Viktig information

inför din resa

Vad gäller för min resa?

Nästan alla länder i EU har tagit bort sina inresekrav och att resa är i stort sett lika enkelt som innan Covid-19.

Det är inte längre obligatoriskt att använda munskydd ombord på flyget och på flygplatsen när du reser inom EU. Det kan dock vara en del flygbolag och flygplatser som fortfarande kräver munskydd, samt att en del resmål har lokala regler om munskydd på offentlig transport samt transferbussar. Vi rekommenderar därför att du alltid har med munskydd i handbagaget. Flyger du t.ex. med Sunclass Airlines, TUIfly, Novair, SAS, Jettime, Finnair eller Norwegian behöver du inte munskydd på på flyget.

Nedan har vi samlat information om inresekrav för flera resmål, för att du enkelt ska kunna hitta de inresekrav som gäller för din resa.

För dig som behöver ta ett covid-19-test inför avresa erbjuder vår partner Vaccina test till ett fördelaktigt pris. Du kan läsa mer och boka ditt test via den länk du hittar under ditt resmål nedan.

Tips! Res med nationellt ID-kort inom EU/ESS/Schengen

Ska du resa inom EU/EES/Schengen kan du med fördel ansöka om nationellt id-kort, enligt polisen. Ett nationellt id-kort har kortare handläggningstid för dig som behöver nya resehandlingar inför sommarresan.
Läs mer här.

Kundstjänstmedarbetare hos Ving

Vanliga frågor och svar om att resa just nu

Här har vi samlat de vanligaste frågorna till vår kundtjänst om att resa just nu!

Här har vi samlat de vanligaste frågorna till vår kundtjänst om att resa just nu!

uppdaterad information om ditt resmål

Covid-19-test, inreseformulär, vad gäller för barn

Albanien

Uppdaterad 23/9 2022

Albanien har inte längre några inresekrav. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Albanien. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

På resmålet
Albanien har inget krav men det finns en rekommendation om att använda munskydd inomhus på offentliga platser i Albanien.

Aruba

Uppdaterad 26/9 2022

Aruba kräver inte längre ett test eller ett giltigt covidbevis vid inresa. Detta gäller för alla resenärer – oavsett om du är färdigvaccinerad eller ej.

Aruba har följande krav för inresa:

Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett inreseformulär. Utan formulärets kvitto som resehandling får man inte resa just nu. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Inreseformulär för Aruba

Mellanlandning i USA
Om du mellanlandar i USA på din ut- eller hemresa, gäller samtliga USA:s inreseregler för dig. Om din hemresa är via USA räknas detta som en ny inresa och du behöver ett covid-19-test. För att mellanlanda USA behöver du även ha ett ESTA.

Läs mer här.

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande finns inga inreseregler för dig som transitresande via Köpenhamns flygplats.

Bulgarien

Uppdaterat 23/9 2022

Bulgarien har inte längre några inresekrav och allt är som innan covid-19. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Bulgarien. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

Cypern

Uppdaterad 1/9 2022

Cypern har inte längre några inresekrav. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Cypern. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

På resmålet
I allmänhet fungerar allt som innan COVID-19, och butiker, restauranger etc. har öppet som vanligt. Alla från och med 12 år ska dock fortsatt bära munskydd på transfer- och utflyktsbussar, på offentlig transport och vid besök på sjukhus.

Dominikanska Republiken

Uppdaterad 23/9 2022

Dominikanska republiken kräver inte längre ett test eller ett giltigt covidbevis vid inresa. Detta gäller för alla resenärer – oavsett om du är färdigvaccinerad eller ej.

Dominikanska republiken har följande krav för inresa:
Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett inreseformulär (eTicket). Samma formulär ska fyllas i även vid hemresan. Redan på avreseflygplatsen måste du visa QR-koden från ditt inreseformulär, så se till att ha den tillgänglig när du checkar in.
Inreseformulär för Dominikanska Republiken

Mellanlandning i USA
Om du mellanlandar i USA på din ut- eller hemresa, gäller samtliga USA:s inreseregler för dig. Om din hemresa är via USA räknas detta som en ny inresa och du behöver ett nytt covid-19-test. För att mellanlanda USA behöver du även ha ett ESTA.

Läs mer här.

På resmålet
I Dominikanska republiken finns det krav på munskydd i offentliga miljöer inomhus. Det gäller alla utom barn.

