Hotell (46)

Resor till Belgien

En resa till Belgien kan innehÄlla bÄde konst, kultur, god mat och kanske ett Formel 1-lopp pÄ Spa-Francorchamps.

Belgien Àr för mÄnga ett okÀnt land, vilket gör att man blir glatt överraskad av ett besök. I Belgiens huvudstad Bryssel finns bÄde konst och kultur, utmÀrkta restauranger och ett livligt gatuliv tillsammans med en rad vÀrldsberömda sevÀrdheter. Ett exempel Àr torget Grand Place, som omges av medeltida praktbyggnader och dÀrför har en plats pÄ UNESCOs lista över vÀrldsarv. Det Àr dÀrför lÀtt att tillbringa ett par dagar med att utforska staden, dÀr du förutom alla sevÀrdheter ofta snubblar över nÄgon festival eller evenemang. Under din resa till Belgien ska du ocksÄ passa pÄ att njuta av landets egna specialiteter, som moules frites, choklad i alla former, och naturligtvis dess öl, som finns att fÄ pÄ varenda bar, i ett otal varianter.

UpptÀck Belgien

Vill du se mer av Belgien Àr det lÀtt att resa till stÀder och byar i nÀrheten, som till exempel Antwerpen eller Ghent, dÀr du kan njuta av vacker arkitektur frÄn medeltiden och framÄt. Du kan till och med resa till bÄde Paris och Luxemburg pÄ bara ett par timmar. Oavsett vart du vill resa kommer du finna att det Àr bÄde lÀtt och billigt att boka biljetter dit du ska.

Formel 1 i Belgien

Under sensommaren Àr det dags för Formel 1 pÄ Belgiens Spa Francorchamps. Det Àr F 1-cirkusens lÀngsta bana och loppet lockar mÄnga tusen ÄskÄdare som vill uppleva detta pÄ plats. Med Ving kan du boka en resa till detta lopp, med flyg, hotell, transfer och intrÀde.

Resa till Belgien

Med Ving kan du resa till Belgien pÄ de tider som passar dig. Eftersom du reser med reguljÀrflyg kan du sjÀlv bestÀmma vilken dag du ska resa och hur lÀnge du ska vara borta. Naturligtvis kan du resa till Belgien Äret runt.

Hitta ditt hotell
VĂ€der
NÀr Àr det bÀst vÀder i Belgien?
I Belgien gÄr Vings resor till Bryssel. Den bÀsta tiden att besöka staden Àr frÄn maj till september, dÄ Àr det som varmast och torrast. Dagstemperaturen varierar frÄn 15 grader och uppÄt, med en högsta medeltemperatur pÄ 20 grader i juli och augusti. PÄ hösten, i oktober och november, Àr medeltemperaturen 10-15 grader och regn förekommer oftare Àn under sommaren. Vintertid, frÄn december till februari, kan det snöa. I mars och april ligger temperaturen runt 9-11 grader, för att snabbt stiga i maj igen.
Pass och visum
För svenska medborgare mÄste passet vara giltigt under vistelsen. Inget visum krÀvs. För mer information hÀnvisar vi till Belgiens ambassad pÄ telefon 08-534 80 200.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gÀlla. Observera Àven att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krÀvas vid mellanlandningar. VÀnligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Belgien.

Resor till Belgien

Bryssel
Bryssel Àr EU:s huvudstad och erbjuder en tilltalande mix av klassiskt och modernt. Shoppingen och restaurangutbudet lÀmnar inget övrigt att önska.

SÖK DIN RESA TILL Belgien