Se hotell (17)

Resor till Maldiverna

Maldiverna

Välkommen på en resa till Maldiverna med sina paradisstränder, här kan du strosa barfota i strandkanten och snorkla runt lagunens färgsprakande undervattensvärld.

Maldiverna är ett semesterparadis i Indiska Oceanen med kritvita sandstränder, kristallklart vatten och härliga turkosblå laguner. Här kan du njuta av en rofylld semester där den bästa underhållningen finns under vattenytan.

Hotell på stranden

Med Ving kan du resa till flera olika öar i Maldiverna, med hotell direkt vid stranden. Den kanske mest kända är Kuredu Island Resort & Spa, som många svenskar besökt genom åren och som passar lika bra för vuxna som ska resa utan barn som för barnfamiljer på semester. Men hos Ving finns mycket mer att välja på, som till exempel vårt romantiska Prime Select-hotell Komandoo Island Resort & Spa, på en mindre ö, eller det lyxiga Constance Moofushi Maldives, där allt ingår och där du kan bo i hus som står på pålar i det grunda vattnet. En sak har de dock gemensamt: En unik miljö som ger den barfotasemester du bara kan få här.

Hotell med All Inclusive

På Maldiverna är det ofta så att hotellen ligger för sig själva, på egen ö och då kan det vara extra skönt att boka All Inclusive. Då ingår både mat, dryck och en hel del annat under din resa, så du kan koppla av och ägna dig helt och hållet åt korallerna, solen och havet. Hos Ving kan du boka en resa med All Inclusive på de flesta av hotellen, för en verkligt bekymmersfri semester.

Dykning i världsklass

Samtliga anläggningar erbjuder ett stort urval av aktiviteter, naturligtvis med huvudinriktning på dykning, snorkling och fiske. De största attraktionerna är stränderna och korallreven med sina vackra, färggranna fiskar och koraller. Dykningen tillhör de bästa i världen och hotellen erbjuder dykcenter med fullt kvalificerade instruktörer.

Kombinera med Dubai

Varför inte göra två resor i en? Du kan till exempel kombinera några dagar i Dubai med en vecka på Kuredu Island Resort & Spa i Maldiverna. Eftersom du reser med reguljärflyg kan du själv bestämma när du ska resa och hur länge du ska vara borta, så att din resa blir precis som du vill ha den.

Bra att veta
 • Lyxhotell
 • Hotell för vuxna
 • Prisvärt boende
 • Hotell direkt på stranden
 • Bra dykning
 • Fina sandstränder
 • Kombinera med Dubai
Filtrera och sök resa

Våra kunder om Maldiverna

Stränder
4,9
Mat & Dryck
4,7
Sport/Äventyr
4,1
Väder
 • januari
30°25°
8
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
26
Regnfria dagar
 • februari
30°26°
9
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • mars
31°26°
9
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
23
Regnfria dagar
 • april
32°26°
8
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
20
Regnfria dagar
 • maj
31°26°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • juni
31°26°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
16
Regnfria dagar
 • juli
30°26°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
 • augusti
30°26°
7
Soltimmar/dag
28°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • september
30°25°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • oktober
30°25°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
15
Regnfria dagar
 • november
30°25°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
17
Regnfria dagar
 • december
30°25°
7
Soltimmar/dag
27°
Vattentemperatur
18
Regnfria dagar
Stränder
De flesta hotell i Maldiverna ligger ute på små atoller, vilket innebär att du ofta kan gå direkt från ditt rum ut på stranden och snorklingen. Om resorten erbjuder fria introduktionsdyk rekommenderar vi såväl dig som nybörjare som van dykare att gå på en introduktion. På dessa kurser lärs bland annat ut att du startar med att snorkla på reven som ligger inne i atollen. När du blivit van och det inte är för blåsigt kan du fortsätta till de yttre reven. Runt öarna kan det förekomma strömmar. Följ hotellens och myndigheternas information och råd gällande förhållandena under ditt besök.
Flyg och transfer

Så reser du hit

Du kan resa med Ving under hela året på reguljära flygresor med flexibla reslängder. Flyget landar på Males flygplats. Därifrån sker resan vidare med inrikesflyg, sjöflygplan eller båt. Väntetider förekommer både vid ankomst och avresa.
Bokar du en reguljär paketresa med Ving till Maldiverna är transfer obligatorisk att köpa till. Det görs i samband med att du bokar resan. Information om transfer till Males flygplats från hotellet finns på respektive hotell.