Se också:
Lägesbild och reseinformation om resor till Dominikanska republiken från UD

Test vid ankomst till Sverige

Egypten

Uppdaterat 23/9 2022

Egypten har inte längre några inresekrav och allt är som innan covid-19. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Egypten. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

England

Uppdaterad 23/9 2022

England har inte längre några inresekrav och allt är som innan covid-19. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till England. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

Förenade Arabemiraten (Dubai)

Uppdaterad 23/9 2022

Dubai har följande krav för inresa:

1. Inreseforumlär
Alla resenärer kan fylla i ett digitalt inreseformulär via appen "COVID19 - DXB Smart" som också fungerar som en smittspårningsapp. Det är inte obligatoriskt att fylla i formuläret, men vi rekommenderar att du gör det så att myndigheterna lättare kan smittspåra. En del flygbolag kräver att formuläret är ifyllt inför avresa, vi ber dig därför undersöka vad som gäller med det flygbolag du ska resa med.
Inreseformulär till Dubai

Reser du till Abu Dhabi använder du ett annat digitalt inreseformulär via appen Alhosn – Hämta appen här

2. Covidtest
Om du är fullvaccinerad
Om du är fullvaccinerad med 2 doser 14 dagar före avresa (28 dagar före avresa med 1 dos Johnson & Johnson) och har ett giltigt covidbevis behöver du endast fylla i landets officiella inreseformulär (ej obligatoriskt).

Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Är du inte fullvaccinerad
Förenade Arabemiraten kräver att alla från och med 12 år kan uppvisa följande på avreseflygplatsen:

  • Negativt PCR-test som är max 48 timmar gammalt vid avresa, med ett reseintyg på engelska. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

3. Reseförsäkring
Du ska kunna uppvisa ett försäkringsintyg (engelskt) som dokumenterar att du är försäkrad om du skulle bli smittad av covid-19. Du måste själv kontakta ditt försäkringsbolag i god tid. Du kan också köpa din reseförsäkring genom Ving.

Ska du resa till ett annat emirat än Dubai? Läs mer om inresregler och restriktioner för Förenade Arabemiraten hos Utrikesdepartementet då de kan ha andra inresekrav än Dubai.

För mer information om vilka säkerhetsrutiner som gäller inför din flygresa till Förenade Arabemiraten besök respektive flygbolags hemsida:

Se också:
Lägesbild och reseinformation om resor till Dubai från UD

Test vid ankomst till Sverige

Frankrike

Uppdaterad 23/9 2022

Frankrike har inte längre några inresekrav. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Frankrike. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

Gambia

Uppdaterad 23/9 2022

Alla från och och med 18 år ska kunna uppvisa ett giltigt covidbevis vid avresa till Gambia. Du behöver inte längre fylla i ett inreseformulär.

Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Ditt covidbevis är giltigt för inresa till Gambia om du kan framvisa något av följande

a) fullvaccination:
Är du vaccinerad med 2 doser (eller 1 dos Johnson & Johnson) för mer än 14 dagar sedan är din vaccination giltig för inresa till Gambia.

eller

b) Ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid ankomst till Gambia (se ankomsttid på din biljett). Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se

Barn till och med 17 år omfattas inte av testkravet.

Boka tid för covidtest
Vi rekommenderar att du bokar tid för covidtest tidigast tre veckor före avresa, eftersom inresekraven kan ändras. Observera att du själv är ansvarig för att avboka ditt covidtest om det inte längre finns krav på test vid inresa, eller om du av andra orsaker inte behöver ta ett test.

Lokala föreskrifter just nu
Munskydd krävs på alla offentliga platser.

Lägesbild och reseinformation om resor till Gambia från UD

Grekland

Uppdaterad 23/9 2022

Grekland har inte längre några inresekrav. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Grekland. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

På resmålet
I allmänhet fungerar allt som innan COVID-19, och butiker, restauranger etc. har öppet som vanligt. Alla från och med 5 år rekommenderas dock fortsätta att bära munskydd på transfer- och utflyktsbussar. I kollektivtrafiken, taxis och på sjukhus är det ett krav.

Italien

Uppdaterad 23/9 2022

Italien kräver inte längre ett test eller ett giltigt covidbevis vid inresa. Detta gäller för alla resenärer – oavsett om du är färdigvaccinerad eller ej.

På resmålet
Fram till och med 30 september är det krav på munskydd av typ FFP2* på offentliga transportmedel och vid sjuksbesök.

*Munskydd med klassningen FFP2 är en typ av andningsskydd med hög skyddsgrad.

