Viktig information

inför din resa

Vad gäller för min resa?

För dig som är fullvaccinerad behövs inget covidtest för att resa inom EU just nu. Det du behöver ha redo är ditt covidbevis samt att du fyller i ett inreseformulär. Vissa länder kan ha särskilda krav för inresa och det är viktigt att du läser informationen om vad som gäller för ditt resmål.

För dig som inte är fullvaccinerad har vi nedan samlat information under respektive land för att du enkelt ska hitta vilka regler som gäller för din resa.

Kom ihåg att det är ditt ansvar att uppfylla de krav som krävs för inresa till ditt resmål.

Vårt erbjudande om subventionerat covid-19-test gäller dig som ska på en resa med Ving (7- eller 8-siffrigt bokningsnummer) med avresa fram till 31 mars 2022.

Vi uppdaterar löpande informationen på denna sida. Observera att det är viktigt att du fram till avresa håller dig informerad om vad som gäller. Förändringar kan ske med kort varsel. Krav och rekommendationer kan tas bort och i andra fall kan restriktioner tillkomma. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

uppdaterad information om ditt resmål

Covid-19-test, inreseformulär, vad gäller för barn

Aruba

Uppdaterad 26/11 2021

Aruba har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett inreseformulär. Utan formulärets kvitto som resehandling får man inte resa just nu. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in. När du fyller i ditt inreseformulär köper du även en försäkring för 15 USD/person (gäller alla från och med 15 år).
Inreseformulär för Aruba

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Om du är fullvaccinerad med två doser sedan 14 dagar före avresa, eller sedan 28 dagar med en dos Johnson & Johnson och har ett giltigt covidbevis behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är fullvaccinerad behöver test:
Alla över 12 år som inte är fullvaccinerade behöver uppvisa följande när de reser från Sverige:

  • Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa, med ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

Mellanlandning i USA
Om du mellanlandar i USA på din ut- eller hemresa, gäller samtliga USA:s inreseregler för dig. Om din hemresa är via USA räknas detta som en ny inresa och du behöver ett nytt covid-19-test. För att mellanlanda USA behöver du även ha ett ESTA.

Läs mer här.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Cypern

Uppdaterad 26/11 2021

Cypern har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett inreseformulär innan incheckning, men tidigast 48 timmar före avresa. Även barn från 0 år behöver ha ett ifyllt formulär. Redan på avreseflygplatsen måste du visa bekräftelsen på ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Manual och inreseformulär för Cypern

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Om du är fullvaccinerad med två doser (eller en dos med Johnson & Johnson sedan minst 14 dagar) och har ett giltigt covidbevis behöver du bara fylla i landets officiella inreseformulär. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via covidbevis.se. Obs! Det kan ta upp till en vecka innan dokumentation på vaccination syns i E-hälsomyndighetens covidbevis.

Du som inte är fullvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla från och med 12 år som inte är fullvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se

eller

b) Ett sk tillfrisknandebevis (intyg på genomgången covid-19-infektion) som är max 270 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 14 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Från och med den 11/11 behöver du som inte är fullvaccinerad ta ett covid-19-test vid ankomst till Cypern (kostnaden står du själv för), detta då Sverige kategoriseras som rött av de cypriotiska myndigheterna.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
På Cypern gäller för närvarande munskyddskrav när du vistas på allmänna platser både inomhus och utomhus samt i kollektivtrafiken. Det gäller för alla, även barn från 12 år. Vi vill förtydliga att på stränder och vid hotellets poolområde är munskydd undantaget förutsatt att man kan hålla tillräckligt avstånd i övrigt. Man ska vidare hålla social distans på 2-3 meter.

