Viktig information

inför din resa

Vilka inresekrav gäller för ditt resmål sommaren 2021?

Vi erbjuder subventionerat covid-19-test för dig som reser med oss fram till den 31 oktober 2021, om det krävs för inresa till ditt resmål. Du betalar max 500:- /person och vi står för resten, förutsatt att du bokar ett test hos de samarbetspartners som vi rekommenderar. Om du tar del av vårt erbjudande om subventionerat covid-19-test genomför du testet på nedan angivna testcenter.

Kom ihåg att det är ditt ansvar att uppfylla de krav som krävs för inresa till ditt resmål.

När du bokat en resa kommer du cirka två veckor före avresa att få en påminnelse från oss på mejl med en länk till denna sida, där aktuella inresekrav uppdateras kontinuerligt. Om det är mindre än två veckor till avresa när du bokar din resa får du mejlet strax efter att du genomfört din bokning.

För resor i vinter och nästa år så är det idag för tidigt att säga vilka inreseregler som kommer att gälla för olika resmål och länder. Vi inväntar besked från myndigheter närmare inpå säsong och kommer att uppdatera vår webb med information samt kontakta inbokade resenärer när det närmar sig avresa.

Vårt erbjudande om subventionerat covid-19-test gäller dig som ska på en resa med Ving (7- eller 8-siffrigt bokningsnummer) med avresa fram till 31 oktober 2021.

Information om vad som gäller för inresa till ditt resmål hittar du under respektive destination.

Vi uppdaterar löpande informationen på denna sida. Observera att det är viktigt att du fram till avresa håller dig informerad om vad som gäller. Förändringar kan ske med kort varsel. Krav och rekommendationer kan tas bort och i andra fall kan restriktioner tillkomma. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

uppdaterad information om ditt resmål

Covid-19-test, inreseformulär, vad gäller för barn

Spanien

Uppdaterad 26/7 2021

Spanien har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer i sällskapet behöver ha ett ifyllt inreseformulär innan incheckning på avreseflygplatsen, men tidigast 48 timmar före avresa. Det gäller även barn från 0 år. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Manual och inreseformulär för Spanien

2. Covidbevis
Om du bor i eller reser från en grön region på EU:s smittspridningskarta behöver du inte ta ett test eller uppvisa dokumentation om vaccin eller immunitet för att få gå ombord på flyget. I dagsläget gäller det nästan hela Sverige, förutom regionen Stockholm. Det innebär att du som bor i eller reser från Stockholms län (inklusive Arlanda) måste uppvisa ett negativt antigentest alternativt ett intyg på vaccination eller immunitet.

Om du ska resa till Kanarieöarna och bo på ett hotell gäller andra krav. Även om du flyger från en grön region kräver hotellen på Gran Canaria och Teneriffa att du kan uppvisa dokumentation på en av nedanstående tre punkter: test, vaccin eller immunitet. En utskriven version (på engelska) måste visas upp vid incheckningen på hotellet. Det gäller alla resenärer från och med 12 år.

EU:s smittspridningskarta uppdateras varje vecka, vilket innebär att förutsättningarna kan ändras med kort varsel. Det är därför viktigt att du regelbundet går in på den här sidan för att hålla dig informerad om vad som gäller. Om du vill vara på den säkra sidan kan du ändå ta ett antigentest inför din resa, om du inte redan är fullvaccinerad.

För regioner som inte är gröna gäller att alla personer från och med 12 år kan uppvisa ett av följande redan på avreseflygplatsen:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Spanien (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg på engelska. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg på engelska.

b) Intyg på att du är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan. Om du reser till Gran Canaria eller Teneriffa är utskrivet intyg ett krav.

c) Ett intyg på genomgången covid-19-infektion som är max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska eller spanska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, men i nuläget är detta ej klart och vi känner inte till någon vårdgivare som kan tillhandahålla detta intyg. Därför rekommenderar vi istället att du tar ett antigentest med reseintyg för 295:- hos Vaccina.

OBS! Ett intyg på att du har antikroppar är ej godkänt som intyg vid inresa till Spanien.

Boka tid för subventionerat covid-test

Vi rekommenderar att du bokar tid för covid-test tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan förändras under sommaren. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covid-test om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
På Kanarieöarna och Mallorca behöver du inte längre bära munskydd utomhus, så länge du kan hålla social distans på ca 1,5 m. Däremot gäller munskyddskrav i offentliga miljöer inomhus, det gäller alla utom barn under 6 år. Läs mer om vårt trygghetsarbete här.