Lägesbild och reseinformation om resor till Italien från UD

Kap Verde

Uppdaterad 22/9 2022

Kap Verde kräver inte längre inreseformulär eller ett giltigt covidbevis vid inresa. Detta gäller för alla resenärer – oavsett om du är färdigvaccinerad eller ej.

Airport Security Tax
Alla resande till Kap Verde ska betala en Airport Security Tax. Om du registrerar dina passuppgifter senast 10 dagar före avresa på "Min Sida" under tillval ingår detta i resans pris.

Om uppgifterna inte läggs in i tid, eller om inte alla uppgifter fylls i korrekt, måste visumet/Airport Security Tax köpas till på flygplatsen vid ankomst och ytterligare 31 euro betalas på plats. Ingen ersättning ges från flygbolaget eller researrangören i sådana fall.

Observera att ditt pass måste vara giltigt i 6 månader efter din hemkomst från Kap Verde.

Lokala föreskrifter just nu
Kap Verde har endast krav om munskydd vid sjukhusbesök.

Se också:
Lägesbild och reseinformation om resor till Kap Verde från UD

Kroatien

Uppdaterad 23/9 2022

Kroatien har inte längre några inresekrav och allt är som innan covid-19. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Kroatien. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

Madeira

Uppdaterad 31/8 2022

Madeira kräver inte längre ett test eller ett giltigt covidbevis vid inresa. Detta gäller för alla resenärer – oavsett om du är färdigvaccinerad eller ej.

På resmålet
Madeira har endast krav om munskydd vid sjukhusbesök (gäller alla från och med 6 år).

Maldiverna

Uppdaterad 23/9 2022

Maldiverna har följande krav för inresa:
Hälsodeklaration
Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration (Traveller Health Declaration), tidigast 96 timmar före incheckning på flygplatsen. Samma formulär ska fyllas i även vid hemresan.
Hälsodeklaration och manual för Maldiverna

Maldiverna kräver inte längre ett test eller ett giltigt covidbevis vid inresa.

På resmålet
Lägesbild och reseinformation om resor till Maldiverna från UD

Malta

Uppdaterad 23/9 2022

Malta har inte längre några inresekrav och allt är som innan covid-19. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Malta. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

Mauritius

Uppdaterad 23/9 2022

Mauritius kräver inte längre ett test eller ett giltigt covidbevis vid inresa. Detta gäller för alla resenärer – oavsett om du är färdigvaccinerad eller ej.

Mauritius har följande krav för inresa:

Hälsodeklaration
Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration innan incheckning på flygplatsen.
Hälsodeklaration för Mauritius

På resmålet
På Mauritius är det munskyddskrav på offentliga transportmedel och vid sjukhusbesök.

Lägesbild och reseinformation om resor till Mauritius från UD

Mexiko

Uppdaterad 23/9 2022

Mexiko har följande krav för inresa:

1. Inreseformulär
Alla resenärer måste fylla i ett digitalt inreseformulär. Efter att formuläret är ifyllt får du en QR-kod som ska uppvisas vid ankomst till Mexiko.

2. Covidtest
I nuläget finns det inga särskilda regler kring covidtest för inresa till Mexiko.

Mellanlandning i USA
Om du mellanlandar i USA på din ut- eller hemresa, gäller samtliga USA:s inreseregler för dig. Om din hemresa är via USA räknas detta som en ny inresa och du behöver ett nytt covid-19-test. För att mellanlanda i USA behöver du även ha ett ESTA.

Läs mer här.

På resmålet
Munskydd är obligatoriskt i stora delar av landet.

Portugal (fastland)

Uppdaterad 23/9 2022

Portugal har inte längre några inresekrav. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Portugal. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

På resmålet
Portugal har endast krav om munskydd vid sjukhusbesök (gäller alla från och med 6 år).

Seychellerna

Uppdaterad 23/9 2022

När är din vaccination giltig för inresa till Seychellerna?
Är du vaccinerad med 2 doser (eller 1 dos Johnson & Johnson) för minst 14 dagar och högst 6 månader (180 dagar) sedan, är din vaccination giltig för inresa på Seychellerna. Har det gått mer än 6 månader (180 dagar), kräver Seychellerna att alla över 18 år ska vara vaccinerad med 3:e dosen booster vaccin (eller 2 doser Johnson & Johnson).