Krav på ett så kallat 'Covid-19 SafePass' har införts för personer över 12 år inomhus och utomhus där fler än 10 personer finns samlade. Det betyder att SafePass behövs för besök på bl.a. restauranger och kaféer utanför hotellområdet. Inresetillståndet Cyprus Flight Pass kan användas av dig som turist som SafePass i 7 dagar efter din ankomst och bör kunnas visas antingen digitalt eller utskrivet. Ska du vara längre än 7 dagar på Cypern, och inte är fullvaccinerad eller har immunitet sedan 180 dagar, behöver du efter den sjunde dagen visa ett negativt antigentest som är högst 72 timmar gammalt om du besöker restauranger eller platser med fler än 10 personer (detta gäller inte hotellet du bor på). Efter dag 7 ska du alltså testas mer regelbundet än under din första semestervecka. Testet kan tas på de flesta apotek och kostar ca 10 euro. Är du fullvaccinerad behöver du inte testas, utan kan använda ditt covidbevis som SafePass.

Läs mer om vårt trygghetsarbete här
Lägesbild och reseinformation om resor till Cypern från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Är du inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige? Läs mer här om vad som gäller

Test vid ankomst till Sverige

Dominikanska Republiken

Uppdaterad 26/11 2021
Dominikanska republiken har följande krav för inresa:
1. Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett inreseformulär (eTicket). Samma formulär ska fyllas i även vid hemresan. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Inreseformulär för Dominikanska Republiken

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Om du är fullvaccinerad sedan 21 dagar före avresa och har ett giltigt covidbevis behöver du endast fylla i landets officiella inreseformulär. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är fullvaccinerad:
Alla från och med 5 år som inte är fullvaccinerade behöver uppvisa följande när de reser från Sverige:

  • Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid ankomst. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg på engelska med en QR-kod.

Mellanlandning i USA
Om du mellanlandar i USA på din ut- eller hemresa, gäller samtliga USA:s inreseregler för dig. Om din hemresa är via USA räknas detta som en ny inresa och du behöver ett nytt covid-19-test. För att mellanlanda USA behöver du även ha ett ESTA.

Läs mer här.

Lokala föreskrifter
I Dominikanska republiken finns det krav på munskydd i offentliga miljöer inomhus. Det gäller alla utom barn.

Se också:
Läs mer om vårt trygghetsarbete här
Lägesbild och reseinformation om resor till Dominikanska republiken från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Är du inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige? Läs mer här om vad som gäller

Test vid ankomst till Sverige

Förenade Arabemiraten (Dubai)

Uppdaterad 26/11 2021
Dubai har följande krav för inresa:

1. Inreseforumlär
Alla resenärer kan fylla i ett digitalt inreseformulär via appen "COVID19 - DXB Smart" som också fungerar som en smittspårningsapp. Det är inte obligatoriskt att fylla i formuläret, men vi rekommenderar att du gör det så att myndigheterna lättare kan smittspåra.
Inreseformulär till Dubai

2. Covidtest
Förenade Arabemiraten kräver att alla från och med 12 år kan uppvisa följande på avreseflygplatsen:

  • Negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid ankomst, med ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

För tillfället är det inte möjligt att resa in i Förenade Arabemiraten (Dubai) med endast vaccination eller immunitet. Du måste ha ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid ankomst.

Egypten

Uppdaterad 26/11 2021

Egypten har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett inreseformulär på flygplatsen eller flygplanet. Även barn från 0 år behöver ha ett ifyllt formulär. (Det finns just nu ingen digital länk för inreseformuläret.)

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Om du är fullvaccinerad med två doser sedan minst 14 dagar (eller en dos med Johnson & Johnson sedan minst 28 dagar) behöver du bara visa upp ditt covidbevis som bekräftar att du är fullvaccinerad. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg via covidbevis.se.

Du som inte är fullvaccinerad behöver test:
Alla från och med 6 år som inte är fullvaccinerade behöver uppvisa följande när de reser från Sverige:

  • Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg på engelska med en QR-kod.

Lokala föreskrifter just nu
I Egypten gäller för närvarande munskyddskrav när du vistas på allmänna platser. På bland annat hotell och restauranger är det vanligt med temperaturmätning. Skulle du då uppvisa feber kan du behöva ta ett covidtest.