Lägesbild och reseinformation om resor till Spanien från UD

Vanliga frågor och svar om att resa nu
Andra regler kan gälla för dig som inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Läs mer här.

Test vid ankomst till Sverige

Grekland

Uppdaterad 30/7 2021

Grekland har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer i sällskapet behöver ha ett ifyllt inreseformulär. Det gäller även barn från 0 år. Utan formulärets kvitto som resehandling så får man inte resa just nu. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Manual och inreseformulär för Grekland

2. Covidbevis
För inresa i Grekland krävs det att alla personer från och med 12 år kan uppvisa ett av följande redan på avreseflygplatsen:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Grekland (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du tar ett antigentest för 295:- hos vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg på engelska. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg på engelska.

b) Intyg på att du är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

c) Ett intyg på genomgången covid-19-infektion som är som minst 30 dagar gammalt, eller som högst 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 2 månader efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, men i nuläget är detta ej klart och vi känner inte till någon vårdgivare som kan tillhandahålla detta intyg. Därför rekommenderar vi istället att du tar ett antigentest med reseintyg för 295:- hos Vaccina.

Boka tid för subventionerat covid-test

Vi rekommenderar att du bokar tid för covid-test tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan förändras under sommaren. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covid-test om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu

I Grekland behöver du inte längre bära munskydd utomhus så länge du kan hålla social distans på ca 1,5 m. Däremot gäller munskyddskrav när du vistas på allmänna platser inomhus samt på kollektiva transportmedel. Det gäller för alla, även barn från 4 år. Läs mer om vårt trygghetsarbete här.

Nya regler när du vistas inomhus på restauranger och barer införs från 16 juli
Grekiska myndigheter har beslutat att det krävs att du är fullvaccinerad eller har bevis på immunitet för att sitta inomhus på restauranger, barer, arenor, teatrar osv. Det gäller dock inte hotell, och eftersom de flesta restauranger och barer på våra resmål har utomhusservering tror vi inte att de påverkar besökare i någon större omfattning.

Resa mellan öar
Grekland har även krav på tester och formulär för resenärer som ska åka båt mellan öarna. Det gäller alltså tex. dom som har bokat boende på Symi, Kalymnos och Skopelos. Vid ankomsten behöver man inte ta något test då man kan resa på det man använde för flygresan.

Inför hemresa om du reser mellan öar, ska ett så kallat självtest tas, dessa kan köpas på de lokala apoteken. Testet ska tas dagen innan hemresa. Ett test kostar mellan 5-10€ och bekostas av dig som resenär.

Undantagna för tester är alla dom som via sitt Covidbevis kan visa upp att man är full-vaccinerade sedan minst 14 dagar och / eller har genomgått covid under dom senaste 30-180 dagarna. Undantagna är även barn under 12 år.

Man ska även fylla i ett formulär för båtarna både vid ankomst och avresa. Detta ska lämnas vid ombordstigningen. Detta formulär får ni av vår personal på resmålet vid ankomst. Olika krav och regler kan gälla för olika öar och båtbolag gällande formuläret beroende på om man är full-vaccinerad eller ej. Vad som gäller för just ditt resmål får du besked om vid ankomst.

Mer info och eventuell hjälp om detta kommer ni att av vår personal på resmålet.


Lägesbild och reseinformation om resor till Grekland från UD

Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Andra regler kan gälla för dig som inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Läs mer här.

Test vid ankomst till Sverige

Kroatien

Uppdaterad 30/7 2021

Kroatien har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer ska fylla i ett inreseformulär, antingen hemifrån eller på flygplatsen vid ankomst. Det gäller även barn från 0 år. På flygplatsen i Kroatien måste du uppvisa formuläret, så vi rekommenderar att du fyller i det hemma för att minska väntetiden.
Manual och inreseformulär för Kroatien
Läs mer om SAS flyginformation

2. Covidbevis
För inresa i Kroatien gäller att alla personer från och med 12 år kan uppvisa ett av följande redan på avreseflygplatsen:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Kroatien (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du tar ett antigentest för 295:- hos vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg på engelska. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg på engelska.

b) Att du har blivit vaccinerad med åtminstone en dos vaccin minst 22 dagar och max 42 dagar före avresa (för AstraZeneca gäller max 84 dagar). Därefter behöver du ha tagit andra dosen. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

c) Ett intyg på genomgången covid-19-infektion som är max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska eller kroatiska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, men i nuläget är detta ej klart och vi känner inte till någon vårdgivare som kan tillhandahålla detta intyg. Därför rekommenderar vi istället att du tar ett antigentest med reseintyg för 295:- hos Vaccina.