Vi rekommenderar att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

Alla från och med 12 till och med 17 år behöver inte den 3:e booster dosen, utan 2 doser vaccin minst 14 dagar före avresa.

Uppfyller du inte ovan ställda krav är din vaccination inte giltig för inresa till Seychellerna och du ska istället följa kraven för ovaccinerade - se dessa krav nedan.

Seychellerna har följande krav för inresa:
1. Hälsodeklaration
Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration. I samband med att du fyller i hälsodeklarationen ska du också köpa en försäkring som kostar 5.40 euro per person.
Hälsodeklaration för Seychellerna

2. Covidbevis
Alla från och med 12 år som har en giltig vaccination för inresa till Seychellerna och ett giltigt covidbevis, behöver bara fylla i inreseformuläret och köpa den obligatoriska försäkringen. Se när din vaccination är giltig för inresa ovan.

Är du inte vaccinerad eller uppfyller Seychellernas vaccinationskrav (se ovan), ska du kunna uppvisa något av följande på avreseflygplatsen:

a) Ett negativt antigentest som är max 24 timmar gammalt vid avresa eller ett negativt PCR-test som är max 72 timmar gammalt vid avresa, med ett reseintyg på engelska. Detta intyg ska du kunna uppvisa under hela din vistelse. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

b) b) Ett sk tillfrisknandebevis (intyg på genomgången covid-19-infektion) som är som minst 2 veckor och högst 12 veckor gammalt. Intyget får vara utställt tidigast 11 dagar efter att covid-19-infektionen bevisats i Naat (PCR-test). Certifikatet ska minst innehålla: för- och efternamn, datum när testet gjordes, typ av test samt land och vara på engelska. Detta intyg är en del av EU:s Covidbevis, läs mer på E-hälsomyndighetens webb vad som gäller och hur du går tillväga.

Barn till och med 12 år omfattas inte av testkravet

Du ska kunna visa ditt covidbevis under hela din resa och vi rekommenderar därför att du skriver ut ditt intyg på att du är fullvaccinerad via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under resan.

3. Covidgodkänt hotell
Seychellerna kräver att du bor på ett covidgodkänt hotell. Alla Vings hotell är covidgodkända. När du fyller i din hälsodeklaration ska du fylla i att ditt hotell är covidgodkänt.

Spanien

Uppdaterad 23/9 2022

Spanien har inte längre några inresekrav. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Spanien. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

På resmålet
I allmänhet fungerar allt som innan COVID-19, och butiker, restauranger etc. har öppet som vanligt. Alla från och med 6 år ska dock fortsätta att bära munskydd på transfer- och utflyktsbussar samt i kollektivtrafiken och på sjukhus.

Thailand

Uppdaterad 23/9 2022

Thailand kräver inte längre att du ska fylla i inreseformuläret ”Thailand Pass” före avresa.

Alla från och med 12 år ska kunna uppvisa ett giltigt covidbevis med något av följande vid avresa:

a) fullvaccination:
Är du vaccinerad med två doser (eller en dos Johnson & Johnson) för minst 14 dagar sedan är din vaccination giltig för inresa i Thailand och du kan resa överallt i landet.

eller

b) ett negativt antigentest eller PCR-test som är högst 72 timmar gammalt vid avresa till Thailand. Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt antigentest eller PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

På resmålet
I Thailand är det inte längre krav på munskydd utomhus. Det rekommenderas dock att du fortfarande bär munskydd när du besöker banker, butiker, nattmarknader, sevärdheter och andra offentliga platser med större folksamlingar, samt i offentlig transport som buss och taxi.

Tjeckien

Uppdaterad 23/9 2022

Tjeckien har inte längre några inresekrav och allt är som innan covid-19. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Tjeckien. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

På resmålet
I Tjeckien är det krav på att bära munskydd med minst FFP2/KN92-standard på offentliga transportmedel samt vid sjukhusbesök. För barn från och med 3 till och med 15 år kan kirurgiskt munskydd bäras istället.

Se också:
Lägesbild och reseinformation om resor till Tjeckien från UD

Turkiet

Uppdaterad 23/9 2022

Turkiet har inte längre några inresekrav. Det betyder att du varken behöver ett giltigt covidbevis eller fylla i ett inreseformulär för att resa till Turkiet. Detta gäller alla resenärer oavsett om du är fullvaccinerad eller ej.

På resmålet
I Turkiet är det bara munskyddskrav vid sjukhusbesök.