Läs mer om vårt trygghetsarbete här
Lägesbild och reseinformation om resor till Egypten från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Är du inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige? Läs mer här om vad som gäller

Test vid ankomst till Sverige

Frankrike

Uppdaterad 26/11 2021

Frankrike har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer från och med 12 år måste fylla i en försäkran om att du inte har covid-symtom eller har varit i kontakt med ett bekräftat fall de senaste 14 dagarna. Denna försäkran ska skrivas ut. Utan försäkran som resehandling får man inte resa just nu. Redan på avreseflygplatsen måste du visa upp din försäkran, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Försäkran för inresa för Frankrike

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Om du är fullvaccinerad med två doser sedan 7 dagar före avresa, eller sedan 28 dagar med en dos Johnson & Johnson och har ett giltigt covidbevis behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är fullvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 12 år som inte är fullvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt antigentest som är max 72 timmar gammalt vid avresa till Frankrike (se avresetid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se

eller

b) Ett sk tillfrisknandebevis (intyg på genomgången covid-19-infektion) som är som minst 11 dagar gammalt, eller som högst 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Boka tid för subventionerat covidtest

Vi rekommenderar att du bokar tid för covidtest tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan ändras med kort varsel. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covidtest om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
I Frankrike behöver alla från och med 12 år visa sitt covidbevis för att vistas inomhus utanför hotellet på t.ex. restauranger och sevärdheter (detta gäller även serveringar utomhus). I Frankrike behöver du inte längre bära munskydd utomhus så länge du kan hålla social distans. Däremot gäller munskyddskrav när du vistas på allmänna platser inomhus, i kollektivtrafiken samt vid taxiresor.

Läs mer om vårt trygghetsarbete här
Lägesbild och reseinformation om resor till Frankrike från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Är du inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige? Läs mer här om vad som gäller

Grekland

Uppdaterad 26/11 2021

Grekland har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett inreseforumlär. Även barn från 0 år behöver ha ett ifyllt forumlär. Utan formulärets kvitto som resehandling får man inte resa just nu. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Manual och inreseformulär för Grekland

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Om du är fullvaccinerad med två doser sedan 14 dagar före avresa, eller sedan 28 dagar med en dos Johnson & Johnson och har ett giltigt covidbevis behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är fullvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 12 år som inte är fullvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Grekland (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se

eller

b) Ett sk tillfrisknandebevis (intyg på genomgången covid-19-infektion) som är som minst 30 dagar gammalt, eller som högst 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 2 månader efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Boka tid för subventionerat covidtest

Vi rekommenderar att du bokar tid för covidtest tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan ändras med kort varsel. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covidtest om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
I Grekland behöver du inte längre bära munskydd utomhus så länge du kan hålla social distans på ca 1,5 m. Däremot gäller munskyddskrav när du vistas på allmänna platser inomhus samt på kollektiva transportmedel. Önskar du att sitta inomhus på restauranger och barer (gäller inte på hotellen) ska du visa dokumentation på att du är fullvaccinerad/immun eller ta ett snabbtest på resmålet. De lokala reglerna gäller alla, även barn från 4 år.

Resa mellan öar

Grekland har även krav på tester och formulär för resenärer som ska åka båt mellan öarna. Det gäller alltså tex. dom som har bokat boende på Symi, Kalymnos och Skopelos. Vid ankomsten behöver man inte ta något test då man kan resa på det man använde för flygresan.

Grekland har nya restriktioner från och med den 13/9 för att resa inrikes mellan öarna. Är du inte fullt vaccinerad krävs ett Rapid test som inte får vara äldre än 48h. Rapid test krävs alltså för dig som inte är fullt vaccinerad inför båtresan. Du kan göra testet på apotek och det kostar cirka 10 euro, du behöver inte boka tid.

Undantagna för tester är dem som via sitt Covidbevis kan intyga att de är fullvaccinerade sedan minst 14 dagar och/eller har genomgått covid under de senaste 30-180 dagarna. Undantagna är även barn under 12 år.

