer som gäller på plats. Alla länder har infört åtgärder för att minska smittspridningen i landet och har lokala bestämmelser som både turister och landets invånare måste följa. Exempelvis så kan det finnas krav på särskilt covid-test innan avresa och även på destinationen samt vid hemresa, inreseformulär för samtliga i resesällskapet (även barn från 0 år) samt vad som gäller om man är vaccinerad eller ej, eller om man tidigare varit sjuk i covid.

Restriktionerna kan komma att ändras med kort varsel och det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad löpande, både innan och under din resa för att säkerställa att du inte råkar ut för några hinder inför eller under resan.

Just nu avråder utrikesdepartementet från de flesta resmål utanför EU, beslutet gäller fram till och med 1 oktober.

Information om vad som gäller för olika resmål får du enklast via UDs app Resklar, som kan laddas ner i mobilen, eller via UDs hemsida Sweden Abroad.

Om du ska resa inom EU finns det även bra information på EU’s Reopen information.

Om ditt resmål kräver ett negativt covid-test inför avresa erbjuder vår samarbetspartner Vaccina test och reseintyg på engelska till subventionerat pris i mån av plats, boka därför i god tid, läs mer nedan:

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Avresa från Köpenhamn

Uppdaterad 10/9 2021

Du som reser från Köpenhamn Kastrup behöver inte bara uppfylla de inresekrav som gäller för din slutdestination, utan även de inresekrav som gäller för Danmark. Dessa inresekrav kan skilja sig åt, och det är därför viktigt att du kontrollerar vad som gäller för inresa i båda länderna.

Danmark har följande krav för inresa:

2. Covidbevis
Du som är färdigvaccinerad

a) Ett giltigt covidbevis på att du är fullvaccinerad för minst 14 dagar sedan. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via Covidbevis.se så att du har det lättillgängligt.

Du som inte är färdigvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 15 år som inte är färdigvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Danmark, inklusive ett reseintyg på engelska. Tänk på att ta det test som krävs för inresa till din slutdestination. Du använder samma covid-test/intyg för din flygresa till resmålet. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

b) Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid ankomst till Danmark (se ankomsttid på din biljett). Tänk på att ta det test som krävs för inresa till din slutdestination. Du använder samma covid-test/intyg för din flygresa till resmålet. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se

c) Ett sk Tillfrisknandebevis på genomgången covid-19-infektion som är max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Mer information om vilka inresekrav som gäller för din slutdestination hittar du via länkarna nedan:


Vid hemresa
Vid ankomst till Kastrup under hemresan krävs ett covid-test för dig som inte är fullvaccinerad/ej har immunitet, vilket är kostnadsfritt. Du hittar testcenter utanför terminalen. Väntetid kan förekomma. Gäller ej barn (0-14 år).

Test vid ankomst till Sverige

Uppdaterad 10/9 2021

Från den 12 juli till den 31 oktober rekommenderar Folkhälsomyndigheten alla, inklusive svenska medborgare, att ta ett PCR-test vid ankomst till Sverige från länder utanför Norden. Det gäller även om du inte har symtom. Du som är fullvaccinerad eller har vaccinerats med åtminstone en dos vaccin minst tre veckor innan ankomst till Sverige eller har haft covid-19 under de senaste sex månaderna behöver inte testa dig om du är symtomfri. Barn under sex år undantas också från rekommendationen om testning.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens sida

Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.