USA

Uppdaterad 23/9 2022

USA har följande krav vid inresa:
USA kräver att alla från och med 18 år är fullvaccinerade mer än 14 dagar före avresa och har ett giltigt covidbevis. Det betyder att det inte är möjligt för vuxna att resa in i USA utan att vara vaccinerade.

Vi rekommenderar att du skriver ut ditt covidbevis med dokumentation på engelska via covidbevis.se, så att du har det lättillgängligt under din resa.

ESTA
Som alltid vid inresa till USA krävs det att alla resenärer ansöker om ett ESTA, via ett elektroniskt online-formulär. Du hittar ansökan här: ESTA - Electronic System for Travel Authorization.

Mer information om ESTA

På resmålet
Ovaccinerade barn från och med 2 till och med 17 år måste ta ett test 3—5 dagar efter inresa till USA. Om det finns dokumentation på att barnet haft covid-19 inom 90 dagar före inresa, krävs inget test efter inresa.

Olika delstater kan ha olika regler - t.ex. kan krav på munskydd i offentlig transport, på offentliga platser, restauranger, muséer o.s.v. skilja sig. Du kan läsa mer hos om vad som gäller för din delstat på officiella myndighetssidor hos respektive delstat.

Vad gäller för New York

Zanzibar

Uppdaterad 23/9 2022

Zanzibar har följande krav för inresa:
1. Hälsodeklaration
Alla resenärer måste fylla i en digital hälsodeklaration.
Hälsodeklaration för Zanzibar

2. Covidbevis
Om du är fullvaccinerad
Om du är vaccinerad med 2 doser mer än 14 dagar före avresa (eller 1 dos Johnson och Johnson mer än 28 dagar före avresa) och har ett giltigt covidbevis, behöver du bara fylla i landets officiella hälsodeklaration.

Är du inte fullvaccinerad, ska du visa covidtest
Alla resenärer från och med 5 år som inte är fullvaccinerade ska visa följande redan på avreseflygplatsen:

  • Ett negativt PCR-test som är högst 72 timmar gammalt vid ankomst till Zanzibar (se ankomsttid på din biljett).
    Vi rekommenderar att du använder dig av vår samarbetspartner Vaccina som garanterar godkänt reseintyg som laddas upp i E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis. Om du tar ditt PCR-test hos en annan vårdgivare än Vaccina så måste du säkerställa att du får ett reseintyg hos en vårdgivare som är ansluten till E-hälsomyndighetens tjänst Covidbevis.se.

Övriga destinationer

Uppdaterad 23/9 2022

Som resenär bör du läsa på om aktuella inresekrav till landet samt vilka riktlinjer som gäller på plats. Alla länder har infört åtgärder för att minska smittspridningen i landet och har lokala bestämmelser som både turister och landets invånare måste följa. Exempelvis så kan det finnas krav på särskilt covid-test innan avresa och även på destinationen samt vid hemresa, inreseformulär för samtliga i resesällskapet (även barn från 0 år) samt vad som gäller om man är vaccinerad eller ej, eller om man tidigare varit sjuk i covid.

Restriktionerna kan komma att ändras med kort varsel och det är därför viktigt att du håller dig uppdaterad löpande, både innan och under din resa för att säkerställa att du inte råkar ut för några hinder inför eller under resan.

Information om vad som gäller för olika resmål får du enklast via UDs app Resklar, som kan laddas ner i mobilen, eller via UDs hemsida Sweden Abroad.

Om ditt resmål kräver ett negativt covid-test inför avresa erbjuder vår samarbetspartner Vaccina test och reseintyg på engelska till bra pris i mån av plats, boka därför i god tid, läs mer nedan:

För dig som ska resa från Köpenhamn Kastrup
För närvarande finns inga inreseregler för dig som transitresande via Köpenhamns flygplats.

Nödvändiga cookies gör sajten brukbar genom att aktivera grundläggande funktioner såsom sidnavigering och tillgång till säkra webbplatsområden. Sajten kan inte fungera optimalt utan dessa cookies.
Funktionella cookies gör det möjligt att spara information om hur hemsidan visas eller beter sig. T.ex. ditt val av språk eller region. Dessa behövs för att sajten ska kunna fungera optimalt.
Statistiska cookies hjälper oss att förstå hur besökare interagerar med hemsidan, genom att samla data.
Marketing cookies används för att spåra hur besökare rör sig på hemsidan. Detta för att visa innehåll som är relevant för respektive besökare och mer värdefullt för företaget och tredjeparts annonsörer.