Man ska även fylla i ett formulär för båtarna både vid ankomst och avresa. Detta ska lämnas vid ombordstigningen. Detta formulär får ni av vår personal på resmålet vid ankomst. Olika krav och regler kan gälla för olika öar och båtbolag gällande formuläret beroende på om man är fullvaccinerad eller ej. Vad som gäller för just ditt resmål får du besked om vid ankomst.

Mer information och eventuell hjälp kring detta får du av vår personal på resmålet.

Italien

Uppdaterad 26/11 2021

Italien har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett inreseformulär. Barn kan registreras på en av föräldrarnas formulär. Utan formulärets kvitto som resehandling får man inte resa just nu. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Inreseformulär och manual för Italien

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Om du är fullvaccinerad med två doser sedan 14 dagar före avresa (eller en dos med Johnson & Johnson sedan minst 28 dagar) och har ett giltigt covidbevis behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är fullvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 6 år som inte är fullvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Italien (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se

eller

b) Ett sk tillfrisknandebevis (intyg på genomgången covid-19-infektion) som är som minst 30 dagar gammalt, eller som högst 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 30
dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Boka tid för subventionerat covidtest

Vi rekommenderar att du bokar tid för covidtest tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan ändras med kort varsel. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covidtest om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
I Italien behöver alla över 12 år visa sitt covidbevis för att vistas inomhus på t.ex. restauranger och sevärdheter (gäller ej ditt hotell). I Italien behöver du inte längre bära munskydd utomhus så länge du kan hålla social distans. Däremot gäller munskyddskrav när du vistas på allmänna platser inomhus.

Läs mer om vårt trygghetsarbete här
Lägesbild och reseinformation om resor till Italien från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Är du inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige? Läs mer här om vad som gäller

Maldiverna

Uppdaterad 26/11 2021
Maldiverna har följande krav för inresa:
1. Hälsodeklaration
Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration (Traveller Health Declaration), tidigast 48 timmar före incheckning på flygplatsen. Samma formulär ska fyllas i även vid hemresan.
Hälsodeklaration och manual för Maldiverna

2. Covidtest
Maldiverna kräver att alla personer från och med 1 år kan uppvisa följande:

  • Ett negativt PCR-test som är max 96 timmar gammalt vid avresa, med ett reseintyg på engelska. Detta intyg ska du kunna uppvisa under hela din vistelse. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

Du som inte är fullvaccinerad sedan minst 14 dagar måste även göra ytterligare ett PCR-test vid ankomst till hotellet. Testet är gratis, men du måste invänta ditt resultat i din villa.

För tillfället är det inte möjligt att resa in i Maldiverna med endast vaccination eller immunitet. Du måste ha ett negativt PCR-test som är max 96 timmar gammalt vid avresa.

Malta

Uppdaterad 26/11 2021

Malta har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett inreseforumlär innan incheckning på avreseflygplatsen. Även barn från 0 år behöver ha ett ifyllt forumlär. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Inreseformulär för Malta

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Alla från och med 5 år som är fullvaccinerad med två doser sedan 14 dagar före avresa, eller sedan 28 dagar med en dos Johnson & Johnson och har ett giltigt covidbevis behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är fullvaccinerad behöver test
Alla från och med 5 år som inte är fullvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid ankomst till Malta (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska (Gäller resenärer från och med 5 till och med 11 år). Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

För ovaccinerade resenärer från och med 12 år gäller 14 dagars karantän på hotell som du betalar själv, samt ett PCR-test före avresa.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

Mauritius

Uppdaterad 26/11 2021
Mauritius har följande krav för inresa:
1. Hälsodeklaration
Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration innan incheckning på flygplatsen.
Hälsodeklaration för Mauritius

2. Covidtest
Mauritius kräver att alla resenärer (även fullvaccinerade och barn från 0 år) kan uppvisa ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa, med ett reseintyg på engelska. Detta intyg ska du kunna uppvisa under hela din vistelse.

För tillfället är det inte möjligt att resa in i Mauritius med endast vaccination eller immunitet. Du måste ha ett negativt PCR-test.

