Hotell (205)

Resor till Portugal

En resa till Portugal bjuder på stora kontraster, från Lissabons smala gränder, via golfen och stränderna på Algarvekusten, till Madeiras vilda och vackra natur.
Portugal har under årtionden varit ett av de mest populära resmålen i Europa, mycket tack vare sin stora variationsrikedom och det sköna klimatet, som lockar besökare året runt. Dessutom ligger priserna fortfarande på en hygglig nivå, vare sig du är på Madeira, Algarve eller någon av städerna vid Portugals kust.

Lissabon med omnejd

Det finns många skäl att besöka Portugals huvudstad Lissabon; maten, stämningen, arkitekturen och stadens rika historia är bara några av dem. Om du bokar en resa till Portugal kan du dessutom lätt resa runt på egen hand för att besöka stränder, städer och golfbanor utmed kusten söder och norr om Lissabon. Under din resa till Portugal kan du kombinera Lissabon med något av våra övriga resmål: badparadiset Costa da Caparica, fiskebyn Cascais eller Sesimbra, lika populärt bland badgäster som bland golfare.

Madeira

Madeira är ju en del av Portugal, och har flera gånger utsetts till världens vackraste ö. Hit kan man lika gärna resa för att spela golf, som för att vandra längs någon av öns berömda levador, eller kanske för att promenera i öns huvudstad Funchal och bara njuta av stämningen, som är en blandning av Portugal och Storbritannien. Ett tips är att boka en hyrbil tillsammans med din resa, för att du ska kunna upptäcka denna vackra i din egen takt.

Algarvekusten i Portugal

Algarve är lika känt för sin golf som för sina stränder, men här finns mycket mer att se och upptäcka under en semester. Precis som i övriga Portugal kan man resa hit i stort sett året runt, eftersom klimatet är milt, och golfsäsongen gör bara ett kort uppehåll under några månader på vintern. Med Ving kan du resa till tre olika resmål: Albufeira, Vilamoura och Praia da Rocha, och naturligtvis kan du boka både green fee-paket och hyrbil samtidigt som du bokar din resa till Portugal.
Hitta ditt hotell

SÖK DIN RESA TILL Portugal

Resor till Portugal

Lissabon-området
När du bokar din resa till Lissabon-området med Ving kan du välja att bo i den charmiga huvudstaden Lissabon eller på sol-, bad- och golfresmål som Sesimbra, Costa da Caparica och Estoril/Cascais.
Costa da Caparica
Costa da Caparica är ett mycket populärt badparadis, inte minst hos portugiserna själva. När du reser med Ving kan du bo precis vid stranden.
Estoril/Cascais
Estoril/Cascais erbjuder en härlig kombination av strand och storstad. Här samlas turister från hela världen för att njuta av den portugisiska rivieran.
Lissabon
Portugals huvudstad Lissabon är en charmig storstad med mycket att se och uppleva. Med Ving kan du välja mellan ett stort antal hotell.
Sesimbra
Sesimbra är ett lugnt resmål på Costa Azul. Här hittar du fina sandstränder, bra golfbanor och restauranger där du i första hand njuter av havets läckerheter.
Skälen att resa till Madeira är många, på den gröna ön finns bland annat berömda vandringsleder, bildskön natur, ljuv blomsterprakt samt gott om aktiviteter och kulturella sevärdheter.
Funchal
Funchal är en modern och kosmopolitisk stad som har mycket att erbjuda under din resa. Här finns många bra restauranger, ett brett utbud av shopping, välkända vandringsleder och fina hotell.
Santo da Serra
Santo da Serra är ett litet resmål uppe i bergen på östra Madeira. Under en resa hit får du se mycket av öns vackra natur, antingen på levadavandringar, från hästryggen eller på golfbanan.
Ponta do Sol
På en resa till Ponta do Sol kan du koppla av i lantliga omgivningar med en enastående utsikt över havet. Atmosfären är lugn och avslappnad, med små, trivsamma gator och några utmärkta restauranger.
Ribeira Brava
På en resa till Ribeira Brava längs Madeiras södra kust kan du förvänta dig avkoppling, naturupplevelser bland bergen och en lokal atmosfär.
Canico
Canico är en sömnig liten by med ett vackert torg, en labyrint av smala gränder och en charmig liten kyrka som kronan på verket. Det flesta av hotellen ligger vid havet en bit från själva byn.
Porto
Världsarvslistade Porto har ett strategiskt läge på Costa Verde i norra Portugal.
Porto
Portvin, fotboll och kultur. Porto är valet för dig som uppskattar livets goda.
På en resa till Algarve kan du se fram emot intressanta utflykter, bildskön natur och utmanande golfbanor, eller bara njuta av den goda maten och härliga stränder.
Albufeira
Albufeira lockar med både nöjesliv och lugn och ro, lika bra för en avkopplande weekend som för en skön semestervecka på stranden. Ving erbjuder direktflyg.
Vilamoura
Välkommen till Vilamoura, ett av Portugals mest lockande resmål, lika populärt för golfresor som för sol och bad.
Praia da Rocha
Välkommen till en av Europas vackraste stränder – Praia da Rocha, med Ving kan du resa när du vill och stanna så länge du vill.
Tavira
Tavira lockar med historiska sevärdheter, pittoreska kullerstensgator, fantastiska stränder och fina golfbanor. Res flexibelt med Ving och stanna så länge du önskar.
Armacao De Pera
Armação de Pêra är en mysig ort vid sydkusten, inte långt från Albufeira. Här väntar en avslappnad blandning av historia, nöjen och vacker natur.

Mer i Portugal

Maria njuter av livet på stranden

Sol och strand i Lissabon

Solstol eller storstad? I Lissabon uteseluter inte det ena det andra. Vår reseexpert Maria visar hur du kan uppleva både pulserande storstadsliv och avslappnat strandhäng under en och samma semester. Drömmer du om att surfa? Då är Lissabon ett perfekt resmål –hoppa på en buss eller ta en taxi till någon av de närliggande städerna med strand, där surfinstruktörer alltid är redo att ge en lektion.

Jan Gradvalls Lissabon

Jan Gradvalls Lissabon

Europas kanske coolaste huvudstad bjuder på mycket att se och göra. Jan Gradvall rapporterar med sina bästa tips i denna portugisiska pärla.

Tips på saker att göra i Lissabon

12 timmar i Lissabon

12 timmar i Lissabon

Lissabon är perfekt för en weekendresa, med många saker att se på kort tid. Vings korrespondent klämde in så mycket av staden han kunde på 12 timmar.

Mycket att upptäcka på kort tid

Algarve

Europas bästa stränder i Algarve

Läs vår reseskribents upplevelse av Algarve-stränderna som tog sig till TripAdvisors topplista över Europas vackraste stränder.

Aktiv semester Madeira

Aktiv semester på Madeira

Ett klassiskt resmål ömsar skinn. Stillsamma Madeira har blivit ett mecka för resesugna på jakt efter en aktiv semester.

Så dricksar du

Så dricksar du i Portugal

Städerskan: Ca 5 euro per person och vecka.
Piccolon: 0,5 euro per bagage.
Servitören: På turistorter, restauranger etc med hög kvalitet förväntas ca 5-10 procents dricks. På mer lokala ställen förväntas inte dricks.
Taxichauffören: Avrunda uppåt.
Frisören: Ca 1 euro.
Kommentar: Alla inom servicenäringen förväntar sig dricks, om än inte så mycket.