Boka tid för subventionerat covid-test

Vi rekommenderar att du bokar tid för covid-test tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan förändras under sommaren. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covid-test om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
I Kroatien gäller för närvarande munskyddskrav när du vistas på allmänna platser inomhus. det gäller alla utom barn under 7 år. Man ska vidare hålla social distans på 1,5 meter. Läs mer om vårt trygghetsarbete här.
Lägesbild och reseinformation om resor till Kroatien från UD

Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Andra regler kan gälla för dig som inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Läs mer här.

Test vid ankomst till Sverige

Cypern

Uppdaterad 27/7 2021

Cypern har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer i sällskapet behöver ha ett ifyllt inreseformulär innan incheckning, men tidigast 48 timmar före avresa. Det gäller även barn från 0 år. Redan på avreseflygplatsen måste du visa bekräftelsen på ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Manual och inreseformulär för Cypern

2. Covidbevis
Inget covidbevis vid avresa från svenska flygplatser
För tillfället finns det inget krav på Covidbevis vid inresa till Cypern från Sverige. Detta baseras på Cyperns egen smittotalslista som avviker något från EU:s smittspridningskarta. Det innebär att du inte behöver ta ett test eller uppvisa intyg på vaccination eller immunitet för att få gå ombord på flyget. Däremot behövs det vid avresa från Danmark.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

För att resa till Cypern från Köpenhamn krävs det att alla personer från och med 12 år kan uppvisa ett av följande redan på avreseflygplatsen:

a) Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa. Du kan boka tid för subventionerat test hos vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg på engelska.

b) Intyg på att du är fullvaccinerad. Redan dagen efter att du är fullvaccinerad kan du resa (om du har vaccinerats med Janssen/Johnson&Johnson behöver det ha gått minst 14 dagar). Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via covidbevis.se.

c) Ett intyg på genomgången covid-19-infektion som är max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 14 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, men i nuläget är detta ej klart och vi känner inte till någon vårdgivare som kan tillhandahålla detta intyg. Därför rekommenderar vi istället att du tar ett PCR-test med reseintyg hos Vaccina.

Test vid ankomst till Larnacas flygplats
Om du inte är fullvaccinerad eller har ett intyg om immunitet behöver du som reser från Köpenhamn ta ett covid-19-test även vid ankomst till Cypern. Det gäller alla från och med 12 år. När du har tagit testet kan du åka till ditt hotell och vänta på testsvaret. Det förväntas komma inom tre timmar efter att testet har utförts. Testet kostar 15 euro per person, och om du sparar kvittot kan du skicka det till oss på Quality@ving.se så återbetalar vi beloppet.

Lokala föreskrifter just nu

På Cypern gäller för närvarande munskyddskrav när du vistas på allmänna platser både inomhus och utomhus samt i kollektivtrafiken. Det gäller för alla, även barn från 12 år. Vi vill förtydliga att på stränder och vid hotellets poolområde är munskydd undantaget förutsatt att man kan hålla tillräckligt avstånd i övrigt. Man ska vidare hålla social distans på 2-3 meter.

Krav på ett så kallat 'Covid-19 SafePass' har införts för personer över 12 år inomhus och utomhus där fler än 20 personer finns samlade. Det betyder att SafePass behövs för besök på bl.a. restauranger och kaféer.

Inresetillståndet Cyprus Flight Pass kan användas av dig som turist som SafePass under din vistelse.

Läs mer om vårt trygghetsarbete här.
Lägesbild och reseinformation om resor till Cypern från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Andra regler kan gälla för dig som inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Läs mer här.

Test vid ankomst till Sverige

Madeira

Uppdaterad 27/7 2021

Madeira har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer i sällskapet behöver ha ett ifyllt inreseformulär. Alla barn från och med 12 år ska fylla i sitt eget formulär. Barn 0-11 år kan tas med på en av föräldrarnas formulär. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Manual och inreseformulär för Madeira

2. Covidbevis
För att resa till Madeira krävs det att alla personer från och med 12 år kan uppvisa ett av följande redan på avreseflygplatsen:

a) Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg på engelska. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg på engelska.

b) Intyg på att du är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar före avresa. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

c) Ett intyg på genomgången covid-19-infektion som är max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 14 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska eller portugisiska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, men i nuläget är detta ej klart och vi känner inte till någon vårdgivare som kan tillhandahålla detta intyg. Därför rekommenderar vi istället att du tar ett PCR-test med reseintyg hos Vaccina.