Ovaccinerade resenärer från och med 18 år måste, förutom att uppvisa ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa, även sitta i 14 dagars karantän vid ankomst till Mauritius.

Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

3. Testkrav under din vistelse
Alla fullvaccinerade resenärer och barn under 18 år testas vid ankomst till hotellet och efter fem dagar. Hotellet hjälper till med testerna. Ovaccinerade resenärer testas dag 7 under sin karantän samt sista dagen under karantänen.

4. Krav på försäkring
Alla resenärer som reser till Mauritius måste ha en reseförsäkring som täcker sjukdom i covid-19.

Lokala föreskrifter
Munskyddskrav gäller för alla från och med fem år på angivna platser.

Läs mer om vårt trygghetsarbete här
Lägesbild och reseinformation om resor till Mauritius från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Är du inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige? Läs mer här om vad som gäller

Test vid ankomst till Sverige

Mexiko

Uppdaterad 26/11 2021
Mexiko har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett digitalt inreseformulär. Efter att formuläret är ifyllt får du en QR-kod som ska uppvisas vid ankomst till Mexiko.

2. Covidtest
I nuläget finns det inga särskilda regler kring covidtest för inresa till Mexiko.

Mellanlandning i USA
Om du mellanlandar i USA på din ut- eller hemresa, gäller samtliga USA:s inreseregler för dig. Om din hemresa är via USA räknas detta som en ny inresa och du behöver ett nytt covid-19-test. För att mellanlanda i USA behöver du även ha ett ESTA.

Läs mer här.

Lokala restriktioner
Munskydd är obligatoriskt i stora delar av landet.

Seychellerna

Uppdaterad 26/11 2021
Seychellerna har följande krav för inresa:
1. Hälsodeklaration
Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration. I samband med att du fyller i hälsodeklarationen ska du också köpa en försäkring som kostar 5.40 euro per person.
Hälsodeklaration för Seychellerna

2. Covidtest
Seychellerna kräver att alla personer från och med 0 år kan uppvisa följande:

  • Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa, med ett reseintyg på engelska. Detta intyg ska du kunna uppvisa under hela din vistelse. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

För tillfället är det inte möjligt att resa in i Seychellerna med endast vaccination eller immunitet. Du måste ha ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa.

3. Covidgodkänt hotell
Seychellerna kräver att du bor på ett covidgodkänt hotell. Alla Vings hotell är covidgodkända. När du fyller i din hälsodeklaration ska du fylla i att ditt hotell är covidgodkänt.

Thailand

Uppdaterad 2/12 2021

Thailand har följande krav för fullvaccinerade (samt medföljande barn under 12 år):

1. Thailand Pass

Alla resenärer måste fylla i ett inreseformulär ett s.k. "Thailand Pass".

Thailand Pass för inresa till Thailand

Formuläret är obligatoriskt och innehåller mycket information och bifogande av dokument, vilket gör att man ska påbörja processen 7 dagar före avresa.

Förutom hälsodeklaration och kontaktuppgifter så ska följande laddas upp:
a) Covidbevis som bekräftar full vaccinering om du har det.
b) Försäkringsintyg (du måste själv kontakta ditt försäkringsbolag i god tid, ett engelskt intyg på att din försäkring täcker sjukvårdskostnader upp till minst 50.000 USD eller motsvarande)
c) Resebevis/biljett från Ving (Våra hotell är alla certifierade enligt SHA+/SHA++, när detta efterfrågas hänvisar du till ditt biljettnummer hos oss, och laddar upp resebeviset)
d) En bild av fotosidan i ditt pass
Efter att ha skickat in formuläret är det en handläggningstid på 0-5 arbetsdagar innan en QR-kod presenteras som du måste ha tillgänglig vid avresa.
e) En bild på kvittot från din bokning av covid-testet som du ska göra vid ankomst. Du bokar och betalar här nedan under punkt 3.