Transfer sker med inrikesflyg, sjöflygplan eller speedbåt. Ska du ta sjöflyg till ditt hotell, checkar du in ditt bagage och åker sedan buss till terminalen för sjöflyget. För inrikesflyg blir du ledd till inrikesterminalen för flyg till lokal ö och därefter båt till ditt hotell. Väntetid kan förekomma på flygplatsen innan vidare transport till hotellet.

Var uppmärksam på att sjöflygen endast avgår dagtid. Om ditt flyg landar efter kl. 15.30, är det därför nödvändigt med en hotellövernattning på flygplatsön innan du kan ta dig vidare till ditt hotell. Går din hemresa före kl. 09.00, är det nödvändigt med övernattning vid flygplatsen sista natten.

För bokning av transfer, kontakta Ving på telefon 0771-995 995 eller Globetrotter på 08-506 115 00. Läs mer om transfer.
Mat, dryck och nattliv
På Maldivernas turistöar finns restauranger enbart på hotellen.
Det nattliv Maldiverna har att erbjuda sker på hotellen i form av dans eller underhållning några kvällar i veckan.
Shopping
De flesta hotell och resorter har en liten souvenirbutik där man kan köpa glass, frimärken, badkläder, färgglada fiskar i trä, böcker och enkel snorkelutrustning. Ta med solkräm hemifrån då det är dyrt på plats.
Aktiviteter och sevärdheter
Här kan du roa dig med aktiviteter som vindsurfing, volleyboll, snorkling eller varför inte dykning. I hotellreceptionen kan du läsa mer om vilka aktiviteter som erbjuds.

Dykning i världsklass

Samtliga hotellanläggningar erbjuder ett stort urval av aktiviteter, naturligtvis med huvudinriktning på dykning, snorkling och fiske. De största attraktionerna är stränderna och korallreven med sina vackra färggranna fiskar och koraller. Dykningen på Maldiverna tillhör de bästa i världen och hotellen erbjuder dykcenter med fullt kvalificerade instruktörer.
Hur du tar dig runt
För att ta sig mellan flygplatsen och många av öarna går det sjöflygplan eller båtar. I övrigt på öarna finns det inga kommunikationer.
Fakta

Vår service

Vistelsen på Maldiverna är på egen hand. Du möts på Males flygplats av hotellets representant eller så söker du upp hotellets servicedisk för att sedan få hjälp vid incheckningen till båten eller sjöflygplanet.

Hållbart resande

Som företag vill vi göra skillnad med varje semesterresa, både för de som reser med oss och lokalt på våra destinationer. Därför strävar vi hela tiden efter att minimera vår klimatpåverkan både här hemma, på flygresan och på våra hotell- och semesterdestinationer. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete på Hållbart resande med Ving. Vi tar även aktivt ställning och avstånd från sexuellt utnyttjande av barn, genom vårt långvariga stödsamarbete med ECPAT.

Pass och visum

För svenska medborgare måste passet vara giltigt 6 månader vid hemkomst. Inget visum krävs för vistelse i upp till 30 dagar. Du har möjlighet att förlänga din vistelse med ytterligare 30 dagar på plats. Utresebiljett krävs samt att du ska kunna visa upp hotellbokning. Har du endast flygbiljett ska du kunna uppvisa en resebudget på 150 USD per dag. För mer information hänvisar vi till Londons ambassad på telefon 0044 20 7224 2135.

För svenska medborgare med födelseort utanför Sverige kan andra regler gälla. Observera även att du kan bli nekad inresa med provisoriskt/skadat pass och att visum kan krävas vid mellanlandningar. Vänligen kontakta ambassaden/konsulatet för mer information. Ving ansvarar ej för felaktiga handlingar som kan leda till nekad inresa i Maldiverna.