Boka tid för subventionerat covid-test

Vi rekommenderar att du bokar tid för covid-test tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan ändras under sommaren. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covid-test om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
På Madeira gäller för närvarande munskyddskrav i offentliga miljöer med undantag från stränder, poolområden, när du motionerar, besöker vandringsleder och naturområden, det gäller alla utom barn under 6 år. Man ska vidare hålla social distans på 2 meter. Läs mer om vårt trygghetsarbete här.
Lägesbild och reseinformation om resor till Portugal från UD

Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Andra regler kan gälla för dig som inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige. Läs mer här.

Test vid ankomst till Sverige

Övriga destinationer

Uppdaterad 30/7 2021

Som resenär bör du läsa på om aktuella inresekrav till landet samt vilka riktlinjer som gäller på plats. Alla länder har infört åtgärder för att minska smittspridningen i landet och har lokala bestämmelser som både turister och landets invånare måste följa. Exempelvis så kan det finnas krav på särskilt covid-test innan avresa och även på destinationen samt vid hemresa, inreseformulär för samtliga i resesällskapet (även barn från 0 år) samt vad som gäller om man är vaccinerad eller ej, eller om man tidigare varit sjuk i covid.

Restriktionerna kan komma att ändras med kort varsel och det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad löpande, både innan och under din resa för att säkerställa att du inte råkar ut för några hinder inför eller under resan.

Just nu avråder utrikesdepartementet från de flesta resmål utanför EU, beslutet gäller fram till 1 september.

Information om vad som gäller för olika resmål får du enklast via UDs app Resklar, som kan laddas ner i mobilen, eller via UDs hemsida Sweden Abroad.

Om du ska resa inom EU finns det även bra information på EU’s Reopen information.

Om ditt resmål kräver ett negativt covid-test inför avresa erbjuder vår samarbetspartner Vaccina test och reseintyg på engelska till subventionerat pris i mån av plats, boka därför i god tid, läs mer nedan:

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Avresa från Köpenhamn

Uppdaterad 30/7 2021

Du som reser från Köpenhamn Kastrup behöver inte bara uppfylla de inresekrav som gäller för din slutdestination, utan även de inresekrav som gäller för Danmark. Dessa inresekrav kan skilja sig åt, och det är därför viktigt att du kontrollerar vad som gäller för inresa i båda länderna.

Danmark har följande krav för inresa:

1. Covidbevis
För inresa i Danmark gäller att alla personer från och med 15 år kan uppvisa ett av följande:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Danmark, inklusive ett reseintyg på engelska. Tänk på att ta det test som krävs för inresa till din slutdestination. Du använder samma covid-test/intyg för din flygresa till resmålet. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg på engelska. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg på engelska.

b) Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid ankomst till Danmark (se ankomsttid på din biljett). Tänk på att ta det test som krävs för inresa till din slutdestination. Du använder samma covid-test/intyg för din flygresa till resmålet. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg på engelska. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg på engelska.

c) Intyg på att du är fullvaccinerad för minst 14 dagar sedan. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt.

d) Ett intyg på genomgången covid-19-infektion som är max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, men i nuläget är detta ej klart och vi känner inte till någon vårdgivare som kan tillhandahålla detta intyg. Därför rekommenderar vi istället att du tar ett covid-test hos Vaccina.

Mer information om vilka inresekrav som gäller för din slutdestination hittar du via länkarna nedan:


Vid hemresa
Vid ankomst till Kastrup under hemresan krävs ett covid-test för dig som inte är fullvaccinerad/ej har immunitet, vilket är kostnadsfritt. Du hittar testcenter utanför terminalen. Väntetid kan förekomma. Gäller ej barn (0-14 år).

Test vid ankomst till Sverige

Uppdaterad 30/7 2021

Från den 12 juli till den 31 augusti rekommenderar Folkhälsomyndigheten alla, inklusive svenska medborgare, att ta ett PCR-test vid ankomst till Sverige från länder utanför Norden. Det gäller även om du inte har symtom. Du som är fullvaccinerad eller har vaccinerats med åtminstone en dos vaccin minst tre veckor innan ankomst till Sverige eller har haft covid-19 under de senaste sex månaderna behöver inte testa dig om du är symtomfri. Barn under sex år undantas också från rekommendationen om testning.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens sida

Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.