2. Obligatoriskt PCR-test

Thailand kräver att alla resenärer (även fullvaccinerade och barn från och med 6 år) även kan uppvisa:

  • Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa, med ett reseintyg på engelska. Detta intyg ska du kunna uppvisa under hela din vistelse, vi rekommenderar att du utöver ditt covidbevis har en utskriven kopia. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

3. Obligatoriskt covid-test vid ankomst, samt självtest dag 6

Alla resenärer från och med 0 år kommer att ta ett covid-test vid ankomst. (testet bokas via https://www.thailandpsas.com/).

Så bokar och betalar du för covid-test i Thailand

Svaret på ditt test kommer inom ett par timmar och ska även laddas upp i en lokal thailändsk mobilapp (appen heter "Mor Chana" och finns på Appstore och Google Play) som är obligatorisk att ladda ner. I appen kommer du dagligen att behöva registrera att du inte uppvisar några symptom. Vi rekommenderar att du laddar ner appen innan avresa för att undvika kostnader för roaming.

Vid ankomst till Thailand får du också ett testkit med ett självtest som ska tas dag 6. Resultatet av testet ska redovisas till hotellet samt i ovan nämnda app.

Vi återkommer med den totala kostnaden för dessa båda tester som bekostas av resenären själv.

4. Transit Bangkok (reguljära resor)

I dagsläget är direkttransit endast tillåtet mellan Bangkok och Koh Samui. Alla andra förbindelser via Bangkok kräver först en inbokad hotellnatt i Bangkok innan man kan fortsätta. Denna nuvarande regel är för att undvika att blanda internationell och inrikes turism i terminalerna.

5. Har du nyligen besökt ett annat land?

Alla våra nordiska länder samt många fler klassas idag enligt thailändska myndigheter som säkra länder. Om du har varit i något annat land än det du reser ifrån de senaste 21 dagarna före avresan till Thailand, måste du säkerställa att det landet räknas som säkert. Klicka på länken för att se vilka länder som räknas som säkra: Säkra länder (i vänsterspalten kan du se vilka länder som är säkra genom att klicka på "see list of eligible countries / territories"). Du får även resa genom länder som inte anses som säkra, om du befinner dig enbart i transit i mindre än 12 timmar.

Thailand har följande krav för ej fullvaccinerade resenärer från och med 12 till och med 17 år:

När du fyller i inreseformuläret (Thailand Pass) väljer du alternativet Sandbox-program och behöver stanna sju dagar på Phuket. I övrigt allt likt som för fullvaccinerade.

Thailand har följande krav för ej fullvaccinerade resenärer över 18 år:

Observera att i tillägg till alla krav ovan måste ej fullvaccinerade resenärer över 18 år sitta i tio dagars karantän på utvalda hotell och på egen bekostnad. För barn från och med 12 till och med 17 år som åker i sällskap med sina föräldrar gäller andra regler, se ovan. Väntar du på en andra dos i ditt vaccinprogram måste du alltså ta den senast 14 dagar före avresa för att räknas som fullvaccinerad.

Lokala föreskrifter
Munskyddskrav gäller formellt överallt utanför hotellet, i dagsläget är det oklart om regeln innefattar platser där man kan hålla tillräckligt avstånd t.ex. på stranden. I skrivande stund gäller alkoholförbud på barer och restauranger utanför hotellet.

Läs mer om vårt trygghetsarbete här
Lägesbild och reseinformation om resor till Thailand från UD
Är du inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige? Läs mer här om vad som gäller

Test vid ankomst till Sverige

Tjeckien

Uppdaterad 29/11 2021
Tjeckien har följande krav för inresa:
1. Hälsodeklaration
Alla resenärer från och med 12 år måste fylla i en hälsodeklaration. Utan formulärets kvitto som resehandling får man inte resa just nu. Se till att ha formuläret tillgängligt under hela resan.
Hälsodeklaration för Tjeckien

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Om du är fullvaccinerad med två doser sedan 14 dagar före avresa, eller sedan 28 dagar med en dos Johnson & Johnson och har ett giltigt covidbevis behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är fullvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 12 år behöver just nu ha antingen fullvaccination eller immunitetsbevis. Har du endast ett PCR-test enl. nedan kan du inte checka in på hotell. Denna tjeckiska undantagsregel gäller tills vidare just nu.

a) Ett sk tillfrisknandebevis (intyg på genomgången covid-19-infektion) som är som minst 11 dagar gammalt, eller som högst 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 2 månader efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

För tillfället får du inte checka in på hotell i Tjeckien om du inte är fullvaccinerad eller immun.