Vaccinationer

Ving rekommenderar vaccination mot hepatit A och B. Det finns vaccin som ger ett mångårigt skydd mot både hepatit A och B. Tänk på att vaccinera dig minst fyra veckor innan du reser. Mer information på www.vaccin.se.

Lagar och lokala värderingar

I landet du ska besöka finns det nationella lagar, och det kan även finnas lokala regler och värderingar, som är annorlunda än de vi har i Sverige. Du ansvarar själv för att ta reda på vad som gäller i det land du ska besöka. För att undvika otrevliga överraskningar under resan rekommenderar vi dig att läsa mer på landets ambassads hemsida och ta del av Utrikesdepartementets (UD:s) information om utlandsresor.

Skatter Maldiverna

För barn under två år betalas en skatt på f.n. 6 USD per natt, som betalas direkt till hotellet. För gäster över två år är skatten inbakad i resans pris.

Valuta och betalning

Maldivska Rufiyaa (MVR). Endast USD på hotellöarna. De vanliga internationella korten accepteras. Ta med USD i små valörer för dricks eftersom det inte går att ta ut kontanter på öarna. Valörerna får inte vara skadade och bör vara nyproducerade. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor.

Tidsskillnad

Sommartid: svensk tid +3 timmar. Vintertid: svensk tid +4 timmar. På Maldiverna har de flesta turistöar egen tid, svensk tid +5 timmar.

El

230-240 V. Adapter behövs.

Språk

Dhivehi samt engelska och tyska på hotellöarna.

Extrabäddar

Är ni tre personer som bor i ett rum eller en lägenhet på Maldiverna innebär det oftast att ni får dela befintlig säng eller sängar (två grand lit, en eller två dubbelsängar queen size eller en dubbelsäng king size). Den säng ni delar har gemensam madrass och sängkläder. Om rummet eller lägenheten tar fyra personer, får ni dela på två grand lit, två dubbelsängar queen size eller en king size säng.

Övrigt

Det är förbjudet att införa alkoholhaltiga drycker samt religiös och pornografisk litteratur till Maldiverna. Vin, öl och sprit serveras på hotellöarna. Prisnivån är relativt hög. Topless accepteras inte. Läs också Viktigt att veta och Vings resevillkor. Vi förbehåller oss rätten att ändra i program, utflykter, priser etc.
Erbjudanden till Maldiverna
Sun Island Resort
Sun Island Resort
Maldiverna
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Helpension
 • Avresa 4 maj 2020 från Stockholm
Helpension
Stockholm, 4 maj 2020, 9 dagar
Meeru Island Resort & Spafamilycomfort
 • Barnvänligt
Meeru Island Resort & Spa
Maldiverna
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Helpension
 • Avresa 4 maj 2020 från Stockholm
Helpension
Stockholm, 4 maj 2020, 9 dagar
Komandoo Island Resort & Spaprimeselect
 • Passar vuxna
Komandoo Island Resort & Spa
Maldiverna
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Helpension
 • Avresa 1 jun 2020 från Stockholm
Helpension
Stockholm, 1 jun 2020, 9 dagar
Innahura Maldives Resort
Innahura Maldives Resort
Maldiverna
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Helpension
 • Avresa 20 apr 2020 från Stockholm
Helpension
Stockholm, 20 apr 2020, 9 dagar
Reethi Faru Resort
Reethi Faru Resort
Maldiverna
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. Frukost
 • Avresa 4 maj 2020 från Stockholm
Frukost
Stockholm, 4 maj 2020, 9 dagar
Constance Moofushi Maldivessignatureförvuxna
 • Passar vuxna
Constance Moofushi Maldives
Maldiverna
 • 9 dagar
 • Flyg + hotell
 • Inkl. All Inclusive
 • Avresa 1 jun 2020 från Stockholm
All Inclusive
Stockholm, 1 jun 2020, 9 dagar

Mer om Maldiverna

Sök din resa till Maldiverna