Lokala föreskrifter just nu
För att att besöka t.ex. restauranger, barer, muséer etc. i Tjeckien krävs ett bevis på full vaccination eller läkarintyg på genomgången covid-infektion under de senaste sex månaderna (EU:s digitala covidbevis). Ett negativt test godkänns inte.

Se också:
Läs mer om vårt trygghetsarbete här
Lägesbild och reseinformation om resor till Tjeckien från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Är du inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige? Läs mer här om vad som gäller

Test vid ankomst till Sverige

Turkiet

Uppdaterad 26/11 2021

Turkiet har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett inreseforumlär. Utan formulärets kvitto som resehandling får man inte resa just nu. Redan på avreseflygplatsen måste du visa HES-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in. Formuläret får tidigast fyllas i 72 timmar före avresa.
Inreseformulär för Turkiet

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad
Om du är fullvaccinerad med två doser sedan 14 dagar före avresa, eller sedan 28 dagar med en dos Johnson & Johnson och har ett giltigt covidbevis behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är fullvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla som inte är fullvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Turkiet (se ankomsttid på din biljett), inklusive ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se

eller

b) Ett sk tillfrisknandebevis (intyg på genomgången covid-19-infektion) som är som minst 11 dagar gammalt, eller som högst 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11
dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Boka tid för subventionerat covidtest

Vi rekommenderar att du bokar tid för covidtest tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan ändras med kort varsel. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covidtest om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Listan med orter för tester uppdateras kontinuerligt, tider för din avreseort kommer cirka 2-3 veckor före avresa.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Lokala föreskrifter just nu
I Turkiet är munskydd obligatoriskt på alla platser utanför hotellrummet. HES-koden (från inreseformuläret) ska kunna visas vid behov.

USA

Uppdaterad 26/11 2021
USA har följande krav för inresa:

1. Hälsodeklaration
Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration, mer information får du från ditt flygbolag.

2. Vaccination och test
För att resa in i USA krävs att du som fyllt 18 år är fullvaccinerad sedan 14 dagar före avresa, eller sedan 28 dagar med en dos Johnson & Johnson och har ett giltigt covidbevis. Dessutom krävs att du tar ett antigentest tidigast 72 timmar innan avresa.

Antigentestet gäller alla resenärer från och med 2 år
Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

För tillfället är det inte möjligt att resa in i USA som vuxen utan att vara vaccinerad.

3. ESTA
Som vanligt vid inresa till USA krävs att alla resenärer (även svenska medborgare) ansöker om tillstånd att resa till USA genom att fylla i ett elektroniskt online-formulär.
Detta finns på internet genom ESTA - Electronic System for Travel Authorization

Mer information om ESTA

Lokala föreskrifter just nu
Olika delstater kan ha olika regler, t.ex. kan kravet om munskydd på offentliga transporter och platser, restauranger, muséer o.s.v. skilja sig åt. Du kan läsa mer om vad som gäller hos de lokala myndigheterna i USA. För tillfället är det striktare krav vad gäller munskydd och uppvisande av covidbevis i New York än exempelvis Florida.

Vad gäller i New York

Läs mer om vårt trygghetsarbete här
Lägesbild och reseinformation om resor till USA från UD
Vanliga frågor och svar om att resa nu?
Är du inte är svensk medborgare eller bosatt i Sverige? Läs mer här om vad som gäller

Test vid ankomst till Sverige

Zanzibar

Uppdaterad 26/11 2021
Zanzibar har följande krav för inresa:
1. Hälsodeklaration
Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration.
Hälsodeklaration för Zanzibar

2. Covidtest
Zanzibar kräver att alla personer från och med 5 år kan uppvisa följande:

  • Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa, med ett reseintyg på engelska. Detta intyg ska du kunna uppvisa under hela din vistelse. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

För tillfället är det inte möjligt att resa in i Zanzibar med endast vaccination eller immunitet. Du måste ha ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa.

Övriga destinationer

Uppdaterad 26/11 2021

Som resenär bör du läsa på om aktuella inresekrav till landet samt vilka riktlinjer som gäller på plats. Alla länder har infört åtgärder för att minska smittspridningen i landet och har lokala bestämmelser som både turister och landets invånare måste följa. Exempelvis så kan det finnas krav på särskilt covid-test innan avresa och även på destinationen samt vid hemresa, inreseformulär för samtliga i resesällskapet (även barn från 0 år) samt vad som gäller om man är vaccinerad eller ej, eller om man tidigare varit sjuk i covid.

Restriktionerna kan komma att ändras med kort varsel och det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad löpande, både innan och under din resa för att säkerställa att du inte råkar ut för några hinder inför eller under resan.

Information om vad som gäller för olika resmål får du enklast via UDs app Resklar, som kan laddas ner i mobilen, eller via UDs hemsida Sweden Abroad.

Om du ska resa inom EU finns det även bra information på EU’s Reopen information.

Om ditt resmål kräver ett negativt covid-test inför avresa erbjuder vår samarbetspartner Vaccina test och reseintyg på engelska till subventionerat pris i mån av plats, boka därför i god tid, läs mer nedan:

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande gäller lite speciella omständigheter när du ska resa med oss från Kastrup och vidare till semesterresmålet. För att resa in i Danmark från Sverige måste man kunna uppvisa ett covidbevis.

Avresa från Köpenhamn

Uppdaterad 26/11 2021

Du som reser från Köpenhamn Kastrup behöver inte bara uppfylla de inresekrav som gäller för din slutdestination, utan även de inresekrav som gäller för Danmark. Dessa inresekrav kan skilja sig åt, och det är därför viktigt att du kontrollerar vad som gäller för inresa i båda länderna.

Danmark har följande krav för inresa:

2. Covidbevis
Du som är fullvaccinerad

a) Om du är fullvaccinerad med två doser sedan 14 dagar före avresa, eller sedan 28 dagar med en dos Johnson & Johnson och har ett giltigt covidbevis behöver du endast se till att fylla i landets officiella inreseformulär. Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Du som inte är fullvaccinerad behöver test eller immunitetsbevis:
Alla över 15 år som inte är fullvaccinerade behöver uppvisa något av följande när de reser från Sverige:

a) Ett negativt antigentest som är max 48 timmar gammalt vid ankomst till Danmark, inklusive ett reseintyg på engelska. Tänk på att ta det test som krävs för inresa till din slutdestination. Du använder samma covid-test/intyg för din flygresa till resmålet. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se. Om du tar ditt antigentest hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se

eller

b) Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid ankomst till Danmark (se ankomsttid på din biljett). Tänk på att ta det test som krävs för inresa till din slutdestination. Du använder samma covid-test/intyg för din flygresa till resmålet. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se

c) Ett sk tillfrisknandebevis på genomgången covid-19-infektion som är max 180 dagar gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Mer information om vilka inresekrav som gäller för din slutdestination hittar du via länkarna nedan:


Test vid ankomst till Sverige

Uppdaterad 1/12 2021

Folkhälsomyndigheten uppdaterade sina råd den 30/11, 2021 och skriver följande på sin webb: Alla resenärer som under de senaste sju dagarna har vistats i ett land utanför Norden uppmanas att testa sig för covid-19 så snart som möjligt efter ankomsten till Sverige, helst samma dag. Detta gäller både vaccinerade och ovaccinerade personer, och även om man haft covid-19 det senaste halvåret. Det gäller även de som har uppvisat ett negativt test i samband med inresa. Barn under förskoleklassålder är undantagna.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens sida

Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.